Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
126.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanırım ülkemizde satılan hiçbir marka - model standart uydunet modeminden daha iyi değil. Bendeki de CBW-383ZN

    O halde yurtdışından ne önerirsiniz? Bağlantım 50mbps olduğu için ona göresi lazım. Ayrıca evimdeki NAS da ona bağlı olduğu için 4 ethernet girişli olmalı.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    Bence elindeki kablonetin verdiği Netmaster'ı bridge modda sadece modem olarak kullanıp yanına sağlam bir router alarak sorunu %90 çözersin.Forumlarda da göreceğin üzere Kablonet'teki sıkıntıların %70'i neredeyse modem kaynaklı.Ben yaklaşık 4 yıldır modemi bridge modda kullanıp yanında networkümü yöneten ZyXel VMG8924-B10A kullanıyorum ve geçen hafta niyetimi bozup mevcut Motorola SB6120E kablo modemimi Kablonet'in verdiği yeni nesil Infinity401 ile değiştirdim.Netmaster'ın mevcut LAN'ınımı yönetemeyeceğini bildiğimden problemlere karşı hazırlıklıydım ve neticede Infinity401'i bridge modda sadece modem olarak kullanarak şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım diyebilirim.

    Benim yıllardır dillendirip durduğum konu şu;
    Router özellikli modemlerden çokta fazla birşey beklemeyin, sonuçta bu cihazlar rutin kullanımlar için dizayn edilip üretilmiş cihazlar.Ben artık Netmaster'ı eleştirmektende vazgeçtim çünkü 144 TL'ye nasıl bir cihaz verebilirler ki? Feysbuk, tıvittır, internette gezinmek için bile yeterli olmadığı durumlar oluyor ve genellikle kablosuz çekim sinyal gücünden kaynaklanan problemler bu durumu AP ile bir şekil üstesinden gelebilirsiniz ancak iş LAN yönetimine geldiği zaman lütfen bu Netmaster cihazlar eleştirilmesin;Çünkü bu cihazların sikleti bu değil.

    Sağlam bir LAN yönetimi istiyorsanız sağlam bir router sahibi olmanız şart.Ben Infinity401'e sadece modem olma görevi verdim ve şu ana kadarda sıkıntısız yerine getiriyor bakalım ;)

    Bu arada eski Motorola'nın yanında Infinity401 bu devirde biraz komik kaldı ama neyse alışacağız bakalım.
    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?




  • Teşekkürler. Şu anda evde adsl zamanlarımdan kalan asus dsl-n14u var. Onu AP yapıp deneyeceğim. Ardından bir iki ay sonra da asus rt-n18u n600 alıp onu router yapıp evdeki 50mbpsnin hakkını vereceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://surfboard.com/products/sb6190/
    bu modem turksatda çalışırmı?
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    Bende bunun eski modeli olan SB6120E sorunsuz bir şekilde çalışıyordu.Bununda %99 çalışması lazım.
  • Bu model KabloNet'te çalışır değil mi? SBG6580 kullanan çok insan var çünkü. 7580 de mantıken çalışması lazım.

    https://www.amazon.com/SURFboard-SBG7580AC-Docsis-AC1750-Router/dp/B01KW9T39C
  • batuhan1991 B kullanıcısına yanıt
    Aynen bencede, mantıken çalışması lazım.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    SBG7580 geldi; fakat daha çalıştırmayı başaramadım. Downstream 1 arada sinyalde değer bulur gibi olup 0'a geliyor güç. Yarın ekip gelecek bakmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batuhan1991 B kullanıcısına yanıt
    hocam o modem sizcede fazla degilmi sb 6141 alıp netgear x4s router alsanız daha iyi olurdu bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 4 Mart 2017; 0:29:53 >
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz modem sbg6141 mı? Dediğiniz router ile birlikte daha pahalıya geliyor. Bir de Talon AD7200 router'ım da var zaten. O yüzden sbg7580 tam bana göre cihaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemi hala çalıştıramadım. Docsis 3.0 olup kablonette çalışmayan modemler mı var? Ayrıca sbg6580 çalışıp sbg7580 çalışmaması da garibime gitti. İnternet hattımda mı sorun var yoksa harbi kablonet mı desteklemiyor onu öğrenmenin bir yolu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frekans tanımlanması gerekiyormuş galiba. Frekansları bulamıyor. Hatta sıkıntı yok Netmaster modemle başka adaptörle bağlandı. Arris'e mail atacağım bakalım yapabilecekleri bir şey var mı?
  • batuhan1991 B kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerini arayıp modemin mac adresini kayıt ettirdiniz değil mi?
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Evet kayıt ettirdim. Zaten kayıtlı değilken bile netmaster frekansları görüyor. Bu modem tarıyor; ama frekans bulamıyor nedense.
  • Geri yollamak dışında bir şey kalmadı sanırsam. Pazartesi gönderirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhan1991

    Modemi hala çalıştıramadım. Docsis 3.0 olup kablonette çalışmayan modemler mı var? Ayrıca sbg6580 çalışıp sbg7580 çalışmaması da garibime gitti. İnternet hattımda mı sorun var yoksa harbi kablonet mı desteklemiyor onu öğrenmenin bir yolu var mı?

    Hangi marka modemin burda çalışacağı ile ilgili bir bilgi yok ne yazık ki . Bir kez müşteri hizmetlerine email attım, netmaster'ın telefon numarasını gönderidiler cevap olarak.
  • batuhan1991 B kullanıcısına yanıt
    Halbuki ben de Amazon'dan modem getirtmeyi düşünürken önce MH'ne sormuştum ve "Kullanabilirsiniz, mac adresini bize kaydettirmeniz yeterli" demişlerdi ama daha sonra o modemi getirten bir arkadaşın olumsuz referansı üzerine vazgeçmiştim.

    Demek ki frekans olayları da işin içine giriyor, o halde geri göndermeniz gerekiyor sanırım, kendilerine yazdığınız mesaja dönüş yapıp TR uygun güncelleme yapmadıkları sürece diyeceğim ama uygun değilse neden ülkemize satış yapıyorlar ya da ..
  • Ben MH 'den bilgi istemiştim. Bana "DOCSIS 2.0, 3.0 standartında Annex B (6 Mhz) çalışan bir modem" yeterli demişlerdi. Bunun dışında bir özellikten bahsedilmedi.

    şu modem 32 download / 8 upload kanalına sahip. Çalışıyor mu bizim altyapıda bilen var mı?
    https://www.amazon.com/gp/product/B016PE1X5K/ref=ox_sc_sfl_title_12?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım modem de aynı özelliklere sahip; ama çalışmadı. Amazon ile konuştum modem bozuktur dediler. Yenisini yolladılar şimdi. Bakalım yenisi gelince anlayacağım.

    Benim aldığım modem:
    https://www.amazon.com/SURFboard-SBG7580AC-Docsis-AC1750-Router/dp/B01KW9T39C
  • Bozuk olması da olası tabii. Bir de olabildiği kadar modem ve router ı ayrı almakta fayda var.

    Kullanıcının firmware update yapabilmesi önemli. Arris modemlerde durum ne bilmiyorum, TpLink modemlerle ilgili amazon'da soru sorduğumda satıcılardan biri TpLink'in sitesinden yeni firmware indirerek kullanıcıların update yapabildiğini söyledi. Her markada yok, çoğunu sadece ISP update edebiliyor,burda da Netmaster dışındaki modellere pek destek vermiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 5 Mart 2017; 1:31:41 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.