Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
126.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sb6120e modeli nitro servisinde sorun yaşatır mı? Gördüğüm kadarıyla bu ürün 4 kanal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IsO6 kullanıcısına yanıt
    DOCSIS 3.0, downstream olarak teorik kanal başına 35-40, pratikte ise 25-30 mbit hız rahat veriyor.Tabi bu pratikteki değer altyapı ve kullanılan cihazlarla ilgili.Ancak normal şartlarda 100 mbit hızı 4 kanallı bir cihazın zorlanmadan kaldırması gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayri bir modeme gerek yok, Netmaster modemin yanina iyi bir router alin. Sorunlar duzeliyor. Netmaster in modem fonksiyonu sorunsuz ancak router fonksiyonu berbat.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modemi aldığımdan beri hiçbir sorunum kalmadı : Motorola SBG6580

    KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SysEdit -- 11 Mart 2015; 14:00:26 >
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Sende mi yurtdışından getirttin peki ?
    Ne kadara mal oldu?
    Uzaktan erişim özelliği var mı bu cihazda?

    Teşekkürler.
  • @charmlander
    Evet gümrükten kurtulmanın yolu yok malesef. O para senden alınıyor gümrüktekiler sorun çıkartırsa o para ödeniyor naklyeyi yapan firma tarafından eğer ilgilenmez istemezse satıcının cebine giriyor malesef ilginç bir sistem.

    Evet malesef netmaster toplama bir modem çinden sipariş üzerine yapılan bir modem ve piyasayı ele geçirmiş bir durumda çünkü oldukça ucuz. Maliyetide ucuz karıda yüksek adamlar piyasada tekel malesef. Uydunet ilgilenmez çünkü adamlar netmaster ile anlaşma imzalamış vede ihale yöntemi ile yapılıyor bu sistem . İhaleye giren firmalar zaten belli ve kimse netmaster marka modem ile rekabet edemez hem ucuz hemde marka yok zaten. Gelipte arris yada netgear burda ihaleye girmez zaten distribütörü bile yok bu firmaların. Dolayısıyla bu marka gitse yerine yeni isimde başka dandik bir modem gelicek birşey değişmeyecek. Aynı teknolojiyi başka firmadan başka isimde alıcaz.

    Evet malesef senin isteklerini netgear cevap veriyor. Şuandaki durumundan iyi olucağını tahmin ediyorum ama çok üstün performans bekleme. Amerikadaki o modem hakkındaki yorumları incele çok güzel cevaplar bulursun.


    @dincburhan
    Evet o 3.0 modemle sorunların çözülecek yerine yenileri gelicek kesin çözüm için başka markalara yönelmelisin. Yoksa sende sürekli şikayet yazan arkadaşlardan olursun. Hepsi sorunlu o cihazların routerlar dahil buna onlar geçici çözüm

    @IsO6
    O modemle hiçbir sorun yaşamazsın taş gibi bir modemdir. Teknolojisi eskidir ama wireless yok sadece tek bir makina bağlamak için ideal. Sende wirelless istiyorsan yanına büyük ihtimal router alıcaksın ondan sonrada ip çakışması sorunu başlıyacak ve modemi beğenmiyceksin. Birden fazla cihazla ve kablosuz istiyorsan ona göre bir modem almanı tavsiye ederim.

    @Zordion
    Kısa süreli çözümde doğru bir tercih yada ekonomik bir tercih. Kablo modem sistemi adsl gibi çalışmadığı için o ikili muhtemel ping performans ve ip çakışma sorunlarınıda yanında getiricek. Hadi aldığın router çok iyi diyelim ama netmaster iyi bir modem olmadığı için zaten sorunlar tamda bitmiş sayılmaz çünkü dediğin gibi o cihazın modem kısmıda sorunsuz değil malesef. Bu ikili zaten işin içinden çıkamadıkları için bu kadar yaygınlaştı. Kimse gidipde burada olmayan modemi alın diyemiyor yemez zaten firma olarakta bunu demek

    @SysEdit

    Bu senin modemin resmi ise benim modemden öndeki baskı olarak farklı. Daha önce güncelleme olayını konuşmuştuk hatırlarsan. Modem log larını incelediğimde ocak ayında gelmiş güncelleme. Senin modem de aldı mı acaba?




  • Aşağıdaki linkte SBG6580 ile SBG6782'nin detaylı bir kıyaslaması var.
    Çok major bir farklılık yok gibi görünüyor. En azından 4-5 sene bandında ihtiyaç olmaz gibi.
    Arada yaklaşık 200TL fark var (Amazon.com fiyatları)

    Ben birazdan SBG6580 sipariş edeceğim, buradaki paylaşımlar için de teşekkürler.

    http://jamescausian.hubpages.com/hub/Motorola-SBG6782-vs-SBG6850-Which-is-better-to-buy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfkybe -- 11 Mart 2015; 16:59:02 >
  • Ayrıca bir forumda da şöyle bir açıklama buldum:

    quote:


    The SBG6782-AC supports the 802.11ac Wi-Fi specifications as well as 802.11b/g/n. The SBG6782-AC is also a dual-concurrent Wi-Fi access point where the 2.4GHz and 5GHz Wireless Radios are both enabled at the same time. The SBG6580 is a dual-radio / non-concurrent Wi-Fi AP.

    The SBG6782-AC also has a faster processor and is built on the next generation Cable Modem Chipset.
  • mfkybe M kullanıcısına yanıt
    Sıfır mı alacaksın 2.el mi?
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Sifir siparis verdim. Amazon'dan abd'de bi arkadasa kargolattim, cumartesi elimde olacak. tax ve hizli kargo dahil 146$ verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_98782402/tm.htm adresinde bir konu açmıştım modemle ilgili... Evet ebay' den aldım ; 150 dolara malolmuştu sanırım gümrük ve posta dahil... Bu arada gümrükten kaçış yok ikinci elde olsa gümrük otomatik kesiliyor site tarafından...
  • Mellkor kullanıcısına yanıt
    Hayır henüz güncelleme almadı belki de sadece sizin versiyonlara otomatik güncelleme dosyası yüklendi serverlara...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Ben gelecek bir arkadasima kargolattim. Gumruk problemi olmaz diye umit ediyorum:)

    Gelince uydunete MAC'i tanitmak yeterli saniyorum degil mi? Ek bir configurasyon var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç gün içinde taahhütsüz 25 mbps e kadar olan pakete başvuru yapacağım.Ancak çoğu kişi wireless çok kötü çekmiyor diyor.Önerebileceğiniz modem var mı?
    Dip not: Modemi 2.el alacağım öğrenciyim.
  • mfkybe M kullanıcısına yanıt
    Hayır ek bir konfigürasyon yok sadece MAC numarasını bildirmeniz yeterli...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için.

    Birde bu cihazda uzaktan erişim özelliği mevcut mu? Benim için çok önemli bir konuda bu o yüzden ısrarla soruyorum ;)
  • ya kafayı yicem şimdi ben evimde telefon hattım yok malesef te fiber altyapısı da yok en uygun adls 8mb net 59 tl tahaddütlü ben 24 ay tahaddütlü kablınet modem içinde 45 tl ye 25 mg hızında net buldum ama onda da sürekli modem sıkıntısı var şimdi ne yapacağımı şaşırdım netmaster yetkilileri sorun yok modemlerimizde diyor. kablo net yetkilileri biz sorun yaşamıyoruz diyor. forumu okuyorum millet ağlıyor şimdi ne yapcam bende anlamadım
  • dincburhan kullanıcısına yanıt
    Netmaster ve Türksat cihazlarda sorun yok garantisini veriyorlarsa alırsın sıfır faturalı garantili cihazını ve en ufak bir sorun yaşadığında ararsın Türksat'ı sorununu çözerler.

    Bendeki şahsi sorun aslında sorunun ne olduğunun tam olarak anlaşılamaması ..Ama dediğim gibi ben hata ettim garantisi dolmadan önce her yaşadığım en ufak problemde onlara söyleyip memnuniyetsizliğimi iletmem gerekiyordu,Ben tam zıttına sorunu kendim çözmeye çalıştım , yok kablosuz router yok Gigabit Switch aldım kullandım falan...

    Şimdi arkama dönüp bakıyorum da ..Aman ne gerek varmış bütün bunlara? Zamanında arasaymışım firmaları kafalarını ağrıtsaymışım..
    Şimdi pişmanlığımın cezasını çekiyorum desem yeridir.

    Bu arada Kablonetin ölüsü ADSL'nin canlısını tabuta koyarda gömer ;)
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    ewy kardeşim ben şimdi bu işlerden pek anlayan birisi değilim aslında. evimde şuan docsis2 özellikli bir modem var 10 mb e kadar hızında net alıyorum. fakat ev büyük bu modem evin hertarafına neti kablosuz dağıtamıyor diye tp link ten accsess point router özellikli bir cihaz aldım bu cihaz aynı zamanda menzil genişletme özelliğine sahipmiş vs neyse.
    kablosuz olarak iki cihazı birbiri ile eşleştirdim.netmaster modem arkadaki 3 odaya tp link te öndeki 3 odaya net taşıyor.
    aylarca ıp çakışması sorunu yaşadım. sonrasında nette erişim yok hataları almaya başladım internet pc de full çekiyor ama web sayfası açmaya çalıştığımda internet erişimi yok diyor 3-4 dk sonra internet geliyor yani kopmalar oluyor ben çok dowland eden biride değilim evimde nete bağlı digitürk kutusu 2 çep 2 de laptop var sadece internette geziniyorum anlıyacağın arada da bu kopma ve ıp hatası verdiğinde kafayı yiyorum
    şimdi türkcell süperonline fiber için başvurdum ama malesef bostancı da fiber yokmuş daha adsl 8 mb e te 60 tl vermek istemiyorum kablo nettte 25 mb hızında 45 tl fiyat var 24 ay tahaddütlü ama bu modem ler vs sıkıntılar kafamı karıştırdı midem bulandı modem arızası vs filan uğraşmak istemiyorum ondan araştırma yapıyorum. docsis 3 modemi 60 tl den veriyor bu fiyatada modem yok ne bilim anlamadım sıkıntı bu




  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Evet uzaktan erişim "Remote Config Management " enable yapıyorsun o zaman uzaktan yönetim aktif oluyor...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.