Şimdi Ara

KabloNet FTTH'a geçecek mi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
9
Favori
27.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Yanıtınıza teşekkürler. Binamız eski (1978'den beri yerleşim var); ancak birbirine yakın konumlu 13 Blok, 96 daireli bir var. Ancak hukuken Site değiliz. Ayrıca yine çok yakınımda 4 bloklu, galiba 30-32 daireli bir site daha var. Şimdi "sıkıntımız" şöyle: Bu binaların hepsinde KabloTV altyapısı var ve her daireye giden koaksiyel kablolar var. çok az sayıda KabloTV'nin kablolaması üzerinden KabloNet internet abonesi var. Türk Telekom'cular geçen hafta gelip her binanın kapısına fiber kablo çektiler (yani FTTB statüsüne eriştik sayılır; ancak 2 haftada falan sinyal verilecektir...). Internet erişimi büyük çoğunlukla ADSL/VDSL2. TürkSAT'ın sahra dolabı bizim bulunduğumuz bölgenin ortasına 600 mt, Türk Telekom'un sahra dolabı ise 500 mt. mesafede. Her iki sahra dolabına da fiberle sinyal geliyor (yani FTTC statüsü mevcut). Şimdiye kadar Türk Telekom sahra dolabından bakır kabloyla ADSL2+/VDSL2 geliyordu, TürkSat'dan da koax kabloyla. Ama sonuç olarak, her ikisi de bakır kabloyla geliyor. Bu iki tür transmisyonun hangisi daha iyidir? Ben 35 Mbps VDSL2 abonesiyim ama hikaye en iyi durumda 20-25 arası alabiliyorum. Güya altyapımız 100 Mbps'e de "uygunmuş!"... KabloNet de hesapta 100 Mbps verebiliyor (???); Sitelerinde arama yaptığınızda "binanızda fiber internet altyapısı VARDIR!" diye yazmakta....


    Kendi dairem adına konuşacak olursam:


    1) Türk Telekom fiber'e geçersem daireye fiber getirmek için yeniden daire dışı ve daha çok içinde kanal döşenecek, biraz kırma dökme işi çıkacak (fiber bağlantıyı mevcut VDSL2 modemin olduğu yere getirip orada yeni fiber modemi konuşlandırıp tam FTTH tesis etmek için...). Bu konacak fiber modemin Wi-Fi çekim gücü hakkında henüz somut bir bilgim yok... Evin girişi - Türk Telekom sahra dolabı arası 500 mt. ve tamamen fiber...


    2) Buna karşılık TürkSat KabloNet fiber'e geçersem, en kötü olasılıkla FTTC'ye razı olacağım (TürkSat sahra dolabı ile dairenin içi dahil herşey koax kablo olacak, evin girişi - TürkSat sahra dolabı arası 600 mt. ama tüm kablolama yine bakır esaslı koax kablo...). KabloNet modem (derli toplu ortam olması açısından...) salonda TV'nin yanında duracak; KabloTV için gelen koax kablo bir süplitter ile TV ve modeme ayrı ayrı gidecek. Ancak bu modemlerin Wi-Fi çekim gücü için "kötü" deniyor. Dahası bu modem salonda ve oldukça kuytuda kalacak (halbuki Türk Telekom VDSL2 veya Fiber Modem daha merkezi bir konumda...). Olumlu tarafı ise daire içinde kesinlikle kırma dökme, yeni kablo ve kanal çekme işi olmayacak...


    Siz olsanız (KabloNet'de en az 24 Mbps'lik bir tarifeyle) hangisini tercih edersiniz?


    Son not: Ben dahil evde kimse online oyun oynamaz. Ben aylık ortalama 1.5-2 TB film indiririm. Gerisi de evdekilerin sair kullanımı (Netflix dahil). Upload'la fazlaca işim de olmuyor.


    İlgileneceklere teşekkürler.





  • Daire içine fiber girecekse fiber her zaman iyidir avantajdır.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    öncelikle sitenizin hukuki durumu vb konuların turksat için bir önemi şuan ki güncel durumunuzda bi önemi yok, eski muhitlerde 90lı yıllarda ptt döneminde altyapısı oluşturulan yerlerde docsis, o yıllarda olmayan yeni gelişen semtlerde gpon oluyor, bu benim izmirdeki gözlemimdir, izmir için bornova karşıyaka, alsancak gibi kentin gelişmiş yerlerinde coax var, çiğli, körfez mahallesi, evka4 gibi yeni gelişen ücra yerlerinde gpon var. ayrıca adsl vdsl de fiberli saha dolabınıza yakın olmanız önemli ama docsisli turksat sisteminde ise pek önemli değil, coax kablo ile internet erişimi ping yönünden bazen olumsuz olsada band genişliği anlamında yakın olunmasını gerektirmiyor, zaten bu teknolojinin gelişmesinin sebebi, avrupa amerika gibi ev yerleşimlerinin az katlı geniş alanlara yayıldığı banliyölere ucuz ve hızlı internet sunabilmek, o yüzden turksat için fiberin nerede ne mesafede olduğunu takılmayın, fibere yakınlık ve kısmen pingi düşürür. ayrıca turksatın saha dolayı olayı bile daha yeni sayılır bi olay, 2000li yıllarda sadece merkezlerinde fiber vardı, saha dolaplarında fiber diye bi olay yoktu, ama gayet hizmetini veriyordu, o yıllarda pinglerim 30-40 ms dolanırken bu furya başladığında 20 ms lere düştü, şuan benimde 800-1000 m mesafemde bir saha dolabı kuruldu pingim 8-10 ms seviyesine indi.



    1. seçenek telekomun yıllarca sabit ücret kazığı, 4 gb kodatlı 1 mbps adsli 29 tl gibi o günün koşullarında 25 dolar gibi bir fiyattan insanları kazıklaması gibi nedenlerle bedava verseler kullanmayacağım bir seçenek olduğu için yorum dahi yapmıyorum, ayrıca wifi çekim gücüne hiç bir firma için takılmayın, evin boyutu, etraftaki wifi yoğunluğu o dönemli gibi verilen modemler vb bir sürü değişken var, 50-100 tllik sıfır yada ikinci el bir repeater yada router ile aşılacak bir konu, benim evim 110 m2 ufak bir ev docsisi modem ile hiç bir sorun yaşamıyorum, annemlerin evi büyük 200 m2 bir ev sol-ün en beğenilen modemlerinden biri var evin yarısında internete girilmiyor.
    2. kırma dökme, kablo konuları çözülmesi basit işlemler, sonuçta adamlar evin tabanın kırmıyor, içmesuyu borusu gibi kapsamlı bir döşeme yapmıyor, gelen kurulum evi güncel evime salona teledünya, çalışma odasına modem, yatak odasına analog yayını kurdu, coax olduğu için basit hızlı bir kurulum oldu ve uygun yerlerdne ufacık delikler açarak neredeyse hiçkablo görünmeden bir kurulum yapıldı.


    kabloda 100güldüren diye bi paket kullanıyorum sabit 00-19 arası 95-97 mbps arası hız veriyor, 19-24 arası 24 mbps civarı hız veriyor, upload 24 saat boyunca 4.5-.4.8 mbps arası çıkıyor, toplam telefon, teledünya, internet ve analog yayın için 85 tl ödüyorum. 100 mbps de saniyede yaklaşık 13 mb download yapıldığını kabul edersek ihtiyaçlarınıza göre hesabınızı yapabilirsiniz, netflix hd yayında max 5 mbps harcıyor, youtube da hemen hemen aynı.


    son olarak bu kadar detaya takılmayın, 12 yada 24 ay sözleşmeli bir sürü seçenek var, deneyin memnun kalmazsanız sonraki yıl diğerini denersiniz, ayrıca burada çok ağlayan sızlayan oyun meraklısı gençlerin aksine, kablo ve sol memnuniyet oranı bir çok tt altyapılı ürüne göre çok daha yüksek..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Daire içine fiber girecekse fiber her zaman iyidir avantajdır.

    Hocam daire içine girmeyen FTTB fiberi(sol), eski Kablonet docsis altyapısına tercih etmeli miyim?

  • Bernce, TürkSat'ın (KabloNet'in) kısa/orta vadede FTTH statüsüne geçme niyeti ve planlaması yok. FTTB'de kalacaklar; yani bina kapısından abonenin modemine kadar koaksiyel (75ohm) kabloyla devam edeceklerdir. Bunun da zaten FTTH'a göre çok önemli bir olumsuzluğu yok; teknik bağlamda. Sıkıntı, verdikleri modemlerin Wi-Fi olarak çok zayıf kalması...


    Zira FTTH'a geçerlerse, fiber kabloyu abone kullanım alanında bir ONT ile sonlandırmak ve ONT'den bir kablosuz router'la Cat. 5/6/7 ethernet kablosuyla vermek zorunda kalacaklar ayrıca bina girişine gtirdikleri (TürkSat) fiber kabloya dairelere/abonelere gidecek bağımsız fiber kablolar için bir de dağıtım kutusu eklemek durumunda kalacaklar. Bina içindeki tesisatın da revize edilmesi (ama TürkSat ama abone tarafından...) gerekecektir. Bu tür maliyet arttırıcı detaylarla uğraşmak istemezler.


    Halbuki şu anda KabloTV abonesi olan her yerleşim biriminde bir şekilde içeriye girmiş olan bir koaksiyel kablo var; bu kablo TV'ye gidiyor. Bu kabloya bir splitter takılarak splitterin bir çıkışı yine TV'ye, diğeri de KabloNet modemine gidebiliyor. FTTH'a geçmek uğruna böyle sıkıntıya neden katlanılsın ki?


    Ancaaak, TürkSat'ın FTTB alt yapısı konusunda kesinlikle yalan söylenen durumlar var. Bunu, birkaç zamandır kendime iş edinip ortaya çıkardım. TürkSat'a bakarsanız benim oturduğum binada FTTB alt yapısı var!... Kesinlikle yalan. Olsa olsa 600 mt. uzaklıktaki saha dolabına TürkSat fiber kablosu geliyor; hepsi o kadar!


    Bu konuda başka bir başlıkta taze mesajlarım var. Ltf. aşağıdaki mesajım (ve biraz üstündekileri) inceleyiniz.


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/149183878




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 20 Mayıs 2021; 11:30:27 >




  • Türksat ın web sitesinde cihazlar sekmesinde fiber modem-router tanıtımı, kullanma kılavuzu var. Ayrıca bir ont cigazı yok. Direk fiber kablo modeme giriyor. Yani ftth ye geçecekler. Evet şu an reklamını yaptıkları fiber ftth değil belki ama yeni projeleri eve kadar fiber yapacaklardır. Bunun için yeni gpon ftth tarifelerde getirdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 20 Mayıs 2021; 11:48:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miraclescape

    Türksat ın web sitesinde cihazlar sekmesinde fiber modem-router tanıtımı, kullanma kılavuzu var. Ayrıca bir ont cigazı yok. Direk fiber kablo modeme giriyor. Yani ftth ye geçecekler. Evet şu an reklamını yaptıkları fiber ftth değil belki ama yeni projeleri eve kadar fiber yapacaklardır. Bunun için yeni gpon ftth tarifelerde getirdiler.

    Bahsettiğiniz TürkSat modemler sayfası şu olsa gerek:


    https://www.turksatinternet.net/kablonet-modem//


    Burada kullanma kılavuzu konusunda bir link vs. göremedim.

    Verilen cihaz özelliklerinde de modem girişlerinin nasıl olduğu (Ethernet, koaksiyel, fiber ???) belirtilmiyor.


    KabloNet uygulamasında ONT cihazı yok, zira ONT fiberi sonlandırıp "fiber modeme" son etapta sinyali Cat. 5/6/7 kablo (kısa, bilemediniz 50 cm.) taşındığı bir sistem. Yani girişi koaksiyel, çıkışı Cat. 5/6/7 olan bir ONT cihazı yok...


    İlk sırada yer alan Thomson modem için bilgim tam olarak yok ancak 2. ve 3. sıradaki Netmaster modemlerin her ikisinden de yakın bir arkadaşımda var (İstanbul, Tarabya civarında bir sitede oturuyor ve evinde 2 ayrı hat KabloNet var...) ve her iki modeme de koaksiyel (75ohm) kablo giriyor...


    Ben sizin söylediklerinizin bir kısmına şu nedenle katılamayacağım:


    Bugün acaba KabloTV abonesi olmayan ancak sadece KabloNet abonesi olan kaç kişi vardır. Ciddi bir sayı olacağını zannetmiyorum. Ama KabloTV abonesi olup da sonrasında KabloNet abonesi olanların yüzdesi eminim yüksektir. Şimdi KabloTV abonesi olan herkesin evine/dairesine zaten koaksiyel kablo girmekte. Bunun ucuna basit ve ucuz bir splitter bağlantısı ile bu kablo üzerinden hem TV hem de internet sinyali getirilebilir (teknik olarak yapılan da bu). Üstelik bu koaksiyel kablo (bina ve daire içinde kalacak...) mesafesi çok çok 100 mt'yi geçmeyeceği için internet sinyalinin zayıflaması devede kulak kalır... Hal böyle iken, niye o aboneye FTTB yerine FTTH zahmetine girilsin? Niye abone (ya da TürkSAT) zaten var olan (ve KabloTV nedeniyle devam de kalıcı olacak) bir koaksiyel kablo altyapısı mevcutken buna paralel bir de bina-daire içi fiber hattı çekilsin. Tamamen yeni inşaatlarda olabilir ama bu bile bana göre gereksiz bir maliyet... (Olsa olsa, Türk Telekom/Superonline vs. "ezici" rekabetine karşı "bakın bizde de FTTH var!" demek için yapılan bir gayret olarak görülebilir...)





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar


    Link bu, sizin paylaştığınız Türksat ın sitesi değil. Burada detaylı anlatım var, gpon modem. Modemin coax kablo çıkışı var, oradan tv bağlantısı yapılıyor. Telefon çıkışı bile var. Artık fiber bağlantı yapılmalı eve kadar ve yapılacak büyük olsılıkla gelecekte. Benim oturduğum yerde saha dolabına kadar fiber çektiler yeni, fark edilir derecede bağlantı stabilitem iyileşti. Eve kadar fiber olursa nadir sorun çıkar. Tabiki sadece tv alan için olmaz ama tv internet telefon için kaçınılmaz bir performans artışı olur. isteğe bağlı olur belkide aynı apartmanda hem coax hem fiber kullanıcıları olabilir belkide.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 20 Mayıs 2021; 14:11:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miraclescape

    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar


    Link bu, sizin paylaştığınız Türksat ın sitesi değil. Burada detaylı anlatım var, gpon modem. Modemin coax kablo çıkışı var, oradan tv bağlantısı yapılıyor. Telefon çıkışı bile var. Artık fiber bağlantı yapılmalı eve kadar ve yapılacak büyük olsılıkla gelecekte. Benim oturduğum yerde saha dolabına kadar fiber çektiler yeni, fark edilir derecede bağlantı stabilitem iyileşti. Eve kadar fiber olursa nadir sorun çıkar. Tabiki sadece tv alan için olmaz ama tv internet telefon için kaçınılmaz bir performans artışı olur. isteğe bağlı olur belkide aynı apartmanda hem coax hem fiber kullanıcıları olabilir belkide.

    Verdiğiniz link bende açılmıyor (404 hatası); Güvenlik Duvarını kapatsam dahi...


    ???


    Ancak mesajınızda yazdığınız bir şey dikkatimi çekti: bulunduğunuz lokasyondaki saha dolabına kadar fiber kablo çekildiğini söylemişsiniz ki herhalde bunu bilinçli olarak söylüyorsunuz. Peki, şimdi TürkSat sitesinde alt yapı sorgulaması yaptığınızda ne gösteriyor?


    Cevabınıza göre başka bir yorumda bulunacağım...


    Ayrıca sizdeki KabloNet modem hangisi ve bunun Wi-Fi çekiminden memnun musunuz? Tanıdığım ve yorumlarına da güvendiğim birtakım arkadaşlar (Forum dışındalar...) KabloNet hizmetine genelde olumlu/çok olumlu puan verirlerken modem konusunda (daha doğrusu modemin Wi-Fi çekimi konusunda) büyük çoğunlukla "aman aman!" demekteler. Demeyen bir kişi de tek başına yaşayan, modemi evinin arka odasına koydurtmuş ve sadece orada laptop ile internete bağlanıp çalışıyor. Evin salonunu internet vs. açısından yasaklanmış bölge yapmış...


    Teşekkürler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Verdiğiniz link bende açılmıyor (404 hatası); Güvenlik Duvarını kapatsam dahi...


    ???


    Ancak mesajınızda yazdığınız bir şey dikkatimi çekti: bulunduğunuz lokasyondaki saha dolabına kadar fiber kablo çekildiğini söylemişsiniz ki herhalde bunu bilinçli olarak söylüyorsunuz. Peki, şimdi TürkSat sitesinde alt yapı sorgulaması yaptığınızda ne gösteriyor?


    Cevabınıza göre başka bir yorumda bulunacağım...


    Ayrıca sizdeki KabloNet modem hangisi ve bunun Wi-Fi çekiminden memnun musunuz? Tanıdığım ve yorumlarına da güvendiğim birtakım arkadaşlar (Forum dışındalar...) KabloNet hizmetine genelde olumlu/çok olumlu puan verirlerken modem konusunda (daha doğrusu modemin Wi-Fi çekimi konusunda) büyük çoğunlukla "aman aman!" demekteler. Demeyen bir kişi de tek başına yaşayan, modemi evinin arka odasına koydurtmuş ve sadece orada laptop ile internete bağlanıp çalışıyor. Evin salonunu internet vs. açısından yasaklanmış bölge yapmış...


    Teşekkürler.



    Alıntıları Göster

    Binanızda Türksat Kablo şebekemiz vardır. Size uygun kampanyalarımız için kampanyalar sayfamızı inceleyebilirsiniz. (Docsis Türksat)


    Sorgulayınca bu yazıyor. Bundan bir süre önce saha dolabını yenilediklerini gördüm, turuncu renkli kablolar çekiyorlardı yer altına kablotv yazılı çalışanlar hatta sonradan eski bakır kabloları topluyorlardı kablotv yazılı çalışanlar.


    evet bende de hata verdi, www.turksatkablo.com.tr ye girin en altta cihazlar yazar ona tıklayın oradan g-pon modemi göreceksiniz.


    Ben router la kullanıyorum, eskisi 5ghz desteği yoktu o yüzden geçtim. Şöyle söyleyim aman aman kötü modemler değiller. Bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 20 Mayıs 2021; 16:14:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miraclescape

    Binanızda Türksat Kablo şebekemiz vardır. Size uygun kampanyalarımız için kampanyalar sayfamızı inceleyebilirsiniz. (Docsis Türksat)


    Sorgulayınca bu yazıyor. Bundan bir süre önce saha dolabını yenilediklerini gördüm, turuncu renkli kablolar çekiyorlardı yer altına kablotv yazılı çalışanlar hatta sonradan eski bakır kabloları topluyorlardı kablotv yazılı çalışanlar.


    evet bende de hata verdi, www.turksatkablo.com.tr ye girin en altta cihazlar yazar ona tıklayın oradan g-pon modemi göreceksiniz.


    Ben router la kullanıyorum, eskisi 5ghz desteği yoktu o yüzden geçtim. Şöyle söyleyim aman aman kötü modemler değiller. Bilginize.



    Alıntıları Göster

    Eh, sizde hiç değilse "doğru cevap" çıkmış! Bizim orası için bu durumun tersi var: sorgulayınca "fiber alt yapınız vardır" diye çıkıyor ve TürkSat Çağrı Merkezi bunun "binanızın girişinde fiber alt yapı vardır" (yani FTTB satüsü) olarak tanımlıyor. Oysa bizim binamızın girişinde fiber kablo mablo YOOOOK! Ama bunu Çağrı Merkezine bir türlü anlatamıyorum. Hepi topu 6 daireli bir bloktayız; tamam hepimizde KabloTV de var. Sadece bir daire koaksiyel kabloyla internet hizmeti alıyor; geri kalanlar T.Telekom ya da Superonline (ADSL ve/veya VDSL2)


    Bu arada bahsettiğiniz G-PON KabloNet Modemini buldum (Huawei - EG8247W Modem). Evet tam dediğiniz gibi. Buna fiber hat giriyor ve gerekiyorsa KabloTV için de koaksiyel (75 ohm) çıkışı var. Ancak cihazın kullanım kılavuzu da bir tuhaf. Ben cihazın görüntüsünün, üzerindeki indikatörler ve bağlantı panelinin resimle/şekille anlatılmadığı bir kullanım kılavuzunu ilk defa gördüm...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 20 Mayıs 2021; 17:28:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mafaky

    Eh, sizde hiç değilse "doğru cevap" çıkmış! Bizim orası için bu durumun tersi var: sorgulayınca "fiber alt yapınız vardır" diye çıkıyor ve TürkSat Çağrı Merkezi bunun "binanızın girişinde fiber alt yapı vardır" (yani FTTB satüsü) olarak tanımlıyor. Oysa bizim binamızın girişinde fiber kablo mablo YOOOOK! Ama bunu Çağrı Merkezine bir türlü anlatamıyorum. Hepi topu 6 daireli bir bloktayız; tamam hepimizde KabloTV de var. Sadece bir daire koaksiyel kabloyla internet hizmeti alıyor; geri kalanlar T.Telekom ya da Superonline (ADSL ve/veya VDSL2)


    Bu arada bahsettiğiniz G-PON KabloNet Modemini buldum (Huawei - EG8247W Modem). Evet tam dediğiniz gibi. Buna fiber hat giriyor ve gerekiyorsa KabloTV için de koaksiyel (75 ohm) çıkışı var. Ancak cihazın kullanım kılavuzu da bir tuhaf. Ben cihazın görüntüsünün, üzerindeki indikatörler ve bağlantı panelinin resimle/şekille anlatılmadığı bir kullanım kılavuzunu ilk defa gördüm...



    Alıntıları Göster

    turksatkablo.com.tr den sorgulayın bu isimde kopya başka yerlerde sorgulamayın. Orada da mı fiber yazıyor.


    Şahsi tavsiyem en sorunsuz bağlantı tt fiber yada superonline fiber. ikisinden birini tercih edilin kurtulun bu dertten. Ama kablo tercih ederseniz de memnun kalırsınız benim gibi. çok düşünmeyin boğulursunuz. Ne araştırsam şikayet gırla dolu. Ne alacağız ozaman. Alın bir şey, ufak sorunlarıda dert etmeyin. Kablo net modemleride hayli başarılı.


    selamlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 20 Mayıs 2021; 17:31:33 >




  • Mahallesinde Gpon altyapı çalışması yapılıp da sinyal verilmesini bekleyen kimler var acaba? Bizim mahallede altyapı çalışmaları Ocak ayında bitti ancak hala sinyal verilmesini bekliyoruz. Saha dolaplarına koyacakları kartlar olmadığından sinyal verilemediği söyleniyor. 5 ayda bu kartları temin edememeleri normal mi yoksa başka sıkıntılar mı var?

  • Tezkehan T kullanıcısına yanıt

    Şubat sonuna doğru binaya kutu takıldı kontroller yapıldı hala sinyal yok.

  • KabloNet FTTH'a geçecek mi?

    turuncu kablo fiber, ordan dönüştürücüye gelip normal bakır kablo ile alıyoruz, bu gün fiber test için sinyale bakmışlar, ne zaman verilecek belirsiz, gpon modemde vermeleri lazım.

  • kbrfurkan K kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim binaya da Şubat sonu gibi kablo net kutusunu taktılar, siyah kablo ve bina elektrik sisteminden elektrik çektiler, o günden beri toplamda 4 kere müşteri hizmetleri ile görüştüm, online başvuru yaptım, hala açılacak bekliyoruz, halbuki 1 arka sokağa geçen ekim kasımda kablo çektiler ve Aralık ayında kablo net aktif oldu. Bu gecikme nedendir anlayamadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    Hocam bizde dairelere kablo çekmediler sinyal verilince abonelik başvurusunda çekiliyormuş sadece turuncu kablo ve büyük beyaz kablonet kutusu var kutunun içinde daire numaraları hazır zaten.

  • kbrfurkan K kullanıcısına yanıt
    Bizdede durum aynı. Dairelere kablo çekilmedi, giriş kata uygun yere beyaz kutu koydular ama bizim kablo turuncu değil, siyah, binanın dışında da sokağa çekilen kabloda siyah, o zaman bizimki fiber olmuyor sanırım?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    Kutunun fotoğrafını atabilir misiniz hocam çünkü yeni sistemler gpon proje.

  • kbrfurkan K kullanıcısına yanıt
    Kablo üzerinde optik kablo yazıyor, foto da görünmüyor ama.

    KabloNet FTTH'a geçecek mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.