Şimdi Ara

KabloNet FTTH'a geçecek mi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
9
Favori
27.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    Hocam bizdeki kutu böyle değil konudaki 31. fotoğraftaki büyük beyaz turuncu kablolu kutu takıldı.

  • amanhem kullanıcısına yanıt

    Şayet kutuya elektrik çekildiyse kutuya kadar gelen fiberi dairelere uydu kablosuyla dağıtacaklar demektir. Gpon sistemlerde bina içine koydukları kutuya elektrik çekilmiyor. Kutular daha ince oluyor.

  • Tezkehan T kullanıcısına yanıt
    O zaman bu gelen çakma fiber oluyor. Siyah kaplıda fiber yazmıyor ama optik kablo yazıyor, bildiğimiz turuncu fiber optik degil bu veya daha farklı ve ucuz bir yöntem kullanıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    Çakma fiber derken şöyle aslında;


    Fiber;

    Saha dolabına kadar geliyorsa - eh işte

    Binaya kadar geliyorsa - iyi

    Daireye kadar geliyorsa - çok iyi


    Benim bulunduğum lokasyonda 16 mbit adsl den başka hizmet alamıyorum. Sadece binama kadar fiber gelse bile benim için büyük nimet olur.

    Ama evine kadar fiber altyapıya (ttnet-superonline-turknet vb) sahip başka lokasyonlarda kablonetin sadece binaya kadar fiber çekmesinin çok bir espirisi yok.

  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Fiberi nereye çektiğinin bir önemi yok, firma kendi alt yapısına göre optimum düzenlemeyi yapıyor, önemli olan bağlı olduğunuz saha dolabının fiberle desteklenmesidir, turksatta da bu olay var, bina içi su tesisatı 32 mm çaplı olur, ben illla 320 mm çaplı isterim diyor muyuz...
    Docsis altyapısı adsl vdsl gibi yakına fiber İhtiyacı duymuyor, benimde saha dolabına kadar fiber, sabit 8 ms pingim 97 mbps bağlantım var, fiber olsa Ping 4-5 ms hızda olsun 98 mbps olurdu...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Saha dolaplarına yapılan işlemleri gördüm. Adamlar turuncu kablolardan çıkan kabloları tek tek soketlere ( portlarda olabilir) bir makina ile montajını yapıyordu ve sanırım sokak sokak, daire daire ayrılıyordu. Saha dolabına fiber geliyor, o kesin.

    Benim takıldığım nokta aktifleştirmek çok mu zor? Veya maliyetli mi? Bana göre esas zor olanı (kablo çekmek, yer altindan borulardan kabloları döşemek) yapıldı. Kolay olanı hemen yapıp neden para kazanmaya başlamıyorlar? Mesela bu Euro 2020 arefesinde acayip kablo tv reklamı yapabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 13 Haziran 2021; 11:31:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oturduğum binaya broşür asmış kablonet fiberle ilgili.. tarifeleri hem kötü hem pahalı.. devlet kurumu bu kadar pahalı hizmet vermemeli..

  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Bu tip durumlar zorluktan yada maddi konulardan öte işi yapan müteahhit firmanın bölgedeki tüm ısın kabulü yapıldıktan sonra işin sahibi firmaya devretmesi ile yapılır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konu hort. Altyapı sorguda FTTH altyapınız var diyor. Mevcutta tavsiye edilebilecek kampanya var mı? Şuan Superbox müşterisiyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TürkSat'ın (KabloNet) kendisine ait bağımsız, santralının kendi kontrolunda bulunan bir G-PON/FTTH alt yapısı yoktur. Şu anda FTTH olarak sadece T.Telekom alt yapısının olduğu lokasyonlarda hizmet vermeye başladılar ama bunun da ilk koşulu Telekom'un binaya taktığı o pasif (elektriğe ihtiyacı olmayan) "binada fiber sonlandırma ve bina içi fiber hat dağıtım kutusu"nda boş port olması. Yani TürkSat'ın Telekom altyapısı altında hizmet veren alternatif ISS'lerden farkı pek yok; sadece "Fiber Modem" dediğimiz HGW'yi kendileri veriyor... Şu an ellerinde Huawei'nin tek bir modeli var ve bu cihazın iyi tarafı ONT dediğimiz ve aslında fiber (FTTH) hattın sonlandırıldığı cihazın da bu HGW içinde bulunması! Telekom sisteminde ONT ve HGW ayrı iki cihaz ve birbirlerine bir CAt.5/6 kabloyla bağlıdır!


    Örneğin Telekom 6-7 daireli binaya 8 portlu kutu takar ama 8 daireli binaya da 8 portlu kutu takar. Diyelim o binada siz oturuyorsunuz ama tüm portlar dolu. Fırsattan istifade bir de TükSat Kablo(Fiber)Net'den evime bir 2. abonelik almaya kalkarsanız alamazsınız; çünkü dağıtım kutusunda boş port kalmamıştır. .


    Not: aslında teknik olarak abone mekanına gelen tek bir FTTH kablodan, T.telekom altyapısında olmak koşuluyla 2 hatta daha çok abonelik tesis edilebilir ama bilmediğim nedenlerle Telekom buna yanaşmaz.





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Merhaba değerli büyüğüm,
    Kablonet'in kendisine ait FTTH altyapısı mevcut. Forumda konusu dahi açılmış 2 yıl önce:https://forum.donanimhaber.com/kablonet-sinirsiz-gpon-tarifeleri-200-300-500-1000-mbps--148908767

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi eve kadar fiberi var. Ama ekstra tt altyapısındanda vermeye başlamış olabilir adsl de olduğu gibi. Yalnız tv , tt altyapısında olmayabilir sadece internettir belkide.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 30 Aralık 2022; 13:29:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Hımmm, olabilir ama herhalde hiç yaygın değil ki şimdi alternatif ISS olarak T.Telekom altyapısıyla da hizmet vermeye başladılar (oldukça geç kalınmış bir girişim...).


    O zaman ellerindeki Huawei HGW'yi acaba sadece kendilerinin G-PON/FTTH şebekesi üzerinden abone olabilenlere mi veriyorlar? Telekom altyapısı üzerinden hizmet alanlar/alacaklara yine T.Telekom elindeki Vestel HGW'leri mi kakalamaya devam ediyor?


    TürkSat'taki bu HGW'nin iki temel özelliği var: 1) Harici bir ONT'ye gerek duymaması, 2) üzerinde bir de TV'ye bağlanacak CATV çıkışının olması. Yani Fiber hat üzerinden alacağı ayrı bir video sinyalini TV'ye aktarabiliyor olması. Ama bu dediğim, HD yayınlar için de geçerli mi; onu anlamadım...


    Aslında ikilemde kaldığım bir konu da var: bizde TürkSat'ın Analog TV aboneliği vardı ama burada benim takip ettiğim bazı kanallar hiç yok; ama HD TV seçeneğinde var. Talep üzerine HD alıcı getirip kurdular. O sırada gelen elemana (hiç niyetim yok ama...) laf olsun diye İnternet durumunu sordum. "Size olmaz, kabloların değişmesi gerek..." tarzında bir cevap verdi; ben de uzatmamak adına üstelemedim. Halbuki binada tek tip ve Docsis için TürkSat alt yapısı var; dairelere de bildiğimiz koaksiyel kabloyla dağıtım yapılmış... (anten tipi bakır kablo), hakeza TürkSat'ın dağıtım kutusuna çekilmiş herhangi bir Fiber kablo da yok! Ve komşulardan birisi sıkıntısız TürkSat KabloNet (Docsis) kullanmakta.


    Eleman kablo değişimi derken acaba neyi kasdetti?





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    1- Aynen öyle abi Türksat kendi FTTH altyapısında 2 tane Huawei 1 tane Zte olmak üzere toplam 3 model dahili ont li cihaz veriyor artık stokta ne varsa. Türk Telekom FTTH altyapısında her zamanki gibi kurulum+ont+hgw işleri Telekomdan sorumlu.

    2-Kablo muhabbeti de muhtemelen anladığım kadarıyla evine 1 tane kablo geliyor. O da KabloTv için kullanılmış. KabloNet için ayrı bir kablo çekilecek gibi anladım ben ki muhtemelen de öyledir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Dostum, genç forumdaşım!


    Ben yukarıda (2) için tahmininde yaılıyorsun. Bizim evde TürkSat'ın sadece Docsis yapısı var ve konulan kuyuya sadece koaksiyel kablo giriyor ve abonelere de benzer, standart koaksiyel kabloları (uydu anten kablolarının aynısı)dağılıyor. Bizim eve giren kablo da buydu ama KabloNet Analog TV döneminde bu kablo doğrudan TV'ye bağlanırdı. Şimdi HD yayına geçice araya bir digital kart takılan küçük bir settop box konuldu. Ama kablo aynı kablo. Bu kablo seri olarak evde 3 TV daha besliyor ama o TV'lerin girişinde böyle bir HD settop box koydurtmadığımızdan o 3 TV sadece Analog yayınları alabiliyor.


    Üst kattaki komşum da yine aynı tip bir kablodan hem HD TV Yayını hem de o zaman verdikleri hangi Docsis Wi-Fi modemse oradan da internet erişimi alıyor.


    Belki gelen o eleman kapının hemen girişindeki Telekom'un Fiber HGW'i gördü de benim TürkSat'ın kendi FTTH'ını istediğimi zannetti. Tamam o zaman eve yeni bir kutudan Türksat için ayrı bir OBK çekilmesi gerekecek ama o bağlantının yapılabileceği bir IFDK bizim binada (Türksat olarak) yok ve dahası binaya çekilmiş bir Türksat fiberi de yok!





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Abi biz dükkanımızda Kablo Tv+KabloNet kullanıyoruz. Altyapı taa Kablo hizmetinin Ptt zamanında apartmana gelme apartman da 60 yıllık var. 3-4 yıl önce bina içi tesisatı komple yenilettik. -emekli ve kıdemli eski bir Türksat çalışanı komşumuzun ön ayak olması sayesinde- Kablolar, binada ki Türksat Kablo kutusu ve içindeki cihazlar dahil olmak üzere. Sistem şu şekil. Kablo daireye geliyor (dükkan daireden bozma) sonra splitterla ayrılıyor bir tarafı Ubee modemimize takılıyor diğer tarafı da conax modülün takılı olduğu Android Tv mize.
    Muhtemelen senin dediğin gibi eleman mevzuyu yanlış yönden de anlamış olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.