Şimdi Ara

KABLOSES [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
16.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • allyjhan kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız iyi oldu taahhütü bitip yeni taahhüt verecek olan gitmek zorunda kalmaz. Keşke bu şekilde iptal işlemi kalıcı olsa gidip iptal zor oluyordu.
  • Kabloses hizmetini Android işletim sistemi üzerinden kullanabilir miyiz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paket almadan kullandığımız kadar fatura çıkması mümkün mü yoksa sabit ücret ödemek zorunda mıyız

  • deceptive intelligence D kullanıcısına yanıt

    Paket seçilmesi gerekiyor. https://www.turksatkablo.com.tr/Telefon-Tarifeler 1 TL'lik paketin satın alınamadığı söylendi. Yoksa her yöne dakika almanız zorunlu değildi. Ama konuşma yapacaksanız her yöne ve ek paketler daha ekonomik. https://www.turksatkablo.com.tr/Telefon-Tarifeler-Arama-Yonu,177 paket dışı fiyatları.





  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler daha çok gelen arama için almak istiyordum o yüzden sordum mecbur paket lazım o zaman

  • deceptive intelligence D kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. 1 TL'lik paketi siz e sorun değişimş olabilir. Sadece gelen arama içinse tarifeyi seçebiliyorsanız düşünebilirsiniz. 50 dakikalıkta taahhüt verirseniz daha uygun fiyata geliyor.

  • Tamamdır şansımı denerim 1 TL lik paket için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun 4.sayfasında 3 Eylül 2018 tarihinde yazdığım mesajda Telmax CI 5055 masa üstü telefonumuzun arayanların numarasını gösterdiğini ancak, rehberde kayıtlı isimleri göstermediğini isim yerine "Alan Dışı" ibaresinin yer aldığını yazmıştım.

    Son iki gündür bakıyorum 5 yılı aşkın bir süredir görünmeyen isimler görünmeye başladı.

    O zaman konuyu hem il müdürlüğüne hem de Türksat Kablo'ya iletmeme rağmen bir çözüm bulunamamıştı.

    Sanırım başka şikayetler de oldu ve sistemlerde bir güncelleme yapıldı ve arayanların rehberde kayıtlı olan isimleri de görünmye başladı...

    Telsiz telefon da ise bir sıkıntı yok o eskiden beri hem ismi hem de numarayı gösteriyor.

    Teşekkürler Türksat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 14 Kasım 2020; 20:10:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her Yöne dakikalara dahil olan Birleşik Krallık yönüne doğru yapılan 1.Kademe PSTN ( Sabit Hat) aramaları 25.11.2020 saat 00:00 itibarıyla 2.Kademeye geçirildiğinden dakikası 0,50 Kuruş olarak ücretlendirilecekmiş.

    https://www.turksatkablo.com.tr/Duyurular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün apartman girişine küçük afişlerden asmışlar aradım ay sonunda sinyal gelecek dediler. Şimdi hali hazırda türknet kullanıyorum ve aldığım hız 8mpbs. Haliyle kablonete geçeceğim. Ama bakıyorum herkes modemden şikayetçi. Şimdi abonelik başlatırken dikkat etmem gereken bir konu var mı onu sormak istiyorum. Bazı arkadaşlar interneti bağlamaya gelen ekibe x modemi kullanmak istediğini söyle gibi bir şeyler yazmışlar.


    # 100 güldüren almayı düşünüyorum ama yılsonunu beklemeli miyim? Yeni kampanyalar

    # Modemi kendim seçebiliyor muyum yada en iyi modem hangisidir. (Kablonetin verdiği)

    # Router almakta var aklımda. Şu an en verimli router hangisidir ?

  • Herkese merhaba iki gündür gizli numaradan birisi arayıp duruyor kapatıyorum niye kapattınız diye tekrar arıyor gizli numaradan gelen çağrıyı engellemenin bir yolu var mıdır Web sitesinde abone merkezi ya da çağrı merkezi ile yapılabilir yazıyor çağrı merkezini aradım biz yapamıyoruz kullandığınız telefonda özellik varsa siz yapabilirsiniz dediler normal grundig telsiz telefon kullanıyorum ama daha önce sanki bu hizmeti veriyorlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de halihazırda kullanmakta olduğum iki adet sabit hattı Kabloses'e taşımak istiyorum ama öğrenmek istediğim basit bir konu var: Tatile giderken *21* tel no # ile yönlendirme yaptıktan sonra modemin fişini çektiğimiz zaman yönlendirmede bir sorun olmuyor değil mi? Yani yönlendirmenin aktif çalışabilmesi için illa ki modemin açık olmasına gerek yoktur diye düşünüyorum ama emin olamadım. Müşteri hizmetlerini aradım ama onlar da net bir şey söyleyemediler.


    Rica etsem halihazırda Kabloses kullanan bir arkadaş deneyip sonucu yazabilir mi acaba?

  • Dallamos D kullanıcısına yanıt
    İp telefon olduğuna göre modem kapalıysa çalışmaz, sistemin mantigina ters modem açık telefon takılı olmasa çalışır ama modem kapalı ise o numara hizmet dışı olur yonlenemez diye düşünüyorum
  • Dallamos D kullanıcısına yanıt

    2 yıl önce çalışıyordu.

  • cormen kullanıcısına yanıt
    Teyit için teşekkür ederim. Ben de öyle düşündüm ama müşteri hizmetleri net birşey söyleyemediği için tereddütte kalmıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dallamos

    Ben de halihazırda kullanmakta olduğum iki adet sabit hattı Kabloses'e taşımak istiyorum ama öğrenmek istediğim basit bir konu var: Tatile giderken *21* tel no # ile yönlendirme yaptıktan sonra modemin fişini çektiğimiz zaman yönlendirmede bir sorun olmuyor değil mi? Yani yönlendirmenin aktif çalışabilmesi için illa ki modemin açık olmasına gerek yoktur diye düşünüyorum ama emin olamadım. Müşteri hizmetlerini aradım ama onlar da net bir şey söyleyemediler.


    Rica etsem halihazırda Kabloses kullanan bir arkadaş deneyip sonucu yazabilir mi acaba?

    Müşteri hizmetlerini arayın CFF tam yönlendirme özelliğinin açılmasını istiyorum değin ve bir telefon numarası verin. CFF aktif olduğu sürece modem kapalı olsa bile arayan herkes sizin cep telefon numaranıza ulaşır. Numara yönlendirme yapınca size de ücret yansır yönlendirme yapılan telefonun arama başı dakika ücreti ne kadarsa faturanıza her yönlendirmede bu ücret yansır.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.