Şimdi Ara

Kaçak cep telefonu sayısı rekor kırdı! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
9.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    Kullandığım telefonun 3.500 liraya almıştım ben aldığımda imei kayıt ücreti 10.000 liraydı....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Turist Türkiye'den almak için bile geliyor! Birkaçına denk geldim ... Vergi iadesi ile baya ucuza alıyorlar. Kendi ülkelerinde alsa daha pahalıya olacak vergi dahil ... 2 Yıl garantisi de hazır . İsterse 1 yıl sonra veya 6 ay sonra alır yanına veya satar bir yerliye veya başka bir turiste ... Gurbetçi veya paso yabancılar için bile Türkiye de cep telefonu almak karlı ve mantıklıdır ...




    Bazıları gurbetçiler üzerinden duyar kasarak aslında bu işlerin simsarlığını yapanlardır ki bu başlıkta da itiraf ettiler bazıları saklanıyor ama daha eskiden belliler üye notlarından da görmekteyim ...


    Devlet seçim sonrası hazırda bekletilen BTK kararı yürürlükte olsa da uygulanmıyor yani herşey hazır cepte bir tek uygulayın denmesine kalmış! O zaman da 1 yıl orjinal telefondaki imei ler aktif değilse otomatik kapanacaktır yani bir köşede kalmış klonlanmamış bir telefon kendi hattında anında aktiflenecek ama o telefonu halen kime kayıtlı ise satın almışsa başkası kullansa 1 yıl atıllıktan sonra bu sefer basit bir işlemle yola devam edilecek neticede imei klonlaması yoktur. Ama cihaz başka bir telefonda klonlanmışsa zaten tespit edilen bir durumu sadece BTK değil GSM operatörleri de fark ediyorlar kara listeye alınacaktır ve devlet BTK yoluyla diyecek ki IMEI şu markadır o marka cihazı getirin telefonunuz açtıralım aksi halde ceza vs ... Burada Server kayıt veya direnç imei si atılanlar vs hepsi zaten bilindiği için devlet bunları kibarca geçen yıl alınan kararı yürürlğe sokmayarak centilmence uyarmıştır ama anlayana. Aramızda bazıları tam idrak edemiyor ...


    Seçim sonrası yaşayarak idrak edecekler ...


    Üstlerine gidilmemesi fark edilmiyor diye sanan aymazlar da baya çok ... Kitlesel ALGI herkese bulaştırıyor ! ...





  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Şimdi 1 iPhone aldın 15 pro max 40 bin. 8 ay süren var. 8 ay sonra iPhone 16 pro max aldın. 4 ay kullandın. Yıl başı diğer telefonun günü sıfırlandı. İlk aldığımızda sıfırlandı. 8 ay kullanıyorsun, bitince diğer telefona geçiyorsun. 4 ayda onu kullanıyorsun yine sıfırlanıyor. İmeli clon mlon işine girmene gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @taşlar, 2 iphone telefonun her bir sim yuvasını, 4'er ay üzerinden iki defa kullanırsın. Bu da toplamda; 1 telefon için 16 ay, diğer telefon için 16 ay imei kaydı yaptırmadan kullanma hakkın olur.


    Peki ya sonra ? Bu 2 adet iphone telefonu, bir daha yurtiçinde sim kart takıp da kullanmak mümkün olmaz. Anca wifi'dan çalışır.


    Ha ! Çok parası olan, her bir telefon için, 16 ayı doldurduktan sonra yeni bir tane daha iphone satın alarak yoluna devam eder, başka konu...

  • Çok yüksek oranda vergi her zaman devletin kasasına çok daha fazla gelir değildir. Umarım ilgililer bir gün bunu anlayabilir.

  • Yurtdışından yolcu beraberine giren telefonlardan alınan yüksek harçlar, devletin kasasına daha fazla para girsin diye alınmıyor.


    Yurtdışından satın aldığın her bir telefon için ödenen para, karşı tarafa döviz cinsinden ödeniyor. Bu da merkez bankasının döviz rezervlerini aşağıya çekiyor. Devletin kasasından yaklaşık bir yılda 5 milyar dolar gibi bir para, yurtdışından yolcu beraberinde giren cep telefonlarına gidiyor.


    İşte devletin yapmaya çalıştığı şey, imei kayıt harçlarını artırarak, yurtdışından ülkeye telefon getirilmesini cazip olmaktan çıkarmaya çalışmaktadır.


    Ha ! Devlet bu uygulamada başarılı oluyor mu ? İphone ve diğer markaların yüksek fiyatlı amiral gemisi modellerinde başarılı oluyor.


    Zaten ortalama fiyatlı telefonları yurtdışından yolcu beraberinde getirip de, bu yüksek harç rakamlarıyla hiç kimse imei kaydını yaptırmaz.


    Peki bu uygulamanın yürürlüğü yurtiçinde tezahürü nasıl gerçekleşiyor. Yurtdışından samsung telefon alanlar, imei kaydını server kayıt yöntemi ile kayıt ettirip kullanıyor. Diğer bazı telefonlar da direnç değişimi vs gibi yöntemlerle imei değiştirip kullanıyorlar. Bütün bu gayriyasal işlemleri uygulayarak kullananların oranı, %4 civarında... Yani ülkede aktif kullanımda 92 milyon cep telefonu bilinmektedir. Yani imei değişikliği yaptırarak kullanılan cep telefonu sayısı 4 milyonu bulmuyor.





  • o kadar para verliyor kaçak almakta büyük risk


    sanki kaçak telefon çok mu ucuz ki o kadar riske giriyor insanlar

  • Hocam kaçak telefon kullananların, ekseriyetinin amiral gemisi model kullanma takıntısı var.


    Amiral gemisi modeller de Türkiye'de pahalı... Pahalı olunca, yurtdışından yolcu beraberinde ya da kaçak getirenlerden satın almaktadırlar...


    Bir de bu amiral gemisi modelleri kullananların ortak özelliği, telefonu en fazla iki yıl kullanıyorlar. Sonra yeni çıkan amiral gemisi modelleri satın almazlarsa, uyku uyuyamıyorlar. Mutsuz oluyorlar.


    İlla amiral gemisi model olacak. Yetmez illa amiral gemisi modelin en son modeli olacak.


    En son çıkan amiral gemisi modeli satın aldıktan sonra, oohhh diye bir rahatlama geliyor. Ne zamana kadar ? Amiral gemisi telefonun yeni modeli çıkana kadar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Mart 2024; 12:43:45 >
  • 2 alttaki üye beni ne hikmetse engellemiş ama ben yine de yazayım.

    Evet.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    imei değişikliği yaptırılan 4milyon telin kaynağı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışından gelen telefondan yüksek vergi harç vs alan devletin tek amacı gelir elde etmek!
    Yok cari acık yok döviz falan gitmesin gibi savunmalar tamamen palavra!
    Yıllardır açık veriyor bu ülke, diğer batık ülkelerde neden böylesi vergiler yok?
    Cari açık masaldan ibaret....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uraltay85 U kullanıcısına yanıt

    Kaynak; ilk mesajın içeriğindedir.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    sektör yetkililerinin tahmini 4milyon
    gerçek rakamlar dehşet boyutlara ulaşmıştır. son 3 senede doğu sınır kapılarından geçen yolcu sayısı kadar telefon geçtiyse ve oto otobüs tırdan geçenleri eklersek, oto furyasında otoları sayan bayilerin sorma ver olarak elden alınan paralardan daha büyük meblağlarda vergi kaybı ve döviz kimlerin eline geçiyor dehşete kapılmamak elde değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uraltay85 -- 9 Mart 2024; 11:13:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uraltay85 U kullanıcısına yanıt

    İşte o dediğin öyle değil... Çünkü vatandaşların ekseriyetinin pahalı telefon kullanmak gibi bir alışkanlığı yok. Derdi de yok. Vatandaşların ekseriyeti, haberleşme ihtiyacını giderebilecek herhangi bir telefon alıp geçiyor.


    Yani "dehşet boyutlara ulaşmıştır" diyebilmek için, ortaya elle tutulur veri, kaynak sunman gerekir. varsa elinde veri ya da kaynak, buyur paylaş !


    "Sektör yetkilisi" tabiri biraz sorunlu bir tabir. Sektör yetkilisi demek yerine, "sektörün içinde olanlar"ın tahmini diyelim. Sektörün içinde olanların tahmini, gsm operatörlerine dayanmaktadır. Yani gsm kayıtlarında aktif kullanımda 92 milyon telefon var. Sektörün içinde olanlar, bir yıl içinde ne kadar telefon yenilendiğini, en iyi kendileri biliyorlar.


    Yani sektörün içinde olanlar, 92 milyon aktif kullanımdaki telefondan kaç adedinin yenilendiğini, yine kendi satış rakamları ile merdiven altı kaçak telefon satışlarından biliyorlar. Dolayısıyla, sektörün içinde olanların belirttiği; "3,5 - 4 milyon imei numarası değiştirilmiş telefon var" tahmini bir veriye dayanmaktadır.


    Özetle; sizin veriye dayalı bir tahmininiz varsa, buyurun paylaşın. Veriye dayalı bir tahmininiz yoksa, sizin yaptığınız gibi herkes "kolaycılık" üzerinden bir tahmin paylaşır.


    Mesela; ben de bir tahmin paylaşayım. Türkiye'de aktif kullanımda 92 milyon cep telefonu var. Bu cep telefonlarının tamamı imei numarası değiştirilmiş kaçak telefonlardan oluşur. Nasıl tahmin ama ?  





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.