Şimdi Ara

Kaçak cep telefonu sayısı rekor kırdı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
9.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beter olsunlar.
    Telefon alırken bir telefon parası da bana ödesinler dersen olacağı budur.

  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Hemen hemen herkes akıllı telefon kullanıyor. Akıllı telefon olup da, cdma desteği olmayan model kalmadı neredeyse... Ayrıca imei ve meid numaraları, bir algoritmaya dayanmaktadır. Yani imei numarası değiştirilen telefonların algoritma uyumsuzluğunu, gsm operatörleri anında tespit edebilmektedir.


    Tekrar konunun özüne dönecek olursak; btk, imei çaktırılan telefonları isterse anında tespit edip, iletişime kapatabilir. Bu kadar kolay bir iş varken, neden yurtiçi - yurtdışı imei takibi yapılır, anlamıyorum gerçekten...

  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Bunun çözümü basit, 4 senede bir ötvsiz telefon alma hakkı verilsin ve ötvsiz alınan telefon kişinin üzerine kaydedilsin, başkasının hattıyla çalışmasın

    yurtdışından gelen telefonlar gibi. Her sene satın alanları ayıklayacak yöntem lazım, normal kullanıcıyı değil.

    Şu da var milletin aldığı telefona gelene kadar devlet nelere para savuruyor, önce oralardan kessinler. Kendilerine her türlü lüksü sunup da vatandaşa

    fakir eğlencesi bir telefonu bile çok görüp hayatı dar etmek hoş değil. Ev araba zaten aldırmıyorlar anladık, bari bu tip nispeten ucuz şeyleri salsınlar.

  • Ama vergi iadesiyle alınan 35bin tl olmasıyla bitmiyor. Mesele olası sorunlarda hatta satmaya çalışıldığında neler sizi bekliyor ona bakın ?



    Kemersiz airbag siz ucuzdur ama ne pahasına misali ... Pahalıya patlayabilir. Şansa kullanmıyorsanız veya gönül rahatlığı ile servisten ücretsiz hatta ücretli hizmet dahi alamıyorsunuz. Ama siz inatla 35 bin tl ye mal olduya saplanmışsınız. Yazık .

  • ben bu güne kadar garantili pek çok ürün kulandım. bazıları garanti süresinde hiç bozulmadı bazılarıda kullanıcı hatasından garantiye girmedi. garanti güzel birşey ama bazen hiç ihtiyaç olmuyor. bilgisayar ve telefonu her ne olursa olsun garantisiz önermiyorum. 4 sene önce yeni bilgisayarımın ekran kartı yandı düpedüz anakart sıfırıyla değişti. garantisiz olsa yanacak cihaz. 15 cihazda bir kere bile olsa garanti her zaman iyidir. telefon zaten sürekli elde olan birşey. her an düşme riski var.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Aynen . Ayrıca garantilik durumlar seçemezsiniz cihaz arızalandımı garantisi yoksa yapçek bir şey yoh...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meid sistemi cdma şebekede olur ülkemizde yok. GSM sisteminde imei kullanılıyor. GSM olduğu sürece imei değişimine engel OLUNAMAZ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imei değişime her şekilde engel olunabilir. GSM operatörleri imei değişikliği yapılan cihazları anında tespit ediyor.


    Imei ya da meid belli bir algoritma çerçevesinde oluşturulmaktadır.


    Her şeyi geçtim. Algoritma uyumsuzluğu olan telefonların imei numarası btk tarafından direkt pasife düşürülebilir.


    Imei çakma işinden bir sürü simsar havadan para kazanmaktadır.


    Kontrol bu kadar kolay iken, yurtiçi - yurtdışı imei takibi neden yapılır, anlamıyorum gerçekten...


    5 yılda bir defa yolcu beraberinde harç ödemeden telefon getirmeye imkan tanınsa, bu kaçak telefon olayı kendi kendine biter.

  • Allah belanı versin Vestel. Yıllar önce cep telefonu montajına başlayıp ithal telefonlara ek vergi getirilmesini isteyerek bugünlere gelinmesine neden oldu.
    https://www.donanimhaber.com/Vestelin-ek-vergi-istegi-kabul-edildi--71322

  • Vergi sistemindeki en büyük adaletsizlik gelire göre vergi olmaması

    Buradan devlet yetkililerine anlatıyorum belki onlar bizim kadar telefonlardan anlamıyor olabilirler

    Bakın samsung a34 almak isteyenle samsung s23fe almak isteyen adam bir değil ve ondan sonra samsung s24 ultra veya iphone almak isteyen adam aynı değil

    Siz tutup da a34 alıp isini görmek isteyen adamla iphone alip hava atma pesinde olan zenginden ayni oranda vergi alirsaniz o a34 alacak adam kacak cin mali telefon alir siz ondan alacaginiz vergiden olursunuz

    Telefonlarda sınıf sınıf vergi olması lazım tutup da samsung a15 ile isini gormek isteyen garibanla iphone 15 pro maxle hava atmak isteyen galerici zengin bebesi ayni oranda vergi vermemeli

    Aynısı arabalarda da var
    Dacia Sandero stepway alip isini görmek isteyen bizim gibi garibanlarla Mercedes E serisine binmek isteyen muteahit bir mi? Nasil ikisinde de bu kadar çok vergi olabilir?

    Devleti de anlıyorum ihracat açığını artiran insanlari cezalandirmak için bu kadar vergi aliyor ama yanlis kisileri cezalandiriyor zenginlerden değil fakirlerden vergi topluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vallahi çok doğru tespitler.


    Bizim derdimiz, alt tarafı 350 dolar'lık telefon alıp, en az 5 yıl kullanmak... 350 dolar'a yurtdışından yolcu beraberinde telefon getirsem, 1000 dolar harç ödemek zorunda kalıyorum.


    Devlet, 5 yılda bir defa, yolcu beraberinde değeri 500 dolar'ı aşmayan telefon getirilmesine imkan sağlasa, bu kaçak işleri kendiliğinden biter.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    SINIF SINIF vergi olayını otomobile de getirdiler iyi bir şeymiş gibi. Sonra ne yaptılar, baremleri güncellemeyip hepsini aynı yüksek vergiden sattılar. bizim iş padişah ve köprü hikayesine benziyor. bu alınan vergi asla kabul edilemez ne iphone a ne de a15 e.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    cihaz tamamen bozulsa ne olacak ayni fiyata bir tane daha alinabiliyor :D

  • yc#1 kullanıcısına yanıt

    Nazif efendi o sıralar telefon işine girdiği için bu vergi geldi. Hükümetin de işine geldi.


    Vestel kürdan yapsın evime sokmam!

  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Hocam anlatamıyoruz bu arkadaşa. Beni de bloklamış cevap da veremiyorum. MEID numarası yok zaten bizim cihazlarda benim bildiğim.


    CDMA networklere de Amerika da bile elveda dendi 2022 itibari ile. Herkes LTE ve LTE-A ile 5G'de. Yani kısaca herkese GSM de.

  • -Rango- kullanıcısına yanıt

    Aynen... Hatta 350 dolar'lık telefondan 3 adet alıyorum. Harç ödemektense, üç telefonu 16 'şar ay kullanmak daha iyi... Kaçak cep telefonu sayısı rekor kırdı! 

  • SARAY VERGİSİ kaldırılsın kaçak göçek almaz kimse de
    Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yok,resmen zulüm,
    Allah kabul etmesin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saray vergisi diyerekten konuyu çarpıtmayalım lütfen...


    Alınan vergi değil harç'tır. Harç, vatandaşların talep ettiği işleme karşılık bir defaya mahsus alınmaktadır.


    Telefonlara bu kadar çok düşmeseydik, bu harç tutarları, bu denli yüksek olmayacaktı. Yani harç miktarlarının artmasından yine bizler sorumluyuz. Devletin kasasından her yıl 4 - 5 milyar dolar mertebesinde para, sırf cep telefonlarına ödenmektedir. Parasını sen versen de, karşı tarafa dolar cinsinden ödeme yapıldığı için rezervler eksilmektedir.


    Bu harç miktarlarının yüksek olmasına ben de karşıyım da, sizlerden farkım, iğneyi kendime batırmasını biliyorum.


    1000 dolar harç ödeyebilir miyim ? Kesinlikle ödemem.


    İşte bu durumda bizler de, uygun fiyatlı telefonlardan edinerek ihtiyacımızı gidermeye bakacağız.

  • Halk neye ulaşmaya zorlanır ise birileri onu kaçak kara borsa getirir bir sektör oluşur burada sorun maalesef ülkeyi yöneten ekonomiden sorumlu kişi ve kişiler vergiyi artırarak kayıp kaçak sayısını arttırıyor halbuki devlet alacağı vergiden zarar ederken benim Ağrı Patnos lu telefoncu abim altına Passat çekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.