Şimdi Ara

Kaldırma Park eden Hanzolar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Arkadaşlar,
    Sormak istediğim soru, diyelim ki otomobilin biri kaldırıma park edilmiş ve kaldırımı işgal etmiş. Adamın biri de tam onun yanında, caddeye sandalyesini atıp çay içiyor. Sizin geçeceğiniz yeri de bu adam sandalyesi ile kaplamış. Vereceğiniz tepki ne olur?

    Ya da şöyle diyelim;
    Diyorsunuz ki, park edecek yerim yok diye başkalarının hakkını yiyorum ve onların canı benim malımdan ya da 10 dakikalık yürüme mesafesinden daha değersiz. Peki aynı mantıkla, aç kalan bir insanın sizin evinize girip eşyalarınızı çalmasına ses çıkarmanız saçma olmaz mı? Ne de olsa adamın parası yok ve sizin malınızı çalmaya mecbur bırakılmış.

    Değer verdiğiniz şeye öncelik veriyorsunuz. İnsan hayatına ve insan için olan kurallara önem veren insan kaldırıma park etmez. Bunun hiçbir mazereti de olmaz. Eğer park yeri bulamıyorsanız, gidip paralı otoparka park edersiniz. Paranız yoksa ve paralı otoparka park edecek kadar paranız yoksa, o araca akaryakıt koyacak kadar paranız da olmamalıdır. Eğer varsa, ikisine de olmalıdır. Hiçbir şartta bir insan hayatını riske sokma hakkını kendinizde görmek doğru değildir. Eğer sizin yaşlı aile bireyleriniz yola inmek zorunda kalırsa ve bunun nedeni de bir başkasının arabasını güvenli bir şekilde park etmesi olursa, sanırım söylemek istediklerim daha net anlaşılır.

    Saygılar...


    Mecbur kaldığı için hırsızlık yapmak yada paralı otoparka koymak!!Örneklemeler oldukça mantıksız ne yazık ki..Yukarıdaki yazımda da belirttim,belediye artık asansörsüz yada otoparkı olmayan binalara ruhsat vermiyor..Ama ne iştir ki yanımıza geçen sene yapılan binanın otoparkı yok..Adamlar garajımızı işgal ediyorlar diyorum..Belediye olmadık işe ruhsat versin,vatandaş garajımı işgal etsin,ben cadde kenarına aracımı koyup 10 dakika yürüyeyim..!Neymiş,mazereti olamazmış..Bunun insan hayatına önem vermemekle alakası yok,ben insan hayatına ve kurallara oldukça saygılıyım..Ama vatandaş keyfini sürecek diye kendimden fedakarlık yapacak kadar da enayi değilim..




  • Sizin aracınızı koyduğunuz yer, aracını sizin otoparkınıza park eden şahsın oturma odası değil maalesef. Başka birinin yaptığı birşeyden siz maddi olarak zararlı çıkmamak için başkalarının hakkını yiyorsunuz. Sanırım olayın temeli bu. Örneklemelerin mantıksız değil, sadece suça uydurulan bahanelerdir hepsi. Etkisi ya da büyüklüğü farklı olsa da hepsi birinin başkasına ait hakkı yemesinden kaynaklıdır.

    Otomobiliniz olduğunu bir an için unutun. Kendinizi yaya olarak düşünmeye çalışın. Oraya park eden bir araç yüzünden, siz yola inip yürümek zorunda kalacaksınız. Nedeni ise, o aracın sahibinin aracını korumak, otoparka para vermemek için sizin hakkınız olan yere aracını bırakıp gitmesidir.

    Hiçbir cümlemde sizin otoparkınıza park eden insanların haklı olduğunu söylemedim. Bu konu sadece sizin apartmanınızın sakinlerini ilgilendirir ve siz istemeden ben oraya girme hakkın yasal olarak sahip de değilim. Bu hakkı size yasalar sağlamıştır. Aynı şekilde, aracınızı park ettiğiniz yere aracınızı park etmeniz yasadışıdır ve yayaların hakkını yemektir. Sizin otoparkınıza kimin park ettiği, belediyenin kimlere hangi şartlarda inşaat izni verdiği de o kaldırımda yürüme hakkına sahip insanları ilgilendiren bir konu değildir. Sizin aracınızın olması da onları ilgilendirmez. Sizin aracınızla ilgili olarak, sadece onların hakkını yiyor olmanız ve buna kendinizce masum bahaneler uydurmanız onları ilgilendirir.

    Olaylara sadece kendi haklılıkları çerçevesinden bakan bir millet olduğumuz için hiçbir sorunu oturup çözebilme yeteneğimiz yok. Yıllardır araç kullanırım ve hiçbir zaman bu hareketi yapmadım ve bunu söylemekle de gurur duyuyorum. Herkes birgün araç sahibi olamayabilir, ama herkes yaya olarak doğar. Oradan yürüyecek çocukları ve yaşlıları umursamayıp, başlarına sırf bu yüzden birşey gelirse, aynı zihniyetle yandaki apartmanda bulunan ve araçlarını başkalarının otoparklarına park eden insanları suçlamak da en az benim örneklerim kadar mantık dışı olacaktır.

    Saygılar...




  • Paralı otopark diyorsun da bana en yakın paralı otopark 5km.ötede,kimin evinin dibinde paralı otopark var,24 saat açıkta oraya çeksin Allahaşkına..Merkezi yerlerde ise işim 5dk.da olsa 3 lira verip mutlaka paralı otoparka girerim..Ben kaldırıma parkeden araçları savunmuyorum ama sende öyle bir duruma getirdin ki haklarını çalıyorsun falan..Vallahi acıdım o yayaların haline de çekmem birdaha..Ben trafik kurallarına oldukça saygıyım arkadaşım,insan hakkı da benim için önemlidir..Kaldırıma parkeden insanlara kızmakta haklısın ama ben bu durumda kendimi hak yemiş olarak değil,madur olarak görüyorum ve üzerime alınmıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 17 Şubat 2010; 15:21:32 >
  • Eğer olaya, sizin otoparkınızın işgali açısından bakarsak mağdur olduğunuz doğrudur ama bunun sorumlusu yayalar değildir. Eğer özel olarak sizi eleştirdiğimi düşünmenize neden olduysam özür dilerim, benim niyetim tamamen toplumumuzdaki bir soruna işaret etmekti.

    Herkesin kaldırıma park ettiği ve bunun çeşitli nedenlerle masum gösterilmesi benim için sorundur. Herkes her yaptığı için bir bahane bulabilir ama gerçekler değişmez. Bu bir kültür sorunudur ve o otomobile yüklenen değerle alakalıdır. Birinin aracının kaldırıma park edilmediğinde zarar görme ihtimali %10 ise, onu park ettiğinde bir yayanın zarar görme ihtimali %0,1 ise, ben tercihimi aracımın zarar görmesinden yana kullanmayı tercih ediyorum.

     Kaldırma Park eden Hanzolar


    Bu resimdeki her aracın sahibinin bir bahanesi olduğuna eminim. Ama aracını oraya park etmemeyi başarmış olan insanlar da vardır. Bence bunu nasıl yaptıklarını öğrenmeleri gerekir.




  • Resimdeki araçları bahanesi olduğunu sanmıyorum..Ve dediğim gibi kaldırıma araç koyma taraftarı değilim ama gece 23.30 24.00 saatlerinde o dar sokakta 10dk.yürümekte sakıncalı geliyor bana(bir bahane daha,yine insanların hakkı canımdan kıymetli diyeceksin ama)açıkçası..
  • Sayın webbie nin yazmış olduğu yorumlamalara örneklemelere ve saptamaların tümüne katılıyorum. Forum zihniyetinden ve yurdum insanının mantalitesinden 4-5 gömlek üstün bir bakış açısını barındırdığı için yorumlarını pek çok kişi anlamak istemeyecektir ama ben okurken keyif aldım ve gurur duydum. Benim gibi, kaldırıma bırakmamak için bir semt öteye park edip minibüsle gideceği yere varan bir insanın bile birçok dersler çıkarabileceği eşsiz bir tutum sergilemiş. Sağolasın arkadaşım ellerine sağlık.

    Bahane bulmak işin kolay yolu, kolay olanı değil doğru olanı yapmaya gayret edelim zira insan olmak bunu gerektirir.
  • eğer evinizin önündeki kaldırıma park etmelerini istemiyorsanız belediyeye telefon açıp mantar isteyin. Pek kaldırım denmez ancak bizde kendi apartmanımızın önünde kaldırıma çıkıyoruz. Yan apartmanın kaldırımınada koyulduğu oluyordu. Sanırım şikayet etmişler belediyeden gelip kaldırıma mantar diktiler.
    olay budur etki-tepki ! birdaha kimse o apartmanın önüne yanaşamadı
  • Ülkemizde yapılan şeylerin bazen de neden yapıldığına bakmak gerekir arkadaşlar..7 kişilik garajda 3 araba varken,4 aracın rahatlıkla parkedebileceği bir alan varken benim aracın önüne paralel olarak onlarca araç bırakıldı..Bazıları başlıktaki gibi hanzoluğundan ve aklı yetmediğinden,bazıları mecburiyetten yada aciliyetinden..Hepsine kızmıyorum,bazılarına hak veriyorum..Geçerli bir mazereti varsa tebessümle önemli değil diyorum,kimiyle de dakikalarca tartışıyorum..Hiçbir mazereti olamaz yaklaşımı hatasız insan olmayı gerektirir.Yarın hepinizin bir mazereti olacak ve sizlerde olmadık yere aracınızı bırakmak durumunda kalacaksınız.O yüzden mazereti olamaz yada bahane arasan çok gibi söylemler her durum için geçerli değildir..
  • kaldırıma park etmeyi herhangi bir bahane ile savunan arkadaşlarımı kutluyorum.. Gurur duyarak yazıyorlar bir de helal olsun..

    Sizler olduğunuz sürece ne trafik sorunu hallolur, ne de hayır gelir yapılan işlerden..

    Selam olsun sizlere..

    ayrıca bu kişiler saygısızlık mantalitelerine, magandalık da ruhlarına işlemiş olduğundan trafikte de çok güzel belli ediyorlar kendilerini.. rastlayınca da hiç üşenmeden sevgilerimi (!) gönderiyorum sayın kendilerine..
  • Kaldırıma parketmek gurur duyularak yazılacak yada yapılacak birşey değil..Yazıları iyi okuyup iyi analiz etmek gerek!Asıl bir semt öteye koyup minibüsle eve gelen arkadaşı kutlamak gerek,böyle insanların olması inanılmaz birşey..Sayelerinde memlekette trafik terörü kalmadı..

    Belediyenin bir aracın zor bela geçtiği sokak yapıp,o sokaktaki binalara otoparksız ruhsat vermesi ve bunun yüzünden otoparkımızın gaspedilmesi önemsiz birşey zaten..Siz suçu hep vatandaşta bulun,devletin hatasını vatandaşa yıkma diyin..Ama adam devletin otopark yapmamasının cezasını bize kaldırıma yarım yamalak bir tekeri kaldırımda bir tekeri yolda,acaba bir araç geçtiğinde sürterler mi çizeler mi düşüncesiyle yatırarak bize kessin..Devlet az maaş versin,sende harcama kardeşim de..Devlet eğitim vermesin sende özel ders al kardeşim de..Suçlu hep vatandaş hep..Kaldırıma çıkmanın bahanesi olmaz deyip magandalıkla suçla..Suçla kardeşim suçla..Siz asıl suçluyu suçlamadıkça magandalık trafik terörür hikaye..Daha çoook çekeriz,çekersiniz..




  • Sevgili Dranov,

    Şöyle bir ayrım yapmak gerek bence; devlet-iktidar arasında farklar vardır ve devlet kelimesi yerine iktidar kelimesi kullanılmalıdır.

    Konuya dönecek olursak, bugünkü iktidarı da, bundan önceki iktidarları da biz seçtik. Hiçbiri için Florida'da seçim sandığı kurulmadı ki. Bu insanları senelerce tepemizde tutan bir zihniyetin hüküm sürdüğü, başbakanın birinin zamanında "Benim memurum işini bilir" diyebildiği ve hayatımızın her anında bir yolsuzluk ve hırsızlıkla karşı karşıya kaldığımız ülkemizde, sorunun temelinde zihniyet yatıyor.

    Haklısınız, ben halkı suçluyorum. Yarın da halkı suçlayacağım ve ondan sonraki gün de halkı suçlayacağım. Eğer birkaç kilo pirinç karşılığında oyunu satan, hatalı kullandığı aracı polis tarafından durdurulunca rüşvet teklif eden, herhangi bir kurumda işlerinin hızlanması için hak değil de torpil arayan insanların olduğu bir ülkede yaşıyorsam ve bilinçli bir vatandaş olmaya çalıştıkça kendi çevremden bile "çok sivrisin" uyarıları alıyorsam, yediğim her lokmayı sadece ve sadece kendi dişimle tırnağımla kazanıp başka insanların babaları ve amcaları sayesinde biryerlere geldiklerini gördüğümde sadece ben ses çıkarıyorsam ve diğer insanların nemalanma umuduyla bu tip insanlara şirin görünmesinin onlara maddi çıkar sağladığını hayatın her anında hissedebiliyorsam, ben bu vatandaşı suçlarım. Yarın da konu devam ederse, emin olun yarın da suçlamaya devam edeceğim. Benim otoparkıma yan apartmanda oturan ve 3-4 tane otomobil sahibi insanlar bu arabalarının bir kısmını park etmeye başladığında ve ben aracıma yer bulamadığımda, yaptığım ilk iş apartman toplantısında karar çıkarttırmak oldu ve otomatik kapı yaptırdım. Araba alacak param var, aynı zaman otomatik kapı yaptıracak ve payıma düşeni ödeyecek kadar da param var. Eğer o kapının parasını ödeyemeyeceksem, otomobil bana fazla.

    Saygılar...




  • Bu iktidarı seçen insanlar,bu iktidardan daha iyisini bulsa seçmez buna emin olun..Kötüler içerisinde en iyisi gözüyle bakıldığı için oy veriyor insanlar..Ülkeyi şahlandıracak ayağa kaldıracak parti mi var sevgili forumdaşım insanlar oy verip seçsin..Yok işte,yok kardeşim kime oy verip kimi seçsin..Ben şahsım adına göremiyorum,kim ülke kurtulacak diye oy veriyor partisine,kimse..Takım tutar gibi parti tutuluyor,dededen gelen alışkanlıkla oy veriliyor..

    Konumuzda ise,ben çok uğraştım bu durum için çook.Ben ne kadar kızdım,kafa yordum kapılar çaldım bu yüzden.Gece otoparkta yer bulamayınca bir ileri bir geri geldim defalarca sinirimden,neyse ki kaldırım var demedim hiçbir zaman!Direk dikip zincirleyelim dedim tamam dendi sonra unutuldu..Hatırlattım paramız olsun dendi o para hiç olmadı,sanki kaç para dedim o zaman sen yaptır dendi!!Ve ben taşınmayı kafama koydum en son,kredim bitsin taşınıcam burdan inanın.Bir otopark için o kadar uğraştığım yetmedi bakın forumda bile canımı sıktı..

    Şimdi kimse çıkıpta konuları yarım yamalak okuyup abuk subuk yorumlar yapmasın..Biz burada"kaldırıma da çıkarım,istediğim yere de parkederim,kimse de karışamaz"düşüncesiyle yazmıyoruz.Bahane değil nedenlerini anlatıyoruz.Her Allah'ın günü de kaldırıma çıkmıyoruz,çıkmaktan da hazzetmiyoruz,bununla da övünmüyoruz..Vatandaş otopark girişine bırakıp gidiyor bence bu daha büyük bir sorun..Siz önce bu soruna bi el atın,sonra kaldırımları düşünün..

    Hayırlı geceler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 18 Şubat 2010; 7:30:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

     Kaldırma Park eden Hanzolar




    Sevgili webbie hocam ; resim hakkında yorum yapmak istiyorum. Başıma gelen bir olay daha doğrusu

    Bu yaz Trabzondayken bankaya gitmem gerekti bilen bilir meydandaki yapı kredi bankasını. 10 dakika boyunca meydanın etrafında döndüm durdum park yeri bulabilmek için ama yok park yeri yok Halbuki bankada en fazla 5 dakikalık işim var.Aracı park edebileceğim en yakın yer Ganita çah bahçesinin orası oldu.Yani anlıyacağınız aracı park edebilmek için 15 dk çay bahçesinden bankaya yürüdüm , bankadanda 15 dk dönüş çay bahçesine arabayı almaya .. Kafadan yarım saat öyle gitti. Birde oralarda sokaklar falan çok dar büyükbabamların evinin sokağına giriş için bir sokaktan geçiyorsunuz görseniz burası araba yolu değil dersiniz yayalar için sanarsınız ama araba için. Amcam starex ile o sokağa girene kadar neler çekiyor Resimdeki park olayı ne kadar mantıksız gözüksede ( ki mantıksız olduğu belli ) ama kendi görüşüm adamların gerçekten başka çareleri yok gibi. Adamların park edecekleri otoparkları falan vardıda kaldırımamı park etti ? He ama öyleleride var illaki kaldırımdan vazgeçemeyenler derneği üyeleri




  • nasıl bahaneler bunlar ne alaka? hiç bir bahane kaldırımın ortasına araba konulmasını etik hale getirmiyor. adı üstünde bahane!..

    ya da çok daha basit anlaşılır şekli ile anlatayım. madem anlaşılmıyor, anlaşılabilsin madem.

    kaldırıma park etmek kanuni mi

    hayır.

    sen kaldırıma park ettin mi?

    evet.

    o zaman kanunsuz bir eylemde bulundun.

    sonuç ne? kaldırıma park edilmezzzzz..

    şöyle oldu da; buraya gittim de; o zaman onlar da bana şöyle yapsın ben de bunu yapayım; gidip park etmeyeyim; gibi saçma sapan bahanelerle bir noktaya gelemeyiz.

    süreç seni ilgilendiriyor tüm sıkıntılar dertler senin. zerre kadar ilgilenmiyorum onlarla.. beni ilgilendiren şey benim de kullandığım kaldırıma park etmeniz. benim hakkımı sizin keyfinizin işgal etmesi. yok böyle bir hakkınız.. bu suçtur!!

    o kaldırıma kimin parkettiği ile ilgilenmiyorum.. vatandaşın mı o araç? o zaman vatandaş maganda. keko ne diyorsanız deyin.

    resmi araç mı var o kaldırımda? az önceki kişilik ile hiç farkı yok.. hatta o daha büyük maganda.

    ben neden gidip kapalı otoparka koyuyorum? para mı saçıyorum para mı basıyorum.. sen akıllı ben salak mıyım.. şehirde yaşıyorsan babanın köyündeki gibi istediğin yere park edemezsin. diğer insanlara saygı duymayı öğrenecek herkes. gerçi pek umudum yok ya bundan da, sadece yazayım dedim.

    kim nereye park ederse etsin umrumda değil. kaldırımda giderken zaten omzumda laptıp çantası itina ile çiziyor onları. çantamı sürüne sürüne geçiyorum.

    sizin keyfiniz yüzünden vızır vızır arabaların geçtiği yola inip hayatımı tehlikeye atamam. varsın arabanız çizilsin boydan boya canım sağolsun.

    tek teker kaldırımda olan araçlara da bazen tüm kamyonetleri, taşıma firmalarının kamyonetleri sürte sürte geçiyor gülümseyerek elimde sigara izliyorum.

    neyse.. uğurlar ola..




  • Tamam kardeş sen haklısın,memleketi sen kurtaracaksın bravo sana aferin sana en büyük sensin..Yak sen sigaranı keyfine bak!!

    Kaldırıma parkeden araçlara kızan vatandaşa bak,omzunda laptıp diye tabir ettiği çanta ile çizip keyif sigarası içiyor..Maganda kavramı kime daha çok yakışır konuşmak istemiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 18 Şubat 2010; 22:08:17 >
  • Çıkarım kaldırıma öderim paşa paşa cezamı bu kadar basit ayrıca kötü söz sahibinin dir.Ankara bahçeli kadar park sorunu olan bi yer görmedim ben daha hem orda oturana yazık hemde oturup stress atmaya gidene yazık arabayı park edecek yer bulamayınca insan daha fazla sinir oluyo bahçelide mecbur çıkıyorsunuz kaldırıma istem dışı yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanlı13

    Çıkarım kaldırıma öderim paşa paşa cezamı bu kadar basit ayrıca kötü söz sahibinin dir.Ankara bahçeli kadar park sorunu olan bi yer görmedim ben daha hem orda oturana yazık hemde oturup stress atmaya gidene yazık arabayı park edecek yer bulamayınca insan daha fazla sinir oluyo bahçelide mecbur çıkıyorsunuz kaldırıma istem dışı yani.

    Naptın sen arkadaşım,söylenir mi böyle..Ne demek mecbur..Topa tutarlar adamı maazallah!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dranov


    quote:

    Orijinalden alıntı: osmanlı13

    Çıkarım kaldırıma öderim paşa paşa cezamı bu kadar basit ayrıca kötü söz sahibinin dir.Ankara bahçeli kadar park sorunu olan bi yer görmedim ben daha hem orda oturana yazık hemde oturup stress atmaya gidene yazık arabayı park edecek yer bulamayınca insan daha fazla sinir oluyo bahçelide mecbur çıkıyorsunuz kaldırıma istem dışı yani.

    Naptın sen arkadaşım,söylenir mi böyle..Ne demek mecbur..Topa tutarlar adamı maazallah!!

    Kim tutacak lafına sözüne itimat edilen kaç üye kaldıki şu forumda söylesesde tınn söylemesede tınn doğrudur yanlış bir şey ama mecbur kalıyoruz otopark varda benmi çekmiyorum.Tunalıda güzel uygulama var mesela tunus caddesinin tek tarafı olduğu gibi otopark koyuyorsun hem için rahat hemde kafan




  • Soylukan kardeş yaşım profilimde yazıyor ben sizler gibi ne yaşımı gizlerim ne profilimi..Acaba kaç gündür mağdur mağdur diye sanki dünyanın en büyük suçuymuş gibi abarttığınız kaldırıma parkeme işini yapmayan sizler,acaba hiç mi trafik kurallarını ihlal etmiyorsunuz.Deyin ki bir kere bile kırmızı da geçmedim,bir kere hız limitini aşmadım,bir kere 120-130 yapmadım,bir kere ters yöne girmedim..De ki bir kere ama bir kere toplum da yanlış birşey yapmadım,en ufak hata yapmadım..Diyemezsiniz,kaç gündür mağdur da mağdur..Yukarıdan aşağı iyi oku arkadaş,önce okumasını öğren ne mağduru..Ben vatandaşı mağdur etmeyeceksem vatandaş ta beni etmeyecek,ben de vatandaşım,bende mağdur olmamalıyım o zaman.Vatandaş benim gül gibi otoparkıma parkedecek ben napalım bende caddeye kopyar 10 dk. yürürüm dicem..Siz pısırık ve hakkınızı yediriyorsanız ona bişey diyemem kardeşim,siz koyup yürüyün..Kimseyi de olur olmaz suçlamayım laf atmayın..Bir yandan kızıyor,bir yandan araç çiziyor çizilen araçlara keyifle bakıyorsunuz..Bu nasıl vatansaşın hakkına sahip çıkmak.Sen mağdur oldun vatandaşı etme diyorsunuz ya bize,onlara neden mağdur oldun çiz kardeşim oohh diyorsunuz..Ozaman çizen vatandaşa da sen mağdur oldun onu mağdur etme diyeceksin.Birde üstüne beddua ediyorsunuz..Savunacaksanız adam gibi savunun,millete hakaret ederek kızarak bağırarak kimse savunulmaz..Önce insan olmayı öğrenin sonra insan gibi savunmasını öğrenin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 19 Şubat 2010; 14:16:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dranov

    Kaldırıma parketmek gurur duyularak yazılacak yada yapılacak birşey değil..Yazıları iyi okuyup iyi analiz etmek gerek!Asıl bir semt öteye koyup minibüsle eve gelen arkadaşı kutlamak gerek,böyle insanların olması inanılmaz birşey..Sayelerinde memlekette trafik terörü kalmadı..

    Belediyenin bir aracın zor bela geçtiği sokak yapıp,o sokaktaki binalara otoparksız ruhsat vermesi ve bunun yüzünden otoparkımızın gaspedilmesi önemsiz birşey zaten..Siz suçu hep vatandaşta bulun,devletin hatasını vatandaşa yıkma diyin..Ama adam devletin otopark yapmamasının cezasını bize kaldırıma yarım yamalak bir tekeri kaldırımda bir tekeri yolda,acaba bir araç geçtiğinde sürterler mi çizeler mi düşüncesiyle yatırarak bize kessin..Devlet az maaş versin,sende harcama kardeşim de..Devlet eğitim vermesin sende özel ders al kardeşim de..Suçlu hep vatandaş hep..Kaldırıma çıkmanın bahanesi olmaz deyip magandalıkla suçla..Suçla kardeşim suçla..Siz asıl suçluyu suçlamadıkça magandalık trafik terörür hikaye..Daha çoook çekeriz,çekersiniz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 19 Şubat 2010; 13:28:39 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.