Şimdi Ara

Kamiq 1.0 dsg yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Hocam uzun yol verileriniz nasıl? Hangi hızlarda, hangi tüketim değerleri oluyor? Ben Jeep Compass ile bir kez uun yol yaptım. 90-110 arası, hiç zorlamadan gittim, 6,3 lt gördüm. Bana biraz fazla gelmişti. Gerçi SUV nedir, nasıl tüketir, bilmiyordum, ama asıl etken fabrika değerlerinin çok düşük olmasıydı. Seat Leon'a kurban olayım. 10 sene kullandım, fabrika verilerini %90 yakalamıştım. Her araba farklı yakar, ama az buçuk destekli atın be resmi veri diye açıklarken (JEEP'e bu lafım)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

    Ben boşuna dert ediyorum demek ki Jeep Compass çok yakıyor diye. Akşamları 10 km ortalama hızla 11 km gidiyorum, yaklaşık 11 litre yakıyor. 20 km ye ulaşınca 8 litreye düşüyor. Bir arkadaş yazmış, çok da güzel söylemiş. "düşük hızlarda benzinli arabalar içiyor" gerçekten.

    Düşük hızlarda benzinliyi geçtim dizel de çok yakar. 10-11 hızlarda dizel de 9-10 dan aşağı yakmaz. O hızlarda çare hibrit ya da elektrikli.

  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Ateca yi sattim tarraco ya geçtim...Atecadaki uzun yol verilerim misal 84 ile sehir icinde 4.8 filan mesaiye gidip geliyordum...90 ile sehir ici 5 lt, 100 ile 5.8 filan 110 ile 6.5 filan.Bu aracin altindan cok hava geçiyor ruzgar direnci de yüksek.Haliyle yuksek hizlarda leonun degerlerinden cok farkediyor
  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Areca 1.4 tsi ile ankara ici ortalamam 7.2 filan.Icinde cok fazla 2km yokuşlu git gel var...Mesaiye yuksek hiz ortalamasiyla gidince o da 2km gitgelimden cok daha az oranda, bu verileri yakaliyorum...Bakalim 1.5 tsi d suvumuzda değerler ne olacak
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    90 km ile hangi şehrin içi hocam o😅

  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun olsun. Kazasız belasız kullanın.

    Uzun yol yüksek hızda hava işi ciddi sıkıntı yakıt açısından. Aklıma, uzun yolda kullanmak için rüzgar direnci aparatı fikri geldi :) Mühendis değilim, el işim de iyi değildir. Ama fikir, ön tarafa takılsa şöyle. Rüzgar direnci azaltıcı birşey. Yarın bir gün bir sanayici yapar, ben de "şerefsiszim benim aklıma gelmişti" derim :)

  • Ustad;


    788 km yol kat etmişsin 18 km ortalama ile ....

    Yakıtı bosver kavramaya acı ve dusun bence.


    Bisikletle uzun dönem ortalamam 22 km sen dusun.


    Aracın hayatı boyle gececekse acılen elektrikli yada hybrit bir araca gecmenı oneririm. (kavramasında elektrik motoru olan bır araç) (e-cvt vs..)

  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    90-100-110 nasıl bir şehiriçi?
  • BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt

    Neden yayginlasmadigini anlamıyorum. Yeni kasa Octavia, fabia gibi modellerde hareketli ön panjur var. Yüksek hızlarda kapanıyor. Octavia rüzgar direnci çok düşük mesela bu sayede. Çok mantıklı.


    Ön çamurluktan tekerlekleri kapatan bir plastik parça yapılabilir mesela. Tekerlekler dişli ve hareketli olduğu için faydalı olur bence. Süspansiyonun sertleşmesi ve alcalmasi da uzun yolda tüketimi düşürür.

  • skoda kamiq elite paket 1.0 kullanıcısıyım arabam 1500 km de. 1000 km de iken aldım. ankarada şehir içi fulledim . yaklaşık 30 km şehir içi , 240 km de uzun yol kullandım.

    şehir içi ortalama hız 30 km/h, şehir dışı ise ortalama 100 km/h.

    az yaksın diye kasmadım. zaten 240 km yolu 2saat 20 dakikada aldım.

    bolca eds ortalama hız takibi vs var. Trafik kurallarına uydum buralarda.

    klima da açıktı buhar yapmasın diye. arabada 5 kişi idik. bagajda toplasan 1 valiz edecek anca malzeme vardı.


    sonuçta tekrar depoyu doldurdum. 270 km de 21 litre benzin yakmışım.

    Şu an şehir içi kullanıyorum ortalama yakıt tüketimi 8,8 litre gözüküyor. ortalama hız 35 km/h.

  • bu arada motor sesi neredeyse duyulmuyor güzel. lakin yol sesi alıyor. buna yapılacak bir şey var mı?

  • mustafad66 kullanıcısına yanıt

    1.0 Motor için yüksek, siz forumda yenisiniz galiba, 1.0 motorlu araçları ile 4-4,5 lt yakıt tüketimi ile geziyor bazı üyelerimiz.


    Benim 1.6 atmosferik ve tam otm. aracımın 38 km/h ort. hız tüketimide 7.1 lt.


    Bu konuyu açan kişiye çok teşekkür ediyorum, sayesinde artık aracımı daha çok seviyorum ve yeni araç bakarken de motor hacmi ile hiç ilgilenmiyorum.

  • Eski üyeyim ama otomatik aracta yeniyim Kamiq 1.0  dsg yakıt tüketimi 


    Ben de düşeceğini umuyorum. 1,5 kullanan arkadaşım şehir içi 8,5 ortalama.

  • aynı ort hızda dizel c5a aracım da 8 yakıyor 20 km ist içi zaten ortalamaya denk geliyor diğer illerle karıştırmayın ort 25 hızdan sonra iyice düşüyor tüketim

  • izmirlim21 kullanıcısına yanıt

    Şu an kış şartları, kışlık lastikler ile aracımın Ankara ş.içi 16 km/s ort hız ile tüketim değeri 11,5 lt.Kamiq 1.0  dsg yakıt tüketimi 

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Neden ilgilenmiyorsunuz motor hacmi ile çok merak ettim?

  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Eskiden (forumda yazan 1.0 motor ile ş.içinde 4 lt ile geziyorum yazanların etkisi olsa gerek) düşük hacimli motorların tüketimde yarı yarıya fark ettiğini sanıyordum, sonradan gördüm ki (bu konuda olduğu gibi) ort. hız, diğer şartlar ve kullanılan güzergah benzer olduktan sonra ha 1.0 turbo olmuş ha 1.6 atmosferik olmuş benzer tüketimlere sahipler. Bunu en çokta aşağıdaki konuda yaptığım ölçümlerle iyice gözlemledim, bu nedenle artık hacimden ziyade, hp ve tork değerleri ile ilgileniyorum ama o da imkanlar ölçüsünde sınırlanıyor elbette.


    https://forum.donanimhaber.com/1-6-atmosferik-1-0-turbo-benzin-yakit-tuketimi-karsilastirmasi--151983693





  • tsı motor dunyanın en az yakan motorudur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Code140 -- 17 Mart 2023; 16:34:3 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    1.0 Turbo Benzinli ile 1.6 Atmosferik benzer koşullarda aynı tüketime sahip olamazlar. Tüketim de benzer oldukları tek nokta, eğer 1.0 Turbo Motoru devirli kullanırsanız, yani basit bir anlamla sonuna kadar basarsanız, çılgın bir tüketim görürüsünüz. Bizzat bunu önce ki araçlarımla test ettim örneğin İzmir Şehir içi güzergahım da şu an kullandığım 1.0 Tce Kış koşulların da 7,8 Litre yakarken, 1.5 Dci 6,4 Litre, Hyundai 1.3 Atmosferik yaklaşık 10 Litre yakıyordu. İş arkadaşımın Ford Focus 1.6 da 9-10 Litre yakıyor.


    Sizin Tüketim verilerinize baktığım da gördüğüm anormallik 1.0 Turbo Benzinli araç için 20 Km ortalama hız da 9.2 Şehir içi tüketim çok fazla. Hadi onu da geçtim 66 Km ortalama hızda 6.7 Litre Şehir dışı tüketim tek kelime ile korkunç bir tüketim. Şöyle basitçe anlatayım 66 Km ortalama hız da (takriben 70-90 Km hızla giderseniz bu ortalamaya tutturursunuz) 1.0 TCe nin tüketimi çok rahat 4,6 lara düşüyor, bizzat test ettim. Hele ki 69 Km ortalama hız da 1.6 Atmosferik 5.2 Litre tükettiği ile ilgili görseliniz var birde.


    Sonuç olarak Hocam bir yanlışınız var. Ya tüketimi ölçerken sıfırlamayı geç ya da erken yapıyorsunuz bu yüzden verileriniz anormal gözüküyor? Ya da 1.0 Motoru aşırı devirli kullanıyorsunuz ki, kesinlikle gereksiz ve ihtiyaç değil. Motoru bağırtmadan sakin kullanıp deneyin bence.





  • tefennili kullanıcısına yanıt

    Teoride olamazlar gibi duruyor ama işte benzer ortalama hızlarda Manuel 1.0 benzinli Egea ile tam otomatik 1.6 benzinli Egeanın tüketimlerini paylaştım konuda, benzer ve hatta şartlar zorlandıkça (Ağır yük, yüksek sürat) 1.6 tam otm. atmosferik daha az yakmış.


    Yanlış ölçüm hadi 1 kez olsun 2 kez olsun, aracı 5 yıldır kullanıyorum, ve tüketimleri özellikle uzun yolda şu şekilde ölçüyorum; yola çıkışta depoyu tam dolduruyorum, yol bilgisayarını sıfırlıyorum ve varacağım yere 3-5 km kala tekrar bir benzinlikte depoyu dolurup, yol bilgisayarının görüntüsünü alıyorum ve depo tüketimiyle kıyaslıyorum, bundan daha sağlıklı nasıl hesaplanır bilmiyorum. Bu şekilde genellikle depo ile yol bilgisayarı arasında %5-7 civarı bir sapma oluyor. Yol bilgisayarı daha düşük gösteriyor. Ama yine takip ettiğim kadarıyla bir çok marka modelde var bu durum. Depo ile yol bilgisayarı farklı oluyor, çok kez denk geldim forumda.


    Mesela en son 1 ay önce, hava sıcaklığı yol boyunca bir çok yerde -c lerde olmak üzere ve araçta 3 yetişkin, 1 çocuk ve çocuk koltuğu, bagaj tıka basa dolu ve kış lastikleri ile aşağıdaki tüketimi ölçmüştüm.


    Not: Bu arada 1.0 Egea bana ait değil, takip ettiğim bir Egea sahibinin tüketim verileri.


    Kamiq 1.0  dsg yakıt tüketimi




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.