Şimdi Ara

Kamyonların arkalarına bariyer konusunda biri bişeyler yapsın. Yazık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kamyona arkadan çarpıp, kamyonun altına giren araçlardan çıkan ölü sayısı hiç azımsanacak kadar değil. Kamyonların arkasında, araçların kamyonun altına girmelerini önleyecek bir bariyer sistemi zorunluluğu olsun. Bununla hangi birim ilgileniyorsa orayı mail yağmuruna tutalım. Yasası yoksa meclise mail gönderelim.




  • katılıyorum
  • sanırım avrupadaki kamyonlarda bu tür bir bariyer zorunlulukmuş. bizim ülkemizde ise kamyona arkadan çarpan araç darbeyi neredeyse ön camdan alıyor.
  • evet en uyduruk ülkede bile zorunlu ama bizde kasalar hala aşhap yada ağır demirden öyleki kazalarda araçlar hurda olurken kasaya bi zıkkım olmuyor hem bariyer hemde karoser yapım malzemesi normlara uygun olmalı ama yok 3 ton luk kamyona 5 ton atmak için 2 metre uzun llukta ki şasiyi 45 cm uzatarak var olan darbe demiri içde kalıyor tabi böyle olunca çarpan araç tost oluyor henüz yeni yeni istanbulda bariyerleri koruyucu tamponlar koydular giyotin gibiler hepsi ikisi farklı ama etkileri aynı en bariz örnek şuan fıldır fıldır dolanan japon araçlarında görürsünüz kasa olması gerekenden 50 cm daha büyük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup vitamin -- 17 Eylül 2010; 9:23:33 >
  • çok doğru bariyer olanlar bile çok içeride farkeden bişey olmuyor...
  • Bariyer değil kabinde mor ışık zorunlu gibi
  • Sonuna kadar hak veriyorum size..gercekten kamyonlar a bu şekilde bir uygulama lazım..Ancak ne yazıkki türkiye de yaşıyoruz..sımdı bulamadım ama bundan 3-4 hafta önce paylasılmıstı..Bir kamyoncunun röportajı vardı..''Hız kontrolu yapılmıyor , iş verenler hız yapmamızı istiyor vs'' gibi bir röportajdı..Bence bundan önce ülkemizde toparlanması gereken çok şey var..Ne yazık ki..
  • Böyle birşey zorunlu hale gelse bile biz onunda hile hurdasını buluruz.
    Bariyeri uyduruktan yapıp kaynakla tutturur, trafik kontrolünde de bak abi var der yırtarız.
    Var mı? var...
  • genel kaide arkadan vuranı suçlu gördüğü için pek sallayan olmaz bu öneriyi
  • bariyerin zorunlu hale getirilmesine sonuna kadar desteklemekteyim bence ülkemizde ölümcül kazaların başında gelmekte kamyona arkadan çarpmak
  • bilindiği üzere yeni bir motorlu araç üretimine başlanmadan önce motorlu araç tip onayı alması gerekir. bu belgeyi almadan araç üretilse dahi tescili yapılmaz ve trafiğe çıkamaz. bu belge ise sanayi ve ticaret bakanlığınca verilmektedir. yani konunun muhatabı bu bakanlık.
  • Damperli kasalara yapılması zor gibi duruyor fakat sabit kasalara yaptırılabilir.
  • İnsan hayatı bu ülkede birilerinin umrunda mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadoz5775

    bariyerin zorunlu hale getirilmesine sonuna kadar desteklemekteyim bence ülkemizde ölümcül kazaların başında gelmekte kamyona arkadan çarpmak


    ....getirmesine getirilsin ama bununla kazalar yine önlenilmeyecek.
    acaba söylemis oldugun gibi niye kazalarin basinda kamyona arakadan carpmak geliyor?
    muhtemelen en büyük neden oto sürücülerin dikkatsisliligi ve kamyon arka stop lambalarin bozuk veya camurlu olmasi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ss01

    bilindiği üzere yeni bir motorlu araç üretimine başlanmadan önce motorlu araç tip onayı alması gerekir. bu belgeyi almadan araç üretilse dahi tescili yapılmaz ve trafiğe çıkamaz. bu belge ise sanayi ve ticaret bakanlığınca verilmektedir. yani konunun muhatabı bu bakanlık.


    Problemin de ana kaynağı burada aslında. Bence sanayi ve ticaret mutlaka ve mutlaka ayrılmalı. Ticaret kısmı her zaman sanayideki teknik ahlakın önüne geçmiştir. Sanayinin kalkınma demek olduğu, fabrikaların asker denetiminde olduğu, kefeni yırtma sürecinde bu karar belki doğruydu ama bu haliyle, ekonominin birinci açıklama kanalı olarak kabul edildiği bu günde, bu şablonun teknik gelişmenin, standartlaşmanın önünde engel olduğunu düşünüyorum. Teknik, insan hayatını etkileyen bir konudur, parasal kanallardan azade edilmelidir.

    Uçaklar, füzeler, tanklar üretebiliyoruz, işlemci geliştime iddiamız var ama bu işlerini yanında teknik açıdan hafif kalan bir otomobil denetimini kendimiz düzenleyemiyoruz, emisyonlarını dahi ölçmekte zorlanıyoruz... Standartları ithal etmeden kendimiz düzenleyemiyoruz, TSE tercüme bürosu gibi çalışıyor, olan standartlar uygulanamıyor, biri mağdur olduğunda teknik sorumluları sistem göremiyor... Çünkü sanayimiz teknolojiyle değil ticaretle evli.




  • Gerçekçi olalım Türkiye'de bu tür bir düzenleme yapılana kadar uzun bir zaman geçecektir. Burada iş gene vatandaşa düşüyor. HIZ YAPMAYIN!!!

    Adam Allah ne verdi ise basıyor, uyuyor, alkol alıyor yine basıyor yine basıyor. 150km hız ile bariyerli bir kamyona çarpsa gene ölecek...
  • metalok,Sizin yazdıklarınız biliçsiz Hız Denir.Dikkatli,kuralla uyarak hız yapanlara Eyvallah.ya kamyonlara nedemeli arabada 4 kişiyiz araba doluyken asla hız yapmam yanımdan 2 tane kamyon 100 le gidiyorum geçip gittiler en az 130 la yarış yapıyor ikiside.makas ata ata gittiler Artık Kamyonları Geçerken korkar hale geldim.Herkez Kurallara Uyarsa Kazalar Azalacak Ve Kimse Üzülmeyecektir.
  • Onumde, sagimda, solumda, arkamda kanyon gordum mu kalbim tasikardi pozisyonuna gecer, hele de bossa, tehlikeden uzaklasana kadar purdikkat olur, cevremdekilere kaba davranirim, anlam veremezler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Lupara_

    Kamyona arkadan çarpıp, kamyonun altına giren araçlardan çıkan ölü sayısı hiç azımsanacak kadar değil. Kamyonların arkasında, araçların kamyonun altına girmelerini önleyecek bir bariyer sistemi zorunluluğu olsun. Bununla hangi birim ilgileniyorsa orayı mail yağmuruna tutalım. Yasası yoksa meclise mail gönderelim.

    />



    Herkese kazasız belasız sürüşler...
    Araç Terrios galiba... Hızlarını bilmiyoruz ama, böyle bir çarpışmadan başka bir aracın içindekiler kurtulabilir miydi? Ne dersiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Lupara_

    Kamyona arkadan çarpıp, kamyonun altına giren araçlardan çıkan ölü sayısı hiç azımsanacak kadar değil. Kamyonların arkasında, araçların kamyonun altına girmelerini önleyecek bir bariyer sistemi zorunluluğu olsun. Bununla hangi birim ilgileniyorsa orayı mail yağmuruna tutalım. Yasası yoksa meclise mail gönderelim.


    Sizin yazdığınız mailin bir örneğini ve gönderdiğiniz yerlerin adresini bize de gönderirseniz memnun oluruz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.