Şimdi Ara

kararsız kaldım, 4870 yardım.. ( 55$ indirim geldi 4870 lere!!)karar connect3d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar..

    Yaklaşık 1 ay önce yeni bir sistem topladım kendime ve ekran kartı olarak connect3d hd4870 EXT. OC Ver. aldım. Ancak bu alışveriş ön siparişle oldu ve malum gümrük problemleri sebebiyle kartı hala alamadım, firebalda ki yetkililer sağolsunlar, telefon edip durumu izah ettiler ve 15 mart gibi geleceğini söylediler kartın..

    Connect3d yi gerçekten istiyorum ama beklemektende sıkıldım, para iadesi alıp, Sapphire hd4870 toxic 1gb modelinimi alsam diye düşünmekteyim.

    Siz ne dersiniz, connect3d 10 gün daha beklemeye değer mi? Çekirdek ve memory hızları arasındada ufak farklılıklar var kartların, connect3d 770/3800 hızlarında çalışırken, sapphire de bu hızlar 780/4000.
    Connect3d nin gerçekten inanılmaz başarılı bir soğutması olduğunu ve bu soğutmanında başarılı olduğu kadar sessiz çalıştığını bilmekteyim fakat sapphire in vapor-x soğutmasının sadece başarılı olduğunu duydum. Performansı ve sessizliği hakkında en ufak bir fikrim bile yok.

    Conenct3d:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=C3DHD4870EX

    Sapphire:
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4392


    Sizce ne yapmalıyım, 10 gün beklemeliyim yoksa sapphire toxic e mi yönelmeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_Lu_E -- 9 Mart 2009; 16:42:01 >







  • Bekle derim arada pek fark yok para iadesi alıp üstüne para eklemek gibi bir iş yapmak yerine beklemek daha iyi sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyx -- 6 Mart 2009; 14:14:26 >
  • Sapphire toxic 1gb
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zyx

    Bekle derim arada pek fark yok para iadesi alıp üstüne para eklemek gibi bir iş yapmak yerine beklemek daha iyi sanırım.



    Bende connect3d olmasını istiyorum ama siparişi 15 şubatta verdim :) sistem o günden beri bekliyor, bir arkadaşımın hd3870 ile test ettik cihazı, kasa sürekli yanımda, kullanamamak içimi kemiriyor :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Kadir59

    Sapphire toxic 1gb


    Sapphire önerisinde bulunmanızın sebepleri nelerdir?

    Birde vapor-x soğutma daha önce kullandıysanız, izlenimlerinizi paylaşabilirmisiniz? Soğutma performansı, ses vs.
  • sapphire4870 toxic soğutma(vapor) kullanıyorum. Connect ve his ıcq lardaki gibi ram ve mofsetlerin soğutulmaması olayı yok. hepsi aynı anda aktif olarak soğutuluyor. soğutmada çok çok iyi. %25 fan devrine sabitledim öyle kullanıyorum. Boşta 48 yük altında 60 derece civarı oluyor kart ve bu hızda hatta %40 hızda dahi karttan ses gelmiyor. %60 larda ise sesli soğutuyor ama bu devire çıktığını görmedim. %35 fan devrinde boşta 43 yük altında 55 derece oluyor kart ve aynı anda ram ve mofsetlerde tabi bu sıcaklıklarda oluyor. Diğerleri gibi ramlar 80 85 derecelere çıkmıyor. Karttan çok memnunumç. tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatli22 -- 7 Mart 2009; 7:04:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhatli22

    sapphire4870 toxic soğutma(vapuur) kullanıyorum. Connect ve his ıcq lardaki gibi ram ve mofsetlerin soğutulmaması olayı yok. hepsi aynı anda aktif olarak soğutuluyor. soğutmada çok çok iyi. %25 fan devrine sabitledim öyle kullanıyorum. Boşta 48 yük altında 60 derece civarı oluyor kart ve bu hızda hatta %40 hızda dahi karttan ses gelmiyor. %60 larda ise sesli soğutuyor ama bu devire çıktığını görmedim. %35 fan devrinde boşta 43 yük altında 55 derece oluyor kart ve aynı anda ram ve mofsetlerde tabi bu sıcaklıklarda oluyor. Diğerleri gibi ramlar 80 85 derecelere çıkmıyor. Karttan çok memnunumç. tavsiye ederim



    %40ta dahi ses gelmiyor ise iyiymiş, ama biraz araştırma yaptım, ses konusunda sanırım connect3d daha başarılı, ah keşke 2sinide kullanmış ve aradaki farkları söyleyebilecek birisi olsa..

    Birde öğrendiğim kadarı ile, connect3d deki bellekler ile sapphire daki bellekler farklı üreticilerin bellekleriymiş ve connect3d nin kullandığı bellek modülleri daha başarılıymış.. Sanırım bekleyeceğim ama hala bir kararsızlık var :S


    Bir yandanda şeytan dürtüyor, 300 lira daha verip XFX GTX285 almakta var :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_Lu_E -- 6 Mart 2009; 17:55:51 >




  • valla connect teki bellekler daha iyiymişini bilmem ben 850 mhz gpu 4400 mhz bellekle stabil ve düşük sıcaklıklarda kullandım sapphire 4870 vapor soğutmalı ama toxic olmayan kartı. düşük sıcaklık derken connect teki gibi yalnız gpu düşük değil aynı anda ram ve mofsetlerde serin ve hali ile daha stabil oluyor. bir kartın tek ısınan ve soğutulması gereken yeri gpu değil. kartın ömrü stabilite overclock performansı tüm bileşenlerin iyi soğutulması ile doğrudan alakalı. Açık söylemek gerekirse connect e o parayı vermeyi yada toxic e anlamsız buluyorum. Benim kart vatan da 470 lira taksitli peşin ise 420 lira sanırım. aldım kendi kartımı kendim toxic yaptım hatta toxic ten daha hızlı yaptım 150 200 lira arası bir parada cebime kaldı. onunlada bitane high power absolute 650w aldım keyfim yerinde çünkü bilgisayar çalışırken tık ses yok ekranı görmesem bilgisayarın varlığını unutucam. Herkesin kendi seçimi. Zevk meselesi bence sapphire vapuur soğutma çok şık ve harika iş görüyor. Ram lerin ve mofsetlerin soğutulmadığı bu kadar güç tüketen bir karta açıkçası para vermem ben. his içinde aynı şey geçerli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatli22 -- 7 Mart 2009; 7:04:33 >




  • Hocam Connect3D'de kampanya varken son 3 karttan birini almıştım, 3 aydır yatıyor. Ben de anlamsız sebeplerden dolayı kasa ve psu beklemekteyim. Bekleyin derim ne kalmış şunun şurasında. Bellek ve çekirdek hızını dert etmeyin, garanti bozulmadan ram cooler takılıyor karta(firebal ile görüşün bunun için) böylece oc kapasitesi artar, 780/4000 üzerine de zorlanmadan çıkarsınız

    Q9550
    P5Q-Deluxe
    2*2 GB C. Ballistix
    Connect3D 4870

    Şu sistem yaklaşık 3 aydır yatıyor hocam, beklemek sıkıcı gerçekten, hatta 2. el bölümünde satmayı bile düşündüm de bekliyoruz işte..

    Edit: Gereksiz smiley kullanımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aloneaqle -- 6 Mart 2009; 19:44:06 >
  • Connect de iyidir, ama 10 gün de uzun bir süre, o kadar beklemişken 4970 i bekle derim, aldığım bilgiye göre mart sonu geliyormuş.

    Bu arada sapphire Toxic 1024 de harika bir karttır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aLoneaqLe

    Hocam Connect3D'de kampanya varken son 3 karttan birini almıştım, 3 aydır yatıyor. Ben de anlamsız sebeplerden dolayı kasa ve psu beklemekteyim. Bekleyin derim ne kalmış şunun şurasında. Bellek ve çekirdek hızını dert etmeyin, garanti bozulmadan ram cooler takılıyor karta(firebal ile görüşün bunun için) böylece oc kapasitesi artar, 780/4000 üzerine de zorlanmadan çıkarsınız

    Q9550
    P5Q-Deluxe
    2*2 GB C. Ballistix
    Connect3D 4870

    Şu sistem yaklaşık 3 aydır yatıyor hocam, beklemek sıkıcı gerçekten, hatta 2. el bölümünde satmayı bile düşündüm de bekliyoruz işte..

    Edit: Gereksiz smiley kullanımı.


    O ramsinkler sanırım bundan önceki partiler için mevcuttu. Hatırlarsın ilanda garantiyi bozmadan ramsink uygulaması yapılabileceği yazıyordu. Ancak şimdiki partide öyle bir bildirim yok.

    bendede
    q9650
    dfi p45 t2rsplus
    2*2gb ocz reaper hpc 1066mhz

    yatıyor işte :)
    Şöyle birşeyde geldi aklıma, ben kartı aldığımda dolar 1,64 TL civarında idi, zaten siparişimdede kayıtlı o günkü dolar kuru. Bana aynı kurdan GTX285 verseler 829 TL ye geliyor, zaten 569 unu verdim, üzerine 260 TL kalıyor, Onuda 3'e böldürsem ayda 86 lira, ufaktan bir GTX285 e kayma durumu söz konusu olmaya başladı :) 700W OCZ ModXStream Pro var, o yeter sanırım gtx285 ede. En iyisi ben gelecek haftayı bekleyeyim, çarşamba günü olmazsa gtx285 için konuşayım kur mevzuunu falan...

    quote:

    Orjinalden alıntı: serpatin

    Connect de iyidir, ama 10 gün de uzun bir süre, o kadar beklemişken 4970 i bekle derim, aldığım bilgiye göre mart sonu geliyormuş.

    Bu arada sapphire Toxic 1024 de harika bir karttır.


    4970 içinde OC li bir 4870 ten farkı olmayacak diyorlar, bilemiyorum yani. 4870 i boy-boy geçebilecek bir kart olacağını sanmıyorum 4970'in.

    beklemek gerçekten çok sıkıcı :S




    quote:

    Orjinalden alıntı: serhatli22

    valla connect teki bellekler daha iyiymişini bilmem ben 850 mhz gpu 4400 mhz bellekle stabil ve düşük sıcaklıklarda kullandım sapphire 4870 vapuur soğutmalı ama toxic olmayan kartı. düşük sıcaklık derken connect teki gibi yalnız gpu düşük değil aynı anda ram ve mofsetlerde serin ve hali ile daha stabil oluyor. bir kartın tek ısınan ve soğutulması gereken yeri gpu değil. kartın ömrü stabilite overclock performansı tüm bileşenlerin iyi soğutulması ile doğrudan alakalı. Açık söylemek gerekirse connect e o parayı vermeyi yada toxic e anlamsız buluyorum. Benim kart vatan da 470 lira taksitli peşin ise 420 lira sanırım. aldım kendi kartımı kendim toxic yaptım hatta toxic ten daha hızlı yaptım 150 200 lira arası bir parada cebime kaldı. onunlada bitane high power absolute 650w aldım keyfim yerinde çünkü bilgisayar çalışırken tık ses yok ekranı görmesem bilgisayarın varlığını unutucam. Herkesin kendi seçimi. Zevk meselesi bence sapphire vapuur soğutma çok şık ve harika iş görüyor. Ram lerin ve mofsetlerin soğutulmadığı bu kadar güç tüketen bir karta açıkçası para vermem ben. his içinde aynı şey geçerli



    HOcam söylediklerine katılıyorum , bu kadar güç üreten kartlarda ram ve mosfet soğutma gerçekten önemli, ama Connect3d deki soğutmanın ram ve mosfetlerede yettiğini çok yerden duydum, distribitör firma bile soğutmanın fazlasıyla yeterli olduğunu söylüyor, ancak yinede isteyen müşteriler için, garantiyi bozmadan ramsink uygulaması yapıyorlardı önceki partilerde. Fazla talep olmamış olsa gerek ki bu partide, ramsink uygulamasına dair bir detay belirtilmemiş, sanırım önceki parti müşterilerine kartın üzerindeki soğutma fazlasıyla yetmiş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_Lu_E -- 6 Mart 2009; 21:01:16 >




  • HİS İCEQ 4870 1GB DÜŞÜNMEZMİSİN..

    http://www.vatanbilgisayar.com/ProductDetails.aspx?I_ID=37152

    STOKLARINDA VARKEN 550 TL DEN 5 TAKSİTLE SATTILAR.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EcZaNeT

    HİS İCEQ 4870 1GB DÜŞÜNMEZMİSİN..

    http://www.vatanbilgisayar.com/ProductDetails.aspx?I_ID=37152

    STOKLARINDA VARKEN 550 TL DEN 5 TAKSİTLE SATTILAR.



    düşünmedim değil ama stok problemi var ondada :)

    Kararımı verdim sanırım, çarşamba günü firebal ile konuşup, connect3d ye ödeme yaptığım kurdan gtx285 i verip vermeyeceklerini öğreneceğim, verebiliyorlarsa sanırım gtx285 alıcam :S




  • ben connect3d yi bekle derim. piyasada çok nadiren bulanan bir kart ayrıca dediğin gibi soğutması çok güzel
  • arkadaşlar gtx285 te karar kılmıştım, 250 milyon fark ödeyecektim, baya kafama yatmıştı kart..

    Bugün fireball'dan bir telefon geldi, "Çağdaş Bey" aradı ve kartın cuma günü gelebileceği, ama hafta içinede kalabileceğini söyledi, bu lafın üstüne ben tam "vazgeçtim o karttan gelip gtx285 alıcam" diyecektimki, Çağdaş Bey, c3d de indirim olduğunu, fiyatın $245 a düştüğünü, farkın kartıma iade edileceğini söyledi :)

    Bu telefondan sonra GTX285 ten tamamen vazgeçtim :) GTX285 fiyatına c3d hd4870 crossfire yapabiliyorum nerdeyse :) Onada gerek yok :)

    Bu indirimden sonra f/p olarak sanırım connect3d hd4870 ten daha iyi bir kart yok, şu an ki dolar kuruyla fiyatı 517 TL :) ki ben kur 1.64 te iken almıştım kartı :) çok çok iyi oldu bu :)
  • İndirim çok iyi olmuş, şimdiden hayırlı olsun...
  • İyi indirim varmış gerçekten, firebal'ı tebrik etmek lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

    İyi indirim varmış gerçekten, firebal'ı tebrik etmek lazım.


    başka firma yaparmıydı merak ettim vallahihelal olsun cidden
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aLoneaqLe

    Hocam Connect3D'de kampanya varken son 3 karttan birini almıştım, 3 aydır yatıyor. Ben de anlamsız sebeplerden dolayı kasa ve psu beklemekteyim. Bekleyin derim ne kalmış şunun şurasında. Bellek ve çekirdek hızını dert etmeyin, garanti bozulmadan ram cooler takılıyor karta(firebal ile görüşün bunun için) böylece oc kapasitesi artar, 780/4000 üzerine de zorlanmadan çıkarsınız

    Q9550
    P5Q-Deluxe
    2*2 GB C. Ballistix
    Connect3D 4870

    Şu sistem yaklaşık 3 aydır yatıyor hocam, beklemek sıkıcı gerçekten, hatta 2. el bölümünde satmayı bile düşündüm de bekliyoruz işte..

    Edit: Gereksiz smiley kullanımı.

    kampanya biterken sondan 2. kartı da ben aldım 4870lerin yurtdışı fiyatı çok düştü ama türkiyeye yansımaz herhalde yine ayrıca ramcooler olmadan 830/4200 çalışıyor fan hızı %75 kusursuz çalışıyor diyemicem çünkü oyunda pek stabil olmuyor özellikle gpu yoran oyunlarda ama 810/4000 sorunsuz çalışıyor ramcooler olsa daha da gider ama ben alırken ramcooler kalmamıştı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: my_sweet_shadow


    quote:

    Orjinalden alıntı: aLoneaqLe

    Hocam Connect3D'de kampanya varken son 3 karttan birini almıştım, 3 aydır yatıyor. Ben de anlamsız sebeplerden dolayı kasa ve psu beklemekteyim. Bekleyin derim ne kalmış şunun şurasında. Bellek ve çekirdek hızını dert etmeyin, garanti bozulmadan ram cooler takılıyor karta(firebal ile görüşün bunun için) böylece oc kapasitesi artar, 780/4000 üzerine de zorlanmadan çıkarsınız

    Q9550
    P5Q-Deluxe
    2*2 GB C. Ballistix
    Connect3D 4870

    Şu sistem yaklaşık 3 aydır yatıyor hocam, beklemek sıkıcı gerçekten, hatta 2. el bölümünde satmayı bile düşündüm de bekliyoruz işte..

    Edit: Gereksiz smiley kullanımı.

    kampanya biterken sondan 2. kartı da ben aldım 4870lerin yurtdışı fiyatı çok düştü ama türkiyeye yansımaz herhalde yine ayrıca ramcooler olmadan 830/4200 çalışıyor fan hızı %75 kusursuz çalışıyor diyemicem çünkü oyunda pek stabil olmuyor özellikle gpu yoran oyunlarda ama 810/4000 sorunsuz çalışıyor ramcooler olsa daha da gider ama ben alırken ramcooler kalmamıştı.



    hocam tam okumadın heralde :) 55$ burda indirim oldu, 517 TL ye geliyor şu an kart :) Ön siparişle kur 1.64 iken almıştım ben, çok çok avantajlı oldu benim için




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.