Şimdi Ara

Kargodan Sahte Kimlik ile Kargo Teslim Alma Dolandırıcılığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
9.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam gecmis olsun ben sahibinden.com da satarken mutlaka parayi ilk alıp gonderirim diger turlu teklif bile almam eger cok istiyorlar ise deneyip olmaz ise geri gondermek get ile satarim komisyonuda koyup

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun @ubeyd
    Yüzyüze hiç tanışmamış olsak da daha önceden seninle yaptığım alışverişlerden ne kadar iyi niyetli ve güvenilir birisi olduğunu bilirim.
    Maalesef iyi niyetinin kurbanı olmuşsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, bu başlıkta gelişmeleri sürekli yazarsanız bundan sonra başkaları için de ışık tutmuş olursunuz.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tazmin dilekçesinin neticesini bekliyoruz, 1 ay geçti yurtiçi kargo hala daha araştırma aşamasındayız diyor. Olumlu yahut olumsuz birşey deseler ben de bundan sonra ona göre adım atacağım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinizdeki belgeler ile avukata gidip ihtar mektubu yazdırsanız? dava hakkım bende saklı kalmak şartıyla şu kadar zararımı 7 gün içinde ödemeniz hakkında diye yazdırıp noter aracılığıyla yurt içi kargoya yollayacaksınız. avukat davayı alıp açtığında kargo firması en az 3-4 bin lira zarar uğrayacak dolayısıyla bunu göze almayıp sizin ücretinizi geri ödeyecektir. sonra hatayı yapan kişiden bu parayı keser ve yine firma zarar etmemiş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunlead -- 19 Temmuz 2016; 15:12:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Ubeyd*

    Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tazmin dilekçesinin neticesini bekliyoruz, 1 ay geçti yurtiçi kargo hala daha araştırma aşamasındayız diyor. Olumlu yahut olumsuz birşey deseler ben de bundan sonra ona göre adım atacağım

    Makul süre çoktan geçmiş gereğini yapmadığınız her zaman sizin alehinize çalışmakta..Hem tazminat hem de cezai kanaldan başvuru nyapılacağı hakkında hem sube hen de genel müdürlüğe hemen ihtar çekmenizi öneririm.Kolay gelsin..
  • pes
    yurtiçi kargo ödemeli zararınızı...
  • İşyeri çalıştırdığı işçinin görevi başında verdiği zarardan sorumludur. Dolayısıyla her şekilde zararınızı kargo karşılayacak. Fakat kargodan cevap gelmesini beklemeyin.
    (Çalıştığım bankada müşterinin kredi kartını kurye elemanı alıp pavyonlarda harcamıştı. Oluşan borcu paşa paşa ödedik, sonra da kurye firmasına ödettik. )
  • Çok geçmiş olsun arkadaşım.

    Ben de ptt kargo ile bir sorun yaşamıştım. ebay'den aldığım nd filtreyi bana teslim etmeyip sistemlerine teslim etmiş gibi yazmışlardı. Sonrasında uğraştım dilekçe falan yazdım parayı geri aldım ptt'den. Tabi seninki daha kötü bir durum, dolandırıcık da var işin içinde. Peşini bırakma, umarım sonuç alırsın. Affına sığınarak burada açtığın konuyu CanonTurk forumunda da paylaştım. Hem daha fazla kişiye ulaşmış olur mesele hem de başkalarının da böyle bir meselden ötürü canı yanmaz.
  • abdülkadir bey çok geçmiş olsun umarım biran önce yurtiçi kargodan tazminatınızı alırsınız :(
  • Hocam vaziyet nedir
    Kişi bulundumu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun keşke arkadaşın teslim aldıktan sonra bilgileri paylaşsaydınız ve 4000 bin tl gibi bir lensi kargoya vermekte çok doğru değil kanımca..yurt içi leş bir firma zaten orası kesin ama objektif taşımacılığında hiç bir kargo firması sorumluluk almıyor sigorta kapsamı dışında taşıyor ama tabiki başkasına teslim etmesi tam bir fiyasko ama bu konuda çok birşey yapamazsınız kişi tespit edilse bile o kargonun içinde lens olduğunu nasıl kanıtlayacaksınız oda bir sıkıntı sonucta inşallah bir sonuç alırsınız
  • Hiçbir netice alınamadı. Ne alan kişi bulundu ne de kargo şirketi mesuliyet kabul etti. Savcılık ve polisten de herhangi bir ses yok



    Dava açmaya kalksan ayrı bir dert, astarı yüzünden pahalıya patlar güzelim ülkemizde, 4 liralık hakkını almak için 7 lira harcamak ve mahkemelerde aylarca işinden gücünden olarak zaman harcamak gerekecek, o yüzden yapacak birşey bulamadım, ahirette alırım alacağımı diyerek sineye çektim.



    Bu arada geçen haberlerde benzer bir durum gördük, yüksek fiyatlı bir cep telefonu için tanıdığına yolla ondan görerek elden teslim alayim demiş, gidip kargodan sahte kimlik ile teslim almış, buna bir çare bulunmalı, yoksa böyle çok kişinin canı yanar

    İlave: Daha genel bir sıkıntı haline geldiği için konu başlığını 'Lens Dolandırıcılığı' olmaktan güncel haline çevirdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Ubeyd* -- 15 Aralık 2016; 16:34:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Ubeyd* kullanıcısına yanıt
    Allah belasını versin.
    O adamında kargo şirketininde.
    Nüfus bilgilerini sızdıranında. (adam başkasının nüfus bilgilerini kendi fotoğrafı ile fotokopisini çekip kredi bile çekiyor. Cep telefonu hattı açtırıyor)

    Bakalım daha neler göreceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.Şeytanın aklına gelmeyecek yöntemleri deniyorlar açıkçası.Dava açılsa ne olur bilmiyorum ama içindeki ürünü ıspatlamak,faturasını göstermek benim ilk aklıma gelenler.Ticari olmasa bile sevk irsaliyesi olması lazım ki ürün belli olsun.

    Kişi yakalanır ama lensi teslim etmez,kargonun içinde bu vardı der çok daha düşük fiyatlı bir ürün gösterir.Bence yine de peşini bırakmayın derim en azından dolandırıcılık sabit,kargo şirketi istediği kadar kabul etmesin.

    Sistem dolandırıcıya caydırıcı hiçbir ceza vermiyor.Trilyonlar dolandıran adamlar bile elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Esnaflık yapıyoruz çekin bile hükmü kalmadı artık,eğer eski esnaf değilseniz veya referansınız yoksa kimse mal bile vermiyor.

    Diğer D750 konusuna da yazdım,hocam ben çok katıyım bu işlerde.Kesinlikle alışverişte referans istiyorum.Piyasada ismi duyulmamış,adı sanı belli olmayan,hayatında hiç bir fotoğraf grubuna veya foruma katılmamış kişilerin,özellikle pahalı ürünleri alması/satması olması bana her zaman kuşku uyandırıcı gelir.İlla satılır hocam varsın 1 sene de satılsın. Bir dalgınlık 4 bin TL ye mal oluyor,az paramı.Tekrar geçmiş olsun.




  • Selamlar arkadaşlar. Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler. Tam bu yazıyı okuduktan sonra satıştaki bir ürünüm için benzeri bir teklif geldi. Ben fiyatı satılmasın diye yüksek yazdığım halde adamın biri fiyatı hiç dert etmeden alıyorum dedi. Bayağı bir yazıştık herşeyde anlaştık. En son fiyat son ne olur diyor formalite icabı. İndirim yapmıyorum diyince fiyatta anlaştık siz tanıdığınıza yollayın diyor. Tabi hemen gönderiyorum siz havaleyi yapın dedim. Yok ben tanıdığınıza ödeyeceğim diyor.
    Sizin yazınızı okumasam belki benzeri birşey yaşamış olacaktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakki.sert

    Selamlar arkadaşlar. Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler. Tam bu yazıyı okuduktan sonra satıştaki bir ürünüm için benzeri bir teklif geldi. Ben fiyatı satılmasın diye yüksek yazdığım halde adamın biri fiyatı hiç dert etmeden alıyorum dedi. Bayağı bir yazıştık herşeyde anlaştık. En son fiyat son ne olur diyor formalite icabı. İndirim yapmıyorum diyince fiyatta anlaştık siz tanıdığınıza yollayın diyor. Tabi hemen gönderiyorum siz havaleyi yapın dedim. Yok ben tanıdığınıza ödeyeceğim diyor.
    Sizin yazınızı okumasam belki benzeri birşey yaşamış olacaktım.



    dostum kendi arkadasın adına bir adet hıyar gonder sen o hıyarı alsın icinede bi yazı yaz
  • Aynen hep onlar mı millete hıyar yollayacak :)



    Geçmiş olsun, kıyısından kurtarmışsınız diyelim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Ubeyd* kullanıcısına yanıt
    Favorilerime eklemiş olmama rağmen sanırım bir teknik aksaklık nedeni ile bu güne kadar hiç haberim olmadı.

    Başınıza gelenler için çok üzüldüm, umarım ne kısa zamanda hak yerini bulur. İnancı olan için bu dünya veya ahiret hak için fark etmeyecektir. Yalnız değindiğiniz ve çoğu kişinin yanlış bildiği bir noktayı müsadeniz ile açıklığa kavuşturmak istedim. İnsanlar malum nedenlerden ötürü*➊ bir yılgınlık ve bıkkınlık içerisine düşmüşler bir de yanlış bilgilendirmenin kurbanı olmuşlar.

    PARASAL SINIR İÇİN LİNK

    Umarım çok karışık yazmadan işleri dilimin döndüğü ve bilebildiğim kadarı ile anlatmaya çalaşacağım. Yukarıda verdiğim link 2017 yılı tüketici hakem heyeti parasal sınırlarına ait tebliğe aittir (resmi makamlarca belirtilen tutardır). Buradaki limitlere bakıp nereye gitmeniz gerektiği hususunda size yol gösterici olacaktır. Bahsettiğiniz meblâ öyle 40-80 TL gibi bir rakam olmadığı için biraz vakit ayırmanızı ve konu üzerine eğilmenizi önereceğim. Limit konusunda iki seçeneğiniz var; ya limiti resmi oranlara göre düşüreceksiniz ya da yaklaşık bedeliniz ile yola devam edeceksiniz. Bunu ne için söylüyorum biraz açıklamaya çalışayım. Umarım iyice karmaşıklaştırıp berbat etmem.

    SENARYO A

    Silsile Tüketici hakem heyeti < Tüketici mahkemesi şeklinde gitmekte. Ancak kanun koyucu tüketici hakem heyeti için bir maddi üst limit sınırı getirmiş. Normal şartlar altında Tüketici hakem heyetlerinin aldığı kararlar kanun gücünde değildir ancak bağlayıcıdır. Ayrıca mahkemeler içinde kesin hüküm içermezler ancak yüksek oranda kıymet içeririler ve %1 -2 gibi çok düşük bir oranda aksi bir karar çıkar. Tüketici hakem heyeti kararları %87 oranında (sanırım 2015 yılı rakamları idi) tüketici lehine sonuçlanmıştır. Yani işin içine bir hin oğlu girmemiş ise, yaptığınız işleri yazılı bir şekilde ortaya dökebiliyor iseniz tüketici hakem heyitinden lehinize bir karar çıkma olasılığı çok yüksektir. Ayrıca bu işlemler için günlerce, haftalarca vakit ayırıp, 3999 TL lik zararınız için 3.000, 5.000 TL gibi bir zahmette dökmenizi istemez. Yapacağınız tek şey İl Hakem Heyetine gidip oradaki görevliye durumunuzu kısa ve öz bir şekilde izah etmek ki muhtemelen size vereceği hazır matbuat bir formu doldurmak, elinizdeki kargo fişi, yazışma vs gibi delil niteliğinde olabilecek dökûmanında bir fotokopisini bu doldurduğunuz matbuata iliştirmek olacaktır. En geç 3 ay içerisinde size olumlu veya olumsuz bir cevap vermek durumunlar. Buradan gelecek cevap olumlu olur ise noter vasıtası ile ilgili firmaya size gelen cevaptaki miktarın ödenmesi için ihtar çekmeniz veya bizatihi, ilgili müdürlüklerine gidip Tüketici Hakem Heyetinin belirttiği miktarı ödemelerini size gönderilen resmi evrakı gösterip isteyeceksiniz (benim naçizane önerim kimse ile muhatap olmayın noterden ihtarname çekip tarafınıza ödenmesi emrolunan bedeli belirttiğiniz hesaba ödemelerini isteyin. Olaki müdürlüğe gidip yüz yüze görüşmek istediniz bu durumda ödemeyi elden almayın, mutlaka bir banka şubesine, hesabınıza ya da adınıza havale veya eft yapılmasını isteyin). Az önce belirttiğim üzere buradaki tek sıkıntı kanun ile sınırlanan üst limit olacaktır. Yani siz 3.999 TL olarak belirttiğiniz lens için yanlış anımsamıyor isem 3610 TL bir bedel isteyebilirsiniz. Burada yanlış anlaşılma olmasın. Bu limit üzerinde bir değer isterseniz silsilede tüketici hakem heyeti otomatik olarak iptal olacaktır. Ya 389 Tl lik zararı sineye çekeceksiniz yada bu konuda ısrarcı olup tüketici hakem heyetini atlayıp doğrudan Tüketici Mahkemesine geçeceksiniz. Tüketici hakem heyeti masrafısız ve tekrar tekrar gidip gelmeniz gerekmediği için benim size önerim 389 Tl lik kısmı sineye çekmeniz yönünde olacaktır. Masrafsız derken arada sanıyorum ki fiyatlandırma için bir bilirkişi tutulması gerekecektir (Bu kısım teyide muhtaçtır ve benimkisi yalnızca bir fikir belirtmek içindir ve herhangi bir hukuki mesuliyet kabul etmiyorum). Tahminimce 160 ila 380 TL gibi bir rakam bu heyet için tarafınızdan istenebilir ancak tüketici hakem heyetinin vereceği karar lehinize olursa bu ücret size iade edilir➋. Ancak lensinizin 0 mağaza satışı hâlâ mevcut ise bilirkişi gerekmeyebilir. Herhangi bir mağazanın web sayfasından alacağınız cihazınıza ait 0 mağaza ürünün satış rakamını, tarihi belirtir/görünür bir çıktı fiyatlandırma için sizin açınızdan yeterli olur.

    389 TL yi sineye çekerseniz şimdilik yapmanız gereken bu olacaktır. Takribi 1 ay içerisinde ak koyun, kara koyun belli olur. Sizde bu gelecek cevaba göre yeni bir değerlendirme yapar, yol haritanızı çizersiniz.

    ARA BİLGİ

    Velev ki 3610 TL lik bir zarar beyan ettiniz (gecikme faizi, maddi, manevi zarar vs içindedir aman dikkat ! Örneğin cihazım 3610 TL der üzerinede %11 [misaldir, gerçek gecikme faizi oranları için T.C Merkez B. bakabilirsiniz] gecikme faizi eklerseniz Tüketici Hakem Heyeti sınırını aşarsınız o zamanda boşuna vakit kaybedersiniz orada) ve başvurudunuz. Sonuçta olumlu oldu ilgili firmaya tazmin için başvurdunuz ama firma sizi iplemeyip parayı vermedi. Bu durumda Tüketici Mahkemesine gidip dava açarsınız, %98 ihtimal ile dava lehinize sonuçlanır, dava süresi oldukça kısalır. Ola ki firma bu mahkemeyi de iplemedi ve parayı vermedi. Bu durumda ya haciz müdürlüğüne gidersiniz ve haciz kararı aldırırsınız ya da bir avukata verip eti benim kemiği senin bölüşür payınıza düşecek haciz gelirine razı olursunuz. Ama işler buraya kadar gelmez, en azından akıllı adam Tüketici Hakem Heyetinden çıkan kararı görünce mahkemeye gitme sersemliğini yapmaz, ola ki yaptı TC mahkemsinin kararını görmezden gelmez. Ha, bu ülkede böyle sersemler yok mu derseniz bende olduğunu ve sizinde karşınıza çıkabileceğini varsayıp en kötüsünü yazdım. Ancak tüketici hakem heyetinden çıkan kararın %70'i tıpış tıpış yerine getirilmekte diye belirteyim.

    SENARYO B
    Ola ki cihazın fiyatı 3.610 TL sınırı geçsin. Bu durumda doğrudan Tüketici Mahkemesine gidip dava açacaksınız. Burada yine düşülen bir yanılgıyı belirtmek isterim. Hiç kimse avukat tutmak zorunda değildir. Avukat, vekilin adına gerekli prosedürü takip edip, gerekli belge, dökûman vs zamanında istenilen yere vermek ile mükellef sıradan bir insanoğludur. Diğer mahkemeler gerçekten çok zorludur, kabul etmek gerekir ancak Tüketici Mahkemeleri son derece basit bir işleyişe ve oldukça kısa bir süre içerisinde alınan dava kararlarına sahiptirler. Biraz kendinize güveniniz var ise iş yüküne bağlı olarak 3-4 ay gibi kısa sayılabilecek bir sürede mahkemeyi sonuçlandırıp zararınızı tazmin edebilirsiniz. Kaldı ki bir vekil tutacak olsanız da size maliyetini konuşup, pazarlık ederek 1.500 TL yi geçemeyecek bir şekilde sonuçlandırabileceğinizide düşünüyorum. 3.999 TL lik zararınızı, gecikme faizi, maddi, manevi zararınızı da hesapladığınızda kabaca elinize en az 5.000 TL lik bir meblâğ geçeceği düşünülür ise 1/5'ni verip kalan zararınızı kurtarmak hiçte yabana atılır bir durum olmayacaktır➌.


    Bunun dışında birde dolandırıcılık durumu söz konusu. Bu işlerin konusu tüketici mahkemelerine girmez. Bu dava için sizin avukat tutmanız gerekmez, bu tür davalar kamu davası niteliği taşır. İşemi gerçekleştiren/ler bu suç teşkil etmiş ise belirtilen oranda ceza alırlar. Yapmanız gereken tek şey savcılığa suç duyurunda bulunmak olacaktır. Savcılık sizden ifade ve gerekli belge, dökûman, kanıtları isteyip durumu tetkik edip suç unsuru olup olmadığını inceleyip sizi bilgilendirir. Muhtemelen 2-3 defa gidip ifade vermeniz icab edebilir. Ortalama dava süresi 1-1,5 yıl kadar olacaktır. Bu dava neticesinde sanık/lar suçlu bulunur ise sadece ceza alırlar, sizin zararınız tazmin edilmez. Zararınızın tazmini için tüketici hakem heyeti yada mahkemsine başvurmanız gerekir. Ayrıca suçu sabit görülen firma dışı kişiden tazminat alabilirsiniz ancak bu durum epey karmaşıktır, bir vekil tutmadan kotarmanız zor olacaktır ki, suçluluğu sabit bile olsa böyle mahlûkatlardan zarar tazmin etmek son derece zor olduğu için size önermem. Aldığı ceza ve kalanıda ahirete bırakmanız bence en iyi seçim olacaktır.

    Tekrar geçmiş olsun ve kolay gelsin.


    ➊ Siyasi içeriğe girmeyeceğim için bu kısmı es geçiyorum. Merak edeni ilgili personelin nasıl ve ne şekilde alındığını Google'ye sorup öğrenebilir.

    ➋ Bilgilerim oldukça eski, o nedenle resmi prosedürlerde, fiyatlandırmalarda bazı değişiklikler olmuş olabilir, dikkatinize. Ayrıca 0 mağaza satışı mevcut ise bu durumda 3610 TL lik limite girebileceğinizi sanmıyorum. Bu durumuda göz önüne alıp bilirkişi tutmak isteyebilirsiniz. Ayrıca cihazın durumu 0 mağaza satış ürünlerinini içeriğine uygun değil ise bilirkişi tutma mecburiyetiniz olacaktır.

    ➌ Belirtilen durum, kesinliği/doğruluğu tartışılır ancak yazınızdan elde edilen kaba safi durumu belirtir. Kesin, nihai sonuç ilgili kişilere/makama başvurulduğunda netlik kazanabilir. Verilen tutarlar bir kesinlik içermediği gibi herhangi bir hukuki sorumlulukta kabul edilmez. Ayrıca bu bir iş aktidir. Örneğin, görüştüğünüz kişiye sabit bir ücret, misal 1.000 TL nakit ve alacağınız maddi, manevi tazminatın %30'nu önerebilirsiniz. Mesela ilgili vekil durumu inceler ve %100 ben bu parayı alırım der, sizede peşin 2.500 TL verip dava sonucunda alınacak tüm tazminden feragât etmenizi isteyebilir. Vekil bu işten 10.000 TL alıp sizde 2.500 TL verip işten kazançlı çıkabilir. Bu örneklere benzer durumları, rakamları kendi lehinize olacak şekilde değiştirip/ekleyip/çıkartıp teklif etmekte serbestsiniz. Karşınızdaki kişi beğenir kabul eder yada beğenmez, sizde başka beğenecek birini bulabilirsiniz. .

    NOT. Yazım ve imlâ hataları için umarım kusura bakmazsınız.
    NOT 2: Aklınıza takılan bir nokta olursa varsa bildiğim bir nokta elimden geldiğince yardımcı olurum.
    NOT 3: Son yazınızda savcılık ve polisden bir sonuç çıkmadığını belirtmişsiniz. Bir sonuç çıkmaması mümkün değildir. Muhtemelen bir yerlerde bir noksanlık yapılmıştır. Öncelik ile sizin polis ile hiç bir işiniz yok. Polis kısmını unutun işin. Doğrudan savcılığa bir suç duyurusunda bulunacaksınız. Elinizdeki belge, dökûman vs de beraberinde iliştirip durumu güzelce izah edeceksiniz. Az yukarıda anlattığım gibi savcılık durumu inceler ve kamu davası açılıp açılamayacağını size bildirir. Ya dava açılır bu durumda sizide tanık oalrak dinlemek isterler yada dava açılması mümkün değildir ama muhakkak size bu durumu bildirirler. Ya bu sonuca ilgili sulh ceza mahkemesinde (muhtemelen size gelen yazıda itiraz mercii de belirtilir benimkisi genel bilgi mahiyetindedir) itiraz edersiniz bu durumda itiraz için kabaca 80-100 tl bir dava dosyası parası ödersiniz yada sineye çekip bir bardak su içip işi Allah'a havale edersiniz. Ancak bu durumun tüketici hakem heyeti ve tüketici mahkemesi ile bir ilgisi bulunmaz. Buradan olumsuz cevap geldi diye diğer başvurunuz etkilenmez ancak olumlu bir cevap gelir ve neticede bu kişiler ceza alır ise tüketici hakem heyetinde yada mahkemesinde lehinize bir karar olarak kullanabilirsiniz. Olumsuz karar aleyhinize sonuç teşkil etmez. Ceza mahkemesi ile tüketici hakları farklı olgulardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 26 Aralık 2017; 23:26:35 >




  • Aynı durum benim başıma geldi kargo firması eve akrabama teslim etmek yerine şubeden sahte kimlik ile soyismi aynı olduğu iddia edilen alakasız birine teslim etmiş.



    Kargo firması hakkımda suç duyurusunda bulunacağım



    Siz paranızı alabildiniz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.