Şimdi Ara

Kedim çok cırmalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kedim yaklaşık 2 aylık 1 aydır da bizimle kalıyor. Zarar vermek istemediğini biliyorum ama elimi sanki bit oyuncak gibi görüyor ve gerçekten çok çiziyor elimi görseniz zaten her yeri yara. Zaten tırnak makasını aldık onunla keseceğim ama okuduklarıma göre kedilere bu eli ısırmama ve cırmalamama eğitimi küçüklükten alıştırılması gerekiyor. Duyduğum öneriye göre her cırmaladığında ve ısırdığında bırakıp ordan uzaklaşmak gerekiyormuş . çok kez denedim fakat olumlu bir hareket olmadı. bugün beni çok sinirlendirdi sabahın köründe elimi cırmaladı ben uyurken. öğlenleyinde elimi kanattı. Ne yapmalıyım sizce ilk kedi sahiplenmem bu arada.



  • Kesinlikle kedinizi cezalandırmayın çünkü onlarda bu tür şeyler faydalı olmaz. Bu tür hareketler karşısında yüksek ve kararlı bir ses tonuyla "hayır" deyin. Çok gerekiyorsa burnuna hafifçe dokunun.

    Kedi oyuncakları çözüm olabilir. Isırabileceği birşeylerden tercih edin. Bunun dışında kendisini sevmeniz karşılığında kedi ödülü denilen bisküviler yada yaş mama vererekde bu sorunu çözebilirsiniz.
  • Hocam yıllar içerisinde tecrübe edindikçe takmayı bırakıyorsunuz o çiziklere kanlara. Kediniz dişi ise büyüdükçe ısırması azalıyor ama erkek ise tam aksi.
    Şu an 11 aylık 2 kardeş kedi besliyorum, biri dişi diğeri erkek. Dişide ısırma problemimiz yok, cimcime daha çok annemin çiçeklerini ve mobilyaları kemirmeyi seviyor.
    Ama erkek kedi kızgınlığı da geldiği için ufacık sevmeye bile gelmiyor. Anında işi kan davasına çeviriyor. Aynı anda hem pırlıyor sevgiden, hem de oyun oynadığını zannedip delik deşik ediyor. Erkek kedilerde kısırlaştırma 1 yaşında tavsiye edildiği için çaresiz 1 ay daha dayanıp sonra billurlarını aldırağım. Hem hayvan rahatlasın hem biz.
    Zira diğer dişi kedimiz erkeği yanına yaklaştırmıyor ve erkek de tüm kızgınlık enerjisini benim üzerimde atıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.