Şimdi Ara

Kediyi öldürmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba tekir bir sokak kedimiz var.Kediyi dışarıdan sahiplenmiştik,ev giriş katı bodrum katta.Pencereden zamanla git,gel derken evimizin bir bireyi oldu.Yaklaşık 3 yıldır bizimle fakat son 2-3 aydır çok kötü.Veterinere tedaviye götürdük,böbrekleri gitmiş.800-1000 tl ye yakın parça parça tedavi masrafı yaptık düzelmesi için ve özel mama aldık.Tedavi süresince ağzından şırıngayla besledim ve su içirdik.Parayı ve maddiyatı geçtim manevi olarak bayağı uğraştım.Aldığımız pahalı özel mamayı yemedi ve fırsatını bulunca evden dışarıya kaçtı.Dışarıda yakalayamadık,yaşlı bir kadının verdiği tavuk ciğerlerini yemiş ve veteriner kesinlikle özel mama dışında bişey yedirmeyin demişti.

    Baktık zapt edemiyoruz fırsatını bulunca kaçıyor ve özel mamayı yemiyor.Bizde kendi haline bıraktık şimdi tekrar rahatsızlandı.Çok halsiz,sadece su içiyor ve bütün gün uyuyor.İçtiği suyu az önce kustu,çok az köpüklü.Yarın son çare belediyenin ücretsiz veterinerlik yerine götüreceğim sokak kedisi diye yardımcı olmalarını isteyeceğim.Veteriner ötenazi yapmak isterse ne demeliyim ? Hayvanı kendi halinde bırakıp ölmesini beklemek günahı almaktan daha mantıklı geliyor ama acı çekiyor.

    Kusuyor,bazen acı acı miyavlıyor.Yemek yemiyor ve karnı iyice içine çekilmiş,ne yapacağımı bilemiyorum.








  • 😐
  • Hocam belediyeleri bilmiyorum ama özelde uyutma yapmıyorlar , nüksettiyse hastalık tekrar bence daha kötü olur vicdanınız rahat olsun.
  • Sana üç olay anlatayım.

    Şirketin bahçesinde bir sarman vardı. Bu iki yaşına gelmeden uyuttuk.
    Sokaklarda çok hırpalanmış, soğukta, sıcakta sokak kedisi olarak, yedi içti, gezdi durdu..
    İnsanlar hep beslediler ama sonuçta bir gün böbreği gittiği yere kadar gitti ve iflas etti..

    Burada konu açtım, uyuttuktan sonra çok üzgündüm ve bazı kendini bilmezler yeni üye olduğum için çok da akıl verip ezmeye kalktılar.
    Kedi kucağımda uyurken çalışırdım ben. Ne güzel kediydi, ama sorunu olduğu belliydi.

    Sen kan değeri ve röntgenine baktır, böbrek bitmişse bitmiştir, gittiği yere kadar git, yataklara düşüp kımıldayamayacak olana kadar bekle.
    Uyut diyeceğim ama tabi insan 3 yıllık kedisinden öyle kopamıyor.. Klinikte kafeslerde de son günlerinde gözü açık ölebilir..
    dayanılmaz ağrı çektiği noktada uyutmak en iyisi. Böbrek nakli olan kedi en fazla 3 yıl daha yaşıyor. Amerika'da var ama 15.000 -30.000 USD
    arası maliyet oluyor.

    Uyutmak da bir opsiyon, allahın yarattığı canı bla bla bla bunlara kulak asma. Cebinden 5 lira para verip mama alıp
    sağda solda bir kedi beslememiş adam gelip çok akıl verir, vicdan dersi verir..

    İkinci örnek bizim buralarda bir kedi gördüm, otomobil altında pek kıpırdamadan duruyor, miyavlıyordu.
    Ben hastadır dedim işe gittim. Tabi akşam geldim eve, bir ara çöpü atmaya gittim, kedi bir apartmanın köşesinde yatıyor yerde...

    ALdım suyu mamayı, gittim yedirdim, içirdim. Kedi felçli.
    Tabi gece 01.00 veterinere götürdüm, testlere, bakıma bir sürün para verdim, sandım düzelecek. Kedi sinirsel olarak bitik durumdaydı, boyundan aşağı felç. Durumu kötüye gitti, yedirdik içirdik en azından biraz kendine gelmişti ve son günlerinde mutluydu.. Daha fazla acı çekmesin diye uyutuldu..

    Son olarak kendi kedim.

    Çok uğraştım, 4 yıl boyunca kaç bin lira'lar harcadığımı unuttum. Kalbi büyüdü, kan pompalayamadı, böbreği
    biraz bozuldu.. Hayvan 4 yaşında öldü. Uyutmadık, 1 hafta veterinere git gel, başka hayvanlar gelip gidiyor,
    bir sürü test, ultrasonografi, kan, röntgen, unuttuğum bir iki şey daha.. Uyutmadık tabi ama kedim klinikte bir kafeste hayata gözlerini yumdu.
    Çok kötü oldum 1 ay kendime zor geldim.

    Ayrılmak acı ama en iyi yaşayan bilir.




  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun,yazdıkların ilaç gibi geldi.Videoda gördüğün üzere acı çekiyor sesinden ve miyavlamasından belli.Tok açın halinden anlamaz misali düşenin halinden düşen anlar demişler.Yazdıklarının hepsi benim şuan yaşadığım durumun birebir aynısı.Evimiz zemin katta annem emekli ingilizce öğretmeni çalışmıyor,balkonda ve cam pervazlarında kedileri besliyordu.Git gel zaman bu videodaki beyaz kedimiz bir gün çıktı geldi.Geldiği hali aynı senin kaybettiğin sarı sarman gibiydi,yara bere içinde yüzünde çizikler sokaklarda çok hırpalanmış ve zorluklar çekmiş.Korkuyordu bizden ilk zamanlarda sonradan alıştı.Ağzı leş gibi kokuyordu veterinere götürdük dişleri kırılmış birinden tekme yemiş.

    Ameliyatla ağzındaki dişleri çekildi sonra doğum yaptı bir yavrusu öldü.Kısırlaştırdık ve hastalandığında veterinere götürdük.Öyle iç dış parazit aşılarını falan yaptırmadık,maddi imkan el verdiğince elimizden geleni yaptık.Bu sorunu başıma gelmeden bilmiyordum kedilerin kronik böbrek sorunları köpeklerin ise kalp sorunları oluyormuş.İnsanın başına ne gelirse cahillikten geliyor el ayak tutarken amenna ama başına kötü bişey gelince direkt araştırıp derdimize derman arıyoruz.

    3 sene yaşadığını bilmiyordum siz bayağı araştırma yapmışsınız.İçimi rahatlattınız tekrardan,doktorda kesin tedavi değil demişti nakil sadece ömrünü uzatıyormuş demek ki yalan söylememiş.Buradaki veterinerler çok paragöz ve ihmalkarlar.Daha öncede yanlış tedavi yüzünden bu hayvan sarılık olmuştu başka veterinere götürdük o durumu düzeltmişti anlayacağınız hayvanı kobay gibi kullanıyorlar.Bunlar nasıl mezun oluyor anlamadım son götürdüğümüz iyiydi o da fiyatları çok yüksek tutuyor.

    Uyutmak mantıklı geliyor ama acı çekerek ölmekten iyidir.Allah katında bunun vebali nedir ? Ne değildir bir cami hocasına soracağım bakalım ne diyecek.Savaşta bile çok kötü durumda olan ölecek askerin kafasına kurşun sıkıyorlar acı çekmesin diye.Yarın veterinere götüreceğim,son tahlilde böbrekler gitmiş üre değeri 10 kat fazla çıkmıştı.

    https://forum.donanimhaber.com/kediyi-oldurmek-otanazi--122859362-2#122882032

    Konu dışında gelen yorumlar bunlar.Oraya da konu açtım birisi sal doğaya,sokağa kendi halinde ölsün demiş.Sizce doğru mu ?




  • Hocam ömründe sebepsiz yere hiç bir insana dahil yardım etmemiş insanların hayvanda olsa bir can için akıl vermesini görmezden gelin.
    Ben öncede belirttiğim gibi uyutulması veteriner tarafında öngörüldüyse içiniz rahat olsun. Dogal ortamı denilen sokaklarda can çekişmesindense uyutmanız daha rahat uyumanızı sağlar.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    elinizden geldiğince devam edin bakmaya ne kanserli insanlar var yaşamak için çaba veriyor. kediyi mutlu edin neşesi yerine gelsin başka vete belediyenin olmadı götürün. ben bir kediye ötenazi yapmam durumu kötüde olsa iyileşme durumu yada yaşama durumu var.
  • 2 gun once veterinere goturmustuk,yaklasik olarak bize 40-45 km uzaklikta.Bir arkadas taniyormus beraber gittik veresiye yapiyormus paramiz olunca odeyecektik.Hayvandan igneyle kan alimi yapmak istedi kolundaki iki damardanda kan gelmedi.Veteriner deri alti serum takti kafesine koydu.Kendini biraz toparlasin karnindan kan alimi yapacam demisti.Az once telefon geldi olmus...hic yoktan son gunlerinde acı cekmeden oldu.

    Veteriner uyutmak istemedi ben onun gunahina giremem ankara universitesi vet. fakultesine goturun demisti.Orada da belki stajyerler hayvani acı cektirerek oldururler,fakulte ucretsiz bakiyorda kobay ediyorlarmis hayvanlari.Hic yoktan vebaline girmeden oldu,boyle yasamaktansa diet mama,disariya cikmadan evde hapis hayati ve kosup oynayamadiktan sonra yasamanin geregi ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Başın sağolsun kardeş...

    insan yıllardır baktığı kediyi öyle cart diye uyutamaz.. Yalnız şu var düşün bi, hayvan miyavlayıp duruyor, içi pert, acı çekip duruyor??

    Biz bir tane sarmanı işte öyle uyuttuk, hayvan hiper ventilasyona girdi, acı acı miyavlıyordu, attı kendini yere, yan yattı.. vebaline girmek, girmemek artık bir opsiyon değil..

    ötenazi bir noktada her canlının hakkı.

    http://www.hurriyet.com.tr/kanserli-oglunu-olduren-babanin-cezasi-belli-oldu-40117828
  • Ankara kedi hastanesinde kronik böbrek yetmezliği hastalığı olan kedilere periton diyalizi yaparak uzun zaman yaşatıyorlarmış..
    İz tv'de seyretmiştim. Kedici programında, hastanenin maskotu olan kediye haftada ik defa periton diyalizi yaparak uzun zamandır yaşıyormuş.. Ama normalde pahallı bir tedavi yöntemi sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzüldüm haline, bence belki çok masraf çıkartmayacak bir şeydir bu seferki rahatsızlık. Son bi kez daha bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Yoksa uzun süre etkisinden kurtulamayacaksınız gibime geliyor.
  • Ölmesi kesinleşen hayvanlara acı çekmemesi için yapılan uyutma caiz dir arkadaşlar sorularla İslamiyet sitesi böyle diyor, keza insan değil bunlar son anında günahı için tövbe etsin
  • Konu uzun yıllardır insanların aklını kurcalayan bir soru. Size geçenlerde okuduğum duygusal bir haberi anlatayım, hislerime ortak edeyim:

    Adamın yavruluktan beri beraber yaşadığı köpeği acılar içerisinde. Sosyal medyadan köpeğin arkadaşlarının sahiplerine çağrı yapıyor, adı Max olsun: "Max ağır acılar içerisinde ve veteriner tavsiyesine uyup onu uyutacağız, x gün x saatte Max'in arkadaşlarıyla çok sevdikleri kumsalda zaman geçirmelerini çok isterim". O gün geliyor, Max yürüyecek durumda değil, hava soğuk. Adam 30 kiloluk yaşlı çocuğunu battaniyeye sarıp kucağında taşıyor, kumsalda öyle 3-5 değil, belki 500 kişi Max'i uğurlamaya gelmiş. Max heyecanlanıyor belki ama halsiz, bitkin... Yürümeyi bırak, ayakta duracak hali yok. Adam Max'in patilerini önce kuma, sonra da denize değdiriyor, yüzünü gözünü deniz suyuyla siliyor. Akşama da bir mesaj yayınlıyor: "Max'i bu dünyadan en iyi şekilde uğurladık, teşekkürler."

    Benim de bir kedim var, bazen düşünüyorum ağrılar içerisinde ölüm döşeğinde olsa ne yapardım diye.

    Seversiniz, sevmezsiniz; Yılmaz Özdil'in geçen günkü yazısını okurken çok duygulandım. Dev bir asker, eşsiz bir lider, bir mareşal bile dünyada ne kadar dostu olursa olsun, bir hayvanın dostluğunu erken kaybettiğinde yıkılıyor, bizler nasıl üzülmeyelim:


    http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/meclise-kopek-giremez-filan-1621458/




  • Noldu hocam??

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedime böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Tedavi sonucu üre, kreatin değerleri bir miktar düşünce tabii çok sevindik. Veterinerimiz renal mamaya geçmemiz gerektiğini söyledi. Şu ana kadar birçok markayı denedim lakin kedim hiçbirini yemiyor. 3 gün oldu, sadece şırıngayla verdiğim besin takviyelerini alıyor. Böbrek hastası kedilerin zorlanmadan yedikleri bir renal mama tavsiyeniz var mı? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marlonn M kullanıcısına yanıt
    severek yiyecekleri bir mama yok
    mecburen şırıngayla istemesede beslenecek kd mamaya devam boşuna çeşit çeşit markaları dolaşmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.