Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.758
Cevap
59
Favori
841.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desci


    quote:

    Orijinalden alıntı: BlackEdition




    Takılamıyor,aracın otomatik vites olması gerekiyor


    Çok saçma olmuş, Cruise Control'le şanzıman tipinin ne alakası var, yazılımsal bi olay. Uzun yolda çok büyük rahatlık, keşke olsa.




    Ne yazıkki kia-hyundai manuel şanzımanda cc koymuyor,ya sistemleri yetmiyor,yada bildikleri bir şey var.2006 cerato'muza taktıracaktık,1.6 benzinli otomatik olanlar taktırabiliyordu,ama biz taktıramadık...Umarım yeni modellerde bu eksiklik giderilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mb38sekerci

    Mrh Kayseriden sevgiler
    bir yıldır aracımı yenilemeyi istiyordum. Yaptığım araştırmalar neticesinde KİA CEED COOL 90 HP almamın en uygun karar olduğunu düşünerek 3 ay önce gri renkte olan aracımı alarak sefasını sürmeye başladım. Çok da memnun kaldım ve iyiki almışım diyorum.Çevremdeki insanlar KİA markasına karşı önyargılı yaklaşımlarına karşı otomobilime binince fikirlerinde değişiklik oluyor.Motor,malzeme kalitesi,işçilik vb.yeterli.Özellikle bana göre motor performansı çok iyi.

    Katılıyorum sana arkadaşım öncelikle hayırlı olsun.Şu ana kadar bu arabayı alıpta pişman olanı hiç duymadım zaten.KİA markasına önyargı eskideydi şimdi nereye bakarsan bak heryerde jeep binek ticari vs. KİA markası var.Ayrıca dediğin gibi motor performansı,işçilik,malzeme kalitesi herşey çok iyi


    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKebude -- 26 Temmuz 2009; 11:18:15 >




  • Bu arada aracın ses yalıtımı ve akustiği çok iyi. Genelde yüksek sesli müzik dinliyorum arabada, 25 ses seviyesi civarında ama aracın dışına çıktığım zaman camlar açık bile olsa dışarıya ses gelmiyor. Kimseyi rahatsız etmiyor, güzel bi özellik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desci

    Bu arada aracın ses yalıtımı ve akustiği çok iyi. Genelde yüksek sesli müzik dinliyorum arabada, 25 ses seviyesi civarında ama aracın dışına çıktığım zaman camlar açık bile olsa dışarıya ses gelmiyor. Kimseyi rahatsız etmiyor, güzel bi özellik

    @desci, evet bende buna dikkat etmiştim dışarıya fazla ses vermiyor ama içerisi gümbür gümbür
    Benim cee'd swden bir foto daha

     ^^^^KİA CEED CLUB^^^^




  • Bu arada CRDI'ların ilk bakımı 7500'de. Hava filtresi, yağ,yağ filtresi,tapalar vs değişmesi lazım. Bundan sonra da yine crdi'lar için her 7500 km'de bir hava filtresini değiştirmelerini tavsiye ederim. Çok önemli olan bu parça sadece 15 lira ve aracın çekişinden yakıtına ve motor-turbo sağlığına kadar çok kritik bir parça.
  • Evet 7500'de bir fakat benim anlamadığım nokta neden i30 CRDİ'larda bu aralık 20000 km'de bir... CEE'd lerde kullanılan yağ 7500 lük de i30larda 20000 lik yağ mı kullanılıyor??? Bir de yanlış hatırlamıyorsam kitapçığında da bakım aralığı (zor koşullar değil normal kullanım koşulları) 20000 yazıyor cee'd lerin. Garanti kitapçığında 15000 yazıyor... Yani biraz çelişkili gibi geldi bana bakım aralıkları.
  • Türkiye aslında zor koşullara giriyor. Bu yüzden 15.000 de bir servise mutlaka uğramak lazım. Onun dışında dilerseniz kendiniz yağınızı götürüp orda değiştirebilirsiniz, Ankara'da öyle en azından. Ben ilk bakımda Castrol yada Mobil1 tam sentetik yağ götüreceğim yanımda. Hepinize de tam sentetik yağ öneririm.
  • selam
    1,6 cool 5 kapı
    850 km uzunyol yaptım biraz virajlı rampalı yakıt ortolaması 6.1 lt. klima acık surat 70-120... ortalama (88)km

    aracın yol bilgisyarını en az yakıt tuketimi yaptıgı nı gosterdıgı surat ve vites ...performans la uyumsuz bence.araç en az tuketim yaptıgında motor cok devirsiz kalıyor.

    ayrıca servisinden çelik jantları sordum lastikle bereber degistibiliyorlarmıs.fiyatı bi hayli yuksek bence piyasada almak daha avantajlı cok benzer jantlar var..
  • Çevreden duyduklarım Kia Servislerinin işini çok iyi yaptıgı ve ekstra ucret ıcın araya bıse sıkıstırmadıkları.Bu dogrumudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gen_61

    Çevreden duyduklarım Kia Servislerinin işini çok iyi yaptıgı ve ekstra ucret ıcın araya bıse sıkıstırmadıkları.Bu dogrumudur?



    Ben servisime güveniyorum.Şöyleki 30 bin ağır bakıma sokulacaktı araç.3 buçuk saatten önce bitmez dediler.Hastamız vardı,uzun yola gidilecekti.Anlattık durumu.2 usta birden 2 saatte teslim ettiler




    Edit:Düzeltme...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 29 Temmuz 2009; 1:09:04 >
  • O zmn Kia servıslerıne laf yok
  • selamlar
    1.6 cool dizel

    yakıttan şikayetçi olan başka ardaşlar yokmu sehir içi tuketimleriniz nasıl bilgi verirseniz sevinirim 7.5 ortalama altına pek dusmuyor....
  • Merhababar,
    CEED CLUB'a beni de ekleyin

    Nisan ortasında almıştım. Şimdi 6500kmde.

    Ortalama tüketim 7.1 (%40 Ankara içi sabah - aksam trafiği, %40 Ankara içi akıcı trafik, %20 Ankara - İstanbul otoban (Ortalama hız 140))

    Bugun yağını değiştirdim. Castrol Magnatec 10W-40 koydum. Yağ filtresini de değiştirecektim ama benzincinin oyununa geldim diyebilirim. (Filtresi var bu arabanın dedi. Yağı boşalttıktan sonra bu uymuyormus dedi. Yağ boşalmış bulundu ve değişti)

    Klimadan rutubet kokusu gelmesi haricinde bir şikayetim yok.

    Yağ değiştiren arkadaşlar ne seçtiklerini yazabilirlerse memnun olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barnato2008

    selamlar
    1.6 cool dizel

    yakıttan şikayetçi olan başka ardaşlar yokmu sehir içi tuketimleriniz nasıl bilgi verirseniz sevinirim 7.5 ortalama altına pek dusmuyor....




    Bilgisayar benim de hep 7.5 gösteriyor. 5000km boyunca aldığım mazotu hesaplayınca 7.1 lt yaptı. Bilgisayar genelde fazla gösteriyor sanırım.
  • Yol bılgısayarı tahmını ama istanbul trafııgınde bıraz kasarak 6,4 lere kadar ındım.Ama bıraz basıncada 7,2 lerde
  • Yakıt tüketimi performanslı kullanımda Ankara içinde 6.4 lt'lerde geziyor.Bir hafta içinde ilk bakımı yaptırıp uzun yola çıkıcam. Yakıt konusunda değişiklikleri de yine burdan paylaşırım. Şöyle 0.5 lt falan düşse baya iyi olur.
  • @desci
    Km kacta acaba?
  • 6400 civarı. Normalde 7500'de tapalar,yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişiyor ama ben uzun yola çıkmadan yaptırıcam bakımı. Tatilde yana döne servis aramayalım.
  • Tüketım dusuk km 2300 de 7,5 fılan sızın 2000 3000 km deyken kac lt dı
  • Açıkcası o zamanlar daha sakin kullanıyodum aracı, hiç gaza basmıyodum nerdeyse. Bi de okul uzakta olduğundan otobandan gidip geliyodum. İlk zamanlar 5.5 lt'nin altında seyrediyordu tüketim.

    Tabi yaz geldi, klima sürekli açık olunca tüketim de bir miktar arttı, buna performanslı kullanımı da ekleyince 6.4lt gibi bir rakam çıkıyor ortaya.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.