Şimdi Ara

^^^^KİA CEED CLUB^^^^ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.758
Cevap
59
Favori
841.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Ben de ceed sahibiyim forumu takip ediyordum ancak yeni üye oldum aracımı mayısta aldım ceed 1.6 crdi 115bg motion otomatik vites araçtan çok memnunum iyi denilen birçok araçtan eksiği yok fazlası var aracın gidişi sessizliği tüketimi bana gayt iyi geldi şehir içi şehir dışı karışık 7.1 lt gösteriyor yol bilgisayarı uzun yolda 6.0 yı gördüm biraz dikatli bir kullanımla.
    Aracını bakıma götüren arkadaşlar ilk 7500 lük bakımın maliyeti ne kadar tutuyor? Cevap verirseniz sevinirim.
    Herkese iyi sürüşler
  • 200 küsür bişey tutması lazım, tam rakamı bilmiyorum. Yerinde olsam istediğim yağımı kendim alıp götürüp bakımda değiştirirdim. Hem masraf azalır hem istediğin yağı koydurursun.

    Bu arada motion donanım seviyesinde jantlar nasıl? Cruise control var mı?
  • Kia Ceed Motion A/T...

    İstanbulda hergün işe git-gel 70-80 km. günlük yol. + köprü trafiği. karışık kullanım. Km. 5000'de. ortalama yakıt tüketimi 6,2- 6,5 civarı gösteriyor.
    7500 yağ değişiminden sonra düşer mi bilmem. belki 15000'den sonra biraz daha iner
  • Istanbul trafıgınde dur-kalk ara hızlanmalar fılan 7,5 bazen 8,0 oluyor.Ya bız agresıf kullanıyoruz yada araba cok yakıyor
  • teşekkür ederim desci arkadaşım
    motion donanımda jantlar plastik kapaklı alüminyum jant sadece en üst donanımda (consept) var.cruise control var 4cam elektrikli soğutmalı torpido gözü vs. aynı donanım toyota corolla ya 40-42 bin istiyorlar
  • birazda ben donanım sayayım. Cruise control+4 cam otomatik+soğutmalı torpido, USB giriş, MP3 çalan CD çalar, 8 airbag (yanlış saymadıysam), ön-arka koltuklar emniyet kemeri uyarısı, her iki tarafta ışıklı aynalı güneşlik... arka camlar için kilit mekanizması, elektrikli-ısıtmalı dikizler.... daha ne vardı ???
  • En önemlisi Motion da Concept ten eksik olarak ESP yok :-(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 4 Ağustos 2009; 15:40:46 >
  • Hava yastıgı 10 tane ve sogutmalı torpıdo hepsınde var.
  • evet doğru söylüyorsunuz hava yastığı 10 tane var
    kısacası motion donanımı oldukça doyurucu fiyat donanım olarak bakıldığında bir de desci arkadaşım sanırım kia sevisleri castrol yağlarını kullanıyorlar yani motor yağını kendimizin götürmesinin avantajı sadece daha ucuza getirebilmek olur diye düşünüyrum
  • Procee'dl ler en düşük donanım seviyesinde olmasına rağmen aldıktan sonra farkettim ki hemen hemen tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Şunlar da olsa dediğim;
    -Sunroof
    -Otomatik klima
    -ESP
    -Yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu

    Bunların dışında araçta güzel özellikler var. Mesela en düşük donanım seviyesinde bile belli bir hızı aşınca kapılar otomatik kilitleniyor,ısıtmalı yan aynalar,arka koltuklar dahil emniyet kemeri uyarısı,USB ve AUX girişleri,3. stop lambası,soğutmalı torpido,ayarlanabilir fasılalı silecekler vs...

    Yani ben aldığımda bu araç 28.500 liraydı, o aralar bu aracın dengi olan Focus TDCI'ların en düşük donanım seviyesi 34.000 liradan başlıyordu(metalik renk farkı ile birlikte) ve içime Procee'd kadar sinmemişti.

    Açıkcası yaklaşık bir 5.000 lira daha ucuza hem de istediğim araca sahip olduğumu düşünüyorum.




  • Bugun akşam otobana çıktım, tek kişi,yüksüz,klima kapalı,90-100 km ortalama hızda 30 km civarı yol yaptım ve yol bilgisayarının ortalama yakıt göstergesindeki değer 3.6 lt oldu

    Ama gerçekten çok dikkatli kullandım ve dediğim gibi akşam olduğu için hava da serindi, yani ideal şartlar altında bu değerler mümkün arkadaşklar.

    Ayrıca şehiriçinde tekrar sıfırladım göstergeyi ve şehiriçi ortalama değeri de yine dikkatli kullanım sonucunda 4.8 lt'ye kadar düşürdüm.Araç tamamen performanslı yada ekonomik kullanım şekillerine uyum sağlayabiliyor.
  • Otobanda baya düsüyor.45 km yol klima 1.kademede, 5 kisi,2 Canta max hız 100 110 ,5,0 degerını kasmadan gordum.Aynı sekılde Sapanca İstanbul arası ortalama hız 165 km klıma 3.kademe tuketım 6,6 ıdı.
  • Demek oluyor ki manuel vitesliler için aslında kullanım tarzına bağlı olarak gayet ekonomik olabiliyor, hatta motorun güçlü olması da bunda bir etken. Uzun yolda 1.4 yada 1.3 dizeller kadar ekonomik, basarsan da 180'e kadar çok rahat çıkıyor. Hatta dik rampaları bile 180'le çıktığımı biliyorum otobanda.

    Makyajlı kasa hakkında bilgisi olan var mı? Forumdaki resimde direksiyonu ve vites topuzunu değiştirmişler ki gerçekten aracın en çirkin kısmı direksyon ve vites topuzuydu. Motor'da herhangi bir modifikasyon yapmışlar mı acaba?
  • Tam olarak hatırlamıyorum ama bı yerde okumustum.Makyajlı kasalarla bırlıkte 2.0 dizel gelebılır.Bu dogru olmayabılır.Bi de yol bılgısayarı menzılı guncellemıyor.Tuketım düşük olsa bıle ılk degerı gosterıyor.Bunu nasıl duzeltebılırz.
  • Sanırım motoru kapatıp açınca güncelliyor. Çoğu araçta bu böyle zaten, özellikle de depoda çok yakıt varsa menzili tam olarak hesaplamıyor.
  • Herhangı bı guncelleme yok.Bırde depoyu fullerken ortalama tuketıme gore menzıl hesaplıyor.En son tuketım 7,6 ıdı.Bunda gore 700 kusurlu bıse cıktı ortaya.Depo dolmadan once sıfırlarsak dogru menzıl verırmı acaba?
  • O zaman menzili hesaplama algoritmasını bilmemiz lazım,hangi verileri kullanıyor vs..

    Ama ben şimdiye kadar zaten 1-2 kere bakmışımdır menzile.Açıkcası yakıt göstergesinden anlayabiliyorum ne kadar menzilim olduğunu.Daha çok ortalama ve anlık yakıt tüketimlerini ve ortalama hızı öğrenmek için kullanıyorum yol bilgisayarını.
  • Benımde menzılle bı alakam yok.Fakat babam menzıle cok takılıyor.Yoksa gozum hep ortalama tuketımde
  • Ankara'da direksiyona deri kaplatabileceğimiz bi yer bilen var mı acaba? Onun dışında şık koltuk kılıfları bulabilirsem onlardan da almayı düşünüyorum.

    Ufak ufak arabaya el atacağım sanırım. Bunlardan sonra da cam filmi,jantlar,xenon far ve sis farları taktırmayı düşünüyorum.
  • Cam fılmı bende ıstıyorum.Bu ısı en ıyı yapan Ziebart(mış).Xenon far yaptırınca garantıde sorun olurmu acaba? Yada en saglıklısı bunları bakıma gıttımızde servise sormak
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.