Şimdi Ara

kia niro hybrid aldım... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
46.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam. Dün akşam Samsun'dan İstanbul a döndüm ortalamayı 4.4 lt ile tamamladım Bolu'da yokuş aşağı piller %100 doldu, anlık olarak. Ancak ne yaparsam yapayım son çeyrekten assagi pil seviyesini düşüremedim. Ev iş arası 4.5 km yakıt tüketimi 5,4 oldu. Bir suv için güzel değerler. Bu arada niro yu almadan once listemde olanlar Skoda karoq, Subaru XV, Kia niro idi. onceligim yakıt ve bagajdi. Eşimle niro da karar kıldık.
  • sonuçlar çok iyi.yakıt km. yükseldikçe düşüyor.benim şu anda şehir içi ortalamam 4.2-4.7 arasında.belirttiğin sonuçlara göre pil güvenilirliği iyi......ayrıca aldığın arabanın bugün liste fiyatının 160.000 tl. olduğunun farkındamısın bilmem.! sadece kia değil tüm araç fiyatları çıldırdı !! Daha önce söylediğim gibi çok hesaplı aldın...Kazasız iyi günlerde kullanmak dileğiyle yorum için teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagle222

    sonuçlar çok iyi.yakıt km. yükseldikçe düşüyor.benim şu anda şehir içi ortalamam 4.2-4.7 arasında.belirttiğin sonuçlara göre pil güvenilirliği iyi......ayrıca aldığın arabanın bugün liste fiyatının 160.000 tl. olduğunun farkındamısın bilmem.! sadece kia değil tüm araç fiyatları çıldırdı !! Daha önce söylediğim gibi çok hesaplı aldın...Kazasız iyi günlerde kullanmak dileğiyle yorum için teşekkürler..

    @batur17

    iki kullanıcı olarak sizlere sormak istediğim ama ayrıntılı cevap beklediğim konu, bu araç ile benzinli motoru devreye sokmadan sürmek çok zor mu? çok mu hassas olmak gerekiyor. en ufak yüklenmede, yokuşda hemen devreye giriyormu?




  • Aslında zor değil.Çünkü agressif kullanmazsanız zaten araç duruma göre herşeyi kendisi hallediyor.Agressif kullansanız bile ortalamanız 5-6 lt. gibi oluyor.Ama pili maksimum performansta kullanayım derseniz soldaki göstergeyi (diğer araçlarda devir saati) eco yazan bölümde tutacak şekilde sakin kullanmanız gerekiyor.En alt mavi bölüm şarj durumunu gösteriyor,ayağınızı gazdan çektiğinizde veya frene her bastığınızda serbest giderken ve frene basılma esnasındaki enerji sistem tarafından rejeneratif enerjiye dönüştürülerek pili şarj ediyor.gösterge normal kullanımda zaten ortadaki eco (ekonomi-yeşil) bölümünde oluyor ve bu esnada araç pildeki şarj durumuna göre sadece elektrik veya elektrik+benzin kullanarak gidiyor.Ancak gaza çok bastığınızda =dipgaz (yokuş,ani hız gereken durumlar vs.) gösterge geçici olarak power (en üst - gri) yazan bölüme geliyor ve bu durumda büyük oranda benzinle gidiyor ama enerji akışı görüntüsünde elektrik motorunun da çalıştığı görünüyor (sanırım maksimum tork ve hp yi yakalamak için).Ayağınızı gazdan birazcık çekince hemen pile geçiyor.Biraz karışık oldu gibi ama çok hassas bir iş değil.Daha önce belirttiğim gibi kullanım tarzınız kamikaze stili ! makas atan modifiyeci gençlerin kullanımı gibiyse ben tasarruf ederim diye hiç boşuna hybrid almayın.Kakıştan sonra ilk 50 km. hıza kadar sakin kullanırsanız (sakinlikten kastım NORMAL insan gibi kullanmak! )sadece elektrik kullanıyor. 200-300 km. kullandıktan sonra herşeyi göstergeler öğretiyor. SONUÇ=Hybrid aracı herhangi bir aracı kullanır gibi kullan,gösterge,enerji akışı vs.izlemeyi boşver ,o zaten neyi nerede ne kadar çalıştıracağına kendisi karar veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle222 -- 28 Mart 2018; 9:19:56 >




  • Fazlada hassas olmaya gerek yok. Araç herşeyi hallediyor doldur ve boşalt yapıyor her ortamı değerlendiriyor enerji dolunca boşaltıyor. Rolentide kesinlikle elektrik, geri vites, kalkış, dur kalk. Yani benzinli bir aracın en fazla yakıt tükettiği yerlerde elektrik devreye giriyor ve her fırsatta da kendini yüklemeye çalışıyor. Benim 4 günlük kullanımından anladığım bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batur17 -- 27 Mart 2018; 21:27:21 >
  • 2018 niro lar gelmis. Sadece ekran 7'' olmuş geri kalan herşey aynı gibi geldi.
  • eagle222 E kullanıcısına yanıt
    Selam. Bizim araçların multimedyasinda navigasyon özelliği varmı?
  • Evet arkadaşlar,bu konuyu açan benim ancak üzülerek te olsa KİA NİRO BATARYA GARANTİSİYLE ilgili bazı gerçekleri açıklama zamanı geldi.Bu aracı alan veya almayı düşünen arkadaşlar ltf. dikkatle okusun,,,,,
    Aracı Ocak 2018 de sıfır olarak severek, test ederek,kıyaslayarak araştırarak aldım....ancaaakkkk; batarya garantisi 10 yıl diye satıyorlardı,ve ben de öyle bilerek aldım. (sanırım halen de öyle !!!).Çoğumuz (benim de olduğum gibi !)garanti kitapçıklarını açıp detaylı olarak okumayız.Ama benim gibi araştıran ve arabalara meraklı birisi (bu araç benim 18. şahsi aracımdı) her aldığım aracın kullanma kılavuzunu sabırla mutlaka sonuna kadar okurum.Amma velakin bu NİRO da aracı aldıktan 2 ay sonra (mart ortaları) garanti kitapçığını okuyacağım tuttu
    Dikkatli bir şekilde okuduğumda birtakım kelime oyunlarıyla (biz aptalız ve nasıl olsa onların dediğine inanırız ya) hybrid bataryasının,filtre,balata vs. gibi parçaların içine konularak hiç garanti verilmediğini farkettim.(yasal olarak olması gereken 2 yıl bile değil !!! pes ki ne pes ).Ve enteresan bir şekilde KİA TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ (CAN AĞYEL)in o günlerde genel denetim için yaşadığım şehire geleceği tuttu Zatı alileri niro ya özel önem veriyorlarmış ve aracı satın alan kişilerinde mümkün olursa görüşlerini alıyormuş.Ogün işlerim nedeniyle yüzyüze görüşemedim ancak plaza yetkilileri beni telefonla görüştürdüler.Araç hakkındaki yorumlarımı sordu bende aracı severek kullandığımı ve burada yazdıklarımı (bkz. sayfa 1-2) olumlu görüşler olarak anlatırkeeennn kafamı kurcalayan garanti işini soruverdim.Sizce aldığım cevap neydi? "Hocam boşver bu garanti vs. işlerini aracının keyfini çıkar,her sene buraya geldiğimde seni arayıp görüşlerini soracağım vs. vs "Farkında değil ki cins birisi karşısında........Birkaç gün sonra aracı aldığım servise gidip kitapçığı gösterip bu işi düzeltmelerini yoksa benim gerekenleri yapacağımı ilettim....Olamaz siz yanlış yorumlamışsınız, garanti var dedikçe ben o maddeleri tane tane 4-5 kez üst üste okuyarak yapılan uyanıklığa inandırdım ve süreç başladı...ne mi yaptım ? Güney Kore ve Türkiye satış sonrası hizmetlerine e-mail atarak derhal bu işi düzeltmelerini aksi takdirde tüketici mahkemesine gideceğimi belirttim....İlgilenildi (enteresan!!) 3 gün sonra tüm Türkiye'ye Niro garanti kitapçıklarının yenileceğini ve ellerindeki mevcut kitapçığı vermemeleri maili atıldı ve bana e-mail olarak cevap verildi ...Bölge müdürü (Emre bey)in bizzat benimle görüşeceği belirtildi.(Emre beyin hakkını yemeyeyim son derece beyefendi ve kişiyi sabırla dinleyen ilgili birisi).Kendisiyle yüzyüze görüştüm. bana "bir hata yapıldığını !!!' benim farkedip düzeltilmesine vesile olduğumu nazik bir dille ifade etti ve yenilenen garanti kitapçığının taslağını laptoptan (hızlı bir şekilde) gösterdi. Kendisine duyduğum saygıdan bazı detayları yazmıyorum....(üzücü !) Ancak şunu yazacağım"Kore de yapılan testlerde bataryanın 360 bin km. sorunsuz gittiğini ve testin orada kesildiğini anlatınca ben de kendisine 45 dk. süren ve ingilizce-türkçe bilimsel dökümanları ve bazı videoları brifing tarzında göstererek Niroda kullanılan bataryanın çok güzel olduğunu ve garantiden yırtmaya çalışmanın gereksiz olduğunu,korkulmaması gerektiğini izah ettim...(Buraya kadar olan süreç 20 gün)
    Sonra ne mi oldu? 15 gün önce beni arayarak yeni kitapçıkların tüm Türkiyeye dağıtıldığını ve benimde gelip eskisini iade ederek yenisi almamı söylediler...Ne güzel çabalarım sonucunu verdi diyerek gittim,aldım ammmaaaa velakiinnn,,,,,,
    açıp tekrar dikkatlice okuduğumda daha değil Türkiyede,,dünyada satışa sunulmamış tam elektrikli araç kısmının değiştiğini Hybrid kısmının aynen durduğunu gördüm.(Olaya iyi niyetle bakarsanız emri veren yönetici okumadan Türkiyeye dağıttırmış,kötü niyetle bakarsanız ÇAKALLIK !!!Dediğim gibi salağız ya okumayız...Karar sizin....Plaza yetkilileri tel. edeceklerini ve e-mail atacaklarını durumu düzelteceklerini söyledi....SONUÇ MU;
    YORULDUM ,BIKTIM VE ARACIM SATILIK HEMDE ALDIĞIM FİYATIN 10 BİN TL. ALTINA......HOŞCAKALIN....




  • batur17 kullanıcısına yanıt
    batur17 @ arkadaşım.Ltf.son yazdıklarımı oku ve benim bıraktığım yerden sen devam et.Çünkü bu araç kesinlikle çok güzel bir hybrid ancak ben, dediğim gibi, onların yaptığı bir hinliği düzelteyim derken yoruldum,bıktım ve araçtan soğudum.Zaten 20 gündür aracı kullanmıyorum garajda yatıyor,10 gün önce de yerden daha yüksek (bel fıtığı sorunum) başka bir suv aldım.Bu yazdıklarım seni araçtan soğutmasın çünkü halledilmeyecek bir sorun değil ayrıca senin de daha önce belirttiğin gibi batarya (pil) aman aman bir para değil....ama yapılan yanlış...ABD aynı batarya ya 20 yıl garanti veriyor.
  • Bu araçla ilgili fazla bilgi olmadığı için ABD forumların takip ederek ,oradaki yorumları okuyarak aldım aracı. Heleki Kia satış elemanlarının hiç bilgisi yok. Onları dinledikçe gülesim geliyordu. Mesela araçta hac özelliği varmı yokmu konusu. İstanbul'da üç şubeyle konuştum üçünde yok dedi, Kia sitesinde ki broşürü indirip baktığımızda hac özelliginin olduğunu gösterdiğimde şaşırdılar. Bu olaydan iki hafta sonra siteden broşürü kaldırıp değiştirdiler:) hac özelliğini yok ettiler :) benim Niro almamdaki amaç hem SUV olsun hem az yaksin heleki İstanbul'da kısa mesafelerde. şunan için yakıt konusunda memnunum. Beni üzen kısmı konfor , sanırım lastikler 18'' olmasından kaynakli ve pandizot un kapalı ve açık olması farketmiz ses yapması. Hayırlısı uzun süre kullanırım diye aldim, bakalım bataryaları bir aksilik olmaz ise uzun süre test etmiş olucagim. Sizede yeni arabanız hayırlı olsun ve geçmiş olsun umarım sağlığınız düzelir. Bu arada Eskişehir'de 4 yılım geçti okul yillari guzeldi, kırım göçmeni olduğumuzdan Eskişehir i ayrı severim.




  • batur17 kullanıcısına yanıt
    TEşekkürler.Bu aracın beni en rahatsız eden yönü arka suspansiyonun sertliğiydi.Önlerde suspansiyon olarak viraj demirli mc pherson(bağımsız) suspansiyon kullanılırken ,arkalarda burulma kirişli aks kullanılmış,buda dışardan gelen keskin darbelerin içeride fazla hissedilmesine neden oluyor ve Eskişehirde de keskin kasisler çok fazla olduğundan benim gibi bel fıtığı sorunu olanlar için kötü ama böbrek taşı olanlar için iyi (branşım Üroloji:))...bu sorunu çözmek için arka susupansiyonları değiştirmeyi veya iyileştirmeyi denedim ancak servis, aracın dinamikleriyle oynamanın riskli olacağını belirterek onay vermedi.Lastik sesini dediğin gibi 18" ve ince yanak lastik kullandığı için biraz fazla alıyordu ama ben onu davlumbaz altlarına özel bir izolasyon maddesini 2 kat olarak aracı almadan kaplattım ve ses %70 azaldı.Ziebart vb. yerlerde yapıyorlar ama bana farklı ve çok etkili bir izolasyon malzemesi kullanılmış ancak inanın ne olduğunu bende bilmiyordum.Çünkü aracı almadan yapıldığı için izlemedim...
    SONUÇ;KİA YETKİLİLERİ AKILLARINA BAŞLARINA TOPLAYIP DÜRÜST,ŞEFFAF VE TÜKETİCİ LEHİNE (ben aldıktan sonra 3 kez zam gördü...pesss) DÜŞÜNEREK KARARLAR ALMADIKÇA VE BU TÜR ARAÇLARI ALAN KESİMİN KÜLTÜREL DÜZEYİ YÜKSEK,OKUYAN,ARAŞTIRAN KİŞİLERDEN OLUŞTUĞUNU KABULLENMEDİKÇE İŞLERİ ZOR......(Beni Siirtten birisi aradı "az yakan ama dizel olmayan araç aradığını ve aracı almak istediğini ama
    bu hibritmi,kibritmi denen olayın ne olduğunu çözemediğini birde bu arabaya tüp takılırsa daha az yakıp yakmayacağını" sordu....Yoruma gerek yok.




  • https://www.youtube.com/watch?v=tLjzGSREoAo#t=103.762526

    Şu videoyu üşenmeden baştan sona izledim. Araç 17km yolun neredeyse %95'ini EV modunda (sadece elektrik motoru ile) aldı. 35km/L (2,86L/100km) Hayran kaldım.

    Bende Yaris Hybrid var, sistemi C-HR Hybrid ile aynı ve asla böyle 17km yolun neredeyse tamamını sadece elektrik motoru ile gidemez. Pilleri hemen boşalıyor, ardından mecburen benzin motoru çalışıyor.

    Fakat videodan gördüğüm kadarıyla Niro Hybrid'in pili boşalmıyor bile desek yeridir. Sadece bir, iki çentik düşüyor ve sonra rejeneratif fren veya benzin motoru ile tekrar bir, iki çentik doluyor.

    Anladığım kadarıyla yakıt ekonomisi bakımından Toyota'nın hibrit sistemine göre çok daha başarılı bir sistem kurmuş Kia.


    Not: Videodaki adam Korece konuşuyor ve çok konuşuyor. Buna da kafa derler. Bir noktada sesi kapatmak zorunda kaldım. :)




  • Bu araçtan (kia niro) soğusamda gerçek bu....C-HR ile kıyaslayanların dikkatine....yaris hybrid kullanan bir donanımhaber üyesinin yorumlarıdır.ALINTIDIR....Elinizdeki aracın ne olduğunu bile doğru dürüst bilmiyorsunuz,ALLAH SİZE AKIL FİKİR VERSİN KİA YETKİLİLERİ....AMİN
  • Kia niro için gereğinden fazla zaman,emek ve uğraş verdiğime inanıyorum.Bu konuyu okuyan arkadaşları bir nebze aydınlatabildiysem ne mutlu bana.Bugün aracımı sattım ve benden buraya kadar diyorum.Bu aracı alacak arkadaşlara ellerinde hybrid bataryası (pil) garantisiyle ile ilgili hukuk önünde işe yarayacak bir belge olmadan araca bulaşmamalarını tavsiye ediyorum.Pili güzel ancak ne zaman arıza yapacağı belli olmaz ve hala Batur17 ninde dediği gibi aracı satanlar birşey bilmiyor.(Pilin net fiyatı hala muamma)...Son karar elbette sizin ama Türk milletini aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yoktur..nokta....iyi günler..sağlıcakla kalın.
  • Niro nun lityum bataryalari ile chr nin bataryalari arasinda hangisi gaha iyi dayaniklidir ? Arastirdiniz mi?
  • eagle222 /21 Nisan 2018 23:51:51 tarihli,
    "Evet arkadaşlar,bu konuyu açan benim ancak üzülerek te olsa KİA NİRO BATARYA GARANTİSİYLE ilgili bazı gerçekleri açıklama zamanı geldi. ..."
    şeklinde başlayan yazısı ile ilgili:
    kia niro almayı düşündüğüm sırada okudum. kendisine bu paylaşım ve bilgilendirme için binlerce teşekkür ve minnetlerimi sunarım. ayrıca bu kadar kultur düzeyi yüksek ve bilinçli bir tüketici olduğu için de çok saygı duydugumu ve takdir ettiğimi belirtirim.
    gittiğim kia yetkili satıcı/servisinde bu yazılanları yüzyüze sorguladım (eagle222 yi tamamen inanarak ve onun ağzından bloğunu/yazılarını paylaşarak) ve bu konuda açıklama istedim.
    1.si satış md.ü ve servis md.ü hiçbir şekilde konuyu geçiştirmedi. en başından "merkeze ve soralım ve bu konunun aslını ve size bu konuda nasıl bir doküman sunabileceğimizi tam olarak öğrenelim" dediler. aracın garanti kitapçığını görebilir miyim diye talepte bulunduğumda hemen bir tane temin ettiler.(ilgili bayi i ve yetkili şahısları kendilerinden izin aldıktan sonra burada reklamlarını yapmak için belirteceğim. çünkü çok memnun kaldım.)
    2.si garanti kitapçığını okuduğumda eagle222 nin neden rahatsız olduğunu ve kafasının neye takıldığını gördüm. Bir yerde haklı. haksız olabileceği nokta ise şu: eagle222 nin yazısında bahsi geçen:
    "...Dikkatli bir şekilde okuduğumda birtakım kelime oyunlarıyla (biz aptalız ve nasıl olsa onların dediğine inanırız ya) hybrid bataryasının,filtre,balata vs. gibi parçaların içine konularak hiç garanti verilmediğini farkettim.(yasal olarak olması gereken 2 yıl bile değil !!!..."
    bölüm garanti kitapçığında var evet yalnız bu bölümün başında (şu anda belgeden çekilmiş elimdeki foto ya bakarak aynen yazıyorum):
    "Üretim hatasından kaynaklanan haller hariç olmak üzere...." yazmakta
    yani adamlar fabrikasyon/üretim hatası olacak bir durumda garantiyi hiç etmeye çalışıyor gibi görünmüyorlar. Ama evet kullanıcı hatası/yıpranması olabilecek durumlarda insiyatifi kendi ellerinde bırakmışlar.
    3.sü eagle222 2.başlıktaki konuyu (en baştaki "Üretim hatasından kaynaklanan haller hariç olmak üzere...." ifadesini) atladı/kaçırdı mı yoksa daha derine/genişe indi farklı konularamı ulaştı bilemiyorum. Yorumum şu: eagle222 bir algılama/yorumlama hatasına düştüyse bile üstdüzey yetkililer doğrudan konuyu açıklayabilecekleri yerde sinir bozacak daha büyük güvensizlik ve şüphe uyandıracak şekilde davranmış eagle222 yi tam anlamamış ve tatmin edememişler gibi görünmektedir. eğer eagle222 nin anlattığı konuşmalar birebir doğru ise yöneticilerin müşterilerini en başta anlama ardından içini rahatlatma ve tatmin etme konusunda yalnızca niro araçların satışını baltalayacak şekilde değil tüm kia marka bilincine zarar verebilecek önemli kusur ve beceriksizlik yaptıklarını düşünüyorum.
    4.sü (tahminimce) eagle222 nin bahsettiği ve benim burda garanti kitapçığını inceledim diye yorumladığım kısım devletin şart koştuğu hiçbir üretici ve ithalatçının kaçınamıyacağı "2 yıllık resmi garanti" bölümünde geçmektedir. "5yıl/150bin km kia uzatılmış garanti"sinin içeriğini henüz bilmiyorum. bu noktayı yetkili bayi ve servisin merkezle yapacağı yazışmalardan sonra öğrenmeyi umuyorum(aynı gün sizinle paylaşacağım)
    5.si Benim gittiğim ve yukarıda geçen yetkili bayii de en başından beri bana hiç kimse 10yıllık bi garantiden bahsetmedi her zaman ve her ayrıntıda(eagle222 nin yazdıklarını okumadan önce ayrıntılı sorular sordum) söyledikleri 5yıllık kia garantisi idi. eğer öyle birşey olduysa eskişehir deki yetkili bayi nin eagle222 yi en başında 10yıl garantisi var diye yanlış bilgilendirmesi de sorunun bir kaynağı olmuş olabilir

    konu ile ilgili paylşımlarımı yeni bilgi ve belgelere ulaştıkça sürdüreceğim.




  • drakkar06 D kullanıcısına yanıt
    drakkar06 arkadaşım merhaba,bu araca da bu konuya'da bir daha dönmemek üzere ayrılmıştım.ancak sizin özelden de mesaj attığınızı görünce sorularınıza cevap vermek gerektiğini düşündüm....
    1. si ...sizin baktığınız garanti kitapçığı benim uğraşlarımdan sonra (kısmen)yenilenen kitapçık.İlk halini göremezsiniz çünkü tüm Türkiyeden toplatıldı.
    2. si Eskişehir bayisi 25 yıllık samimi arkadaşımdır.Kia'YI BALTALAMAYA ÇALIŞMAK DEMEK ARKADAŞIMI BALTALAMAK DEMEKTİR ve bu'da benim yapıma ters!!
    3.sü konuyu farkedip buradakileri hata konusunda ikna etmeye çalışırken Ankara'dan rastgele bir Kia satış bayisini arayıp Niroya ne kadar garanti verildiğini sordum...Cevap;10 yıl...Tekrar soru ;Eminmisiniz? cevap;1 dk.(bekledim ve cevap geldi;Aslında 10 yıl ama biz 7 yıl veriyoruz ...(Aynı pile sahip Hyundai ioniq resmi 7 yıl veriyor ya !) ve tekrar soru ''aracı alırsam 7 yıl garanti olduğuna dair bir belge verirmisiniz? ve (biraz bekleyip birileriyle konuştuktan sonra) cevap;efendim ben servis ve diğer müdürlerimle görüşüp sizi 30 dk. içinde ararım...3 aydan fazla oldu arkadaş arar diye bekliyorum!
    4. sü;süresiz 10 yıl pil garantisini Toyota dahil Türkiye'de hiçbir Hybrid satıcısı vermiyor zaten. (Bildiğim kadarıyla) 5 yıl+ yıllık ücretli (Toyota da 150tl )5 yıl....Benim yetkililere önerimde bu idi ve sorunun 5 yıl + ücretli 5 yıl olarak değiştirildiği belirtilmesine rağmen ne hybrid /HEV/ ne plug-in hybrid /PHEV/ kısmında değişiklik yapılmayıp sadece tam elektrikli/EV/ kısmının değiştirilersi beni çileden çıkarttı...Sizin görüğünüz kitapçık tekrar değişmiş olan olmasın? Anlattıklarım 2.5 ay önce oluyor...Umarım öyledir çünkü araç rakibi olan crossover hybridle kıyaslanırsa gerçekten güzel...
    İşin en acıklı tarafı bu aracı satan en tepedekinden en alttakilere kadar hepsi inanın işin teknik yönünü ya bilmiyorlar ya da bilmemezlikten geliyorlar...Açıklamam da bölge müdürüne duyduğum saygıdan anlattığı bazı şeyleri yazmayacağımı belirttim....yine yazmayacağım...
    Sonuç;Robert De NİRO dahil içinde NİRO geçen kelime bile duymak istemiyorum.Sonuçta bir araba....ama salak yerine konulmak.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle222 -- 22 Mayıs 2018; 16:20:5 >




  • Bir kaç bayi ile görüştüm hepsi farklı konuştu. Sadece aracı aldığım bayi yüksek voltajlı Aku'nun normal araç garantisi ne ise o olduğunu söyledi. Şu an kitapçığa baktığımda sarf malzemesi balata filtre akü vs yazıyor yani yüksek voltajlı akü demiyor sadece aku, bütün araçlarda bulunan akü. 2018 modellerde bagajda akü bulunuyor. Kitapçıktan anladığım, iki yıl garantili. Benim araçta bulunan garanti kitapçığı eski olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batur17 -- 22 Mayıs 2018; 17:29:0 >
  • Selam. 15.000 bakımı için servise gittim

    . Bakım ücreti toplamda 720 tuttu. Piller ile ilgili güncelleme yapıldı. Pillerin garantisi de netlesmis bu arada, aracın garantisi ile aynı 5 yıl. Araç ile ilgili memnuniyetim devam etmekte.
  • batur17 kullanıcısına yanıt
    Özellikle düşük yakıt tüketimi ve sağladığı üst sınıf donanımlar bu aracı radarıma aldı
    Sizden kullanım için biraz daha detay alabilirmiyiz?
    Tüketiminiz ne durumda?şehir içi/dışı
    Hangi donanım seviyesi ve sanıyorum 2018 lerde ekranda iyileştirme yapılmış
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.