Şimdi Ara

KİEV DEN YENİ GELDİM SORULARINIZI ALABLİRM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba Kiev'den yeni geldim benim gibi ilk kez gidecekler için yada merak ettiği şeyler olan soru sorabilir yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.



  • güvenlik sıkıntıları var mı? savaş durumu falan? gece dışarı çıkabiliyor musun rahatça?

    şehir merkezi stüdyo aylık kira ne kadar? ortalama ne kadar lazım 1 ay kalmak için? ortalama maaşlar nasıl oralarda?

    ingilizce anlaşabiliyor musunuz insanlarla?
  • güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yaşamadık şöyleki Lesi Ukrainky de oturuyorduk merkezde bir yer Khreschatyk Street tarafına gece 3 te falan yürüyerek gidip geldik ne bi problem yaşadık yada başımıza bi iş geldi. biz 3 arkdaş gitmiştik 3+1 ev tuttuk ev çok güzel ve merkezi bi yerdeydi 4 gece için 500 usd ödedik ama dediğim gibi ev çok lüks ve iyi yerdeydi binanın altında valentino mağazası vardı. 25-30 usd ye de merkezde sütüdyo daireler bulmak mümkünwww.dobovo.com burdan bakablirsiniz. maaşlar düşük ortalama maaşlar 5000 uah 230 usd falan yapıyor. metro 4 uah otobüs 3 uah ulaşım çok ucuz metro ağı çok geniş taksilerde ucuz diyeblirim kısa mesafelere 50-70 uah arası gideblirsiniz. 1 ay için ne kadar para gerektiği kişiye göre değişir yapacağınız şeylere bağlı ne yapmak istediğinizi nasıl geçirmek istediğinizi sölerseniz daha detaylı rakamlar söyleyeblilirim. ingilizce konusunda bilen insan az açıkçası bir arkadaşımız biraz rusça biliyordu çok işe yaradı.tavsiyem çeviri programı yükleyin telefona en kötü çeviri yapar anlaşırsınız.




  • omer1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam anlat daha detaylı bilgi lazım.Yiyecek ucuzmu giyim vs.Gece mekanlarına girdiniz mi.nasıl ortam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yiyecek ucuz sürekli dışarda yedik 3 kişi ortalama 50-60 tl ye içki dahil güzel yemek yiyeblirsiniz. giyim hiç bakmadım ama colins mağazasının çnünden geçerken vitrinde bir adet jean ceket vardı 140 tl ye denk geliyordu, duyduğum kadarı ile giyim burdan pahalı. Gece klüplerine gittit evet face control var bir arkdaş new balance giymişti problem çıkardılar zor bela 100 uah rüşvet verip geçirdik. biz sorry babushka diye bi klübe gittik girişte 100 uah ödeniyor masa iiçin 1000 uah ödüyorunuz ödediğiniz 1000 içindeb harcama yapıyorsunuz daha fazla harcarsanız hesap geliyor ama fiyatlar uygun. biz 6 kişi 1 şişe vodka 6 burn 6 tane long island meyve tabağı bide sushi geldi 135 usd ödedik türkiyede minumum 1500 tl hesap gelirdi o masaya, yabancı olduğumuz içinde ekstra ödedediğimizi düşünüyorum yinede :) klüp çok kalabalıktı ve kız sayısı erkek sayısından bariz fazla göze çarpıyor bu durum biraz dil beceri varsa boş çıkmazsınız. daha iyi klüpler var mesela skybar veya dlüx buralara gitmeden rezervasyon şart masa genelde 5000 uah ve yine içinden harcıyorsunuz. oralarda ciddi face control var biz arkdaşın ayakabısından dolayı hiç gitmedik bile. ayrıca cuma ve cumartesi çok hareketli gece klüpleri diğer günler umduğunuzu bulamassınız. pazar skybara gidelim dedik arkadaşa ayakabı aldık kapıda korumayla biraz muhabbet edince karaoke var boşverin girmeyin sevmessiniz ortamı bişey çıkmaz bugün dedi :) insanlar çok iyi yardımseverler fiyatlarda dediğim gibi uygun en son gün geldiğimde 1 usd 22 uah tı dün bir kız ardkşımla konuştum 23 olmuş geçen sene 1 usd 8 uah mış siz düşünün artık.kısacası tavsiye ederim gitmenizi hem güzel bir şehir hem insanlar çok iyi hemde eğlenceli bir şehir . Güvenlik konusunda da dışarda askerler var insanlarda bi tedirginlik var hissediliyor ama Kiev de bir sorun olacağını hiç sanmıyourm.




  • omer1905 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Aklıma soru gelirse başka sormak isterim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim bildiğim kadarı ile yardımcı olurum.
  • omer1905 kullanıcısına yanıt
    Peki Ulaşımı hangi havayolu ile yaptınız ?birde sizi orda karşılayan oldumu yoksa kalacağınız yeri ordamı ayarlayıp kendiniz gittinz.birazda bu ulaşım yönünden yorum almak istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulaşımı Ukraine International Airlines kampanyası ile İstanbul Atatürk - Kiev Boryspil gidiş dönüş 150 usd ye almıştık oldukça uygundu 400 tl gibi bir rakama denk geldi. Thy ile ortak uçuş oldu dönüşte direk uçuş zaten 2 saat civarı sürüyor uçuşlar. Evi Ukraynada ikamet eden bir Türk arkadaş vasıtası ile hallettik saolsun oldukça ilgilendi her konuda ordayken de sürekli sordu bir problem varmı diye. Havalimanından şehir merkezine 270 uah ödedik pazarlık etmenizi öneririm 500 den ağızlarını açıyorlar 400 e falan düşüyorlar. havalimanı dışında gelirler zaten yanınıza taksi taksi diye biz 270 verdik ama normali 200 falanmış ister istemez yabancı olunca biraz fazla ödüyorsunuz bi şekilde önceden kiraladığınız evin yada otelin ukraynaca adresini yazın derim şoförlerin bazıları başka dil bilmiyorlar daha rahat olur sizin için sorun yaşamassınız.
  • omer1905 kullanıcısına yanıt
    Face kontrol nedir? Ayrıca new balancla ilgisi nedir? Hatunlar nasıydı hocam asıl ondan haber verin çıkardınızmı hatun
    ingilizcemi konuşuyolar yoksa rusçamı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • face control kısaca tipine giyimine bakıyor istemesse seni cluba almıyor.new balance ile ilgiisi spor ayakabı giyiyorsanız cluba girmeniz çok zor :) kızlar çok güzel gidip görmek lazım anlatmakla olmaz ama tv de falan çıkan mankenler işte güzel diye tabir edilen ünlüler falan pekte güzel deilmiş aslında oralara gidince :) Penthouse diye striptiz cluba girdik şöle bi tanıtsınlar bize turist olaraktan zaten cennete hoşgeldiniz yazıyor kapıda kapı açılınca 2 bayan karşıladı insan ağzı açık kalıyor okadar güzel olamaz dersin bi bayan dediğim gibi gidip görmek lazım. gençler genelde çat pat konuşuyolar ingilizceyi bi şekilde anlaşırsınız. Rusçanız varsa çok daha şanslısınız ama hiç yabancı dili olmayan bir arkdaşımız kız çıkardı bardan beğenirlerse sizi çok sorun olmuyor dil mevzusuda tarzanca anlaşılıyor :)
  • cevap verirken cavap verdiğiniz kişiyi alıntılamanız gerekiyor, aksi taktirde karşı taraf cevaptan haberi olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zimbabve milyarderi

    cevap verirken cavap verdiğiniz kişiyi alıntılamanız gerekiyor, aksi taktirde karşı taraf cevaptan haberi olmaz


    evet dikkat etmemişim kusura bakmayın.
  • omer1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yemek işini Fast food üzerinden halletmek istiyorum.Öyle restaurant falan bana gelmez.Siz girdiniz mi buralara (burger king /mc dnls)
    Fiyatlar nasıl ? Birde yaygın mı oralarda .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Hocam ben yemek işini Fast food üzerinden halletmek istiyorum.Öyle restaurant falan bana gelmez.Siz girdiniz mi buralara (burger king /mc dnls)
    Fiyatlar nasıl ? Birde yaygın mı oralarda .

    Hocam mcdonalds var burgerking görmedim. Tavuk menü yedik sürekli tavukburger büyük patates kola ketçap ukranian sos diye bi sosları var gayet güzel 10 tl civarına denk geliyordu sanırm. yemek ücretlerini ortak para ayırmıştık en başta bir arkadaşa vermiştik o ödüyordu ondan net bilmiyorum ama sadece hamburger 34 uah tı 34 uahta aşağı yukarı 4.5-5 tl yapıyor. Mafia restaurant var italyan mutfağı fena deil makarna pizza güzel yemekleri orayıda deneyin bence. Bu arada bira ları çok güzel hem ucuz hemde dünyanın bütün markaları var seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim genelde kendi üretimleride oluyor çoğu restaurantın. bu arada menü 54 grivnaymış arkadaşa sordum 6,50 TL yapıyor 10 deil hakaten ucuzmuş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer1905 -- 25 Mayıs 2015; 21:13:34 >




  • omer1905 kullanıcısına yanıt
    Vaybee bedavaymış gerçekten.Burda kendi ülkemde yiyemiyorum varya çok pahalı diye.
    Çok teşekkürler ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Vaybee bedavaymış gerçekten.Burda kendi ülkemde yiyemiyorum varya çok pahalı diye.
    Çok teşekkürler ederim.

    Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • Hocam grivna'nın değeri artmış.. 1tl 7,5 grivna falan olmuşş. 25'lik zamanda çevirecektik o paraları işte :/ Ama buna rağmen ucuz geliyor değil mi?

    Mekanlarda bi şişe vodka veya localar kaça veriliyor??
  • Hocam Kiev veya Lviv uçak bileti ücreti haric bir hafta hersey dahil ne kadara patlar? Lüks olmayacak tabi okul yeni bitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu açmıştım ama hiç cevap alamadım,senden cevap alabileceğimi umuyorum ustadım

    Agustos ayının başlarında odessa'ya gitmeyi düşünüyoruz iki arkadaş.Benimle gelecek olan arkadaşımın kardeşi 3-4 yıldır odessa'da yaşıyor,daha dogrusu orada okuyor.
    Ev sorunumuz yok,gidince onda kalıcaz.

    Sormak istediklerim şunlar;

    Pasaport,bilet ve ev masraflarını çıkarsak odessa'da 1 haftada ne kadar para ile rahatca tatil yapabiliriz? Muhtemelen çoğu yemeği evde kendimiz yapıcaz,dışarda adam gibi yemekte yemeyiz tek masrafımız dogal olarak gece klupleri ve eve alacagımız içki vs. gibi şeyler.Bunlar için ne harcarız bi zahmet cevap verirsen çok sevinirim :)

    Ayrıca odessa'da iç savaş durumları ne alemde? yerli halkının iç savaştan ötürü sinirleri gergin olabilir,dışarıdan gelenlere tavırları son zamanlarda nasıl ? bir köşeye sıkıştırıp cigeri böbregi alma durumları olurmu

    Verecegin bilgiler için şimdiden cok tesekkur ediyorum ustad




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.