Şimdi Ara

Kilo Verirken Creatine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 140kilodan 107 kiloya düştüm. Creatine kullanmaya başlasam olur mu? Amacım yağ yakarken kas kütlesi kazanmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dostum aynı şeyi ben de merak ediyorum. Yağ oranımı %41 den %27'e düşürdüm. Kreatin kullanmak istiyorum çünkü setleri çıkarırken çok zorlanıyorum özellikle son setler. Ağırlık arttırımı konusunda da çok yavaş yol katediyorum. Bazı makaleler okudum, kreatin'in yağ yakımına yardım ettiği ile ilgili. Doğru ise kullanmakta bir mahsur olmayacağını düşünerek Weider 'in 600 gr Kreatin'ini aldım.
  • Kreatinin yağ yakma durumunu bilmiyorum ama vücutta sıvı tuttuğu bi gerçek. Yani vücudunuzda bulunan bir miktar sizi sıkıntıya sokmayacaksa bence hem enerji açısından hem de derli toplu durmak açısından kullanabilirsiniz.
  • Performansınızda biraz artış olabilir ama bu biraz kelimesine çok beklenti yüklemeyin.
    Son set son tekrarları tamamlama imkanı ya da örnek veriyorum 65kg bench pressi 67,5 olarak son tekrarları yardımlı yapmanızı belki sağlar.

    Vücutta su tutumu konusunda birçok yerde yazıyor. Dümdüz vücut diye düşünmeyin. Kötü bir olay değil. Kaslardaki su tutumu aslında bu. Bununda estetik olarak daha kötü görünmeyeceği kesin (zaten görünmez bile emin olun)

    Bana +3-4kg su tutar demişlerdi kasların. Kendim defnisyonda olmadığım için ve de beslenme konusunda düzensizliğim olduğu için pek yararını görmedim. Ama genel olarak okuduğum kadarıyla ve sizin sorunuz için yalnızca tahmin edebileceğim düzeyde kreatin kullanmanın pek bir zararı olacağını düşünmüyorum. Yararı olacak mı? diye sorarsanız onuda farkedebileceğinizi düşünmüyorum.

    Kullanmak isterseniz kullanın. Performans artışı görürseniz kar kalır yanınıza, görmezseniz sağlık olsun dersiniz. Nasılsa bu su tutumu kasta olacak yağları şişirmeyecek yani endişelenmeyin

    BENCE




  • hayvan gıbı sus tutuyor 86 kg den 91 e cıktım yag oranım %9
  • Hem kreatin hem de Bcaa kullanın. Kilo verirken bcaa daha önemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ yakıcı etkisi var ama antrenman şiddetine bağlı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kreatinin tuttugu suyu yuzde 5 10 yag oraniniz yoksa farkedemezsiniz zaten kaslarda siskinlik olarak su tutar ne saniyonuz gobeginizde balon mu olcak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • al çok faydasını görürsün kesinlikle al hatta.Yok su tutar falan diyorlar yüzüm falan aynı kalınlıkta ama göğüs kaslarım kollarım falan çok hafif şişti gibi.bu su tutma bi nevi avantaj gibi birşey hatta
  • Hem yag yakmak hem kas kutlesini kazanmak icin cok akilli bir program ve diyet gerekiyor.

    Ana yakitimiz ATP'dir, Adenozin Trifosfat. Vucut karbohidrat olsun, yag olsun, protein olsun her seyi ATP'ye oksitler. ATP enerji olarak kullanildiktan sonra ADP kalir, Adenozin Difosfat. ADP isimize yaramiyor ta ki tekrar ATP'ye donusturulene kadar. Iste burada kreatin devreye giriyor. Vucutta kreatin, kreatin fosfat olarak saklanir ve fosfat grubunu kolayca ADP'ye vererek tekrar ATP olusumunu destekler. Anaerobik aktivitilerde diger enerji kaynaklarinin yaninda bir de kreatin ilave edildigi icin bir muddet kuvvet artisi sezilir.

    Yag yakarken gucu korumak onemlidir, kreatin onu destekler. Tabi dogru ve intensif calisirsaniz. Eninde sonunda her sey duzun diyete ve antremana bakar.

    Bende 1kg kadar su tutar, farkini hissediyorum. 2,5-5kg daha yuksek agirlik ile calisabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.