Şimdi Ara

Kindaichi Shounen no Jikenbo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Kindaichi Shounen no Jikenbo


     Kindaichi Shounen no Jikenbo




    Yozaburo Kanari ve Fumiya Sato'nun 1992'de yayına başlayan (ve hala sürmekte olan) Kindaichi Shounen no Jikenbo Manga'sının yeni Anime uyarlamasına yeşil ışık yakıldığı duyuruldu. "Akıl oyunları" türünün ilk gerçek örneği olan ve Detective Conan'ın birinci derecede ilham kaynağı olan yapımın konusu Hajime Kindaichi isimli bir liselinin üstün zekası sayesinde gittiği yerlerde şahit olduğu suçların gerçek faillerini ortaya çıkartmasını işliyordu.

    Yeni serinin ekibine yada seiyuu kadrosuna ilişkin elimizde bir bilgi yok ama bu yönde açıklam geldikçe paylaşmaya çalışacağım.

    Manga'nın ilk uyarlaması 1995'de 8 + 2 bölümlük bir Live Action dizi ile 1996 yılında Anime bir filmle oldu akabinde ise bunu 1997-2000 yılları arasında 147 bölüm olarak yapılmış ve her ne kadar Japonya dışında bilinmese de ülkesinde oldukça ilgi görmüş bir Anime serisi izledi. 1997'de ikinci Anime film, bir Live Action film ve Live Action dizinin 9 + 1 bölümlük 2. sezonu, 2001'de Live Action serinin 9 + 1 bölümlük 3. sezonu, 2005'de bir TV filmi, 2007'de iki uzun TV özel Anime bölümü ve 2012'de bir OVA'nın yanısıra 1994-2001 arasında yayınlanan 9 ciltlik bir LN de yapıldı. Son uyarlamalar ise 2013 ve 2014'de TV filmi formatında yapıldı.

    Hatta bir oyun olarak da olsa Detective Conan'ın kahramanı Edogawa Conan ile Hajime Kindaichi'nin aynı davayı çözmek için zamana karşı beraber mücadele verdikleri bir macera bile yapıldı!

    Yeni seri Space Brothers'in sona ermesi ile, 5 Nisan 2014 tarihinde yayına başlayacak.

    Kindaichi Shounen no Jikenbo külliyatı kısa zaman öncesine dek maalesef üzerinden geçen bunca yıla rağmen Fansubber'lerin ilgisini çekememiş, saklı kalmış bir efsane durumundaydı. Hatta İstanbul'da yaşadığım dönemde evimde misafir ettiğim iki Japon bayanın yanısıra internet üzerinden yazıştığım bir çok Japon'dan, Anime'lerle alakalarının neredeyse hiç olmamasına rağmen bu seriyi oldukça sevdikleriini duymuşumdur. Fansub'lardan izleyebildiğim az sayıda bölüme rağmen bu serinin 90'ların kesinlikle en iyi 3-5 serisinden birisi olduğuna kesinlikle inanabilirim. Umarım yeni seri eski serinin de yeniden gündeme gelmesine ve çevrilmesine hasıl olur.

    Kaynak: AMT
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Remake mi olucak, yoksa ilk serinin devamı mı olacak?

    Dedective Conan'i severim, bu da güzele benziyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fingolfin.

    Remake mi olucak, yoksa ilk serinin devamı mı olacak?

    Dedective Conan'i severim, bu da güzele benziyor.


    Remake olacak muhtemelen.
  • Bugün karşılaştım bu sayfayla.Ne oldu bunun durumuna?Çıkışını gerçekleştirdi mi?Başarılı oldu mu?Klasikleri izlemek lazım sonuçta.
    @Akuma_Blade

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand alone devam serisi denebilir. İlk seriyi kaçırmış insanların da izleyebileceği bir sezon. Klasik Kindaichi serisinden tek farkı artık eni tip animasyon teknikleri kullanılması ama karakter tipolojirinde eskiye sadık kaldıklarından bu pek de can sıkıcı değil. Yapabileceğim tek eleştiri biraz daha uzun sürebilecekken (ki klasik seri 147 bölümdü) bunun 25 bölüm olması biraz üzücü.



  • Bu hafta gelen habere göre yeni sezonun Ekim ayında geleceği duyuruldu.

    Kaynak: ANN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bu yeni seri eskinin remake i mi yoksa kaldığı yerden mi devam ediyor? Detective conan seriyi bitirince buna başlamayı düşünüyorum, detective conandan daha iyi mi bu seri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hortlama yapayım  Kindaichi Shounen no Jikenbo 

    Seriyi çevirmeye ben başladım 148 bölümü yani bu serinin şuana kadar TR kazandırılmaması hata çok şahana davalar var izlemeye değer bir seri.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.