Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
263
Cevap
7
Favori
15.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yasardogu35 kullanıcısına yanıt

    O taahhütname'nin de hiçbir işe yaramadığını biliyor musunuz?

  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Arkadaş yanlış biliyor mala zarar vermenin Türk hukukunda karşılığı bile yok. Şöyle yok böyle bir suç olduğu kabul ediliyor ama devlet ilgilenmiyor sen kendin avukat tutarak süreci devam ettiriyorsun. Bu olayda yıllarca sürer karşıdan parayı alamadan ölmesi bile mümkün. Örnek benim davam ; Motor park yerinde avm de motoruma vurup kaçıyor hanım efendi görgü tanıkları ve bende olayın ucundan görüyoruz plakayı aracı hemen 155 e ihbar ediyoruz .Karakola çağrılıyor ve vurduğunu yanında ki şahısın onaylaması ile netleşiyor. Salağa yatarak ruhsatının yanında olmadığını aracı başkasına verdiğini söylüyor .Kamera kayıtları inceleniyor 8 ay sonra onun vurduğu kanıtlanıyor. Kanıtladık peki ne oluyor ? yanlış hatırlamışım yanlış söylemişim mahkemede de 2 güzel kıyafet ben doktorum bilmem ne hop olay kapanmıyor. İş böyle uzuyor gidiyor 2. yılın sonunda mahkemeden kağıt geliyor 'Her ne kadar mala zarar suçu işlenmiş olsa da türk hukukunda devlet kurumlarının bu olayı takip etme gibi bir zorunluğu bulunmamaktadır' Bunu yazan da Cumhuriyet baş savcısı. Avukat aracılığı ile süreci tekrar başlatıyorum ve ne öğreniyorum şahıs 1 hafta önce hayatını kaybetmiş. Üstüne bir şey olmadığı içinde ben motorumun haşat edildiği ve bunca yıl masraf yaptığım ile kalıyorum.İşte size Türk adalet sistemi.





  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Devlet belirliyor işte onu, 3 bin almak istemiyorum ben ev sahibiyim ve dava açiyorum kazandigimda da devlet belirledigi tutari dava görülüş tarihinden itibaren olmasi gerek, geriye dönük tahsil edilmesini öngörür. Ötesi saçmalik olur. Adam 2 sene oturup, daireden başka yere taşinsa ben dava acip kazansam ne olacak? Elime ne gececek aksi halde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlişiniz var. Tuzu kuru olan kiracilar da var. Devlet şu ayrimi yapmak zorunda. Istanbulun lüks semtlerinde oturan kiraci bir zahmet peyniri alamaz durumda olmasin degil mi?


    Nisantasinda kiracim var bedavaya oturuyor 3. senesi olacak. Cikartabilsem kirasi su an oturdugunun 2.5 katı oldu. Ama o luks semtte yasamaya devam ediyor. O paraya istambulun herhangi bir semtinde GOP ta mesela cok rahat fazla fazla oturur.


    Devlet işsize bile maas baglarken 40 tane şarta şurta bagliyor. Tokiden ev alana, hiç evi olmamasini, üzerine mal olmamiş olmasina, birkaç sene 3 mü ne satamama gibi kendini keriz yerine koydurmayacak kanunlari nizam etmesini biliyor. Bu iste de racon kanun olmali, ne hikmetse ev sahibi kiraci arasinda husumet yaratacak turden rahatlikla herkese ayni şerii hukuku güdüyor. Içine eden ekonominin biz ev sahiplero degiliz. Vergi verirken, ülke için askere git derken, calis derken her halttan vatandastan istifade etsin, ama iş adalete geldi mi hep kendine calissin.


    Mal bir kumar, risk araci degildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Piyasa o kadar kötü ki ev sahibine de laf edemiyorum bu davalar yüzünden artık ev fiyatlarını da piyasanın çok üstüne kiraya veriyorlar.

  • Benim apartmanim için cozumum yıkım karari, zaten eski yikıcam ve kiracilardan toptan kurtulacagim. Hem dairem artacak hem asalaklardan kurtulacagim. Diğer yerlerim için de, 25 yasasi surdugu surece keyiflerini sursunler o yasa degistigi an kapsiinda emsal bedel ihtarini görecek. Yillarca 25 oraninda zam olacak diye bir sey yok. Bir sabah kanun degisir. Dunya kac bucak gorurler.

    Atamdan dedemden kalan mali, kimseye peşkeş cekecek degilim. Dedem görse malinin halini yuzume tukurur. Bu duruma nasil dusurttunuz diye. Alemin kerizi, enayisi evsahipleri oldu. Hayir kurumu gibi milleti biz subvanse ediyoruz.

    Seçim var. Iktidar giderse çok sey degisir. Başta bu kanun. Cok rahatlamasin ev sahipleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • john mclane kullanıcısına yanıt

    sen istinaf falana gidebilirsin ancak karsi tarafin avukati bunun parasini senden kutur kutur alir merak etme. mahkeme giderleri cogalir kiraci icin.


    ''hadi diyelim mahkeme yolu ile maaşına haciz koydurdun, oda ancak 4/1’ini alabilirsin her ay''


    10 bin kazansa , eder 2500 tl her ay. iyi para. öde dür. düsük ihtimal falan degil eger kiraci eve zarar verirse bunun hesabi kesilir. sonucta eve girerken ev saglam diye kabul ederek giriyor.

  • # Ace # kullanıcısına yanıt

    Turkiyede evini kiraya veren enayidir. Harbiden enayidir. Kiracilar ile ugrasmayi cok seviyorsan buyur kiraya ver. Benim icin bu is burada bitmistir. Kiracima karsi savasa hazirim , savasi ilan etmis durumdayim. Bu haziranda ihtiyac sebebi ile tahliye davasi baslayacak bunu ona bildirdim , kendisi cikmassa oda.

  • john mclane kullanıcısına yanıt

    Senin gibileri iste sagdan sola , duvardan duvara toslayip durur. Her ev sahibi ile kavgali olursun , her ev sahibi sana davayi acar ha bire davalar ile ugrasip tasinirsin ordan buraya aynen cingeneler gibi. Karakteri bozuk olan kiracilara kimse acimaz kusura bakma.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Piyasa belli ne desem gg benim yan komşum evi 2 yıl önce kiraya verdi ama piyasa 1 yılda öyle kötü duruma sürüklendi ki fiyatını 2.5 katına artırmaz isem zarardayım ama yapamıyorum deyip şuan kiracısı ile sıkıntı yaşıyor. Hani kiracıda zor durumda ama ev sahibi de haklı sorun ülke yönetiminde. Millet birbirini yerken hükümet işin içinden 2-3 kararla çıkıyor.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Aslan parçacı ben kiracı değilim, ev sahibiyim..

    kirada da 2 tane evim var..

    ben vicdanlı biriyim, empati yaparım içindeki kiracı da insan adamın iliğini sömürmeye niyetim yok..

    hayat bana pahalılaştı da, kiracıya pahalılaşmadı mı?


    o yüzden senin gibi dini imanı para olan bir değilim..


    inşallah aynısı sen de yaşarsın anlarsın Anya Konya…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen görüyorum da , adam çalışmış cabalamis yememiş içmemiş ev almış kiraya vermiş , çektiği sıkıntıya bak her yerde kiralar 5 lira onun kiracısı 2 liraya oturacak ,

    yok yüzde 30 zam yapmış yok yüzde 40 zam yapmış , yaptın ama o civarda kiralar 5 lira , sen verdin 2 lira , 1 buçuk tan birde demezmi yüzde 30 zam yaptık ya

    evim yok kiralık ama gerçekten sıkıntı , yani hangi yüzle adamın malına ortak oldun , hangi yüzle karşı binadaki kiracı 5 lira kira öderken sen , ev sahibine 2 lira kira ödeyecen

    ne beklenir ki hırsıza yol gösteren bir ülkeden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "5000 lira tapu masrafı öderiz nolacak yeterki şu kiracıdan kurtulayım, yeni kiracıdan onun acısını çıkarırız" demiş. İşin meali bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    tamam ama bak esenyalı da oturduğum evin emsaleri 5 lira dan aşağı yok , ben nasıl olupta 2 liradan fazla vermem diyeyim ev sahibine, ben ev sahibinin malının ortağı mıyım

    geçen yıl ayçiçek yağı 4 iken şimdi 20
    geçen yıl cay 2 iken şimdi 6
    geçen yıl domates 5 iken şimdi 25


    ben bu domates e , yağa çaya itiraz etmiyorum , ev sahibine itiraz ediyorum

    gerçekten de bilgisizim , lütfen bilen gerçeği anlatsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • john mclane kullanıcısına yanıt

    para konusunda vicdan diye birsey yoktur. vuran vurana vardir. görünen odur. ben bu esege nasil vurarim diye hesap kitap ediyor kiracilar hak hukuk diyerek. sende ki empatiyi adam sana karsi kulaniyor. empati bu durumda iyi birsey degildir. ben pandemi döneminde kiracidan bir kac ay boyunca tek kurus almadim örnegin. ancak suanda kiraci benim yaptigim iyiligi görmezden gelip yari fiyati verecem diyor.


    abi sömürmeye gerek yok ki , ödeyemiyorsa adam ciksin daha ucuz eve gecsin sorun yok. hem iligide sömürülmez. hem mahkemelik olup stres yasamaz.


    hayat herkeze pahalilasti, ancak niye sadece ev sahipleri magdur olsun , neden onlar yari fiyati versin ki evlerini. Ev sahipligi hayir kurumumu mi. sen git markete biraz aycicek yag birazda peynir falan al de bakim hayat pahalilasti yari fiyati verecem de bakim. adam yüzüne tükürür bidahada o markete giremessin.


    benim gorusumde , kira fiyati ornegin 6 bin ise , ve kiraci ben 2 bin veya 3 bin verecem diyorsa , o kiraci hirsizdir. bu kiside art niyet vardir. bulmus essegi vuruyor vurabildigi kadari ile. ancak herkez kendini bu sekilde ezdirmez ve davalik olursun kacisi yok bu isin.


    Büyük ihtimalda 2bin 3bin verecem dedikten sonrada arkandan gülüyorlardir. ''Lan bu zengin züppe denilen mal sahibi nekadar da malmis , cok empatisi varmis demekki essegin oglu , hahahahaha iyi koyduk ama dimi hahahahahaha nasilda yüzüne tükürcesine yari fiyati veririm dedik hahah''




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 7 Şubat 2023; 9:18:22 >




  • WonderCx W kullanıcısına yanıt

    sende hirsizlik yapma abicim. 6 kira bedeli olan bi bölgede gelipte 2 veya 3 verecem demiyeceksin. hirsizlik yaparsan adam evide satar , kendiside oturur kendi evinde tahliye davasi acar. her türlü bir yol vardir kiraciyi cikartmak icin.

  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    osman hocam bence soyle yapin.
    kassasa'nin kiracisini cikarmasina yardimci olun. kiraciyi cikardiktan sonra o eve siz kiraci olarak gecin. bakalim sizi kac senede cikaracak? ahahahaha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Anlaşıldı, sen para için her şeyi yaparsın..

    para senin dinin imanın olmuş..

    hadi bak işine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • john mclane kullanıcısına yanıt

    sen farz et ki 10 bin tl maas alsan her ay. ben sana desem ki gel essekler gibi benim yanimda caliş yari fiyatina 5 liraya. tamam dermisin?


    tamam demessen senin dinin imanin para olmus derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 7 Şubat 2023; 15:30:52 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    senin verdiğin örnek ile dinin imanın para olması ile hiç bir alakası yok..

    tamamen laf kalabalığı kuru gürültü..

    herşeye zam geldi, adam asgari ücret alıyor sen bu adamdan 5 bin lira kira istersen, bu adam ne yicek ne içicek?

    insan ol insan, empati yap seni para kurtarmıcak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.