Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
7
Favori
15.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Mevzuat %25 de diyor. Doğru mu peki?

  • Hocam iyi güzel konuşuyorsunuz lafım yokta gerçekten şu gelen mesajları görünce agzım açıkta kaldı insanlar neden böyle birbirine tahammül edemeyen kin duyan sinirli oldular anlamadım bi küfür yemediğim kaldı kiracı olduğum için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NonFlyingGhost -- 6 Şubat 2023; 17:50:18 >
  • abi sende ciksana ne diye hala adami ugrastiriyorsun. iste buna benzer zorluk cikartan kiracilar yüzünden ev sahipleri evleri bos kalsa dahi kiraya vermek istemiyor.

  • acr kullanıcısına yanıt

    Reis hazretleri öyle buyurdu, bu oranı beğenmiyorsan sitemlerini ona ilet.

  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Soru basit aslında?
  • Evin yeni sahibi tapuda aldıktan sonra 30 gün içinde ihbar çekip kendi taşınacağı için tahliyenizi ister. 6 ay sonra boşaltmazsanız yasal yoldan tahliye ettirir. O da duruma göre 1-2 ay kadar sürebilir. Bu süre içinde kirada aksama olmaması lazım. Olursa haklı sebepten tahliye olur üstüne mahkeme masrafı ve eksik kiralar için icradan haciz riski olacaktır.

    Ev sahibinin kendi ikametini oraya taşıması ve 3 sene orada kalması lazım. Eğer tekrar kiraya verirse dava açma hakkınız var.

    Bu arada konu bu noktaya geldiyse 2 tarafın da yasal yardım alması lazım. Öyle forum köşelerinde google aramalarına bırakılmayacak kadar önemli bir mesele. Yapılan her işlemin nüansları var, birini kaçırırsa taraflar haklıyken haksız duruma düşebilir. Mesela ihbarname yapmanın kuralları var. İtirazın kuralları var...

    Ev sahibi sizi çıkartamayıp daireyi satmak zorunda kaldığına göre bu saatten sonra anlaşmak istememeleri normal.

    Aile bireyine satmasında bir sakınca/kusur yok.

    Kiracı olan tarafa önerim çok geç olmadan uygun bir yer bakması olur. Bu işi uzarsa bu sefer barınma krizi ve ekonomik durum iyiye gitmeyeceğinden dolayı çok daha pahalıya kiraya çıkmak zorunda kalır. 2 sene önce 3500 olan yerler şimdi 15k oldu 1 sene sonra 30k olmaması için hiçbir sebep yok. Gelirler o kadar hızlı artmıyor.





  • Valla şu kira kiracı meselesi de sarpa sardı. Bizim de evimiz var ve kirayı 1 yıldır 3bin TL olarak alıyoruz 5 kuruş zam yapmadık. Şubatta sözleşme bitecek evden çıkmaları için Ağustos 2023'e kadar zaman vereceğim çünkü eve biz geçeceğiz. Ben karşımdakini insan yerine koyup insani şartlar sundum/sunuyorum. Umarım kira ucuz diye çirkefleşmez bizim kiracı da.

  • behemodh kullanıcısına yanıt

    kira ucuzsa cikmaz. bu en büyük hatanizdir. kira yüksek olacak ki cikmayi düsünsün. kiraci ile anlasmaniz belirli süre mi belirsiz mi? belirli süre ise , kontrat bitim tarihi itibaren 1 ay icersinde tahliye davasini acmaniz gerekmektedir.

  • Yabani insanlara benzemiyorlar önce normal şekilde konuşacağım ki zaten kiraya verirken de 1 yıl sonra kendimizin geçeceğini belirtmiştim. İşi yokuşa sürerlerse hukuki yollara başvuracağım.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Sen hayal aleminde yaşıyorsun, dava açsan bir kere mahkeme kararı, istinafı, yargıtayı derken nereden baksan 3 sene rahat sürer.

    bu süre zarfında, kiracı zaten kanunen belirlenen fiyattan da zam yapacağı için her türlü kârda olacak..

    diyelim 3. Sene de herşey bitti en son yargıtaydan da karar çıktı çıkacak, kiracı toplar pılısını pırtısını bir gece yarısı tüyer gider..

    sen ettiğin zarar ve harcadığın para ile ortada kalırsın..

  • acr kullanıcısına yanıt

    Cevap da açık aslında. Ben hukukçuyum, mevzuata göre konuşurum.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Ah ben senin kiracın olacaktım da sen beni çıkartmaya buradaki yazdıkların gibi uğraşsan keşke..

    dava bitene kadar 3 sene geçer, harcadığın paranın haddi hesabı olmaz..

    Sıkıyorsa sen beni bu 3 sene içerisinde evden çıkart göreyim..

    gözleri oyduracakmış, bak sen nöbetçi mafyaya..

    sırf bu yazdıklarından dolayı da evini darma duman eder, bir gece yarısı da tüyer giderim 3. Sene de..


    bul bulabilirsen, al alabilirsen..

  • john mclane kullanıcısına yanıt

    bu sizin dedikleriniz icinde kiracinin yeterli parasi olmasi gerekiyor. oyle istinaf falan bilmem ne nekadar uzatilirsa okadar cok para ödersin. kendisi icinde avukat tutmak isteyecektir hata yapmamak icin.


    3 yil diyorsunda daha gecen yil 2022de 9 ayda tahliye davalari tamamlaniyordu ortalama olarak. suan belki 1.5 yil surer. oda hangi sehirde yasadiginiza gore degisir.


    farz et ki 2 yilda cikti yine iyi. oburturlu adam 10 yil daha kalacak evimde.

  • john mclane kullanıcısına yanıt

    kiraci evi yikarsa banka hesabina dahi el konulur. maasina bile el konulur. ortada kalir yani. basit sekilde (cok fazla zarar yoksa) 5 yilda hapis olayi var. mala zarar vermek oyle kolay degil. cok buyuk zarar varsa daha buyuk hapis ve para cezalari bile olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 19:4:56 >
  • Kendi yakınına sattiysa muhtemelen düşük bedelle satmıştır.

    Maliye ve vergi dairesine şikayet edin, satis bedeli düşük gösterilmiştir diye. İncelesin, eksik satis bedeli varsa cezayı yapıştırın vergi dairesi.

    Çıkmadan önce sizde bunu uygulayın. Kısasa kisas

  • manjimaru kullanıcısına yanıt

    buna benzer seylerden sonuc cikmaz kiraci icin. tamam ceza falan bilmem ne olabilir ancak sonuc olarak cikartilir evinden. kira sözlesmesi sona erer , önemli olanda budur. oradan burdan 3-5 ceza avukat parasi falan sorun degil. yeterki evimize girebilelim , tapusu uzerimizde olan ve en önemlisi TEK olan evimize girmek istiyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 19:14:35 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.