Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
7
Favori
15.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    konu % ile alakasi yok ki abicim. piyasa fiyati neyse onu öde. ödemessen cikartirlar. isterse 600% yükselsin farketmiyor. ödüyemiyorsanda baska daha ucuz eve gec.


    ev sahibi enayi degil ki , kendi evinde kendisi oturur daha iyi. Kaziklanmanin bir anlami yok. niye yari fiyatina kiraya versin , markette sen git peyniri eti icecegi bilmem neyi yari fiyatina al da görek.


    ev sahiplerini millet kanunlarin arkasina saklanarak hak hukuk diyerek şamar oglani zannediyor herhalde. vuran vurana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 11:28:51 >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    İyide neden elalemin evinde 3 kuruş paraya oturulması için bu kadar diretiyorsunuz? Belliki ortada bir haksızlık var insanların canı yanmış bunun için masraftan ve uğraştan kaçmamış tapu el değiştirmiş. Etik mi? Bence bu durumda etik. Adam (kiracı) hala nasıl ucuza oturabilirim diye konu açıyor ve sizde taktik olarak yol gösteriyorsunuz. Etik mi bence değil. Yasal süreçteki yoğunluğu fırsa bilerek getirdiğiniz öneriye bakmadan hala hukiki değil diye millete yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorsunuz. Peki sizin yaptığınız ne kadar doğru?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ivback0 İ kullanıcısına yanıt

    Enflasyon dediğin sermaye sınıfı ve tasarruf sahiplerine gizli servet transferidir. Kiracının emsal kirası aylık 1000 TL azmış diye dert ederken 600 bin TL'lik evin de 1.5 milyon oluyor. Veya kredi ile aldığın o ev için bankaya 3.000 TL kredi öderken iki sene geçmeden bankaya ödediğin kredi tutarının üç katı kira almaya başlıyorsun. Evini 2020 yılında alsaydın şu an sırt üstü yüzüyordun yani.


    Yani tek taraflı bakmamak lazım. Zaten sıkıntı bu da değil. Çünkü senin kiracının çıkmaması veya ona zam yapamaman onun sebep olduğu bir durum değildir. Devlet % 25 ile tahdit etmeseydi % 125 yapabilecektin bu ay. Ama seçim öncesi buna uygun gördüler.

  • acr kullanıcısına yanıt

    Kiracilar ile ugrasilmaz. Ben bunu enflasyon patlamasi sonrasinda ögrendim. Ondan önce 15 yildir hic birzaman boyle birsey ile karsilasmadim. Ilk kez kiracimin cirkeflestigini farkettim. konu para olunca iste boyle oluyor.


    Ancak bunu unutmayin kiraci acimasiz ise sizde acimasiz olup direk davayi acmaniz gerekir. Benim kiracim inanmassiniz colugunuz cocugunuzdan cikar diye cocuklarima beddua etmistir. Sirf kirayi yükseltin dedigimden dolayi böyle dediler.


    Elbette ki hesap sorulacak.

  • Bu söylediğim kesin. Diğerlerine bakmayın.

    6 ay sonra size dava açabilir tahliye için. Davada evde oturmak zorunda olduğunu ispat edecek. Edemezse zaten sorun yok. Dava reddedilir.

    Dava 1-1,5 yıl sürer. Tahliye etmenize karar verirse itiraz edersiniz. 3 aylık kirayı peşin yatırırsanız itirazın sonucunu beklemek zorundalar. İtirazın sonucu da 1-1,5 yılda gelir. Yani tahliye etmeye hakları olduğunu ispat etseler bile 3-3,5 yıl daha oturursunuz. Mahkeme masrafı da çok tutmaz. Oturmaya devam edin. Ev sahibini de engelleyin. Gitsin uğraşsın istediği kadar.

    Konutu yatırım aracı yapanların Allah belasını versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 6 Şubat 2023; 11:48:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6 ay diye birsey belirsiz sureli sözlesmelerde olabilir. adamin belki belirli süreli sözlesmesi var 2 ay sonra sona eriyordur. sona erdigi andan ihtibaren direk tahliye davasini acabiliyorsun , ihtarname bile göndermene gerek yok. davanin 1-1.5 yil sürmesi dedigim gibi hangi sehirde oldugunuza baglidir. istanbul gibi büyük sehirlerde olabilir dediginiz. ancak baska sehirlerde hakim ilk durusmayi 3 ay sonrayada verebilir.


    mahkeme masrafi cok tutar sonucta kendine bi avukat ayarlaman gerek , hata yapma ihtimalin olur avukatsiz girersen davaya. sonra bide tasinma masraflari var kiraci icin. öde öde dur.


    Konutu adam niye aliyor? yatirim amacli aliyor ev sahibi enayi mi ki okadar parayi betona gömsün? adam gitsin ömrü boyunca essekler gibi calissin tirnaklari ile zar zor biriktirsin bogazindan kissin , sonra sen gel yari fiyatina üzerine otur? bu isler boyle gitmez. sen yariya kira verme hakkin varsa ozaman ev sahibide senin arabani yari fiyatina alma hakki olmasi gerekiyor. tek tarafli gitmez bu isler.


    yari fiyatini öderim demek aslinda ev sahibinin burnunun üzerine yumruk yerlestirmektir. baska birsey degil. tek tarafli yumruk. ancak ev sahibi tahliye ettirir yumrugu geri yerlestirmesini bilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 11:57:28 >




  • acr kullanıcısına yanıt

    Haksızlık nerede? İlk soruyu soran demiş ki ben zaten artış teklif ettim, ev sahibi kabul etmedi, istediği kirayı alamadığı için al takke ver külah yaptı. Mevzuat kira artışını belirlemiş mi belirlemiş. Kiracının artış oranı ile ilgili böyle bir hakkı var mı var. Ee o zaman? Ev sahibinin de kanunu dolanmaya çalışmaya hakkı var diyorsunuz. Bir taraf mevzuatla çizilmiş hakkın koruması içinde hareket ediyor, diğeri arkadan nasıl dolaşırızın derdinde. Kanunu dolaşmaya çalışana karşı ne yapabileceğini sorana, kanunlar çerçevesinde yol göstermekte bir beis yok.

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    Sizin bulunduğunuz şehirde durum nasıl bilmiyorum ama bizim buralarda istinaf temyizle yarışır olmaya başladı. Giden dosya unutulacak duruma geliyor neredeyse.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Yazdığı neredeyse her mesajı okudum her mesajında bu kadar haksız ve bilgisiz olmayı nasıl başarır bir insan tebrik ederim.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    Konut kira sözleşmelerinin yüzde bir milyonu belirsiz sürelidir. 2 ay sonra sözleşme bitecekse zaten evi satmaz eleman.

    Çok küçük bir şehirde bile olsa dava 1 yıldan az sürmez. 1 yıl da itiraz sürse, etti 2 yıl. Hele İstanbul'daysa o dava bitmez.

    Kaldı ki ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını kazanmak çok çok zordur. Ev sahibi yüzde 90 kaybedecektir davayı.

    Şu an 3 bin ödediği evden çıksa, 7 bine zor bulur. Aylık 4 bin TL'den 2 yılda 96 bin TL kar eder.

    Mahkeme masrafı 1500 tutsa, karşı tarafın avukatına da 5000 gitse, geriye kaldı 90 bin TL kar. Kendinin avukat tutmasına gerek yok. İtiraz etmesi, duruşmaya gitmesi yeter. Zor bir iş değil.

    İnsanların oturmak için bile evinin olmadığı ülkede eşekler gibi çalışanlar oturma dışında başka ev almasın bir zahmet. Alsın 1 tane otursun. Eşekler gibi çalışıp kazandığı parayla da başka yatırım yapsın. Ticarete girsin, üretime yönelsin. İstihdam yaratsın. 300 bin etmeyecek evin fiyatını 3 milyona çıkarmasın eşekler gibi çalışanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 6 Şubat 2023; 12:55:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 1 yildan az sürme ihtimali vardir. gecen yilda 9 ay falan süren davalar var. Ki bu sorun degil ki ev sahibi icin. sonucta adam 10 yil kalacagina 1 yilda cikartiliyor. olmadi 2 yil. sorun yok.


    ''Ev sahibi yüzde 90 kaybedecektir davayı.''


    bu olay tam tersidir. duruma göre. tek evi olan ev sahibi kiracisini her turlu cikartiriyor kendisi kalacaksa kendi evinde. birden fazla evin olsa bile tüm evlerin hepsi kirada ise yine cikartabilirsin sonucta bir tanesini cikartman gerekiyor kendin kalman icin.


    TBK 352 “Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir”.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 13:50:14 >




  • Yazılanları bir çırpıda soluksuz okudum, benimde şöyle ilginç bir durumum söz konusu ben hem kiracı hem de ev sahibiyim yani kendi adımda kredili bir evim var ve kirada, ben de kirada oturuyorum. Ben kiracıma belirsiz süreli kira sözleşmesi yaptım fakat benim oturduğum sitede sözleşmeler yıllık olarak yapılıyor üstelik tahliye taahhütnameli olacak şekilde. Ben evimi iki buçuk yıl kadar önce 900 tl den kiraya verdim pandeminin ilk senesi 50 tl lik sembolik bir zam yaptım bir sonraki sene ise %25 yasal zam uyguladım ve yaklaşık 1200 tl gibi bir rakama denk geldi. Kendi evimi 900 tl den kiraya verdiğimde kirada oturduğum evde 2700 tl ye kalıyordum şu an kiram 8000 tl. Şimdi bu durumda kiracı olarakta haklıyım ev sahibi olarakta, bu durumda kalan benim gibilerin suçu günahı nedir? Kira sözleşmesini tahliye taahhütnamesi eklemeden yapmak mı? kiracımın kirası %33-35 arasında artmışken ben %300 e yakın artış aldım kirama. Adalet bunun neresinde?





  • riquelme76 kullanıcısına yanıt

    Ve zırladı omürlük kiracı, o kanun dediginin arkasina siginiyorsun simdi, sirf işine geliyor ya, yarin birgün kiracı oldugun kanunlar tam tersine dondugunde, kirbaç senin gibilerin üzerinden eksilmesin. 3 lük yeri 5 e tutarsan, zirlayan kim goruruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaş, bu elemanın yazdıklarına bakma. Sallıyor. Cevap vermeye bile gerek yok. Söylediklerinin hepsi yanlış. Amacı kiracıyı korkutmak.

    Sen içini rahat tut. En az 3 yıl daha o evdesin. Kimse çıkartamaz. Dava açılırsa davayı takip et, duruşmalara git. Tahliye kararı çıkarsa itiraz et. Dava açılırsa bana mesaj at, seni yönlendiririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yasardogu35 kullanıcısına yanıt

    Adaletsizligi saglayan yonetenlerde dostum. Ben de ev sahibiyim. Zamaninda kiraci da olduk. O duyguyu da biliyorum yani.


    Ama benim malimi enayi olarak %50 iskontolu sunmam da devletin suçu. Hele hele kirasi dusukte kalanlar senin gibi tam ezoyet çekiyor.


    Benim apartmanim var icinde 4 kiracim.var koca apartman 30 binlira para getirmiyor. Su an 70 bin lira getirmesi lazim.


    Ben cozumu, başka bir evimi satmakta buldum o evimi satip, apartmanim eski onu yikacagim. Yikim karari ile bu kiracilarin hepsini şutlayacagim, kismetse. Hadi çikmiyorum desin gorelim.


    Malimizla eziyet cekiyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 14:9:37 >
  • Kira eşitleme davasinda şoyle bir konu var kimse deginmemiş.

    Eger davaci davayi 3 sene sonra da kazansa, geriye dönük, mahsup edilen tutari güncelden alır. Yani 3 sene ortalama güncel kira bedeli o oturana kazik misali olur. Bedavaya 3 sene oturmak yok yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasardogu35 kullanıcısına yanıt

    direk avukata gidin ihtiyac sebebi ile tahliye davasi acilsin. ilk once ihtarname gönderilir , sonrada dava baslar.

  • krstarica kullanıcısına yanıt

    ''mahsup edilen tutari güncelden alır''



    farz et ki adam 3 bin tl kira veriyor halbuki normalda 7 bin'e kiralaniyor ayni binada ki evler , ozaman geriye dönük olarak 3 bin tl kira degilde 7 binden mi vermesi gerekiyor kiraci?

  • yasardogu35 kullanıcısına yanıt
    Kolaylık dilerim ama sizin söz söyleme hakkınız şu an yok. Yatırım yapmışsınız ve zarar etmişsiniz. Ülkenin ekonomisinin berbat yönetildiğini biliyordunuz halbuki. Borsa'da zarar eden ne yapıyor? Üzülmekle yetiniyor. Ders çıkarıyor kendince. Siz de aynısını yapmakla yetinmek zorundasınız. Hiç kimse size ev satın almanın garantili bir yatırım olduğunu söylemedi. Risk aldınız ve kısmen zarar ettiniz. Kısmen diyorum çünkü evinizin değeri bu süreçte yüzde 300-400 arttı. Dün iddia oynadım. Güçlü olan takım yenildi. Geçmiş olsun bana. Yapacak bir şey yok. Yatırımım yanlış yereymiş.

    O yüzden geçmiş olsun ama şu an ilgilenilmesi gereken evi olmayan kiracılar. Siz başınızın çaresine bakarsınız. En kötü evi satarsınız.

    İnsanların peynir almakta zorlandığı bir ülkede kiracıların üstüne çok gitmemek lazım. İnsanların derdi büyük. Tebrik ederim kiracınıza anlayışlı davrandığınız için. Bu iyiniyetinizin karşılığını sağlıklı ve mutlu bir ömür olarak alırsınız umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 6 Şubat 2023; 14:15:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.