Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
7
Favori
15.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynısı bu hafta başıma geldi  

  • Kesinlikle karakter meselesi.


    Benim 3 evim var 2 si kirada. Kendimde yazlık olarak kiralık tuttuğum yerdeyim pandemi başından veri.


    Şimdi sözleşme söz vermekten türemiş bir kelime, yani adam olan sözüne sadık olur. Bunu ev sahibime açıkca demiştim geçen sene. ben sözüme sadık kaldım tefe tüfe den zam yaptım devletin%25i beni bağlamaz ben sözümü tutarım dedim ev sahibine, mırın kırın etti dedim dava aç o zaman.


    kendi 2 kiracıma ise dedim böyle böyle tefe tüfe yazıyor onada razıyım develetin %25 inede. Ama siz %25i kullanırsanız bunun seneyeside var o zaman bende uyanıklık yaparım. ( bu arada kapanma zamanları benim ev sahibim hiç yazmadı bana ama ben kiracılarıma önceliğiniz kira olmasın işler yola girince hallederiz olmadı aya böleriz yazdım)

    2side tefe tüfeden yaptı zammı sözleşme sözlerini tutarak.

    Bu arada 2 dairemin olduğu yerde kiralar 8 9 k. benim tefe tüfe ile aldığım 5 k.

    Benim kira ödediğim yazlık ise 15 k kiralar benim kiram ise 6 k idi. Arık ödemiyorum onuda satmaya karar verdi ev sahibi satın aldım bende.


    Ama işin özü adamlık ve sözün eri olmak. Sözleşme sözden türedi bilmenizi istedim.





  • NonFlyingGhost kullanıcısına yanıt

    Akrabalık derecesi çok önemli olmamakla birlikte aynı binada 4 tane dairesi olması onların ihtiyacının samimi olup olmadığı hususunda önemlidir. Çünkü yeni malik de olsa ihtiyac iddiası ispatlanmak durumundadır. Yeni malik 1 aylık sürede size ihtar çektiğinde ancak 6 aydan sonra açacağı dava ile tahliye talep edebilir. En erken davanın sonuçlanması da bir sene derseniz bir buçuk sene rahat kalabilirsiniz. Ama dört evi olan bir şahsın kolaylıkla dava kazanması düşünülemez. Ancak kazanamaz anlamı da çıkmaz.


    Tercih sizindir. Ama çıkmak zorundasınız hatta eve zarar verilirse 12 yıldan yargılanırsın vs. gibi söylemlere kulak asmayın. Bir safsatadan ibarettir. Bir çok ev sahibi bu tür davaları sırf kirayı artırmak için açıyor. Rahatsız edip yıldırmak amacıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 6 Şubat 2023; 9:30:38 >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Adamın yanılmadığı tek konu yok :)

  • Evet sahibi çıkmanızı istediyse süre isteyin ve çıkın. Beleş fiyattan oturmaya devam etmek çok güzel tabi ama orası sizin malınız değil
  • narkotik_1989 N kullanıcısına yanıt

    Sahte enflasyon oranları ile gelir gider uçurumu yaratılmış olması kiracının suçu değildir. Yasal hakkını kullanıp kalabilir. Barınma hakkının kamusal niteliği tek tek bireylerin mülkiyet hakkından önce gelir. Nasıl kimse zorla evini kiraya ver dememiş ise kiracı da gasp eden değildir. Herkes kiracıyı sopalama derdinde ama sorun onlardan kaynaklanmıyor maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 6 Şubat 2023; 10:23:5 >
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    kimse kimseyi sopalama niyetinde degil. verirsin piyasada ki kirayi sorun olmaz. ha sen kendini özel zannedip yari fiyatina kiralarim dersen adami cikartirlar.


    tek evi olan icin bu pekte zor degil. 1'den fazla evi olanin bütün evleri hepsi kiradaysa yine cikartir sonucta icinden birisini secmesi gerekiyor. evi kendisi kulanma sarti ile. veya olmadi satar yine cikartilir. yöntem cok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.chaLi

    Adamın yanılmadığı tek konu yok :)

    :)

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    3 yila kadar hapis verebilir hakim bu durumda. bunun disinda banka hesabina el konulur , maasina bile el koyulur bu isin sakasi yok ki.

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    Daha istinaf ve tehir-i icra konularına girmedik bile. BU ülkedeki istinaf gerçeğini bilmeyen ergenler de atıp tutuyor, kiracı işi uzatmak istese....

  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    mahkeme ret edebilir ve bu dediklerin hepsi tek tek masraf. öde öde dur mal gibi. nasil olsa cikacak evden ne yaparsa yapsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 10:45:9 >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle üç kira bedeli teminat ile bir sene de istinaf sürecinde geçirilebilir. İstanbul'da Sulh Hukuk Mahkemeleri'nin Esas sayıları 2022 yılında 2000'i aştı. İş gününe oranlarsak günde ortalama 15 dava için tensip tutmak gerekir. Daha duruşması vs. derken büyükşehirlerde bir senede karar çıkartmak çok zor. Yerel mahkeme + istinaf süreci şu an iki sene bile iyimser.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 6 Şubat 2023; 10:55:7 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Kendini özel zannettiği için değil kanun böyle dediği için yapıyordur belki de. Kanunlara uyan bir vatandaşa şunu yap demek yanlış. Seçime kadar kiracı şikayet etmesin diye sınır koyan kiracının kendisi değil ki, öyle mi yoksa?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 6 Şubat 2023; 10:55:34 >
  • Kirada oturuyorum kirada da evim var, eninde sonunda kendi kiram güncel fiyatdan yenilenecek diye evi satıp kiraya vereceğim parayı krediye vermek ve ev almak istedim. İyi fiyattan süpriz şekilde alıcı çıktı anlaştık. Kiracı ben çıkmam dedi durumu anlattım çıkamam yeni kira bedellerini veremem dedi. Alıcı doğal olarak almaktan vazgeçti. Şimdi kendi ev sahibimin yapacağı zammı bekliyorum. Bu memlekette ya illegal yolları tercih edeceksin ya da ev mev alıp kiraya vermiceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivback0 -- 6 Şubat 2023; 11:2:35 >
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    kimin ne dedigi ne yaptigi önemi yok. adami cikartirlar. zaten secimlere inanan bu ülkede bence biraz enayi dir. 15 temmuz 2016 ile demokrasi tramvayi son duragina gelmistir. artik secimle gitmez iktidar.

  • %25'i yapin yollayin hic muhattap olmayin ev sahibiyle. Istedigi davayi acsin. Kendim oturacagim diye ihbarname de cekse cikmayin. Dava etsin sizi. Sulh ceza en yakin 1 sene sonraya gun veriyor. 1 sene de mahkeme surer. Mahkeme sonucu cikarsiniz ams 3 sene o evi kimseye kiraya veremez.

    Kanun belli nizam belli. Zoruna giden evini kiraya vermesin. Ya gecsin kendi otursun ya da evini bos biraksin. Neymis piyasaya gore kira belirlenecekmis. Belirlenmiyor iste kanun boyle. Isine gelmiyorsa kiraya verme evini. Veriyorsan da zirlama orda burda.
  • ivback0 İ kullanıcısına yanıt

    en iyi secenek mahkeme yoludur. ve tabi ki kiraya bende bidaha vermem. nerden baksan evimi 4-5 farkli aileye 15 yildir kiraladim. ancak bu son dönemde ki kira artmasi ile ve kiracilarin ''ben o artisi umursamam hak hukuk'' demesi ile artik bende kiralamak istemiyorum kendim kalacam icinde.

  • riquelme76 kullanıcısına yanıt

    1 sene - 2 sene meselesi hangi sehirde yasadiginiza baglidir. 3 ay sonraya ilk durusmaya tarih atan cok hakim vardir farkli sehirlerde. ila istanbulda degil ki herkez. ilk durusmada bile tahliye karari cikartabilinir.


    zirlamak degildir bu , benim evimin hakki neyse onu vereceksin. vermiyorsan davalik oluruz kendim kalirim kendi evimde. isterse 2 yil sursun umursamam.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Seni de bu mesajina istinaden cimere yazdim. Aldigin ev kiralariyla burda millete ahkam kesiyorsun. Gitte biraz devletin savcilarina bu yazdiginin hesabini ver ne anlatmak istedigini acikla

  • quote:

    Orijinalden alıntı: riquelme76

    Seni de bu mesajina istinaden cimere yazdim. Aldigin ev kiralariyla burda millete ahkam kesiyorsun. Gitte biraz devletin savcilarina bu yazdiginin hesabini ver ne anlatmak istedigini acikla

    ben kendim kiradayim. benim ev sahibi benden ayni bölgede 5000 tl istiyor benim kiraci hak hukuk diyor vermem diyor. bu adalet degil. elbette hakkimi arayacam.


    az kalsin diyeceksin ki tapuyu kiraciya ver yüzsüzlük iste..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 11:13:29 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.