Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
7
Favori
15.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ev el değiştirdiyse her türlü çıkarırlar; ancak şu aralar kiracı davaları çok, uzatmak isterseniz 1 belki 2 yıl uzatırsınız da gerek var mı? Eninde sonunda çıkmanız gerekecek. Erken çıkıp artan kiraları bir yerden yakalamak faydanıza olabilir. Şahsen ben de 1 yıl önce kendim oturmak için ev aldım kiracı çıkmadı. Dava açtım 10 ay sürdü, son ana kadar çıkmadı sonra kapısına icrayla geleceğimizi öğrenince çıktı. İki tarafın da eline geçen bir şey yok, ben beklediğimle kaldım o da 3 bin yerine 9 bin liraya yeni kiraya geçtiğiyle kaldı. Ne kendinizi ne karşıyı mağdur etmeyin boşuna.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 6 Şubat 2023; 0:2:39 >
  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Memleketi pes kes falan ceken yok. Memlekettin ipleri dogrudan iktidarin , ve dolayli yollardanda Perincekin kontrolundadir.


    “Ingiliz subaylarin kontrolü altında bir Türk ordusu kurmaliyiz.”


    kaynak: Stanford Shaw, From Empire to Republic, The Turkish War of National Liberation, cild 1, Türk Tarih Kurumu, Ankara 2000, sayfa 358, 359.



    bu laflari kimin dedigini herkez cok iyi biliyor. Bu vatani satanlar ortada ancak ordu icerisinde ki küvvetimiz biraz daha cogalmasi lazim , ondan sonra tvde canli yayinlarda ve okullardada ögretilecektir. 15 temmuz sonrasi askeri okullarin kapatilmasi ile ve iktidarin kontrölünde olan MSÜ ile bügüne kadar binlerce AK partili subaylar atanmistir orduya. En fazla bir kac yil daha beklemek gerek.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Bak hâlâ... :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Tamam Kassasa Mısırlıoğlu efendi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    Buna benzer durumlarda kiracinin hic bir sansi yok her turlu cikartiliyorlar. Benimde tek evim var kendi evimde kalmak istiyorum diyorum adamlar diretiyor cikmam diyorlar. Yakinda dava enselerinde patlayacak kacis yok. (kanun)Zor ile cikartilir aynen sizin yaptiginiz gibi.

  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    kemalistler dogruyu duymayi sevmezler , kulaklarini tikarlar. ancak sorun degil geliyor gelmekte olan. secimlede gideceginizi zannediyorsaniz bu iktidarin yaniliyorsunuz. Demokrasi tramvayi son duragina gelmistir 15 temmuz 2016 ile.


    15 temmuz 2016da görevde olan chpli generaller darbe yapsaydi , iktidarin sonu gelirdi. Ancak o gün hamle yapmadilar ve hepsi hapise atildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 0:18:33 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Yav he he


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    siz evin icerisine kayit altina aldiniz mi kiraciyi cikartmadan önce? hani evi yikar mikar kiraci..?

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şüpheniz varsa anahtarı teslim almaya avukatla birlikte gidin, onlar tutanak tutup gerekli işlemi yapıyorlar. Kiracım kadın olduğu için ben gitmedim avukatı gönderdim, avukat da arkadaşımdı zaten iyice kontrol etti bir sorun yoktu.

  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    peki farz et ki evinizi yikti kiraci , video kayiti yok elinizde? yani video kayiti yapmaya gerek yok mi sizce?

  • ev sahibi ile ara yol bulunamıyorsa ev sahibi bir şekilde kiracıyı çıkartıyor

    geçen ay kız arkadaşıma %150 zam yapmaya çalıştılar azcık çemkirdi %100 e ev sahibini zor ikna ettik

    bu kira artışları ev sahibinin suçu olarak görülüyor ya ben ona yanıyorum

    kendi evimde kiracı vardı bende ailem le yaşıyordum kiracıya kendim oturacağım dedim muhitte 4000 5000 tl kiralar benim evimde 1350 tl ye kalıyordu eflasyon patlamış üzerinden 9 ay geçmiş kira zam zamanı ne kadar yapalım diyor siz kendinize ev bakın dedim % 25 zam yaptım ertesi gün arayıp 3000 tl teklif etti kabul etmedim 3500 desem ona bile he diyecekti 4 ay içinde boşalttı şimdi 5000 tl ye oturuyor bende kendi evime geçtim

    evet iyi insandı kirayı gününde öderdi ama bende ev sahibi olarak enflasyon altında bir zammı kabul etmem

    en basiti mtv ye %122 zam gelmiş ee ben %25 zam yapacağım oldu gülüm o paraya kirada duracağına boş dursun daha iyi en azından ev eskimez

    birde şöyle bir durum var ağlamayan bebeğe emzik vermiyor illa birileri talep edecek karşıda ki de verecek ben şahsen talep etmiyorum eğer karşımdaki insan almam gereken değeri veya her neyse karşılamıyorsa yolları ayırıyorum 1 yıldır iş yaptıım biri var sadece işçilik %100 zam isteyeceğim veremem derse başka iş bakacağım oda eleman bulsun yılda 1 defa zam olucaksa malesef şuan % 100 den aşşağısı servet transferi oluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 6 Şubat 2023; 0:54:16 >




  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Video mutlaka çekmek gerekir bence, öyle bir duruma düşmediğim için kanıtı nasıl hazırlamak gerekir net bilmiyorum açıkçası. Avukatla gidip her işi usulüne göre hallettirmekte fayda var, onlar ne yapacağını bilir. Benim avukatım fotoğraf çekmişti; ama bir sıkıntı yok dediği için bakmadım fotoğraflara. Bence içiniz rahat olsun, onu yapmaya cesaret edebileceklerini sanmıyorum, her türlü hasarı er geç ödetirsiniz kiracıya zaten, maalesef memleketin hukuk düzeninde biraz uzun sürer ama olsun. Çoğu insan o evi almak için yıllarca borç yükü çekiyor, öyle kolay değil.

  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    hayir simdi ortada birsey yok. ancak farz et ki kiraci cikti ve evin icerinde hasarlar var bunu kiraci yaptigini nasil kanitlayacaksiniz.


    yani birsey olmasa bile video ile evin icerisini kayit altina almak mantiklimidir sizce? yani evden cikin meselesine girmeden bi evin icerisine video ile kayit altina alsammi acaba?


    yoksa direk diyim mi kiracimiza cikacaksaniz bir kac ay icinde yoksa mahkemelik olacagiz diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 1:8:40 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Evi kayıt altına almanıza gerek yok hocam. Zaten kira sözleşmesi başlarken bir hasar varsa kira sözleşmesinde madde olarak bulunurdu. Kira sözleşmesinde bunu belirten bir madde yoksa evi sağlam aldığını kabul etmiş oluyor. Zamana bağlı eskimeler dışında kalan her şey hasardır bunun karşılığını depozito yetiyorsa ordan kesersiniz, yoksa mahkemeyle alırsınız.

  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    ozaman hayirlisi ile bu hafta kiraciya ''kötü'' haberi iletecem. Bu yaza kadar ya cikarlar, yada mahkemelik olacagiz. Erkenden soyleyim ki adam kendisi cikarsada bolca vakti zamani olsun yeni ev bulmasi icin ve cikmasi icin.


    cikmam dersede mahkemelik olacagiz. Bakalim bu isin sonu nasil olacak.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    Yazmayayım dedim ama kendini tutamadım , senin derdin ne ? Benimde evim var yüzde 25 zam yaptım kiracıma ve ölene kadar otur deyip geçtim. Allah senin gibilere düşürmesin kardeşim, senin gibi zihniyet bozuk insanlar yüzünden bu ülke bu halde…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kkke_3319 kullanıcısına yanıt

    yari fiyatina mi kiraliyorsun? abi ozaman arabanida bana yari fiyatina sat. nasil olsa samar oglani olmus durumdasin. gelen gecen vurmasi serbest demekki.


    ben kendimi ezdirmem kusura bakma. ya cikar , yada mahkemelik oluruz.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var birisi satış diğeri kiralama boş konuşma. Türkiye’de herkes senin gibi ev sahibi değil. Biraz empati kur ve öyle davran insanlara . Evet evimi yaklaşık mahallemde ortalama kira ücreti 4.000 civarıyken 2.350 liraya çıkarttım bu sene . Senin zihniyetini taşımaktansa kiracıyı şamar oğlanı gibi tokatlayıp kazıklayarak senin gibi çıkartmaya çalışacaksam tokatlanmayı tercih ederim. Onun bende hakkı kalacağına benim onda hakkım kalsın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bende adam 3 bin tl kira ödüyör ancak piyasada 7 bin tl'den gidiyor evler. ben bunu kabul ediyorsam ben essek oglu essegim. kabul etmem.


    bu arada ben gercekten kendim oturmak istiyorum. yani kazik falan degil. tekrar kiraya verilmeyecek. ölü fiyatina kiraya verecegime kendim kalirim kendi evimde daha iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 6 Şubat 2023; 1:37:40 >
  • NonFlyingGhost kullanıcısına yanıt

    Yüzde 200 zam oranını kabul etmiş olsaydı yeni kira fiyatı piyasaya göre nasıl olacaktı?


    Bizim bir tanıdığın kiracısı aynı ayarda evler en az 5 bin liradan kiraya verilirken 2 bin liraya oturuyor da ondan soruyorum. Yüzde 200 bile zam yapsa normal kira fiyatına anca geliyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.