Şimdi Ara

Kiracıyı çıkarmak için evi satan ev sahibi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
7
Favori
15.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burda ben adalet göremiyorum. Yari fiyatina sen git peynir al ozaman , yari fiyatina git benzin al. Bu isler böyle gitmez. Benim kiracida yari fiyatina dairemi kiraliyor suan. Bir kac ay sonra haberi iletecem ona cikacaklarini veya davalik olacagimizi.


    Kira anlasmasi ticari bir anlasmadir ve hersey paradir. Yari fiyatina kalacam diyen adami dairesinde tutanda tuhaflik var. Sen git ömrün boyunca tirnaklarin ile zar zor biriktirdigin paralari betona göm , sonrada adam gelsin yari fiyata kiralasin. Yok oyle bir dunya.


    Ev sahipleri Şamar oğlanı degil. Gelen vursun giden vursun.


    Yari fiyatina daire kiralayacagima kendim kalirim ailem ile daha iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 5 Şubat 2023; 22:42:50 >
  • NonFlyingGhost kullanıcısına yanıt

    adamda para varsa her türlü cikartir. daireyi hic bir tane baska evi olmayana satar yine cikartirlar. yani kiraci cikartmak istiyorsa bir ev sahibi , cikartir sorun degil. Ev sahibi cik diyorsa cikman gerekiyor , cikmassan basina bela alirsin. Bi yolunu bulurlar.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Her türlü çıkartır diye bir şey yok, ezbere yazıyorsun. 6 ayda dava bitecek küçük ilçede zaten böyle kira mevzuları bu noktalara gelmez. Kira 2000 fark edecek olsa ev sahibi bu kadar zahmete girmez, çünkü evi 1. dereceden yakınına satmış. Olayda hem muvazaa var, hem de tapuda bir sürü satış masrafı yapmış oldu ev sahibi. Ee ev sahibi tapu satışı, dava masrafı, avukat ücreti derken ne kâr etti bu işten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Cikartmak isteyen ev sahibi her turlu cikartir hic bos yapmanin anlami yok , ha biraz süre alir ancak cikartir sonunda. kiraciyi koruyan kanunlarda bir cok delik mevcuttur.


    Adamin aklinda ne var ne yok ben bilemem. Belki kendisi kalmak istiyor belkide satmak istiyor. Kiraci 10 yil boyunca korundugundan dolayi hersey olabilir. 10 yilin sakasi olmaz. Benim kiracida en az 8 yil daha kalabiliyor. Boyle durumlarda biraz masraf yapilmasi sorun olmayabiliyor ev sahibi olarak. Hele hele evin degeri 2-3-4 milyon tl ise hic sorun degil yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 5 Şubat 2023; 23:15:15 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Çıkartana kadar bir dünya masraf yapar, 2 sene de tahliye etmeyi bekler. Kiracı 2 sene daha otursa zaten amacına varır, ne yapsın ondan sonra o evi, 2 senede de içine eder evin öyle bir ev sahibi varken.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracı kendi üzerine bir şey almazsa, sigortalı işi de yoksa o masrafları da tahsil edemez ev sahibi, sonra masrafları almak için uğraş dur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Bence dunya kadar masraf falan degil. Dava masrafi hicte büyük para falan degil hele hele ev sahibi icin cerez parasi. 1 senede olabilir , 2 senede olabilir , ancak 10 yil beklemekten iyidir cikartmak istiyorsan kiracini.


    cikartacam demeden once evin icerisini kayit altina alabilir ev sahibi. ki davanin sonunda evi maf ederse kiraciya tekrar dava acabilir elinde kanit olur. 12 yil hapis istemi ile dava acilir.


    Ki , hukuksal yol izleyen ev sahibi herseye anlayis gösterir ancak kiraci siddete bas vurursa ev sahibide essek degildir birilerini gönderir kiracinin gözlerini oydutturur. Kör kalirsin sonrada. Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 5 Şubat 2023; 23:29:14 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Müthiş çözümler. Hangi mahallenin kabadayısı yazıyor bunları :) hatta kiracı nasılsa çıkaracaklar deyip son 6 ay kirayı da ödemez, ayda 5 binden 30 da öyle yazar + hanesine, üff


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira sorununu bu noktaya getiren, tarafları birbirine düşüren iktidar. Ev sahibi de kendince haklı, kiracı da kendince haklı. İki tarafta kendine olanı yediremiyor. O zaman tepkiyi sandıkta göstermek gerekiyor. İnsan gibi makul şartlarda yaşamak isteyen kiracılar sandığa giderken düşünsün. Sorun yaşamak istemeyen, kafası rahat olsun isteyen ev sahipleri de düşünsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 5 Şubat 2023; 23:34:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    12 yıl hapis istemi mi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine sorun degil. evin degeri 2-3-4 milyonsa farketmez. kurtulmak istiyorsan bunlar hepsi cerez parasidir. mahkemeye basvurarak alabilecegini alirsin alamadiginida saglik olsun deyip gecersin. yeterki siddete bas vurulmasin. siddete bas vurani ben sahsen kendi ellerim ile mutlaka intikamimi alirdim. kaba dayi olmaya gerek yok , karakter meselesi , bazi insanlara karsi yanlis (siddet) yapildiginda , mutlaka intikam alirlar.

  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    tabi ki. eve diyelim eski kiraci 200-300 bin tl lik zarar verse , 12 yil hapis istemi ile dava edebilirsin. yillari hapiste cürüyüp gider.

  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Sirf enflasyon oldu diye kiraci-ev sahiib meselesi var diye vatani ingilizlere satmis olanlara ve bu milleti sömürgelestirenlere mi verelim ülkenin direksiyonunu? Bu lafi kim dedigini herkez cok iyi biliyor:


    ''İngilizler Anadolu için sorumluluk kabul edecek olurlarsa Britanya idaresinde bulunan tecrübeli Türk valisi ile işbirliği halinde çalışmak ihtiyacını duyacaklardır Böyle bir selahiyet dâhilinde hizmetlerimi arzedebileceğim münasip bir yerin mevcut olup olmayacağını bilmek isterim.''


    kaynak: Price’ın Extra-Special Correspondent (Çok Özel Yazışmalar) adlı kitabından (1957, sayfa 104) aktaran; Gotthard Jaeschke, Kurtuluş Savaşı ile İlgili İngiliz Belgeleri, Çeviren: Cemal Köprülü, Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 1991, sayfa 98.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassasa -- 5 Şubat 2023; 23:38:13 >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    12 yıl demek :) hangi suçmuş bu :) kiracının gözlerini oydurtursan kaç yıl alacağını hesap ettin mi peki? Ev sahibi kiracıya birilerini gönderir, kiracı boş durur mu, o da gönderir 2 kişi sıktırır ev sahibine, ondan sonra o evden gelen kira paraları ile helvanı kavurup konu komşuya dağıtırlar. Fıstıklı olursa çok makbule geçecektir konu komşu nezdinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    eger eve büyük hasar verirse kiraci evet 12 yil hapis istemi ile dava acabilirsin. Hakim kac yil verir sonunda ve o zarari ödemesi icin nasil bir ceza verir bilemem. bu sebebten dolayi cikacaklarini belirtmeden once evin icerisini kayit altina alinmasi uygundur.


    kiraci evi maf etse dahi en iyi karar davaci olmaktir. hakim güzel karar verir sonunda.

  • kassasa K kullanıcısına yanıt
    Vatan elden gideli çok oluyor. Memleket araplara peşkeş çekildi. Satılmadık toprak kalmadı. Ülke ne idüğü belirsiz mültecilerle dolduruldu. Kur kaynaklı yabancılara konut satışı patladı. Böylelikle kiralar, ev fiyatları da yükseldikçe yükseldi. Olan vatanın öz be öz evladına Türk Milletine oldu. İnsan gibi yaşamak, barınmak her Türk vatandaşının hakkı. Senin düşüncenden olmayan bir yerlerin mandası olmuyor. Herkes Türkiyesini seviyor, Atasını seviyor. Hak, hukuk, adalet istiyor. Bu iktidarla da bu iş artık yürümüyor. Yeter demenin vakti geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 5 Şubat 2023; 23:52:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kassasa K kullanıcısına yanıt

    Bunları yazmana gerek yoktu, zaten herkes yazdıklarından hangi partili olduğunu anlamıştı çoktan. Sen ceza davası açamazsın. 12 yıl istemli hiç açamazsın. Ceza davasında tazminat çıkmaz. Bilgin olmayan konularda fikrin olmasın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hapis maksimum 3 yila kadar verilebilinir. bunun uzerine bilirkisi raporu hazirlar. mahkeme davayi kabul eder ve bilirkisi raporunda tespit edilen zararin tazminine hukum eder. Olay bundan ibarettir.


    icra takibi falan derken bankasina dahi el konulur , maas haczi de gonderilir.


    yani kisacasi , cik demeden once evin icerisini bi kayit altina almak mantiklidir.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.