Şimdi Ara

Kiracıyım ve İcra Tebligatı Teslim edilmeden Dava Devam Etmiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Olay benim komşumun (aynı ev sahibi) beni arayıp, onun adına İcra Tebligatı teslim aldın mı diye sormasıyla başladı.


    Kendisine Tahliye Taahhütnamesi ile dava açılmış, ancak Muhtarın aramasına kadar hiçbir bilgisi yok. İcra dairesine gittiğinde ona komsunuza teslim ettik 7 gün vaktiniz vardı kaçırdınız. Evi tahliyeye geleceğiz demişler. Kapıya geldiklerine dair not asılmamış.


    Sorum şu; Ben komşusu olarak teslim almadığım halde (sanırım ev sahibinin tanıdıkları var, komşum öyle söyledi) icra dairesinde komşuya(Bana) teslim edildi denilmiş. Kiracıya tebliğ olmadığı halde nasıl icraya gelebiliyorlar.


    Yarın öbür gün bana da tahliye için icra davası açılıp, Tebligatı komşusuna teslim edilmiş denilip, 7 günlük süre geçtikten sonra , tahliye memurları ile evim ben evde olmadan kapı kırılıp boşaltılabilir mi?


    Sıkıntı kira-para yada başka bir şey değil, Diyelim ki ev sahibi kafasına esti ve eğlencesine bile bunu yapsa, olan benim evimdeki eşyalarıma oluyor ve bu benin haneye tecavüz edilmiş gibi hissetmeme sebep olmuyor mu?








  • Takip, cvp nedir bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.


    Komşuya tebligat yapılmaz. Komşuya eğer tebliğ edilecek adreste muhatap bulunmaması halinde bu keyfiyeti yalnızca haber ederler. Mazbataya da yazarlar. Uyap vatandaş portaldan tebliğ mazbatasına bakın, usulüne uygun mu değil mi bir avukat yardımı ile değerlendirme yapın.


    Umarım dosyada yazılı bir işlem yapmamışsınızdır.

  • İmzasız size verildiğini nasıl kanıtlayacaklar? Sizin imzanızın olması gerekir tebliği kabul etmek için ama bunun için ayrıca şikayetçi olup asıl dava dosyasına eklenmesi gerekebilir.

  • Hukukta işler söylentiler üzerine yürümez. İcra dosyasındaki tebligata gidip baksın komşunuz, kime tebliğ edildiği tebliğ mazbatasında yazar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.