Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.915
Cevap
77
Favori
666.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)


(En Son Oy Tarihi: 11.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • sonunda kıs lastiklerimi aldım . 195/ 60/ 15

    HANKOOK W440 100ytl * 5 taksitle. fiyatı cok uygun geldi bana. kulanımı cok rahat ve ses yok. bakalım karda nasıl olacak.

    2004 ve 20005 test sonuclarına göre de iyi görünüyor ...

    test sonucları :http://www.hankooktire.com/turkish/product/tire_test_pcwwinter.asp
  • Konuyla ilgili değil ama " Siz aynaya bakınca bir katil gördünüğz mü ?" adlı topiği okuyunca önemli olduğu için burada da uyarayım dedim.
    Arkadaşlar:
    Anlaşılan trafik kurallarını çiyneyenler ve trafik canavarlarından herkes şikayetçi ve yetkililerden çözüm beklemek sanırım boş hayal. Baksanıza Hıncal Uluç Sabah ta hergün bir yazı ile yetkililerri göreve çağırıyor da kimseden ses yok.
    O halde biz yani halk olarak insiyatifi ele alalım bence. Sivil insiyatif diyorlar buna.
    Bir işaret, bir logo ile görünür, farkedilir etkili bir logo ile kendimizi bağlayalım. Bu ne bileyim altında "Ben Türk insanını seviyorum ve kurallara uyuyorum", "Trafik Katili olmayacağıma ant içerim" gibi yazı ile desteklenmiş Türk Bayrağı olabilir diye düşünüyorum.
    İnsanlar araçlarının ön ve arka camlarına bu deklare ettikleri sözlerini, taahhütlerini sembolize eden çıkartmaları yapıştırsın. Böylece kurallara uyduğunu ve uyacağını oradaki tüm insanlara ifade etsin. Böylece ak koyun kara koyun belli olsun. Bu işareti taşıyıp da uymayanları ciddi şekilde (nasıl olur bilmiyorum ama) uyarsın. Utandırsın. Bir fikir olarak tartışalım derim bence... Hiçbir şey yapmadan beklemek yerine bu tip eylemlerle birbirimizi harekete geçirelim. Ne dersiniz?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetera

    sonunda kıs lastiklerimi aldım . 195/ 60/ 15

    HANKOOK W440 100ytl * 5 taksitle. fiyatı cok uygun geldi bana. kulanımı cok rahat ve ses yok. bakalım karda nasıl olacak.

    2004 ve 20005 test sonuclarına göre de iyi görünüyor ...

    test sonucları :http://www.hankooktire.com/turkish/product/tire_test_pcwwinter.asp


    Ben de geçen yıl Hankook aldım. Gerçekten oldukça sessiz bir lastik. Geçen yıl zincir takmadım. Bakalım bu yıl nasıl geçecek.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yumru

    kış lastiği kullanımı yakıt tüketimini ne kadar artırır??


    kış lastikleri yakıt tüketimini ortalama %2 artırır..sürtünme katsayısı daha fazla olduğu için..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tashtan

    fulda kristal ice 175/65/14 100ytl
    goodyear ultragrip7 (UG7) 175/65/14 120 ytl
    fiyat aldim nasildir arkadaslar?


    sanki azcık fazla geldi bana..185 65R 14 sordum 3-4 gün önce good year ug7 yi 120 liraya bıraktı,ug 500 ü de aynı paraya bırakırım dedi lastikçi..
    fulda'ya gelince ben ekim ayı ortalarında tanesini 72.5 liradan aldım lastiklerimi..fulda kristall montero 2-175 70R13 82T kristal ice da senin ebatta taş çatlasın 85-90 lira falan olsa gerek..
  • tavikide lassa
  • 175/70/R14...Michelin Alpine ve Continental TS800 arasında kararsız kaldım. Conti'nin satış fiyatı 135 YTL. Ancak özel bir indirimle 110 ya da 115 YTL'ye gelecek (belki biraz daha düşebilir). Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 9 Kasım 2006; 13:59:36 >
  • Michelin lastikler kuru yolda çok iyi. Karda ve suda da düz dur-kalklarda patinaj ve kızaklamayı engelleyebiliyor. Sessiz de. Ancak virajlarda dengelerini kaybedebiliyorlar. Yaz lastiklerinde tek geçilirler belki ama kışın işler değişiyor. Klasik zayıf ve narin yanaklarını kış lastiklerinde de sürdürmüşler. Tabanları sağlam olmasına rağmen yanaklardan dolayı uzun ömürlü olamayacaklar sonuçta. Fiyatları da hiç ucuz değil. Ucuz olanlara dikkat edin, üretimden kalkmış Alpine A2 olmasınlar. Şimdikiler A3.

    Bridgestone oldukça iyi ve dengeli ürünler üretiyor. Ama gereksiz yere çok pahalı. Küçük arabalarda LM20, ortalarda LM25 çok tutuluyor. Ama performans arayanlar fiyatlarına katlanabilirler. Diğerlerine göre sesli sayılabilir.

    Goodyear çok tutan UG6 serisinin üretimini bitirdi, UG7 ile yoluna devam ediyor. Kış şartlarına (ıslak yol, kar, buz) tamamen uygun lastikler yapıyor. Kuru yolda da kafa ütülemiyor. Kolay kolay da aşınmıyor. Fiyatları da uygun ve pazarlığa açık ürünler. Toplamda çok başarılı.

    Pirelli Snowsport ve Sotto modelleriyle oldukça iyi satıyor ve güzel de performans sunuyor. Kar ve buzda iyi, ıslak ve kuru yolda ortalamanın üzerindeler. Uzun ömürlüler. Ancak bazılarının aldıkları Wintercarving modelleri üretimden kalkmış modeller ve geçen senenin malları. O nedenle oldukça hesaplılar.

    Fulda modelleri özellikle "Uludağ taksicileri"nin lastikleri olarak lanse ediliyorlar. Çünkü ucuzlar. Kolay kolay aşınıp eskimediklerinden taksicilerin arayıp da bulamadığı iki özelliği sağlıyorlar (ucuz + uzun ömürlü). Ama performansta kesinlikle en iyi değiller. Kuru yolda ve ıslak zeminde tatminkarken kar ve buzda (görece) zayıf kalıyorlar.

    Diğerleri de arkadan takip etmekte.

    Şimdi lastiklerinden memnun olan arkadaşlar itiraz edebilirler. Haklıdırlar da. Ama unutmamk lazım: En kötü kış lastiği bile yaz lastiklerinden daha iyi performans vermektedir. Burada ise karşılaştırma kış lastikleri arasında olduğundan kabul etmek zor gelebilir.

    Çivili lastik konusunda, çivi çakılan lastiklerin çivilerini sökmek lastiği fena halde yaşlandırıyor. O yüzden kışın karın kalkmadığı yerler dışında lüks kaçar. Nokian teknolojisini kullanmak ise çok yüksek bütçe gerektiriyor. Aynı hız sınıfındaki bir 16" lastik, 210 liradan 375 liraya çıkabiliyor. Zincir takma zahmetine karşılık değip değmeyeceği şüpheli bir konfor.

    Sök-tak işlemlerinin janta zararından bahsedilmiş. Zaten bir kaç ayda bir tekerleklere balans ayarı yapılması tavsiye ediliyor. Bunun için de lastikler sökülür zaten. Hem patlayan lastiklerin çok da rastlanmayan bir durum olmadığını da biliyoruz. O yüzden jantım eskimesin diye yeni jant almak ne kadar akıllıca olabilir acaba?

    Bir de, lastikçilerinize sormadan geçmeyin: Benim yaşadığım yerdeki lastikçilerin depoları var ve yazlıklarımı depoluyorlar. Yaza doğru da kışlıkları depoya koyup yazlıklarımı tekrar takacaklar.

    .oO°Oo.




  • nokianın ürettiği tarzda çivili lastik üreten başka marka yokmu peki?
  • geçen hafta 4 adet bridgestone lm 20 aldım. tam test olmasada bir sefer buzda kullandım. tam değerlendirme olmasada görüşüm oldukça iyi. asıl test kar yağınca inşallah. yalnız genelde vakumluda olan uğultu sesi yol. nitro dolumu dahil adeti 95 ytl...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ebuyukdemirci

    geçen hafta 4 adet bridgestone lm 20 aldım. tam test olmasada bir sefer buzda kullandım. tam değerlendirme olmasada görüşüm oldukça iyi. asıl test kar yağınca inşallah. yalnız genelde vakumluda olan uğultu sesi yol. nitro dolumu dahil adeti 95 ytl...

    Eklemeyi unutmuşum... Saydığım üst seviye modeller içinde en sert taban ve omuz Bridgestone'da. Michelinde de taban sert ama omuz ve yanaklardaki yumuşak malzeme nedeniyle esneme yapabiliyor ve uzun ömürlü ama yol tutuşu iyi bir ürün elde ediliyor. Dolayısıyla özellikle ıslak zeminde dikkatli kullanmak lazım. Sert cisimler kaymaya daha meyilli olur. Özellikle de virajlarda ve dönüşlerde. Bayileri dışındaki lastikçilerle konuşarak teyid edebilirsiniz. Toyota kullanıcıları ne demek istediğimi fabrika çıkışı dört mevsim lastiklerine bakarak anlayabilirler.

    Buzda denemeseniz iyi olur, özellikle de ABS yoksa. Kış lastikleri hiç bir zaman tam buz lastiği değildir, genelde kar lastiği demek daha doğru olur. Ama ileriki günlere hazırlık olması çin antrenman yapılıyorsa o zaman başka.

    .oO°Oo.




  • Mesut arkadaşım tavsiyeni bekliyorum.

    205 55R16


    Good year UG 7 : 160 YTL
    Conti wintercontact T810 : 210 YTL
    Michelin Alpin : 225 YTL ( fiyatları direkt bayiden aldım, peşin fiyatlar)

    Yaz lastiği denince michelin fakat kış lastiğinde aynı şey akla gelmiyor, genel düşüncem bu yönde oluştu.

    Continental T810 bir sürü birinciliği var, yurt dışı sitelerde de çok tavsiye ediliyor.

    UG 7 ise AMS nin 205 55 R16 klansmanında rakiplerini eziyor. En iyi fiyat da onda!!!

    Sizce hangisi????

    Bir de H mı T mi ? üst konuda sordum ama kimse cevaplamadı. Aralarındaki tek fark hız limiti mi???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Mesut arkadaşım tavsiyeni bekliyorum.

    205 55R16

    Good year UG 7 : 160 YTL
    Conti wintercontact T810 : 210 YTL
    Michelin Alpin : 225 YTL ( fiyatları direkt bayiden aldım, peşin fiyatlar)

    Yaz lastiği denince michelin fakat kış lastiğinde aynı şey akla gelmiyor, genel düşüncem bu yönde oluştu.

    Continental T810 bir sürü birinciliği var, yurt dışı sitelerde de çok tavsiye ediliyor.

    UG 7 ise AMS nin 205 55 R16 klansmanında rakiplerini eziyor. En iyi fiyat da onda!!!

    Sizce hangisi????

    Bir de H mı T mi ? üst konuda sordum ama kimse cevaplamadı. Aralarındaki tek fark hız limiti mi???



    Bendeki lastik çapı 14" ve onun dışındakilerde bilmeden konuşmak istemem. Ama gerek Alman ADAC, gerek yerli modifiyem forumlarında konu enine boyuna defalarca ele alınmış. Türk fiyatlarına baktıkça eşdeğer kalite için çap büyüdükçe Michelin fiyatları farkı açarak uçuyor.

    Lastikçilerin kendi sitelerinde aldıkları birincilikleri ararsanız 100 liralık lastiklerin de sitelerinde birincilikler aldıklarını görürsünüz. Ben genelde kullanıcı, bayi, satıcı ve bağımsız (ve angaje değil akredite) test sitelerinin yorum ve sonuçlarını harmanlamaya çalışıyorum. Bunları güzel bir excel tablosunda birleştirip seçimimi yapıyorum.

    Ben böyle çalışarak fiyat/performansta kendi 175/65 R14 82T lastiklerim için Good Year'da karar kıldım. Halbuki kimi satıcılar Uludağ masalı anlatıp 2004-2005 imalatı elde kalmış Fulda Montero satmaya kalkmışlardı. Ben biraz fiyat da toplayıp bayinin karşısına dolu giderek liste fiyatı 122 olan lastiklerimi 12 ay taksitle 107,50 liraya alabildim. Yanımda da aynı şartlarla üç kişi götürdüm.

    Sizin için de böyle bir çalışmaya ihtiyaç var.

    Hız sınıfına gelince: Sabit tutulması gereken bilgi yük endeksi, yani sizde 91T ve 91H mümkün. Bunlar tekerlek başına 615kg yükte sırasıyla 190 ve 210km/h hızlara kadar dayanabilirler anlamındadır. Bu hız limitinden dolayı taban desenleri H modellerde biraz daya aksiyel eğimlidir, dişlerin oluşturduğu "V"ler biraz daha sivridir. Aklıma bu da bir fark olarak geldi işte eğer sayılırsa. Genelde de en çok yaz lastiği hızında kışlık seçilir. Ama ekonomi yapılacaksa bir alt hız da alınabilir.

    Bazen çapın da küçültüldüğünü de görüyorum. Bu tamamen ekonomi amaçlı bir düşünce. Burada yeni jant alınması gereği iyice düşünülmeli ve ondan sonra ekonomiklik hesabı yapılmalı. Az önce dedik: Yük endeksi sabit kalmalı. Bunun için çap küçülünce tabanı büyütmek gerekecektir. Bu nedenle de tabanda birim alana düşen basınç düşeceği için patinaj ve kızaklama riskleri de artarak beklenen verimi düşürecektir.

    Bu arada, ben konu hakkında her konuyu bilen bir "uzman" falan değilim. İhtiyaç halinde araştırmayı seven, bu arada da biraz olsun bilgilenen sıradan bir kullanıcıyım. Umarım yardımcı oluyorumdur ve yine umarım objektif kriterler ile kişisel görüşlerim ayırt edilebiliyordur.

    .oO°Oo.




  • evet dün ön tekerlere 2 adet michelin alpin a3 aldım. tabi havalar şu an iyi gidiyor nasıl olduğu sonra görücez. yanlız kararsız arkadaşlar için bazı önerilerim var. uzun araştırmalarım sonucu (lastik satanlar dahil) belli başlı markalar arasında inanın fazla fark yok. lassa snoways 2 plus , michelin alpina3 , continantel ts 780-800, good year UG 6-7. bu markalar arasında tercih yapacak arkadaşlara tavsiyem içiniz rahat olsun size en yakın satıcıdan fiyat olarak çevrenizde en uygun hangisiyse gidin alın. teknolojileri birbirine çok yakın zaten fiyat aralıklarıda çok benzer...
  • merhaba

    benwww.lastikcenter.com dan aldım. ürünler depoda beklemiş dğeil söylediğim gibi direk olarak pirelliden kargo ile geliyor. şu an kullanıyorum. Ayrıca şu açıdan bakabilirsiniz. Bir internet sitesi bir banka aracılığı ile kredi kartı ile internetten satış yapıyorsa firmanın sağlamlığı bakımından çok şüphe edilmez. çünkü zaten banka özellikle garanti firmayı çok ciddi şekilde araştırıp eğer uygun ise güçlü bir firma ise sanal pos sistemini açıyor. o yüzden bence tereddüte gerek yok.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tashtan

    benimde gordugum nette ucuz bayide cok pahali ama netten nereden guvenilir fiyat alip alisveris yapabilrim siz nereden aldiniz alttaki linkten mi yazarsaniz sevinmirim

    benim gectigimiz yillarda broadwayimdde kullandigim fulda kristaller vardi ve cok memnundum ama artik uretilmiyormus sanirim

    quote:

    Orjinalden alıntı: cmy

    FİYATLARA ÇOK DİKKAT

    internette bir lastik sitesinden pirelli snowcontrol 185 60 14 lastiklerimi aldım. bugün kargo bana ulaştı. bir pirelli bayisine gidip taktırdım. aynı lastikler orada da olduğu için fiyatlarını sordum.

    liste fiyati 170 ytl
    nakit ödersem 145 YTL

    ben aynı lastikleri internetten 100 ytl ye aldım ki buna kargo ve kdv dahil. Ayrıca ürünler direk olarak pirelli den bana kargo ile geldi. yani firmadan depodan falan çıkmadı...

    aradaki farklar 4 lastik için ciddi rakam tutuyor aman çok dikkat edin internet sitelerinde de araştırın bence öyle alın. sonuç olarak internet siteleride kredi kartına taksit yapıyor.






  • En kötü kış lastiği bile "yaz/4 mevsim lastiği"nden daha iyidir.
  • Internet fiyatlarına bir de sökme-balans-takma fiyatlarını ekliyor musunuz?

    Bayiden aldığınız lastiğin garanti belgesi de veriliyor. Muhatabınızı görüyorsunuz ve içinize sinmezse başkasına gidebiliyorsunuz. Internette bu biraz zor. Her mesaj yazdığınız siteden cevap vermeye tenezzül etmeyebiliyorlar.

    Ben kendi lastiğimi bayilerden en düşük 110lira/10 taksit buldum. lastix de buna 106,5 veriyordu. 3,5 lira için risk almaya değmezdi. sökme takma balans için de o günkü hava durumuna göre 20-40 lira ödemek gerekecek. Kaldı ki biraz daha pazarlık yaptım (bayi 110 lirayı duyunca kendisi düştü) 107,5 liraya 12 taksit yaptı, söktü, taktı, balans ayarladı, eski lastiklerimi deposuna koydu.

    Avantajları iyi görmek lazım. Yoksa arkadaşınki gibi uçuk fiyatlarda Internet kesin avantajlı.

    .oO°Oo.
  • Kelimesi kelimesine zevkle okudum.

    Teşekkür ediyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Mesudum


    quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Mesut arkadaşım tavsiyeni bekliyorum.

    205 55R16

    Good year UG 7 : 160 YTL
    Conti wintercontact T810 : 210 YTL
    Michelin Alpin : 225 YTL ( fiyatları direkt bayiden aldım, peşin fiyatlar)

    Yaz lastiği denince michelin fakat kış lastiğinde aynı şey akla gelmiyor, genel düşüncem bu yönde oluştu.

    Continental T810 bir sürü birinciliği var, yurt dışı sitelerde de çok tavsiye ediliyor.

    UG 7 ise AMS nin 205 55 R16 klansmanında rakiplerini eziyor. En iyi fiyat da onda!!!

    Sizce hangisi????

    Bir de H mı T mi ? üst konuda sordum ama kimse cevaplamadı. Aralarındaki tek fark hız limiti mi???



    Bendeki lastik çapı 14" ve onun dışındakilerde bilmeden konuşmak istemem. Ama gerek Alman ADAC, gerek yerli modifiyem forumlarında konu enine boyuna defalarca ele alınmış. Türk fiyatlarına baktıkça eşdeğer kalite için çap büyüdükçe Michelin fiyatları farkı açarak uçuyor.

    Lastikçilerin kendi sitelerinde aldıkları birincilikleri ararsanız 100 liralık lastiklerin de sitelerinde birincilikler aldıklarını görürsünüz. Ben genelde kullanıcı, bayi, satıcı ve bağımsız (ve angaje değil akredite) test sitelerinin yorum ve sonuçlarını harmanlamaya çalışıyorum. Bunları güzel bir excel tablosunda birleştirip seçimimi yapıyorum.

    Ben böyle çalışarak fiyat/performansta kendi 175/65 R14 82T lastiklerim için Good Year'da karar kıldım. Halbuki kimi satıcılar Uludağ masalı anlatıp 2004-2005 imalatı elde kalmış Fulda Montero satmaya kalkmışlardı. Ben biraz fiyat da toplayıp bayinin karşısına dolu giderek liste fiyatı 122 olan lastiklerimi 12 ay taksitle 107,50 liraya alabildim. Yanımda da aynı şartlarla üç kişi götürdüm.

    Sizin için de böyle bir çalışmaya ihtiyaç var.

    Hız sınıfına gelince: Sabit tutulması gereken bilgi yük endeksi, yani sizde 91T ve 91H mümkün. Bunlar tekerlek başına 615kg yükte sırasıyla 190 ve 210km/h hızlara kadar dayanabilirler anlamındadır. Bu hız limitinden dolayı taban desenleri H modellerde biraz daya aksiyel eğimlidir, dişlerin oluşturduğu "V"ler biraz daha sivridir. Aklıma bu da bir fark olarak geldi işte eğer sayılırsa. Genelde de en çok yaz lastiği hızında kışlık seçilir. Ama ekonomi yapılacaksa bir alt hız da alınabilir.

    Bazen çapın da küçültüldüğünü de görüyorum. Bu tamamen ekonomi amaçlı bir düşünce. Burada yeni jant alınması gereği iyice düşünülmeli ve ondan sonra ekonomiklik hesabı yapılmalı. Az önce dedik: Yük endeksi sabit kalmalı. Bunun için çap küçülünce tabanı büyütmek gerekecektir. Bu nedenle de tabanda birim alana düşen basınç düşeceği için patinaj ve kızaklama riskleri de artarak beklenen verimi düşürecektir.

    Bu arada, ben konu hakkında her konuyu bilen bir "uzman" falan değilim. İhtiyaç halinde araştırmayı seven, bu arada da biraz olsun bilgilenen sıradan bir kullanıcıyım. Umarım yardımcı oluyorumdur ve yine umarım objektif kriterler ile kişisel görüşlerim ayırt edilebiliyordur.

    .oO°Oo.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mesudum


    quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Mesut arkadaşım tavsiyeni bekliyorum.

    205 55R16

    Good year UG 7 : 160 YTL
    Conti wintercontact T810 : 210 YTL
    Michelin Alpin : 225 YTL ( fiyatları direkt bayiden aldım, peşin fiyatlar)

    Yaz lastiği denince michelin fakat kış lastiğinde aynı şey akla gelmiyor, genel düşüncem bu yönde oluştu.

    Continental T810 bir sürü birinciliği var, yurt dışı sitelerde de çok tavsiye ediliyor.

    UG 7 ise AMS nin 205 55 R16 klansmanında rakiplerini eziyor. En iyi fiyat da onda!!!

    Sizce hangisi????

    Bir de H mı T mi ? üst konuda sordum ama kimse cevaplamadı. Aralarındaki tek fark hız limiti mi???



    Bendeki lastik çapı 14" ve onun dışındakilerde bilmeden konuşmak istemem. Ama gerek Alman ADAC, gerek yerli modifiyem forumlarında konu enine boyuna defalarca ele alınmış. Türk fiyatlarına baktıkça eşdeğer kalite için çap büyüdükçe Michelin fiyatları farkı açarak uçuyor.

    Lastikçilerin kendi sitelerinde aldıkları birincilikleri ararsanız 100 liralık lastiklerin de sitelerinde birincilikler aldıklarını görürsünüz. Ben genelde kullanıcı, bayi, satıcı ve bağımsız (ve angaje değil akredite) test sitelerinin yorum ve sonuçlarını harmanlamaya çalışıyorum. Bunları güzel bir excel tablosunda birleştirip seçimimi yapıyorum.

    Ben böyle çalışarak fiyat/performansta kendi 175/65 R14 82T lastiklerim için Good Year'da karar kıldım. Halbuki kimi satıcılar Uludağ masalı anlatıp 2004-2005 imalatı elde kalmış Fulda Montero satmaya kalkmışlardı. Ben biraz fiyat da toplayıp bayinin karşısına dolu giderek liste fiyatı 122 olan lastiklerimi 12 ay taksitle 107,50 liraya alabildim. Yanımda da aynı şartlarla üç kişi götürdüm.

    Sizin için de böyle bir çalışmaya ihtiyaç var.

    Hız sınıfına gelince: Sabit tutulması gereken bilgi yük endeksi, yani sizde 91T ve 91H mümkün. Bunlar tekerlek başına 615kg yükte sırasıyla 190 ve 210km/h hızlara kadar dayanabilirler anlamındadır. Bu hız limitinden dolayı taban desenleri H modellerde biraz daya aksiyel eğimlidir, dişlerin oluşturduğu "V"ler biraz daha sivridir. Aklıma bu da bir fark olarak geldi işte eğer sayılırsa. Genelde de en çok yaz lastiği hızında kışlık seçilir. Ama ekonomi yapılacaksa bir alt hız da alınabilir.

    Bazen çapın da küçültüldüğünü de görüyorum. Bu tamamen ekonomi amaçlı bir düşünce. Burada yeni jant alınması gereği iyice düşünülmeli ve ondan sonra ekonomiklik hesabı yapılmalı. Az önce dedik: Yük endeksi sabit kalmalı. Bunun için çap küçülünce tabanı büyütmek gerekecektir. Bu nedenle de tabanda birim alana düşen basınç düşeceği için patinaj ve kızaklama riskleri de artarak beklenen verimi düşürecektir.

    Bu arada, ben konu hakkında her konuyu bilen bir "uzman" falan değilim. İhtiyaç halinde araştırmayı seven, bu arada da biraz olsun bilgilenen sıradan bir kullanıcıyım. Umarım yardımcı oluyorumdur ve yine umarım objektif kriterler ile kişisel görüşlerim ayırt edilebiliyordur.

    .oO°Oo.


    kusura bakmazsanız birşey soracağım;2004-2005 imalatı fulda kristall montero 2 leri uludağ masalı anlatıp size satmaya kalkmışlardı ya,acaba daha evvel fulda kristall montero 2 lastik kullandınız mı?kullanmadıysanız çevrenizde kullanan var mıydı?eğer kullandıysanız nesinden memnun kalmadınız,kullanmadıysanız kötü lastikler olduğuna nasıl kanaat getirdiniz?eğer kötü bir kanaat getirmediyseniz neden elde kalmış 2004-2005 imalatı fulda kristall montero 2 lastikleri bana satmaya kalktılar dediniz?emin olun fulda kristall montero 2 lastikleri verilen paranın hakkını veriyor..kaldı ki test sonuçlarına bakarsanız montero lastiklerin ne altta kaldığını ne de en üstte olduğunu gayet dengeli performans verdiğini ve fiyatıyla da avantaj sağladığını görürsünüz,kaldı ki ben yıllardır yüz binlerce kilometre yapmış mesleği şoförlük olan bir kimse olarak kendi aracımda da fulda kristal montero 2 lastikleri kullanıyorum ve bir çok markanın yaz kış 4 mevsim lastiğini kullandım..inanınız diğer marka kış lastiklerinden ne çok üstün ne de onlardan aşağı,bariz bir fark göremiyorum aralarında..işini yapıyor..tercih etmemek ayrıdır ama falan yıl üretilmiş filan lastikleri satmaya kalktılar dedinizmi bence o markaya ve onu tercih edenlere haksızlık etmiş oluyorsunuz..yoksa ben gereksiz bir alınganlık mı yaptım acaba ne dersiniz?




  • kış lasltiğinin ucuzuda aynı pahallısıda alın ucuzundan 4 adet kışı çıkartın rahatcana
    gereksiz yere polimik yapmayın
    ama normal lastikte paraya kıyın


    michelin in fransız malı olduğunu unutmayın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.