Şimdi Ara

kısa yol gitmis arabada ne problem olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İkinci el bir araç bakmaktayım, sahibinin soyledigine gore arac her gun 8 km kullanılmıs en fazla, en kötü yanı bu imiş. Bende tabii tabii dedim ama anlamadım bunun ne gibi bir kötülük doguracagını :) Motor ısınmadan biten yolun araca ne gibi zararı olabilir?

    Tesekkurler



  • 8 km motorun ısınması için yeterlidir bence, tabi motor yağı çok kalitesiz değilse. Bir de trafik varsa baskı balata ömrü kısalabilir. Aklımda başka bir şey gelmiyor, Daha tecrübeli arkadaşla eksiklerim varsa eklerler.
  • adam arabaya adam gibi baktı ve adam gibi kullandı ise kısa mesafenin hiçbir zararı olmaz
  • Tam 10 yıldır her gün 8 km gidiyordum, şimdi her gün 18 km gidiyorum. Araçlarım tertemiz, motorları da düşük km'de, yılda sadece yaz aylarında yaptığım km fırlar, yoksa şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadım, sadece şehiriçinde benzini uzun yola oranla daha fazla harcar ama motorda hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Hatta hep erken vites yükselttim ve motor freninden azami istifade ettim.
  • sürekli kısa mesafe kullanmak egsozun daha çabuk çürümesine neden olur, özellikle kış aylarında motordan çıkan sıcak gazlar soğuk egsoz içinde yoğunlaşarak sıvı hale geçer ve kısa mesafe gidildiği için bu sıvı atılamaz ve egsoz içinde kalarak paslanma ve çürüme yapar.
  • kısa mesafe kullanımı ancak yüksek km li araçlarda fark eder yani 30-40 bin km deki bir araç için çok fark etmez, yüksek kilometreli olupta uzun yolda km yapmış araçların motor parçalarının daha az aşındığı söylenir.
  • kısa mesafede kullanılan aracın motoru kurum bağlar derler uzun yolda yüksek devirde kullanınca kurumu atıyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama şahsen araç temizse hemen alırım
  • Dizel bir arabaysa ve sürekli kısa mesafelerde kullanılmış ise pek sıcak bakmam açıkçası ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganss

    sürekli kısa mesafe kullanmak egsozun daha çabuk çürümesine neden olur, özellikle kış aylarında motordan çıkan sıcak gazlar soğuk egsoz içinde yoğunlaşarak sıvı hale geçer ve kısa mesafe gidildiği için bu sıvı atılamaz ve egsoz içinde kalarak paslanma ve çürüme yapar.

    harika açıklama olmuş
  • Aynı km'deki kısa mesafede kullanılmış araçlar ile uzun mesafede kullanılmış araçlar arasında çok fark olur. Basit bir örnek 100 km boyunca motor sabit 90 derecede 1 veya 2 defa vites değiştirilerek giden aracın yıpranmasıyla aynı mesafede 150-200 vites değişimi yapan sürekli değişken devirde çalışan ve gittiği yolun yarısı boyunca motorun soğuk olduğu aracı yıpranmasının aynı olmayacağı aşikardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___Murat___

    Aynı km'deki kısa mesafede kullanılmış araçlar ile uzun mesafede kullanılmış araçlar arasında çok fark olur. Basit bir örnek 100 km boyunca motor sabit 90 derecede 1 veya 2 defa vites değiştirilerek giden aracın yıpranmasıyla aynı mesafede 150-200 vites değişimi yapan sürekli değişken devirde çalışan ve gittiği yolun yarısı boyunca motorun soğuk olduğu aracı yıpranmasının aynı olmayacağı aşikardır.

    Muhakkak ...
  • Ayrıca şöyle birşey daha var uzun yolda ortalama 100 km ile gidersen 1 saatte 100 km yol yaparsın
    Ama kısa mesefalerde 50 km ile gitsen 100 km yolu için motor 2 saat çalışmış olacak. Şahsen istanbulda kullanılmış 50 bin km araç alacağıma uzun yolda kullanılmış 100 bin km deki aracı almayı tercih ederim.
  • Benim araçta öyleydi.
    4 senede 16.000km yol yapmıştı aldığımda. Dizel.
  • Bende anca senede 4 bin km yapiyorum ve 5ci senede 24binkm oldu opel astra g kasa. Malesef kisa mesafeler kullanmak zorundayim zonguldak merkez kucuk bir yer her gun kullanmama ragmen anca bu kadar oldu!!! Kisa mesafe kullanmanin tek kotu tarafi kurum birikmesi olabilir tam yanma olmayacagi icin cunku hic bir zaman tam devrindede kullanamiyorsunuz surekli bir seyler cikiyor onunuze tam hizlandim derken "). ben de memnunum sanirim dusuk kilometreli olarak araci daha iyi bir fiyata elde cikarabilirim.....
  • Tam sentetik yağ kullanıldıysa hiç bir problem olmaz. Daha 1. kilometrede motor ısınmış olur tam sentetikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.