Şimdi Ara

KİŞİNİN ONAYI OLMADAN HATTIN BAŞKA OPERATÖRE TAŞINMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son günlerde çok sık biçimde "hattım başka operatöre geçirilmiş", "hattım birden çekmemeye başladı", "faturam kabarık geliyor"... gibi şikayetlerin çoğaldığını duyuyordum. Hatta geçen televizyonda bir kadının hesabındaki tüm paranın izni olmadan çekildiğine dair haber izlemiştim. Şimdi birileri sizin hat açarken verdiğiniz kimli fotopinizi ele geçiriyor ve sadece bu fotokopi ve sizin telefon numaranız ile hattınızı başka GSM operatörüne taşııyor veya sim kartınızın yeni bir kopyasını çkarıyor.

    Dün kayınvalidemin , bugün de eşimin Avea kontörlü hatları isteğimiz olmadan Turkcell'e geçirilmiş. İlginç olan ne mesaj gelmiş ne uyarı taşıma ile ilgili olarak. Ciddi bir sehtakarlık süreci bence bu iş. Bankacılık işlemlerinde kullanılan hattı başka GSM operatörüne taşımak veya hattı kopyalamak ki bunu da sim kartım kayboldu suya düştü gibi iddialar ile kimlik fotokopisini kullanarak yapıyorlarmış.

    Turkcell’i aradık diyorlar ki kimlik bilgileriniz uyuşmuyor annenizin kızlık soyadı yanlış ya biz evlendik eşimin soyadı da kimliği de değişti dedim faks çekin dediler faks da çektik. Şimdi savcılığa dilekçe vereceğiz. Avea'ya mail attım bu konuda b,rşeler yapın diye, müşteri hizmetlerini aradım kimlik fotokopisi ve kişisel bilgileriniz başkasına ise yapacak birşey yok diyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Dedim ki ben hattımın Avea dışındaki başka bir GSM operatörüne taşınmasını istemiyorum. Yok dediler bunu yapamıyoruz. Peki nasıl engellenecek bu durum dedim cevap yok. Bana güvenlik için online işlem için bir soru cevap belirleyin abone merkezlerinden dediler. Gittim adam diyor ki bu sadece online işlemlerde size güvenlik sağlar yoksa hat değişiklini direk kimlik fotokopisi ile yapıyoruz ve Avea'yı arayıp bu kişi istiyor mu diye sormuyoruz. GSM şirketi de aramıyor dedi. Yani şaştım kaldım şerefsizin birinin elinde sizin kimlik fotokopiniz varsa vay halinize yani. Sözde kimliğe bakmadan işlem yapılmıyor deniyor ama burası Türkiye herşey yapılıyor hangimizden kimlik sordular veya resime bakıp bu senmisin değilmisin diye suratımıza baktılar. Ben hatırlamıyorum.

    Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşların tüketici hakem heyetine başvurduklarını okuyorum bu yanlış. Burada ciddi bir suç var tüketici hakları ile ilgili değil, kişisel bilgilerin korunmaması sızdırılması, adınıza sahte belge ile işlem yapılması, yerinize imza atılması söz konusu. Bu nedenle bu hakem heyetiyle tüketici mahkemesi ile olacak iş değil. Burada sizin adınıza sizin izniniz olmadan yapılan bir işlem var.

    Hemen savcılığa başvurun önce kısaca numaralarınız ne zaman nereden aldığınız ne zaman kapandığı gibi konularda bilgi verin. Sonra sonuç kısmına “maddi ve manavi tazminat taleplerim saklı kalmak kaydı ile gerekli tahkikatın yapılarak, suçluların cezalandırılması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim” şeklinde bitirin. İnceleme sonunda dava açılır ve sonrasında siz bu alçaklardan tazminat da alabilirsiniz. Farz edin ki çok önemli bir telefon bekliyorsunuz trilyonluk bir iş var ve hat kapandı telefon geldi size ulaşamadılar işi başkasına verdiler. Ne olacak böyle durumda. Onun için tazminat da isteyin. Bu alçakları cezalandırmak ve o salak bayi sahiplerine ceza vermek şart.

    Sabahtandır sinir oldum bu ülkede namuslu dürüsüt vatandaş olmak ne kadar zor alçak ve namussuzlar bundan cesaret alıyorlar işte. Buna acilen dur demek lazım.







  • şu numara taşıma işlemini ya iptal etsinler yada daha güvenli bir çare bullsalar iyi olur. sokaklarda numara taşıyalım diye telefoncular stand kuruyorlar, köylerde geziyorlar. mesela numara taşımak için başvurunca telefonla arasalar numara taşımak için başvurmuşsunuz onaylıyor musunuz diye . nufus cüzdanları kredi kartı gibi çipli olsa üstünde tc numarası yazmasa .
  • Konuyu gördüğüm iyi oldu. Allah korusun başımıza gelirse ne yapacağımızı bilelim.
  • Olay yargıya taşınmış durumdadır. Gelişmelerden haberdar edeceğim herkesi. Donanımhaberi seviyorum konu google'da en üst sırada çıkıyor. Sanırım bu tip sorunu olan herkesin takip edeceği bir başlık olacak.

    Biz elimizden geleni yapacağız. Bugün savcılıktan imza ve yazı örneği verdik. Soruşturma başladı bakalım artık. Sırada tazminat davaları var, her iki şirkete birden dava açacağız çünkü ikisi de suçlu. Biri bilgileri sızdırmış diğeri gerçek belge ve şahış olmadan işlem yapmış. Bunu yapan kişi de zaten evrakta sahtecilikten baya bir ceza alacak. Bayilerin ikisi de kapatılabilir. Bunu oyu şaka zanneden varsa cazası büyüktür haberleri olsun.
  • kardeş işin peşini bırakma biraz uzun sürebilri ama sürsün ;)
  • benimde buna benzer olay başıma geldi, avea dan adıma sahte evrakla faturalı hat abonelik sözleşmesi açmışlar, icra geldi evime, savcılığa başvurdum, şimdi bekliyorum... arkadaşlar ben devletin bimer sitesine (http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr) sıkıntımı ve şikayetimi anlattım, sahte abonelik-açık hat suçları için yasa çıkarmalarını istedim, bu suçtan sadece şahıs yada bayii değil aynı zamanda gsm şirketininde yüklü miktarda ceza alması için yasa çıkarmalarını istedim ve şikayetle bereber ihbarda bulundum, benim gibi binlerce mağdur oldugunu anlattım. arkadaşlar sizlerde benim gibi bimer e şikayet ve ihbarda bulunursanız, aynı zamanda ceza yasası cıkmasını istiyorsanız lütfen yazın.birlikten kuvvet dogar. (http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.