Şimdi Ara

Kişisel bilgilerimin ele geçirilmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar

    Sosyal medya üzerinden yaptığım bir konuşmanın büyümesi sonucunda iş ciddileşince telefonum çaldı ve açtığımda karşımdaki kişinin tartıştığım kişi olduğunu anladım. Daha sonrasında tartışma devam edince benim ve tüm ailemin adını sayarak (yeğenlerim de dahil tüm sülalemin bilgilerini kimlik numarası ve telefon numarası da dahil) beni tehdit etti karşıdaki kişi. Konuşmayı yaptığım telefon abimin üzerine kayıtlı olmasına ve ben anonim bir hesapla bu tartışmayı yapmama rağmen benim adımı söyledi. Yani telefon numarasından bulduğunu söylesem bu durumda abimin bilgilerini bulması gerekirdi. bunu da geçtim kişinin elinde tüm sülalemin kimlik numarasından telefon numarasına kadar bilgilerim mevcut. bu nasıl olabilir ve bu durumda ne yapmam gerekir ? Not: sosyal medyada yaptığım tartışmada ne ismimi ne numaramı hiçbir bilgimi paylaşmadım zaten paylaşsam bile benim tüm ailemin hatta sülalemin bilgilerine nasıl ulaşıp beni tehdit edebilir aklım almıyor. Yardım edin lütfen. Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok zor olmamıştır emin ol tam nasıl yapılır bilmesemde bir şekilde ip adresinizi bulmuştur gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten. Tc no da iddaya göre 101 milyon kişinin tc ad soy ad adresi bir şekilde ele geçirildi. Tartıştığın kişi kaç yaşında bilemem ama öğrencim 13 yaşında bu yüzden işlem gördü. Yani 13 yaşında kodlama bilmeyen biri bile bu bilgilere bir şekilde erişebiliyorken seni tehdit eden neler bulur.

    Asıl mesele kendini anonim sanıp klavye delikanlılığı yapmakta bence. İnternette anonimlik diye birşey yok. Sadece önemli olmayan kişi var. İhtiyaç olduğunda hemen tespit edebilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/04/160406_yildirim


    Benim size tavsiyem şu, eğer tehdit altında olduğunuzu hissediyorsanız hemen en yakın karakola gidin ve durumu anlatın.


    https://www.egm.gov.tr/en-yakin-polis-merkezi


    Bir daha da kimseyle tartışmayın hocam, gerek de yok zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.