Şimdi Ara

Kitap Okumaya Özendirme Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
12
Favori
3.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 11 günde 3. kitaba başladım, kendi adıma bir rekor bu
  • Birkaç ay önce bir günde bir kitap bitirirdim. Sonra anladım yarış atı gibi okumak fayda vermiyor.

    En sevdiğim tür araştırma kitapları ve ansiklopediler. Şu anda İhtilalin Mantığı ve 27 Mayıs İhtilali'ni okumaktayım.
  • Kitap okumamak için bahane üretenler genelde tembel insanlar.
    Bu aralar bende tembelim hiç okuyasım gelmiyor.
    Üstümden atmam lazım şu tembelliği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hit The Road Jack -- 23 Ağustos 2015; 14:54:46 >
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Peter Cave - İnsan Yemenin Nesi Yanlış'ı ilginç bulmuştum bende daha önce ama alma fırsatım olmamıştı, tavsiyeniz üzerine alabilirim belki sonra. Felsefe iyidir, bende zamanında giriş niteliğinde kitaplar alıp onları okumadan direk ağırlara geçmiştim, şimdi de onların bir kısmını değerlendirme niteliğinde okuyorum. Bu arada epey hızlanmışsınız, umalım ki alışkanlık olsun okumak ve kaybolmasın. :)

    Bu arada, bir ara felsefi bir tartışma yapılabilir esasında, fikir alışverişi niteliğinde.


    Düzenleme: İnsan Yemenin Nesi Yanlış'ı Claude Levi-Strauss - Hepimiz Yamyamız ile karıştırmışım, şimdi fark ettim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masque of the Red Death -- 25 Ağustos 2015; 16:49:32 >
  • Az önce bir konuda gördüm, arkadaşın biri demişki "Şu zamanda yapılacak en iyi aktivite okumak ". Arkadaş tespitin kralını yapmış.
    Okuyun yani
  • Sonunda Denemeler'i bitirebildim. Vakit kaybetmeden, iki sene kadar önce yarısına kadar okuduğum Felsefenin Tesellisi'ne baştan başlıyorum.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    3. kitabınız mı ? O kitabı biraz incelemiştim. Okuduğum kadarıyla güzeldi.
  • Konuyu güncel tutalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günde en az "x sayfa" mantığı oldukça işe yarıyor. Ben öğrencilik zamanımda en az 60 sayfa diye kural koyardım. (Bu arada öğrencilik zamanım derken 30 yıl geçmedi, 3 ay falan geçti :D ) Kimi günler 60'ı çok rahat aşıyordum tabi, çok yoğun günlerde de 30-40'ta falan kalıyordum. Ancak her halükarda işe yarıyor ve sürekli okumamı sağlıyordu. Tavsiye ederim.
  • 6. kitaba başladım. Yılda bir kaç kitap okuyan benim için, 27 günde 5 kitap bitirmek adeta bir mucize

    Başladığım kitap: Roger Scruton - İçiyorum Öyleyse Varım
  • Ben kitap okumak için motivasyonumu bilgi öğrenmek bir de düşüncemi geliştirmek için okuyorum son 1 senedir. Önceden zevk almak için okurdum fakat dediğim gibi son 1 sene okuma amacım değişti ( herkes de aynı değişimi geçirmeli bence). O sebeple son bir senedir klasikler ve tarih kitabı okuyorum( tarihi roman değil tabiki :D).
  • Aşırı derecede gereksiz bir kitapmış İçiyorum Öyleyse Varım.Başladığım için yarım bırakmak istemiyorum, ama konu tamamen şarap üzerine. Sürekli Fransız ve İngiliz bağlarından, üzümlerinden, şaraplarından, yemeklerinden bahsediliyor. Bu kitabın Felsefe ile ilgili olduğunu ne düşündürmüş de bana satın aldırmış hayret ediyorum. Önsözüne mi aldandım artık, bilemiyorum.
  • Konuya yazmayalı bayağı zaman olmuş. Şu son aylarda Murakami'nin kitaplarından okudum; Sahilde Kafka, 19Q4, Yaban Koyununun İzinde, Zemberekkuşunun Güncesi, Koşmasaydım Yazamazdım.. George Orwell'in 1984 ve Hayvan Çiftliği'ni okudum.

    İşe gidip gelirken günde toplam 3,5 saat gidiyor yolda. Bu sürenin otobüs ve metroda geçen kısımlarında genellikle e-okuyucumdan kitap okuyorum. Günlük 2 saat kadar. Bu sayede bayağı kitap okuyabildim dostlar.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Sahilde Kafka romanı güzel miydi almayı düşünüyorum da murakamiden daha önce hiç kitap okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mars. kullanıcısına yanıt
    Murakami'nin samimi ve anlaşılır bir dili var. Ancak kitaplarında genellikle beklediğiniz gibi bir final bulamıyorsunuz. Bu açıdan Lost dizisine benzetiyorum tarzını; okurken bayağı meraklandırıyor, sonunu nereye bağlayacağını düşünüyorsunuz sürekli. Ama finalinde açıklama bölümünü kısa ve üstünkörü geçiyor. Bir de kitaplarına sürekli bir paralel dünya havası hakim.

    Yine de tavsiye ederim okumanızı. Bu saydıklarım dışında daha önce Renksiz Tzukuru'yu da okumuştum Murakami'den. O da fena değildi.
  • Bu konuyu çok beğendim, takip edeceğim.

    Kitap okumama konusunda bahane üretmede üstüme yoktur diye düşünüyorum. Beni bu konuda en çok alıkoyan şey, sizinde belirttiğiniz gibi internet'te vakit geçirme arzusu. Bunun mutlaka önüne geçmem gerekiyor diye düşünüyorum çünkü bu dünyadan yeterince kitap okumadan, okumanın zevkine varmadan ayrılmak istemiyorum. Bildiğiniz gibi hayat çok hızlı geçiyor ve bu hızın üstüne koymak istemediğim şey ise pişman olmak olacaktır. Elimden geldiğince okuduğum kitapları ve tarihlerini burada paylaşacağım.

    1. Kitap Mastermind Sherlock Holmes Gibi Düşünmek 11.04.2016 - ?

    Sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 12 Nisan 2016; 11:39:15 >
  • Konuya uzun süredir yazmıyorum. Bu süre zarfında çok kitap okudum, isimlerini tek tek hatırlayamam elbette. Sadece şunu söyleyebilirim ki, bu 30 sayfa kuralım, benim için çok işe yaradı. Bunu bir alışkanlık haline getirdim.

    Okuduğum kitaplardan bazıları;

    Kuyucaklı Yusuf
    Satranç
    Sputnik Sevgilim
    Suç ve Ceza
    Kendinizle Barışık Olmak
    Şeker Portakalı
    Simyacı
    Alamut Kalesi
    Köpeğinize kuantum fiziğini nasıl öğretirsiniz?
    Leş
    Şah ve Sultan
    Od
    Felsefenin Temel İlkeleri

    Daha çok var ama şu an aklıma gelenler bunlar sadece. E-reader cihazımın da çok faydasını gördüm, taşıma kolaylığı sağlıyor.

    Okumaya devam arkadaşlar
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Felsefenin temel ilkelerini say yayınlarından mı okudunuz? Okuduğunuz basımın çevirisi nasıldı?

    Bu arada konu iyiymiş. Benim de tatil dönemlerinde en az 40 sayfa kuralım var. Bazen 35'e falan düşürsem de genelde kurala uyuyorum.
    Yalnız bunun da şöyle kötü bir özelliği var, 40 sayfayı okuyunca, kitaptaki okuduğum bölümün bitmesine 5-6 sayfa kaldıysa bölümü bitiyorum, daha çok varsa direk 40. sayfada okumayı bitiriyorum. Ya da bölüm bittiği için 35. sayfada bırakıyorum falan. Bu şekilde ödev yapıyormuş gibi hissetsem de daha iyi çünkü öbür türlü sizin de dediğiniz gibi oturup okumaya başlamak zor oluyor.
    Onun dışında okul zamanlarımda sayfa sınırım yok. Nadiren hiç okumadığım da oluyor ama okul zamanlarında günlük ortalama 20 sayfa falan okuyorumdur heralde.

    Edit: Pardon felsefenin temel ilkelerini, felsefenin ilkeleriyle karıştırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LePortaBim -- 21 Ocak 2017; 12:47:4 >




  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Ben o kitabı bi sahafta görüp de almıştım, baya eski bir versiyonu. Alter yayınları. Eski olmasından mütevellit eksiklikleri vardı ama 5 TL'lik kitap da anca bu kadar olur

    Edebi eserlere pek para vermiyorum açıkçası. Ekşi sözlük meritokrasiden indirdiğim arşivi kullanıyorum Kobo e-okuyucum üzerinden. Felsefe ve tarih kitaplarına para veriyorum sadece, kütüphanemde bulunmasını istediklerime.
  • Albert Camus - Yabancı'yı okudum bugün. Zaten kısa bir kitapmış, bitti hemen.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.