Şimdi Ara

Kitap Okumaya Özendirme Konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
12
Favori
3.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Kitap okumayı alışkanlık haline getirdiğinize sevindim ayrıyeten konunuzuda yararlı buldum umarım herkese bu alışkanlığı aşılarsınız takipteyim.
  • Güzel konu olmuş hocam. Gerçi motivasyona ihtiyacınız kalmamıştır şimdi sizin. :D

    Ben kitap okumaya yeni yeni başladım sayılır. Kitap okumak istiyorum ama ne tarz okumak istediğimi bilmiyorum. Bu sabah Kinyas ve Kayra'yı bitirdim ama şu an ne okuyacağım hakkında hiçbi fikrim yok.
  • Maskeli Bilo kullanıcısına yanıt
    Bence en çok satılan kitaplardan başlayın hocam. Kendi kriterlerinizi belirleyene kadar bunlar birer fikir verecektir size. Idefix gibi sitelerde popüler kitaplar listeleri oluyor, onlara bir göz gezdirin..
  • Fahrenheit 451, bir kaç günde bitti.. Bugün Puslu Kıtalar Atlası'na başlıyorum.
  • Tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Nefistir hocam, küçük prens ile birlikte her yıl okurum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KolonyaAdam kullanıcısına yanıt
    Başladım bakalım, henüz %10 kadarını okudum.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Fahrenheit 451 diyorum hocam :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KolonyaAdam kullanıcısına yanıt
    Haa pardon Ben, baskıcı yönetim konusunda George Orwell'in 1984'ünü daha çarpıcı bulmuştum.

    Ama yine de güzel kitaptı Fahrenheit 451 de.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    451 Fahrenheit kağıdın yanma sıcaklığı hocam bu arada.Duyduğumda çok şaşırmıştım ben

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayı bırakma tekrar başlaması zor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu okudum bugün. Kısa bir kitap zaten, bir kaç saatte bitti.

    Aldous Huxley - Algı Kapıları'na başladım. Puslu Kıtalar Atlası'na da devam ediyorum.
  • Puslu Kıtalar Atlası da bitti. Çok güzel kitapmış, çok beğendim. Başta dili ağır geldi ama ilk yirmi sayfadan sonra yazarın dili çözüldü birden, normale döndü.

    Sadık Hidayet - Kör Baykuş'a başlıyorum (16.02.2017 / 22:00)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 16 Şubat 2017; 21:56:41 >
  • Bende aynı sizin gibiydim kitap okumaya bahaneler üretmekte üstüme yoktu ama düşündüm kendi kendime üniversite de öğrenciyim sonuçta bir sürü boş vaktim var ve bu boş vaktimi sürekli gezip eğlenmek yerine kendimi geliştirmek ve istediğim şeylere tam odaklanabilmek için kararlar aldım. Ve ilk kararım düzenli olarak ilgimi çeken kitapları alıp okumak oldu. Herşey ölçüsünde yapıldığı Zaman o kadar zevkli oluyor ki bunu kitap okumaya başladıktan sonra fark ettim. İnsanın kendisine zaman ayırması karar güzel birşey yokmuş. Hem kitap okumaya başladıktan sonra fark ettiğim en güzel ilerleme konuşma yaparken karşımdaki kişileri ikna etme ve onları kendime bağlayabilmek olduğunu gördüm. Karşımdaki kişilere kendimi daha rahat ifade edebiliyordum. Bunlar en basit örnekleri insanın gerçekten hayal gücünü ve olaylara bakış açısını değiştiriyor bu kitaplar. Daha önce böyle kitap okuyan kişilere imrenirdim ama şu an sayfalarını keyifle okuduğum kitapları anlatmak mümkün değil. Şu sıralar oyununu da oynadığım ve ardından serisini aldığım metro 2033 ve metro 2034 kitaplarını aldım. Rus bir yazar olduğu için isimler ve içerisinde geçen bölgeler Rusça olduğundan okurken zorlansam da alıştım diyebilirim. Bahaneyi bırakıp bir kez başladın mı devamı geliyor. İyi formlar herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreaplk -- 16 Şubat 2017; 18:57:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel konu takip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle sağlamından bi 6 yıllık hort yapalım bakalım.  


    3 senedir senede ortalama 40 kitap okuyorum. Daha doğrusu 2020 ve 2021'de bunu yapmıştım ama 2022 kpssye hazırlanmakla geçtiği için fazla kitap okuyamamıştım. Bu sene de daha 7 kitap okudum. Benim de problemim kitap okumayı düzene oturtamamak aslında. Bazen bir anlık heves geliyor tak tak 5-10 kitap bitiyor. Bazen de 3-4 ay hiç kitaba ellemiyorum. Böyle olmasındansa düzenli bir şekilde okumayı yeğlerim. Bunun için ben de kendime hedef koydum, ödev gibi her gün ne olursa olsun o kitabın kapağını açıyorum. Sayfa sayısı hedefi yok ama mutlaka kitabı elime alıp okumaya başlıyorum. Öyle olunca da bazen 20-30, bazen 80-100 sayfa gidiyor. Bunu bi 15 gündür yapıyorum ve sizlere de tavsiye ederim.

  • Vay be konu hortlayınca mail geldi, ben de en son 7 sene önce yazmisim, cunku son mesajimdan bir kac gun sonra memur oldum ve sonrasinda bakamamışım hiç. Ben de hortlamış oldum.

    Kitap okumaya devam arkadaşlar. Ben son 1 ay içinde Jo nesbo'nun harry hole serisinin ilk 3 kitabi olan yarasa, hamambocekleri ve kizilgerdan'i bitirdim (sadece yolda metroda okumama ragmen 3 kitap bir ay icinde bitti), şu anda da 4. Kitap olan nemesis'i okumaktayim. Metroda milletin suratina bakacagima kitabima bakarim daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkness kullanıcısına yanıt

    Ben otobüste, trende yada otomobilde kitap okumaya kalktığımda başımda çok büyük ağrı oluyor ve bayılayazıyorum. Bunu anlayamadım hiç. Otobüslerde tv bile izleyemiyorum. Önceleri haftada 3 kitap okurdum, toplam 500 sayfa vb ediyor, son 1.5 yıldır okumayı bıraktım. Az az başladım bu aralar.

  • ONY86 kullanıcısına yanıt

    Ben de bir süredir yolda okuyamiyorum, metrolar çok kalabalik, ayakta durmaya çalışıp bir yandan da kitap okumak imkansiz. Bir de 40 yaşımdan sonra bir delilik yapıp üniversite okumaya başladım, vakit bulabilirsem ders kitaplarıma bakabiliyorum sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkness kullanıcısına yanıt

    Üniversite okumak ömrü uzatıyormuş. sanırım araştırma Türkiye'de yapılmamış.  

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.