Şimdi Ara

KKTC Ayaga Kalkmak Istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt ziyareti öncesinde havalimanında yaptığı konuşmada KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkında konuşurken, aynı dakikalarda Akıncı ise bir televizyon programının canlı yayınına katıldı.

    Mustafa Akıncı, Erdoğan'ın kendisine yönelik açıklamalarına canlı yayında "Biz hep yavru mu kalalım yetişkin olmayalım mı? Ayaklarımızın üzerinde durmayalım mı" şeklinde yanıt verdi:

    Ben söylediklerimin arkasındayım diye belirten Akıncı, Cumhurbaşkanlığımın ilk gününde böyle bir tartışmanın içine çekilmekten memnun değilim dedi. Akıncı ayrıca Türkiyeyi dışlayan bir söylemde bulunmadım. Tam tersi kişilikli bir ilişkiden sözettim. Farklı yaklaşımlar olabilir oturur değerlendiririz." belirtti.

    Akıncı, "Başka bir kanalda canlı yayın sırasında, sayın Cumhurbaşkanının tebrik telefonunun geldiği söylendi. Yayından sonra konuştuk, birbirimize duygularımızı, konuşmalarımızı, düşüncelerimizi, pozisyonlarımızı koruyarak ama tatlı bir sohbet halinde aktardık. Telefonun amacı tebrik etmekti. Sayın Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Dışişleri Bakanının tebrik mesajlarınızı yazılı olarak almıştım. Bu sabah Davutoğlu, bir saat önce sayın Meclis Başkanı aradılar tebrik ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı da sözel olarak tebrik etmek istediler. Türkiye'ye ziyaret konusunu açtı. "İlk ziyaretinizi buraya gerçekleştirirsiniz" dedi. Memnuniyetle bunu yapacağımızı söyledim" dedi.

    "YAVRU VATAN" POLEMİĞİ

    'Dolayısıyla İlk ziyaretiniz Türkiye'ye mi olacak' sorusuna Akıncı, "Bizi başka tanıyan ülke var. Elbetteki Türkiye'ye olacak. Benim kardeşlik ilişkisi talebim yeni değil. Zafer konuşmasında söylenen bir sözden ibaret değil. Ben Kıbrıs Türk toplumunun kendi ayakları üzerinde durabilme ve kendi kurumlarını yönetebilme becerisini göstermesini istiyorum. Yavruluktan kurtulma bu anlamda bir şey ifade ediyor. Biz fedaratif bir yapıda eşit bir kanat olarak varolmayı hedefliyoruz. Federal çözümün anlamı budur. İki eşit kurucu devletten oluşacak bu yapı içerisinde biz yavru olarak kalamayız" şeklinde yanıt verdi.

    Akıncı, "Türkiye, elbette Kuzey Kıbrıs'a çok ciddi yardımlar yapıyor, biz bunların bilincindeyiz. Kıbrıslı Türkler ithalatlarının tamamını Türkiye'den karşılıyor. Bungünlere birlikte geldik, olumsuz bir mesajım yok. Kendi kendine yeten toplumsal yapımız Türkiye'nin de çıkarına" diye konuştu.

    Akıncı, "Kıbrıs Türklerinin söz sahibi olması önemli. Kıbrıs Türk halkı "artık ayağa kalkmak istiyorum" diyor. Kıbrıs sorununa odaklanacağımız bir süreç başlıyor" ifadelerini kullandı.

    MUSTAFA AKINCI NE DEMİŞTİ?

    KKTC'nin 4. Cumhurbaşkanı olan Mustafa Akıncı, seçim sonucunun açıklanmasının ardından halka yönelik ilk konuşmasını Lefkoşa İnönü Meydanı'nda yapmıştı ve "Ben Türkiye ile kardeşlik ilişkisi istiyorum. Hamaset çok eskilerde kaldı. Federal yapının eşit ortağı olarak Avrupa Birliği içerisinde yaşayabilecek bir varlık olacaksak ki, öyle olmamız lazım. Artık bu bebeğin, bu yavrunun ayağa kalkması lazım. Kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten kendi kendini yönetebilen bir Kıbrıs Türk varlığı sadece Kıbrıs Türklerinin değil Türkiye'nin de çıkarınadır. Böyle bir varlık karşısında eşit muhatap bulacağı için çok daha sağlıklı ilişkiler gerçekleştireceği için Rum tarafının da isteğidir. Böyle bir varlık Türkiye'nin de istediğidir" diye konuşmuştu.

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Mustafa Akıncı'nın bu sözlerine cevaben şu açıklamayı yaptı:

    "Cumhurbaşkanın'nın ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Bu ülke Kuzey Kıbrıs'ta bir bedel ödemiştir, hala ödemeye devam etmiştin. Şehitler vermiştir niye yavru vatan bu bedeli ödemesi gerekiyor diye bu adımlar atılmıştır. Acaba sayın Akıncı bu mücadeleyi tek başına yürüteceğini mi düşünüyor. Kuzey Kıbrıs'a bakışımız yavru vatandır bundan sonra da bu devam edecektir."

    Evet beyler dusunceler nedir? Sonuc ne olur, tartisma buyur mu? Fikirleri alayim







  • Bu seçim AKP kazanırsa KKTC türkiyenin 82.vilayeti olur
  • RTE doğru demiş ama yine her şeye muhalefet olanlar eleştirir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetti lan yetti. Be heyt be bitti artık bu oyun 82 Kahire, 83 Şam, 85 Kudüs... bitti
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 15 Ocak 2016; 19:01:08 >
  • AKINCI başlangıçta eser,gürler normaldir.....

    Ankara'dan gelecek paraya ihtiyacı olduğunu farkedince çark edecektir.......




  • Oglan buyumus 40 yasina gelmis, baba "ben gidip is sahibi olayim, kendi yagimla kavrulayim" diyor, baba kabadayi ya "sus lan senden adam olmaz" diyor. Oglan kacacak, babanin haberi yok! Boyle babaya...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astortx -- 28 Nisan 2015; 5:29:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorguçadam

    Bu seçim AKP kazanırsa KKTC türkiyenin 82.vilayeti olur

    şam 83 bağdat 84 mekke 85 medine 86
  • rte bu sefer doğru konuşmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen bağımsız olacaz demiş.
    😃
    Komik 😁.
    CHP'li olarak Cumhurbaşkanı İyi konuşmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri alintilasin dogma buyume kibrisliyim 7 sulalemde kibrisli. Dersteyim suan eve gidince uzun bisey yazacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demekki önümüzdeki dönem kıbrıs birleştirme politikalaır güdülecek.çakma kürdistan yetmiyomuş gibi bi de bununla uğraş
  • uzun adam dün telefonla görüşmüş ve hem kutlamış hem de ayarı vermiş, daha sonraki açıklamalarını dikkatle okuyun.
    senin bu dobralığını seviyorum uzun adam.
  • Kibrisa verilen suyu kessen susuzluktan olurler.

    Bizi kesiyorlar diye yardim isterken iyiydi simdi ne oldu.



    Kibrisin yada Secilen Cumhurbaskaninin amaci
    Guney kibris ile birlesip Avrupa birligine girmek .

    Bu olunca ise Harekattan tut orada olen kesilen sehit dusen herkesin bosa olmus olacak.

    Akp yi bosver Devletin basina gececek herhangi bir hukumet kibris konusunda Dik durmali.

    Kibrisliya bakarsak zaten Turkye Duskami cok kibrisli var Ne yapiyorsan yap dendigi an Turkiyenin Satilip Kktc adinin silinmesi mumkun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla yeni KKTC cumhurbaşkanı'nı pek fazla gözüm tutmadı. Bana biraz rum kesimi yanlısı gibi geldi...

    Not: Keşke zamanında adayı doğrudan Turkiye'ye baglasalardi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 28 Nisan 2015; 13:04:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 440cdx


    86- Şam 87-Zambiya 88-Güney Afrika 89-Şeysel adaları 90- Namibya...daha gider bu tutmayın küçük enişteyi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    Biri alintilasin dogma buyume kibrisliyim 7 sulalemde kibrisli. Dersteyim suan eve gidince uzun bisey yazacam

    Beklemedeyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  KKTC Ayaga Kalkmak Istiyor
  • yasin350 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle şunu çok net söylemeliyim ki malesef Türkiyedeki soydaşlarımız Kıbrıs hakkında hiçbirşey bilmiyor . Geçenlerde bir video izlemiştim sokakta vatandaşlara KKTC bayrağını gösteriyorlar herkez kızılay falan diyor ama atıp tutarken orasıda bizim diye çok güzel ahkam kesiyor .

    Öncelikle ben oyumu Akıncı ya değil Kudret Özersaya verdim . İkinci tura solcu Akıncı ve sağcı Eroğlu kaldı . Eroğlu ailesiyle dostluğumuz olmasına rağmen 100 tane oyum olsa 1 tanesini bile vermezdim . Bunu Derviş abinin yüzüne de söyledim . Bizde hırsızlığın cezası hemen ilk seçimde kesilir affı yoktur .

    Akıncının söylediklerinde ne gibi bir gariplik gördüğünüzü anlayamadım . Bu saatten sonra Türk ve Rumların beraber yaşaması sözkonusu değil , KKTC ve Rum yönetimi federal bir Kıbrıs için anlaşma imzalasa fena mı olur ? Kıbrıs ın ertrafında şuan 50 - 60 trilyon kubük ayak doğal gaz ve 1.7 milyar varil ham petrol var , KKTC bundan payını alsa ve Türkiyeyle ticaret ilişkilerimiz daha da gelişse fena mı olur yahu ?? Bizim hellimimizi , samarellamızı , glefdigomuzu yeseniz kötü mü olur ?

    Kıbrıs Türk insanı özgürlüğü için çok ağır bedeller ödedi 1963-1974 arası 11 sene savaştı . Türkiye sadece savaşı bitirdi . Benim ailemde 5 tane şehit var fakat Türkiyeli Kıbrıslı diye ayrım yapmıyorum . Allah tüm şehitlerimizden razı olsun mekanları cennet olsun . Biz onları asla unutmayacağız .

    Ama Türkiyenin tutumuda hiç hoş değil . KKTC Avrupa Birliği , Birleşmiş Milletler , İslam örgütü gibi pek çok organizyonda gözlemci olarak üye zaten . Benim KKTC ehliyetim İngiltere dahil tüm avrupa birliği ülkelerinde geçerli ama Türkiyede geçerli değil araba kiralıyamıyorum . Bırak arabayı SİM KART alamıyorum . Yani işine geldiğinde yavru vatan işine gelmediğinde üvey evlat . Ticaret yapamıyoruz , spor yapamıyoruz , seyehat edemiyoruz , siyaset yapamıyoruz .

    Spora gelirsek TFF Kıbrıs Türk takımlarında resmen oyuncu ÇALIYOR , şikayet ediyoruz Demirören randevu bile vermiyor . Sonra KENDİ KURDUĞUMUZ Kıbrıs Federasyonuna başvurunca vatan haini oluyoruz. Ayrıca unutmayın Fatih Terim , Colin Kazım , Mustafa İzzet , Leon Osman gibi çok değerli sporcular Kıbrıslıdır . Atletizm 100 metre , uzun atlama , yüksek atlama , bayrak takımı , eskrimde Kıbrıslı Türkler Türkiye milli takımında yer buluyor . Şimdi bunların uluslararası organizasyonlara Kıbrıs Türk bayrağıyla katılmak istemeleri Rumculukmu ??

    Yollanan paralara gelince ... siz o paraların Kıbrıs halkına faydası olduğunu mu sanıyorsunuz ? O parayla şuan ilahiyat fakültesi ve dev bir cami yapılıyor ayrıca Türkiye vatandaşlarının masrafları karşılanıyor . Kıbrıs insanının ezici çoğunluğu ateisttir , camilere gidin bakın 1 tane Kıbrıslı bulamazsınız hepsi Türkiyelidir . Eee şimdi 50 milyon dolardan fazla harcanan cami bizim için mi ? Adama gülerler . Yani büyük resme baktığınızda maddi konularda Kıbrıs Türkü bu işten zararlı bile olabilir . Bir de yukarda bir cahil suyu kessek geberirler demiş ulan hırt daha su gelmeye başlamadı bile 600 senedir nasıl yaşadıysak bundan sonrada yaşarız merak etmeyin .

    Kıbrıs Türkü , Türkiyeden daha Türktür hele şuanki arabsevici hükümet varken 10 kat 100kat daha Türktür . 35 yaş altı nüfusun 85% i üniversite mezunudur . Türkiyedeki insanların aksine herkez İstiklal Marşının yazarınıda bilir , Atatürk ilke ve inkılablarınıda bilir . Olayı basite indirgersek , düşününki bir arkadaşınızı feci şekilde dayak yemekten kurtardınız ve ona borç para verdiniz , bu arkadaşı her gördüğünüzde onu " seni ben kurtardım" "ben olsam açtın" " beslemeler" diye hakaret edermiydin ?




  • KIBRIS




    TÜRKİYE









    Çok rica ediyorum şu 4 videoyu izleyim . Ve yüreğiniz varsa ondan sonra Kıbrıslılara laf söylerin . Beşparmak dağlarına kazıdığımız gibi " Ne mutlu Türküm diyene ! "




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.