Şimdi Ara

Klavye Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bence Corsair Gaming K55
  • Logitecg g105 modeli de olabilir
  • karacazade K kullanıcısına yanıt
    Mekanik klavyeler, daha çok oyuncular için dizayn edilmiş; tuş basma hassasiyeti yüksek olan, uzun ömürlü ve darbeye dayanıklı sensörlerden imal edilmiş klavyelerdir. Tavsiyem öncelikle teknosa, vatanbilgisayar gibi bir perakende satış mağzasına gidip hissiyatına bakmanız. Mekanik klavyede, klavyenin tuşuna ufak bir dokunuş ile bile tuş basmaktadır. Bazı kişiler bu yüzden özellikle yazı yazma işlerinde kullanamamakta. Avukat olacaksınız ve bir sürü cevaba cevap dilekçesi yazacaksınız.. Eğer 10 parmak klavyeniz iyi ise sıkıntı çekmezsiniz, ezberden basarsınız ancak değil ise, harflerin yerini bulurken ki ufak dokunmanız ile bile istenmeyen yazım hatalarına maruz kalabilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

    Ben K70 kullandım, şahsen güzel bir klavye. Eğer yukarıda bahsettiğim gibi 10 parmak bilginiz veya klavye tuşları ezberiniz varsa ingilizce veya almanca klavye olması çokta farketmez.. Ben ingilizce kullanıyorum klavye olarak ve sorun yaşamıyorum şahsen. Bilek desteği olayı da cihazın geometrik pozisyonu ile doğru orantılı. Klavyenin geometrisi arkaya doğru açılı ve ön kısmında kauçuk destek mevcut ise bilek desteklidir. Tabiki rahatlığını test etmek size kalmış bir durum. Siz denemeden birisinin bişey söylemesi çok da anlamlı değil.

    G213 güzel görünen bir klavye ancak performansını bilmiyorum. mekanik klavye olarak geçiyor fakat dediğim gibi sensor kalitesi yüksek değil diyor internetten araştırdığım kadarıyla.




  • karacazade K kullanıcısına yanıt
    Link varsa paylaşır mısınız?
  • Lomilmawiel kullanıcısına yanıt
    Sensörden kastınız Switch yani anahtar olsa gerek. Yazım işleri için özellikle mekanik klavye öneriyorum şahsi görüşüm olarak. Logitech G123 - Coolermaster Masterkeys Lite L - Corsair K55 gibi klavyelerin hepsi membran switch diyebileceğimiz klavyeler. Yarı mekanik veya mekanik hissiyatlı olarak dile getiriliyor.
  • mttzn kullanıcısına yanıt
    karacazade K kullanıcısına yanıt
    @mttzn Evet sensörden kastım membrane switch


    @karacazade Bir de konuşmayı unuttuk ancak mekanik klavye biraz ses çıkartan bir klavyedir ve markanın kullandığı malzeme kalitesine göre bu ses azalabilir yada artabilir bilginiz olsun
  • mttzn kullanıcısına yanıt
    Link derken?
  • Lomilmawiel kullanıcısına yanıt
    Çok mu seslidir ki bu klavyeler?(elde ki mevcut takoz klavyelere göre)

    Evet yarı mekanik klavyeler. Bir klavyeye de daha fazla para vermek istemiyorum(Kendi kendine tüm işleri halletmeyecekler ne de olsa:D)
    bu klavyeler biraz fiyat oalrak makul sayılırlar.
  • karacazade K kullanıcısına yanıt
    Okadar para vermek tamamen sizin zevkinize kalmış

    Ses konusunda da yukarıdaki ilk yazımda belirttiğim gibi almadan önce bir mağazada gidip denemenizi tavsiye ederim.
  • Lomilmawiel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Dediğiniz gibi en iyisi gidip incelemek.

    Ancak şahsi kanatinize göre corsair k55 mi logitech g213 mü?

    masterkeys,g105 ve x7 den vazgeçtim.
  • karacazade K kullanıcısına yanıt
    Mekanik klavyeler temel olarak 3'e ayrılıyor. Eğer Clicky diye tarif edilen türde bir switch kullanan klavye alırsanız evet sesli bir kullanıma hazır olun. Ama anladığım kadarıyla mekanik klavyelere bütçe ayırmak yerine üst seviye bir membran almak istiyorsunuz. Kendi kendilerine işleri halletmiyorlar ama yanıldığınız nokta uzun ömürlülük noktası. Bir mekanik klavyesinin bozulma ihtimali aldığınız ürüne ve birazda şansınıza bağlıdır ama benim 1990lardan kalma klavyemin hala ilk gün ki gibi çalıştığını varsayarsak mekanik klavye almak altın almak gibi hiç bir zaman kaybetmeyeceğiniz bir yatırımdır.

    Sizin sorunuzun cevabına gelecek olursak bahsettiğim 3 model klavyede marka olarak ve kalite olarak üst seviye. Aralarında tek fark marka ismi ve tasarımı. Coolermaster'ı daha önce deneyimledim diğerlerine dokunma fırsatım olmadı ama ben Corsair ürünlerini her zaman beğenmişimdir ve tavsiyem K55'den yana olacaktır, yinede karar sizin.




  • mttzn kullanıcısına yanıt
    "Türkçe kanalların İnceleme videolarına baktım orda da klavye tamamiyle türkçe değildi." mesajınıza cevap olarak lin paylaşır mısınız diye yazmıştım.
  • Günümüzde Mekanik klavyeler oyuncular için anılsada aslında eskiler bilir, asıl varoluşlarının temelinde daha konforlu, keyifli, sıkılmadan yazı yazmak vardır. Yine on parmak yazan, veya yazmaktan ayrıca haz duyan (misal ben) birçok insanında oyun dışında vazgeçilmezi mekanik klavyelerdir. Fakat bu olgu çok kişisel. Benim için sesi olmayan mekanik klavye olmaz, adam sesine takıyor.

    Ses olarak kauçukların çıkardıkları sesler beni daha çok rahatsız ediyor. Her mekanik klavyede istenilen sesi çıkarmıyor. Ona da dikkat etmek gerekir.

    Mekanik klavyeler kauçuklardan bambaşka bir sistem kullanmaktadırlar. Bunlara switch denir. Ya da anahtar. Her switch birbirinden bağımsızdır ve Mekanik klavyeleri kauçuklardan ayıran en temel ve farklı özelliği de budur.

    Bu yüzden switchler birbirine kolay kolay karışmaz, birbirini engellemez takılmaz. Çok yüksek bir hassasiyetleri vardır.

    Günümüzde bir çok switch üreticisi var fakat aslı eskiden Amerikan olan şimdi Almanların eline geçen cherry switchlerdir. Bunlar oldukça meşhurdur. Kullanım ve etkilerine göre renklere ayrılmışlardır.

    Asıl yazım için Mavi/Blue cherry switch, hem yazım hem oyun için kahverengi/brown cherry switch ve sadece oyun için red cherry switch'dir.

    Mavi switchlerde extra bir klik sesi eklenmiştir. Dönüşlerde bu sesi de alırsınız. Çoğu yazım aşığı özellikle bu sesi arar, hayranları vardır :)) bende ses severim ama uzun süreli kullanımlarda sinirlerimi gerdi.

    Kahverengi brown switchlerden ise mekanik hissiyatı alamadım.

    ilginç bir şekilde en hoşuma gideni kırmızı red cherryler oldu.

    Birde romer marka var. daha dayanıklı hissiyatlı falan filan deniyor ama ben hiç mekanik hissiyatı alamadım.

    Sonuçta evet kesinlikle sizin hepsini tek tek denemeniz gerekir.

    ben bir sene hiç abartısız yakaladığım Mekanik klavyeyi böyle deneyerek eleye eleye Kırmızıda karar kıldım. Birde o zamanları daha da uçuk fiyatlar da idi. Şimdi yeni yeni insani seviyelere indiler.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.