Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.255
Cevap
705
Favori
4.434.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13191320132113221323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morrison

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: morrison

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Öncelikle garanti süresinin devamı için yetkili servis şart.Sökülmüşken iyi bir elden geçip temizlenmesi iyi olur.Forumda klima bakımı hakkında konu var açtığımız onu incelerseiz,detaylı bakımı görürsünüz.
    Gaz demontajda toplandığında sıkıntı olmaz.Borular ise düzgün sökülüp yeni yerdede yeterli olursa yenilenmesine gerek yok.

    De montaj montaj ve detaylı bakım vs.klima başına 250TL civarı olur.Bakır boru gerekli olursa mt.si 35TL tabi vrf bakırboru ,aliminyum değil...

    zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum, bir soruda arada sormak istiyorum, klima yeniden takılırken vakumlama gerekiyor diye düşünüyorum sizce doğrumudur.

    Klima her sökülüp takıldığı yada gaz kaçtığı zaman mutlaka vakum yapılmalı..

    Birol bey merhabalar bu gün 2 tane yetkili teknik servis ve 1 tane internette ismi geçen bir izmir firmasından fiyat aldım, yetkili olmayan servis iki klimanın sökme takması taşıması için 300 TL temizliği içinde 80 TL fiyat söyledi toplamda 380 TL söylendi. Yetkili servislerden birisi klimaların borularının değişmesi gerekebilir dedi, bende klimalarda bakır boru var diye biliyorum 3 seneyi geçmedi diye biliyorum dedim, servisteki kişide bakır boru sertleşmiş olabilir montaj yaparken büküp eğerken kırılabilir vs dedi, fiyatları sordum sökme 50 X 2 = 100 TL 5 metre 9 btu luk klima için bakır boru 175 TL 5 metre 18 btu luk klima için bakır boru 200 TL dedi, ikisininde güzel bir temizliğinin yapılmasınıda sordum 2 X 100 dendi sanki bu fiyatlara ayrıca bir montaj ücretide istediler gibime geldi bende hesapladım yani 800 e yakın bir rakam oluyor dedim, karşı taraf hayır dedi kısaca sök tak bakır borular olursa 475 TL, bakır borular olmazsa 375 TL dedi artı temizlik, başka bir yetkili servisi aradım bu aradığım servis ise daha önce bana gelen bir servisti ( alarko bölge şefi yada müdürü birisi bana yönlendirmişti daha önceki servis vakum yapmadığından bu gelen servis gazı boşaltıp güzelce yeni gaz basıp güzelce vakumlamıştı ) bu servis ise iki klimanın sök takı için 260 TL ikisinin temizliği de dahil 300 TL olacağını söyledi, bu servise boruyu sorduğumda mesafesi yeterse eski boru kullanılır dedi, bende mesafenin yeteceğini söyledim ayrıca klimayı 3 seneye yakın bir süre kullandığımı, bakır boruya çürüme vs bir şey olup olmayacağını sordum servisteki kişi yok bakır boruya birşey olmaz dedi.
    Birol Bey sizden ricam servislerin verdiği cevaplar ve fiyatlar için mümkünse bir yorum yazmanızdır. teşekkürler

    Sökme işi yapılsa sadece 50 TL alınabilir. Ama sökülüp takılacaksa ayrıca sökme parası alınması biraz abes.Sök tak 300TL mormal ,hatta yetkili servis için çok iyi.Bakım 75-100TL arasıda makul.Bakırboru eskimez .takılacak yere yeterse bence kulllanılsın..

    İzmir de iseniz ve yetkili servis olmasın derseniz biz yardımcı oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nefrelius

    Konu hala takip ediliyormudur bilmiyorum ancak bilgilendirme yapmak istedim.
    Ben yalova samsung teknik servisinde sogutma teknisyeniyim ve yaklaşık olarak 2 senedir samsung klimalarla ilgileniyorum.
    Kısa ve net konuşmak gerekirse montaj'larda olmasa ekmek yiyemeyecegim.
    2 yılda toplam 600 küsür klima kurdum ve bunların 1 tanesi bile arıza yapmadı.Titreşime bağlı gaz kaçağı çıktı tabiki ancak trkiyede ne şartlarda klimalar kurulduğunu hepimiz biliyoruzdur okadar olur ve bunlar kısa sürede kendini belli eden ufak arızalardır.Bunların dışında hem fiyat olarak gayet uygun hem kalite olarak gayet güzel hemde son derece sessiz klimalardır.Bir ekleme daha yapmak istiyorum eğer yaşadıgınız şehir -15 derecenin altını görmüyor ise ev ortamı için inverter klima almayın ekonomi yapayım derken daha cok elektrik yaktırırsınız.

    paylaşım için teşekkürler sn @Nefrelius

    bu samsung klimaların gaz kaçırma durumlarını daha öncede aşırı reklam yapan bir servsiçi yazmıştı reklam yüzünden forumdan atıldı. o açıklayıcı yazıda güme gitti.

    o yazan kişi şunu yazmıştı samsung klimaların vanalarının sac bağlantıları sorunlu bu yüzden sık arıza yapar demişti.

    ben şu mesajımda durumu beirtmiştim.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=87901178

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    siz titreşimden dolayı demişsiniz kullanılan boru alüminyum bour setimdir acaba ondanmı yoksa vanalardaki durummu.

    zira çok titreşimli çalışan klima var hatta benim klimalrdan birisi 3. yılına girdi konsolun bir tanesi kaynak yerinden kırık olduğu halde tık yok şeytan kulağına ama o zırlıtıyı alıyorum. ama klima engelli yolda gidermiş gibi veya tvlerdeki evi dolaşan çamaşır makinesi reklamındaki gibi sağa sola sallanmıyor titreşim dediğiniz bu şekilde montaj yerlerine bağlanamaz.. ben şahsen konsolu kaynak yerinden açılan klimanın konsolunu elle tutunca ses kesiliyor.

    diğer bir klimamın montajıda hafif eğimli. servise söktürüp tekrar taktırmadım iyice kötü yaparlar korkusuyla. gene şeytan kulağına bişe yok.

    ama samsunglarda budurum hiç normal değil. forumdada bir ton arkadaş şikayetçi hatta bir arkdaş mahkeme kararı ile parasını alabildi. sizi kırmak için yazmıyorum bu yazıları inanın.. ana firmaya taşıyın diye yazıyorum.

    firmaın normal bir mail adresi bile yok. ille sitesinden girip kısıtlı şekilde kendi kutucuklarına yazıcaksınız. bu durum iletişim özgürlüğüne dahi aykır dolyasıyla araştırlsa insn hakları konusunada girer. bizim millet ses çıkarmıyor uğraşamıyor diye bankalar başt olmak üzere bu yöntem deneniyor. olmadığı söylüyoruz yutup oturuyor bankalar. sizin samsung ada zamanında yazdım avrupdaki modellerle burdaki modelleri neden bir değil dedim ban yazılı cevap verşn sağı ve dilsizim dedim adamlar 444 lü numaramısı arayın diyorlar. sağır dilsiz adam nasıl duyacaksa.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    işlerine gelmiyor tabiki. bu şekilde maalesef çok firma var euroventte varız derler ama Türkiyedeki modelleri euroventte geçmez.

    edit: değişen mesaj,http://i.imgur.com/wgstD2o.png foto çözünürlüğü sayfa düzenini bozduğundan (Simage)değiştirilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 28 Şubat 2014; 15:59:44 >




  • not: -15 e düşmeyen bölgelerde inverter klimala herzaman çok dah fazla kârlı çalışır bu konudaki bilgilendirmeniz yanlış. ben yıllardan beri deniyorum. hangi klasik klima saatte 270-300 wattları görür. bu ölçümü daikinin en alt serisi V serisi (ama orijinal daikin zara zurma mura vs değil) 9000 btu luk klimadan örnekle veriyorum size. yazınsa 172 wattları görüyor bu klima.

    hangi klasik klima satte bu tüketimi yapar. şayet iddianız varsa çekin bir video toplam saatti işleyin youtube a izleyelim bizimde yanlışımız varsa öğrenmiş oluruz. @Nefrelius
  • len kıl Birol, şu cop konusuna cevap versene az watt çekerken ısıtmada verimli olma meselesini doğalgazla kıyas ederek sormuştum sana.
  • Arkadaşlar kendi odam için bir klima alacağız. Aydın'dayım. Odayı hem oturma hem yatak odası olarak kullanıyorum. 15 m2, güney cepheli ve cephe bir baştan bir başa pencereyle kaplı. Klimayı hem yaz hem kış kullanacağım. Keşif için gelen kişi 12'lik bir klimanın yeterli olacağını söyledi ve ben yaz-kış kullanacağımı söyleyince kesinlikle inverter tavsiye etti. Marka konusunda da seçimim Daikin, ME ve MHI arasında olacak ama MHI'den pek emin değilim. Ben klimayı kışın çok yüksek, yazın da çok düşük sıcaklıkta çalıştırmam, onu belirteyim bir önemi varsa. Mesela şu an salondakini, 23-24 derecede kullanıyoruz. Yazın da 25-26 yapıyoruz. Bize yetiyor. Kışın hava nemlendirici de kullanıyoruz zaten.

    Bu bilgilere göre bana alabileceğim en iyi ürün konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Fiyat olarak 2.500-3000 lira arası ideal. Ben bir liste oluşturdum kendimce. Yaklaşık 4000'e kadar olanları da yazdım ama o fiyata çıkmak için çok zaruri bir sebebin olması lazım.

    Şimdi bu listeye göre hangisini/hangilerini tavsiye edersiniz bana? Tabii listede olmayan bir modeli de önerebilirsiniz. Sadece inverterlar var burada zaten.

    Şimdiden teşekkürler...

    Daikin
    Zhara FTXB35AV1
    Enjoy FTXN35L
    G Serisi FTXS35J
    V Serisi FTX35JV
    Shira FTXS35K

    Mitsubishi Electric
    Kirigamine MSZFD35VA
    Kirigamine Zen MSZEF35VEW
    Deluxe Power MSZGE35VA
    Standart MSZCHC35VA

    Mitsubishi Heavy Ind.
    SRK35ZMPS
    SRK35ZJS
    SRK35ZJS
    DXK12Z4S

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trallesli

    Arkadaşlar kendi odam için bir klima alacağız. Aydın'dayım. Odayı hem oturma hem yatak odası olarak kullanıyorum. 15 m2, güney cepheli ve cephe bir baştan bir başa pencereyle kaplı. Klimayı hem yaz hem kış kullanacağım. Keşif için gelen kişi 12'lik bir klimanın yeterli olacağını söyledi ve ben yaz-kış kullanacağımı söyleyince kesinlikle inverter tavsiye etti. Marka konusunda da seçimim Daikin, ME ve MHI arasında olacak ama MHI'den pek emin değilim. Ben klimayı kışın çok yüksek, yazın da çok düşük sıcaklıkta çalıştırmam, onu belirteyim bir önemi varsa. Mesela şu an salondakini, 23-24 derecede kullanıyoruz. Yazın da 25-26 yapıyoruz. Bize yetiyor. Kışın hava nemlendirici de kullanıyoruz zaten.

    Bu bilgilere göre bana alabileceğim en iyi ürün konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Fiyat olarak 2.500-3000 lira arası ideal. Ben bir liste oluşturdum kendimce. Yaklaşık 4000'e kadar olanları da yazdım ama o fiyata çıkmak için çok zaruri bir sebebin olması lazım.

    Şimdi bu listeye göre hangisini/hangilerini tavsiye edersiniz bana? Tabii listede olmayan bir modeli de önerebilirsiniz. Sadece inverterlar var burada zaten.

    Şimdiden teşekkürler...

    Daikin
    Zhara FTXB35AV1
    Enjoy FTXN35L
    G Serisi FTXS35J
    V Serisi FTX35JV
    Shira FTXS35K

    Mitsubishi Electric
    Kirigamine MSZFD35VA
    Kirigamine Zen MSZEF35VEW
    Deluxe Power MSZGE35VA
    Standart MSZCHC35VA

    Mitsubishi Heavy Ind.
    SRK35ZMPS
    SRK35ZJS
    SRK35ZJS
    DXK12Z4S


    kardeş 12liğe gerek yok 15m2 için kaliteli bir 9000 btu klima alın.

    daikin G serisi ve K serisi yani shira olabilir. (enjoy veya zharadan uzak durun onlar daikin değil)

    V seriside güzel bir klimadır ama en alt seri daikindir yani G ve K serisi ile bir değildir.

    mitsubishi electric mszGE bulursanız hiç kaçırmayın.

    yoksa sf serisi alabilirsiniz.

    krigamine serileri çok iyidir ama pahalıdır bence gerek yok.

    mitsubishi electric kalitesinin yanında servis olarakta tüm firmalardan iyidir.

    mhi ise,
    yazdığınız bu modellerden hiç birini düşünmeyin hepsinde fan sorunu olabiliyor ve iç ünitesi büsküi gibi. birde iklimsa iyice bozuldu.. fan ses sorunlarını kabul etmiyor. airfel zamanında zjps serileri vardı olsaydı alın derdik onlardada yok değildi fan sorunu ama birçokt amenun olan arkadaş vardı. zjs serisinide normal ibnverter fiyatına satıyorlar o para verilmez o klimaya.

    mhiden sadece zjx serisini gözünüz kapalı alabilirsiniz.

    edit:http://i.imgur.com/TE7AGH5.png değişen mesaj.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 28 Şubat 2014; 17:22:05 >




  • Valla çok teşekkür ederim 9köy :) İşimi bayağı bir kolaylaştırdın. Yalnız @mbirol da tavsiye de bulunabilirse sevinirim :) Daikin'lara da ayın 2'sinde 3'ünde zam gelecekmiş bu arada, telefon açtılar bayiden. Daikin alacakların haberi olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli -- 28 Şubat 2014; 18:01:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi aralar albani diye bir arkadaş vardı hayattamı kendisi bilen varmı
  • trallesli T kullanıcısına yanıt
    Listeniz içindekilerden en mantıklı olan Mitsubishi Electric Deluxe Power MSZGE35VA.
    İlk alım maliyeti, kullanım, servis desteği beraberce düşünüldüğünde. @trallesli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Listeniz içindekilerden en mantıklı olan Mitsubishi Electric Deluxe Power MSZGE35VA.
    İlk alım maliyeti, kullanım, servis desteği beraberce düşünüldüğünde. @trallesli

    Fiyatı Yüksek,zaten kullanmak için alıyor,servis güzel fakat garanti süresi düşük o yüzden mantıklı değil
  • @trallesli önceki mesajınız için bende teşekkür ederim:)

    şuansa dikkatinizi çekmek istiyorum, kesinlikle 9000 btu klimadan büyük klima almayın 15m2 odaya aynı m2 lerde 16m2 2 sene kış aylarında en dandik alt seri midea (zibro30serisi) 9000lik klimayla duman attırdım. mbirol usta biliyro klimanın başıan gelmeyen kalmadı hemde. öyleyken hala süper. kuzey cepheyim ve çatı katıyım en üst kat zeminden itibaren 8. kattayım. rüzgarı bitmez buranın. nerede oturuyorsunuz bilmemde istanbuldaysanız zümrüt evleri duymuşsunuzdur maltepe.

    klimanın tek kusuru tabiki segmenti... buna görede 6-700 wattlarda dolaşıyor havanın ısısına göre.

    şuan aynı yerde daikin kurulu aynı derecelerle çalışınca taş çatlasa - derecelerde 325-350 wat tüketiyor fark burada zaten.

    12lik klimayı alıp isterse izolasyon olmasın evde 15m2 takarsanız o klima orada sık sık durur kapı baca açmaklada klima daha fazla çalışmıyor buna emin olun takıldığı odayı algılıyor en kalitesiz inverter bile oldukça akıllı aletler.

    hem alırken 3-400 yüz fark olur sanırım. hemde kullnırken 3000 btu az değildir nominal tüketime göre.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nefrelius

    Konu hala takip ediliyormudur bilmiyorum ancak bilgilendirme yapmak istedim.
    Ben yalova samsung teknik servisinde sogutma teknisyeniyim ve yaklaşık olarak 2 senedir samsung klimalarla ilgileniyorum.
    Kısa ve net konuşmak gerekirse montaj'larda olmasa ekmek yiyemeyecegim.
    2 yılda toplam 600 küsür klima kurdum ve bunların 1 tanesi bile arıza yapmadı.Titreşime bağlı gaz kaçağı çıktı tabiki ancak trkiyede ne şartlarda klimalar kurulduğunu hepimiz biliyoruzdur okadar olur ve bunlar kısa sürede kendini belli eden ufak arızalardır.Bunların dışında hem fiyat olarak gayet uygun hem kalite olarak gayet güzel hemde son derece sessiz klimalardır.Bir ekleme daha yapmak istiyorum eğer yaşadıgınız şehir -15 derecenin altını görmüyor ise ev ortamı için inverter klima almayın ekonomi yapayım derken daha cok elektrik yaktırırsınız.

    paylaşım için teşekkürler sn @Nefrelius

    bu samsung klimaların gaz kaçırma durumlarını daha öncede aşırı reklam yapan bir servsiçi yazmıştı reklam yüzünden forumdan atıldı. o açıklayıcı yazıda güme gitti.

    o yazan kişi şunu yazmıştı samsung klimaların vanalarının sac bağlantıları sorunlu bu yüzden sık arıza yapar demişti.

    ben şu mesajımda durumu beirtmiştim.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=87901178

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    siz titreşimden dolayı demişsiniz kullanılan boru alüminyum bour setimdir acaba ondanmı yoksa vanalardaki durummu.

    zira çok titreşimli çalışan klima var hatta benim klimalrdan birisi 3. yılına girdi konsolun bir tanesi kaynak yerinden kırık olduğu halde tık yok şeytan kulağına ama o zırlıtıyı alıyorum. ama klima engelli yolda gidermiş gibi veya tvlerdeki evi dolaşan çamaşır makinesi reklamındaki gibi sağa sola sallanmıyor titreşim dediğiniz bu şekilde montaj yerlerine bağlanamaz.. ben şahsen konsolu kaynak yerinden açılan klimanın konsolunu elle tutunca ses kesiliyor.

    diğer bir klimamın montajıda hafif eğimli. servise söktürüp tekrar taktırmadım iyice kötü yaparlar korkusuyla. gene şeytan kulağına bişe yok.

    ama samsunglarda budurum hiç normal değil. forumdada bir ton arkadaş şikayetçi hatta bir arkdaş mahkeme kararı ile parasını alabildi. sizi kırmak için yazmıyorum bu yazıları inanın.. ana firmaya taşıyın diye yazıyorum.

    firmaın normal urum iletişim özgürlüğüne dahi aykır dolyasıyla araştırlsa insn hakları konusunada girer. bizim millet ses çıkbir mail adresi bile yok. ille sitesinden girip kısıtlı şekilde kendi kutucuklarına yazıcaksınız. bu darmıyor uğraşamıyor diye bankalar başt olmak üzere bu yöntem deneniyor. olmadığı söylüyoruz yutup oturuyor bankalar. sizin samsung ada zamanında yazdım avrupdaki modellerle burdaki modelleri neden bir değil dedim ban yazılı cevap verşn sağı ve dilsizim dedim adamlar 444 lü numaramısı arayın diyorlar. sağır dilsiz adam nasıl duyacaksa.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    işlerine gelmiyor tabiki. bu şekilde maalesef çok firma var euroventte varız derler ama Türkiyedeki modelleri euroventte geçmez.

    edit: değişen mesaj,http://i.imgur.com/wgstD2o.png foto çözünürlüğü sayfa düzenini bozduğundan (Simage)değiştirilmiştir.


    Vallaha dedigim gibi 2 senedir samsung klima takıyorum ve hiç sıkıntı yok bazı teknisyen zannedilen insanlar havşayı düzgün açmıyor abana abana sıkıyor ordaki pirinç dişleri kırdırıyor sonrada vana kırık diye birton iş çıkarıyorlar başlarına.Ben havşa kafalarına sıvı conta sürüyorum yumuşak sertlikte sıkıyorum hiçbir sıkıntı olmuyor ancak titreşimden kaynaklı gaz kaçağı dediğim olay şöyle oluyor insanlarımız oakdar zorlu yerlere montaj istiyorki bizde kırmamak ve birazda uygunsa müşteri memnuniyeti için elimizden geleni yapıyoruz ama bazen kurbacık sokamadığım durumlar bile oluyor dolayısıyla rekoru tam sıkamadıgım oluyor buda zamanla ince titreşimle acılıp gaz kaçırta biliyor.Hani bugüne kadar hiç evap delik kaynaklar sıkıntılı gibi bi sorun cıkmadı dedigim gibi sadece montaj sırasında olabilen aksiliklere yada yetertsiz bilgiye baglı olan arızalar cıkıyor.Titreşim konusunda ise ben şunu keşfettim 9ve12 binlik dışı plastik olan klimalarda havlaşarın oldugu tarafta dış gövdeyi iç saca baglayan bi vida var bunu azcık gevşetince inceden olan zırıltı seside komple kesiliyor.Ben firma yetkilileri ile malesef pek fazla haşır neşir olmuyorum hani verilen işi yapıyorum acıkcası firma konusundada hiçbir sıkıntı yok aslında herşey gayet güzel ancak sistemleri yeni yeni oturuyor ve türkiyenin her yerindeki servislere yeterli eğitim verilmedigini kendimce düşünüyorum yada eğitimlere çağrılmıyorda olabilir sonuçta yıllarımızı verdik ve hiçbir sorun çıkmıyor allaha şükür işlerimizde.

    Kaynak kırıgı konusunda ise bugüne kadar orjinal profillerde hiçbir sorun görmedim ama kaynak kırıldı ise bu klimayla pek alakalı degildir.
    Yine son olarak 18 binlik klimalarda dış ünite biraz fazla uğultulu calısıyor bu ugultu 24 binliklerde yok ben yalıtım eksikliginden oldugunu düşünüyorum cünki birkaç parça keçe koyunda o ugultu seside gidiyor.Bence beyaz eşya işi tamamen şans ve güzel teknik servise denk gelmek gerekiyor.Allaha şükür yalovada samsung klima alıpta ne üründen nede bizden şikayet eden müşterimiz yok işinize yeterli özen gösterdiginizde herşey gayet güzel oluyor :)
    444 77 11 numaralı hat konusunda benmde bazı tereddütlerim var yani oradaki insanlarda biraz tuhaf konuşuyor servisi kötüler gibi laf ediyor yada karışkanlıga geliyor bunların hepsi yine sistemin yeni yeni oturmasına ve eğitim eksikligine baglı aslında ama inanın cok degil 2-3 sene içerisinde türkiye beyaz eşya piyasası samsungun eline geçicektir..


    - dereceler ve inverter konusunda ise
    Bugüne kadar çalıştıgım 3 firmadada -5 dereceden sonra klimaların blokaj yaptıgını gördüm bu yüzden söyledim.İnverterler biliyorsunuzki birazdaha soguga dayanıklı oluyor.Ve yine ev ortamında sürekli kapı aç kapat cam ac kapat gibi durumlar oldugu icin inverter klima sürekli devir yükseltiyor.Hani bu benim şahsi izlenimim belki yanlış belki kendimi ifade edemiyorm ama bana göre inverter klima çetin soğuk havalı iklimler ve güzel ısı yalıtımlı yerler için ideal yok normal bi ofis veya 20-30 m2 oda için invertere verilen paraya acıyorum acıkcası bayiler biraz şişiriyor gibime geliyor satarken...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefrelius -- 28 Şubat 2014; 19:20:45 >




  • Ben Aydın'da oturuyorum. Şimdi kendim ölçtüm odayı, 17.6 m2 çıktı. Bilmiyorum klimacının söylediği metrekareyi yanlış mı hatırladım. Pek sanmıyorum ama... Yine de 9000'lik mi önerirsiniz? Bizim de izolasyon yok, ikinci kattayız. Bir de dediğim gibi ben çok sıcağı da serini de sevmiyorum. Ayrıca bir nemlendirme cihazı da odama alacağım klimayı alınca.

    Şimdi 9000'lik alacak olursam Daikin'ın V serisinin fiyatı çok uygun diğerlerine göre. 2900 küsur lira liste fiyatı var. Ama derseniz ki almışken kesinlikle daha iyisini al, o kendini nasıl olsa amorti edecek, o zaman V serisini hiç düşünmem.

    @kocausta* ve @antısekurıt sizlere de teşekkürler yorumlarınız için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trallesli

    Ben Aydın'da oturuyorum. Şimdi kendim ölçtüm odayı, 17.6 m2 çıktı. Bilmiyorum klimacının söylediği metrekareyi yanlış mı hatırladım. Pek sanmıyorum ama... Yine de 9000'lik mi önerirsiniz? Bizim de izolasyon yok, ikinci kattayız. Bir de dediğim gibi ben çok sıcağı da serini de sevmiyorum. Ayrıca bir nemlendirme cihazı da odama alacağım klimayı alınca.

    Şimdi 9000'lik alacak olursam Daikin'ın V serisinin fiyatı çok uygun diğerlerine göre. 2900 küsur lira liste fiyatı var. Ama derseniz ki almışken kesinlikle daha iyisini al, o kendini nasıl olsa amorti edecek, o zaman V serisini hiç düşünmem.

    @kocausta* ve @antısekurıt sizlere de teşekkürler yorumlarınız için.

    bende V sereisi 9 luk kullnıyorum fena klima değil. ama kalite durumuna baktıımı mutlaka kalite fark var ama mitsubishi electtricle, ama daikin ge ve k serisi ile. olmasa bu fark yanıstılmaz.

    ben şahsım adın bir kere alırdım bidiğim için me alırdım. bu yazda öyle yaptım zaten zor karar verdim fiyat yüksekliği açısından annemlerin evin ealın klimada. çok çeşitli markalar araştırdım. hepsinde bir eksiklik vs buldum kendimce.

    son karar size ait tabiki.

    9luk klima konusundada şunu söyleyeyim. bir arakdaş vardı ismini unuttum şimdi 18m2 18 lik dain almıştı. şimdi siz nekdar sıcağı ve soğuğu ço sevmesenizde. mutlaka çok üşüdüğünüz zamanlar olur. büyük klima sık durma yapar yüksek derecede kullanmak zorunda kalırsınız. daikin alan arkadaş otururkne 27-28 derecede kullnıyorum diyordu evet daha aşağı düşürürse çalışmaz o büyüklükte klima. çalışmadımı yani ısı üretmedimi siz sıcağı sevmesenizde rahatsız olursunuz.

    uyurken vücut ısı ürettiği için normal günlerde etkilenmezsiniz. bu ,nverter klimalrdaki mantık devamlı çalışarak kendisini kısmalı. büyük olursa kısmaktan ziyade kendisini durdurur buda konforu bozar. bunları belirteyim.

    bizde sharp klsik klima var aynen dediğiniz gibi izolasyonsuz ortam annemlerin evi. ve üstü teras daire 18m2 osasıda tabandan sayarsak 9. kat sadece 1 kış denedik resmen kavuruyor o odayı.

    karar sizin artık. parası çok diyorsanız daikin v seriside alınabilir. ama giriş seviyesi bir makinedir. bu klima ,işi zaten çok tuhaflaştı 5-6 sene öncesi, bu tür seyreltilmiş klimalar yoktu bile. alım gücü düştükçe firmalar abuk subuk modeller çıkarmaya başladılar. takip etmeside zor bir durum haline geldi inanın.

    daikin Türkiyeye geldikten sonrada piyasayı azıttırdı... bunun en büyük göstregesi eskiden şirket sankodayken mhi getiryordu iklimsaya göre çok ucuz satıyorlardı. nezamanki airfeli daikine sattıkları kesinleşti.. ve sonrasında elindeki stoklara öyle bir zam yaptıki 2500e satılan 50 lik en iyi modelleri zjx ler 5000 tlye satılmay başlandı daha dolar euro artmadan. baktılar gene satıyorlar durmadıalr daikin yayıldıkça şişirdiler fiyatı. şimdide baktılar fiyatlar yüksek abuk subuk daikin olmayan modeller peydahlamaya başladılar yani affedin piçe döndü ortalık.


    eskiden ME bukadar kazık rakam uygulamıyordu. hatta mbirol usta ucuz satıyorlar diye kızıyordu klimaplusa. o yazıları dahi forumda mevcut. daikin kudurunca bunlarda kudurdu.

    şimdide dolar artınca haliyle fiyatlarda iyice arttı.

    ben bilemem klimacılar kadar ortamı mesela panasonic ucuz gözüküyor ama kalitesi nedir. mbirol usta beğenmez yarım kondanser der. eski ilk gelen etherialar daha iyiydi der. yani naylonlaşma bu markdadamı var. yoksa daikinle me uyanıkta bu aptalmı ucuza satıyor bilemiyorum artık.

    fakat üst segment klimaların hepsi pahalıdır bilnmesi gereken durum budur. artık bütçe durumunuza göre kalite seçimindede btu seçimindede karar sizin:)

    v serisi daikine karar veriseniz 1200 lik alabilirsiniz zaten btu su biraz zayıftır. ama me ve daikinin üst serilerine gelince 9luk yeter diyorum.




  • hayırlısı olsun ne diyelim.

    konsolun kaynak yer açılma meselesi tabi klimaya ait bir durum değil başka bir durumdan mütevellit.

    selamlar.

    @Nefrelius
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trallesli

    Ben Aydın'da oturuyorum. Şimdi kendim ölçtüm odayı, 17.6 m2 çıktı. Bilmiyorum klimacının söylediği metrekareyi yanlış mı hatırladım. Pek sanmıyorum ama... Yine de 9000'lik mi önerirsiniz? Bizim de izolasyon yok, ikinci kattayız. Bir de dediğim gibi ben çok sıcağı da serini de sevmiyorum. Ayrıca bir nemlendirme cihazı da odama alacağım klimayı alınca.

    Şimdi 9000'lik alacak olursam Daikin'ın V serisinin fiyatı çok uygun diğerlerine göre. 2900 küsur lira liste fiyatı var. Ama derseniz ki almışken kesinlikle daha iyisini al, o kendini nasıl olsa amorti edecek, o zaman V serisini hiç düşünmem.

    @kocausta* ve @antısekurıt sizlere de teşekkürler yorumlarınız için.

    Buradan ezbere yorum yapmak gerekirse oraya 9 binlik (içinde 25 rakamı olan) klima da uygun olabilir diyebilirdik, çünkü zaten kaliteli ve verileri gerçek olan bir klimaydı önerdiğim.
    Ancak önemli olan bizzat işten anlayan birisi tarafından yerinde keşif yapılıp değerlendirilmesi.
    Önceki mesajınızda keşif yapanın 12 binlik saptadığını yazmışsınız, ki şartları bizzat gören kişi o.

    ME GE serisi, benzer segmentteki bazı markaların modellerine oranla biraz daha pahalı.
    Ancak klimada montaj kalitesi de ürün kalitesi kadar önemlidir. Kötü bir montaj en iyi klimayı bile düşük verimli çalıştırır ve ömrünü kısaltır.
    Bu ülkede en ciddi klimacılık yapan kuruluş Klimaplus. Servisleri de diğer firmalarınkine oranla çok daha düzgün.
    Buna bu forumlarda da etrafımızda hep tanık olduk.
    Bunları da gözönüne aldığımızda ben gene seçtikleriniz içinden en uygununun ME GE olduğu kanısındayım.




  • @trallesli arkadaşım size keşfe gelen daikin servisimydi. ben öyle tahmin ediyorum. hele birde ftxb vs zhara enjoy vs önerdiyse 12lik önermeside normal.

    hoş me serviside bunu yapmaz değil.

    fakat aydın gibi bir yerde 17m2 12lik önerilmesi bence hiç mantıki değil. 20m2 bile yeter hatta Birol ustanın yazıları dahi var bu konuda.

    kendi evindede arkadaş yıllarca 2 adet 10000 btu ytersizklima kullandı şuan denemek amaçlı 12 lik klima taktı keşke 9' luk taksaydım yine diyor. yani burdaki espri klimanın devamlı çalışması aç kapa yapılmaması.

    edit:http://i.imgur.com/OuSjl2h.png değişen mesaj not eklenmiştir.

    not: me gibi kalite klimaların kompresörleriyle ilgili çok güzel bir yazısı var ustanın. bu tür kalite klimalrın kompresörünü değişeceğimiz zaman söz gelimi 9000 lik bir kompreösrü söktük uyan başka bir marka veya yine o firmanın yine 9000 lik kompresörünü aldık taktık..

    ama aynı randımanı alamadık. sonradan anladıkki me gibi segmentte olan klimalar 9000 lik olarak belirttikleri klimaya kafadan 2000-3000 btu büyük kompresör takmışlar. yani bunlar es geçilecek kalite durumları değil. bunalrıda aklınızda tutun kalite açısından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 28 Şubat 2014; 23:23:51 >




  • Evet keşfe gelen Daikin bayisiydi. Bir akrabamın arkadaşıymış, o vesileyle geldi kendisi baktı. Odada ölçüm yapıp 12'lik bir klima gerektiğini söyledi. Yani model detayına girmedik. Ha belki girseydik, şu üst modeli alırsanız 9'luk da yeter diyecekti, bilemiyorum. Ben akşam ME bayisini fiyat sormak için aradım, gelelim bakalım önce dediler. Yarın gelecekler. Bakalım onlar ne önerecek... @kocausta* benim de gönlüm ME'ten yana. Klimanın parasını ben vermeyeceğim, yani hangisini alacağımız fiyatına bağlı biraz :) Bakalım nasıl olacak... Ama hakikaten yardımcı oldunuz bana sağolun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trallesli

    Evet keşfe gelen Daikin bayisiydi. Bir akrabamın arkadaşıymış, o vesileyle geldi kendisi baktı. Odada ölçüm yapıp 12'lik bir klima gerektiğini söyledi. Yani model detayına girmedik. Ha belki girseydik, şu üst modeli alırsanız 9'luk da yeter diyecekti, bilemiyorum. Ben akşam ME bayisini fiyat sormak için aradım, gelelim bakalım önce dediler. Yarın gelecekler. Bakalım onlar ne önerecek... @kocausta* benim de gönlüm ME'ten yana. Klimanın parasını ben vermeyeceğim, yani hangisini alacağımız fiyatına bağlı biraz :) Bakalım nasıl olacak... Ama hakikaten yardımcı oldunuz bana sağolun.




    Bence bunu al.

    Panasonic Etherea EcoNavi Inverter - KIT - E9-PKE

    Isıtma: 17060 Btu/h
    Soğutma: 10250 Btu/h
    Fiyat : 2.480,00 TL




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trallesli

    Evet keşfe gelen Daikin bayisiydi. Bir akrabamın arkadaşıymış, o vesileyle geldi kendisi baktı. Odada ölçüm yapıp 12'lik bir klima gerektiğini söyledi. Yani model detayına girmedik. Ha belki girseydik, şu üst modeli alırsanız 9'luk da yeter diyecekti, bilemiyorum. Ben akşam ME bayisini fiyat sormak için aradım, gelelim bakalım önce dediler. Yarın gelecekler. Bakalım onlar ne önerecek... @kocausta* benim de gönlüm ME'ten yana. Klimanın parasını ben vermeyeceğim, yani hangisini alacağımız fiyatına bağlı biraz :) Bakalım nasıl olacak... Ama hakikaten yardımcı oldunuz bana sağolun.




    SLM
    me den geldıklerınde hangı makınayı oderdıklerınıde yazarsan sevınırım
  • 
Sayfa: önceki 13191320132113221323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.