Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1340. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.246
Cevap
703
Favori
4.432.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13381339134013411342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drserk

    evim istanbulda ve 30-metrekare güney cephe odaya hem sonbahar sonu ısınma amaçlı maksimum 1ay kadar kullanılacak hem de yazın soğutma amaçlı kullanılacak bir klima arıyorum.

    bir klimacı 30metrekare oda için 18000btu luk klima önerilir dedi. teknik detayları ve gereksinimlerini çok iyi bildiğimi söyleyemem. ancak alacağım klima tüm kış ısınma amaçlı kullanılmayacak. (bu bilgi de ısınma açısından önemli olur mu bilmiyorum ama ayrıca odanın camı yerden tavana kadar ve 3*2metre boyutunda) bütçem 2000-2500TL aşmayacak şekilde hangi klima uygun olur?

    Valla hocam ben o fiyata kaliteli klima bulamadım. Limitim başta 3000 TL idi. Yorumları okuyup uzman arkadaşlara danışınca, birazda kendi araştırmalarımla 3500 oldu, sonra 4000 oldu Ha imkan yok diyosanız bence LG lere bakın.

    Bu arada yalıtım varsa 14000-15000 btu luk cihazlara bakabilirsiniz. Meselea benim karar verdiğim Mitsubishi MSZ-GE42VA(Odam yaklaşık 28-30 m2)

    Allah kolaylık versin.




  • gsemre kullanıcısına yanıt
    4000TL imkan yok..daha bir de TV alacağım asıl bütçeyi ona ayırdım
  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Sayın 9köy çok teşekkür ederim cevabınızdan dolayı. Evimde diğer oda da Ge35 kullanıyordum .dediğiniz gibi ben de ilk olarak Ge serisi sordum ama ellerinde bulunmadığını belirttiler. Bende Sf 42ve aldım 16.000 Btu ( belki ileride daha buyuk bir salon olan eve taşınırım diye ) bu klimaya Mitsubishi Electric'e 3800 TL olarak ödedim.Normalde 4500 civarı imiş makine ama biraz indirim uyguladılar.Tekrardan teşekkür ederim.
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Sayın mbirol,

    Teşekkür ederim yardımınızdan dolayı.
  • Arkadaşlar dönemin en alınası fp ürünleri hangileri acaba? Salon 30 35 m2 civarında. Güneş alan büyük pencereleri olan bir salon.18 20bin btu yeterli sanırım?soğutma amaçlı kullanılacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 3 Mayıs 2014; 16:57:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CDY

    Selamlar,
    bugün ME msz-hj comfort klima almayı düşünüyorum ama kendini temizleme özelliği olmaması kafama takıldı. Acaba bu özellik önemli değil mi çünkü krigamine klimalarda bile böyle bir özellik görünmüyor. Daikin klimalarda da bu özellik yok sanırsam.

    takılıcak konu değil bunlar. daha çok bu gibi meseleler airfel vs alt segmöent ürünlerde oluyor kalite klimada caf caf olmaz. dediğin gibi hanginde var. ve kendini kurutma fonksiyonuda 4x4 lük bir durum değil.

    düşün şunu klima her çalışmada toz toplayacak içine kurtma esnasında bu tozlar kemikleşerek daha çabuk finleri dolduracak. ve ev kullanıcısı kolay kolay ağır bakım yaptırmaz filtreleri temiz tutup. klima bakımı hakkında herşey konusunu okuyun az birşey eliniz yatıyorsa kendiniz bile bakım yapabilirsiniz. ben şahsen 6-7 yıllık klimalarıma bile ağır bakım yaptırmadım. siz şayet elim sürmeyeyim klima kendisni korusun diyorsanı yok böyle bir şey inanın.

    daikin ve fujitsu üst serilerdede benzer özellikler var dah profesyonelce.. ama çok pahalılar ve onlarada bakım gerekiyor gene.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cori3535

    Sayın 9köy çok teşekkür ederim cevabınızdan dolayı. Evimde diğer oda da Ge35 kullanıyordum .dediğiniz gibi ben de ilk olarak Ge serisi sordum ama ellerinde bulunmadığını belirttiler. Bende Sf 42ve aldım 16.000 Btu ( belki ileride daha buyuk bir salon olan eve taşınırım diye ) bu klimaya Mitsubishi Electric'e 3800 TL olarak ödedim.Normalde 4500 civarı imiş makine ama biraz indirim uyguladılar.Tekrardan teşekkür ederim.

    rica ederim.

    hayırlı osun kardeşim. gerçektende süper rakama almışsınız. resmen 12lik fiyatı. nasıl yaptılar bu indirimi hayret. inanın bende sırf fiyat gözünüzü korkutmasın diye bir alt modelide iş göreceği için 12lik yeter demiştim (zaten siz kaliteyi biliyormuşsunuz elinizde GE olduğuna göre.) gene yeter sorun olmaz. ama siz çok daha iyisini yapmışsınız ilerisi içinde. güle güle kullanın.
    burdan @gsemre arkadaşta pazarlık şansını görmüş olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: gsemre

    Ekşın bittiğine göre sorularımıza geçelim yine .

    Mitsubishi Electric Krigamine Zen serisi MSZ-EF42VES için bir mitsubishi bayiden 4300 fiyat aldım. Bu cihaz bu fiyata alınır mı?Yoksa onun yerine 4000' alınacak cihaz var mı?

    Önceki mesajlarımı takip eden arkadaşlar diyecek ki hani limitin 3000'di?

    Valla onu hiç sormayın önce 3500'e çıktı ordan da 4000'e. Battı balık yan gider.

    EDİT:

    Mitsubishi Electric Deluxe Power GE42VA için de 3900 TL fiyat aldım. Sanırım bu daha mantıklı bi seçim olacak.

    Üstteki sorumu bu model üzerinden değerlendirin lütfen

    bu yeni kasa olan modelimi öncelikle onu sormak lazım? gözlerim yoruldu şuan bakamıyorum.

    bakın bu serinin 12 liklerini soran arkadaşlara eskiden GE serisi önerirdik sebpese değerler aynıydı kasa sükseli olduğundan 6-700 tl pahalıydı . süsten püsten vaz geçin derdik.

    şuan bir ara inceledim 12 ve 9 luklarda GE ve yeni sesi SF den üstün duruma geçmiş A+ sayısı fazlaydı. (çok önemlimi bence değil. bana sormuş olsanız)

    bilmiyorum şu esnada SF serisi ile arasındaki fiyat farkı nedir. 15likleride hiç incelememiştim. son duyduğumuz rakamlarda 12lik SF serisi 3800 felandı bu sizin demiş olduğunuz 15lik bence alınır zira her duruma hem SF ve eski GE serisnden üstün hemde anlaşılan fiyat makası büyük değil 12likle kıyazsaldığımızda 15lik makineyi.

    Siz söyleyince farkettim SF serisini. Deluxe power üzerinden konuşmuştum ben ve modelinin GE42VA olduğunu söyledi satıcı.

    Az önce ben de inceledim ve SF serisinden daha verimli olduğunu gördüm.(tabi yanlış bakmadıysam)

    Şimdi bu cihazın uygun fiyatlısını araştırmaya kaldı iş

    Bir de Mitsubishi Electric teki satıcı (Başka bir bayi) her sene Mayıs-Haziran arası kampanya olduğunu söyledi. Beklesem mi biraz daha? Her sene oluyor mu bu kampanyalar?

    gözüm, diğer arkadaşım mesajına ekledim sizi. anı rakamlara alabilirseniz arkadaşın aldığı klimayı hiç düşünmeyin gerçi sisn bulduğunuz zen serisinin fiyatıda güzel. kampanya işler genelde oluyor ama tarih durumu zor. hiç belli olmaz.

    hemde ozaman kampanya yapsalar bile önce bindirim sonra indirim olarak düşününün çünkü sezon başlamadan önce mutlak zam olur Türkün adetidir bu. gerçi sırf bizim adetimiz değil tüm dünyanın insanlığın adetidirde :) onu niçin değerlendirmenizi hesabınızı iyi yapın kısmet çünkü. beklersiniz terside olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0di

    hocam 700-750tl civari önerebileceginiz bir klima var mi ? arcelik 900den asagi yok diyor

    kardeş o rakamlara geçen yıl bile klima yoktu hemen hemen desek çok yanlış olmaz. geçen yıl olsa bile bu yıl mümkün değil dolardan eurodan dolayı.

    siz airfel ürünü olan daylux aure lere bakın. koçtaşta gree ve rubenislere bakın. bakır boru farkını uygn vermeye çalışın. ancak bu şekilde olabilir. dediğiniz rakamlara demir döküm bile yok hemen hemen. ki hiç tavsiye edilmez vestel dd. arçelik gene onalrdan bir nebze iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sailor86

    Merhaba arkadaşlar. 30 m2 ve 2 cephesi neredeyse tamamıyla giydirme cam olan büro olarak kullanacağım yere klima lazım. İnternetten araştırdım ve Samsung AR24HSFNCWKNSK bu ürünü buldum. Şekli şemali güzel ama kalitesi, verimliliği, bahsettiğim yeri ısıtma-soğutma gücünde mi bilen varmı? Ayrıca 3000 TL maksimum bütçeli daha iyisi önerilerinizide belirtirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.


    @sailor86 ve @mimar007

    arkadaşlar risk almak istyorsanız bu klimalardan alaın birer tane bize sayenizde öğrenmiş oluruz.

    samsungla ilgili imzamı okuyunuz orda güzel linkler var. bu klimaların üretiminde vana ve kasa metal bağlatı sacında sorun olduğu yazılmıştıd ha önce genelde gaz sorunu yaşatıyormui artık kısmetinize iyisimi denk gelir kötüsümü bir tür kumar. servisten çok şikayet var.

    bu yeni ar modellerinninde iyi olacağını hiç sanmam yeni gösterişli bir model ama.. neden derseniz klimayı üçgen klima vs tanıtmışlar.

    filtreler aynı mits. zmps gibi üste takmışlar gözüküyor fotoda.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    bu tip filtrelere sıcak bakmıyoruz üsttenmi hav aalıcak bu cihaz haliyle daha fazla toz toplar üstten bu dizayn. ön kapakta açılmıyorsa yazın bol kokulu günler sizleri bekleyebilir. ama ben yanılabilirimde karar sizlerin. @mbirol sen nedersin bu yeni dizayn için .




  • Baymak premium inverter nasıl? 12 btu 1400 kart indirimiyle. 7 yıl garanti bakır boru, toshiba sanyo kompresör denmiş. Kullanan var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panasonic kit ye 9000 , daikin zhara 9000 , carrier 9000 , fijutsu llt 9000 inverter klimalardan hangisini tavsiye edersinuz en makul fiyati 1700 lira ile daikin zhara verdiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kedoxs

    Baymak premium inverter nasıl? 12 btu 1400 kart indirimiyle. 7 yıl garanti bakır boru, toshiba sanyo kompresör denmiş. Kullanan var mı acaba?

    Forumda zilyon kez yazıldı o markanın çöp olduğu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagriekim

    arkadaşlar şu mitsubishi heavy vS mitsubishi electric tartışmasından gerçekten sıkılmış biri olarak yazıyorum bu mesajı.

    iklimsada 2600 olan Mitsubishi SRK 35 ZMP-S klimayı akakçede araştırdım ve ereyonda Mitsubishi SRK 35 ZMP-S1 model ücretsiz montaj kargo ücretsiz ve iklimsa garantisi altında 2300liraya satıyorlar..

    arkadaşlar 1. sorum heavy alsam kalite çok bişey farkeder mi?
    2. sorum şu S/S1 farkı nedir aceba?
    3.sorum Mitsubishi SRK 35 ZJ-S modelinde artı olarak alerji ve güneş filtresi olduğu yazıyor.ama fiyat yaklaşık 1100 lira farkediyor./http://www.hepsiburada.com/liste/mitsubishi-srk-35-zj-s-12000-btu-inverter-duvar-tipi-split-klima/productDetails.aspx?productId=evmitsrk35zjs&categoryId=17453 ). buna değer mi sizce??
    4.internetten aldığım klimada izmirde oturan biri olarak istanbul garantisi gibi saçma bişeyle karşılaşma şansım var mıdır?

    ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

    yardımcı olmayan herkese çok teşekkür ederim. SRK 35 aldım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat-h

    http://www.hepsiburada.com/liste/vestfrost-15000-btu-h-a-enerji-sinifi-r22-duvar-tipi-klima/productDetails.aspx?productId=evvesr2215000&categoryId=17453 li,nkteki klima alınırmı sizce.

    Ona klima demek klimalara hakaret olur.:-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapma))) iyiki yanılıp almadık.sizin tavsiye edeceginiz 18.000 btu 1500-1750 tl aralığında dernekte toplantılarda haftada bir kaçgün 2-3 saat kullanılacak klima nedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35


    quote:

    Orijinalden alıntı: kedoxs

    Baymak premium inverter nasıl? 12 btu 1400 kart indirimiyle. 7 yıl garanti bakır boru, toshiba sanyo kompresör denmiş. Kullanan var mı acaba?

    Forumda zilyon kez yazıldı o markanın çöp olduğu.

    Bu modeli forumda arattım pek bir bilgi yok. Kuru kuru çöp demekle olmuyor, kullanıcı yorumu önemli benim için. Yılda 1 ay sadece serinletmede (27 c yeterli) kullanacağım için 3-4 bin verip alengirli bişey almak istemiyorum.

    Neyse buradaki servisini araştıracam eğer düzgünlerse alma niyetim var. Forumda düz olanını kullananlar memnun görülüyor, inverteri ondan aşağı değildir inş :) 7 yıl garantide neleri kapsıyor bakacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kedoxs


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35


    quote:

    Orijinalden alıntı: kedoxs

    Baymak premium inverter nasıl? 12 btu 1400 kart indirimiyle. 7 yıl garanti bakır boru, toshiba sanyo kompresör denmiş. Kullanan var mı acaba?

    Forumda zilyon kez yazıldı o markanın çöp olduğu.

    Bu modeli forumda arattım pek bir bilgi yok. Kuru kuru çöp demekle olmuyor, kullanıcı yorumu önemli benim için. Yılda 1 ay sadece serinletmede (27 c yeterli) kullanacağım için 3-4 bin verip alengirli bişey almak istemiyorum.

    Neyse buradaki servisini araştıracam eğer düzgünlerse alma niyetim var. Forumda düz olanını kullananlar memnun görülüyor, inverteri ondan aşağı değildir inş :) 7 yıl garantide neleri kapsıyor bakacam.

    40 yıldır klima kullanan biri olarak neyin çöp olduğunu bilirim.
    Her sorana ayrıntılı yazacak olsak 24 saat buradan çıkamayız.
    Model değil o marka çöp.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat-h

    yapma))) iyiki yanılıp almadık.sizin tavsiye edeceginiz 18.000 btu 1500-1750 tl aralığında dernekte toplantılarda haftada bir kaçgün 2-3 saat kullanılacak klima nedir.

    Şu an sokaktayım eve dönünce unutmazsam yazarım.:-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13381339134013411342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.