Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1497. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dr_orhan , dr_orhan Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (1 Mobil) - 16 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.248
Cevap
703
Favori
4.432.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14951496149714981499
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkaşım öncelikle profiliniz gizli nereden yazdığınızı bilemediğim için Haier servis hizmeti varmı yokmu bilgi veremiyorum.

    Midea ile ME hj serisini kıyaslarsanız ve arada 500 TL fark varsa HJ alınmaz.HJ midea dan iyi değil ki .Sadece adı ME .Aynı Tegora benzeri durum..

    Bu arada sizce sorun değilse nereden yazıyorsunuz söyleyin.Haier bu piyasa da kalıcı olmaya geldi..Servis şu an yaygın değil ama sorunlu da değil.Zibro ile aynı firma ithalatçı Zibro da hizmet ne ise Haier de daha iyi olacak.

    Bu arada klimacı olmayıp ta bizim yazılarımızı okuyup ustalardan daha çok teorik bilgiye sahip arkadaşımız geldi geçti bu forumdan.En büyük örnek te 9köy dür.Adam teknik bir iş geçmişi bile yokken bir çok klimacıdan daha çok teorik bilgi sahibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi electric delux power sf 42 almayı düşünüyordum. Kampanyadan önce peşin 3700 tl diyorlardı. Şimdi Kampanyali fiyat 4045 tl diyorlar. Sanırım klima satmak istemiyorlar. Fiyatlar çok yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmtmam

    Mitsubishi electric delux power sf 42 almayı düşünüyordum. Kampanyadan önce peşin 3700 tl diyorlardı. Şimdi Kampanyali fiyat 4045 tl diyorlar. Sanırım klima satmak istemiyorlar. Fiyatlar çok yüksek.

    Sana o zaman dedim dostum.. sf42 için 3600tl iyi fiyat vermişlerdi sana.. kampanyalı bundan daha aşşağıya olmaz dedim.. 4045tl. üzerinden taş çatlasa 3950 yaparlar o da nakit falan anca adana da yaparlar.. istanbuldakiler onuda pek yapmıyorlar.. keşke alsaydın yazık oldu:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Arkaşım öncelikle profiliniz gizli nereden yazdığınızı bilemediğim için Haier servis hizmeti varmı yokmu bilgi veremiyorum.

    Midea ile ME hj serisini kıyaslarsanız ve arada 500 TL fark varsa HJ alınmaz.HJ midea dan iyi değil ki .Sadece adı ME .Aynı Tegora benzeri durum..

    Bu arada sizce sorun değilse nereden yazıyorsunuz söyleyin.Haier bu piyasa da kalıcı olmaya geldi..Servis şu an yaygın değil ama sorunlu da değil.Zibro ile aynı firma ithalatçı Zibro da hizmet ne ise Haier de daha iyi olacak.

    Bu arada klimacı olmayıp ta bizim yazılarımızı okuyup ustalardan daha çok teorik bilgiye sahip arkadaşımız geldi geçti bu forumdan.En büyük örnek te 9köy dür.Adam teknik bir iş geçmişi bile yokken bir çok klimacıdan daha çok teorik bilgi sahibi..

    Ben istanbul pendikteyim.İstanbulda bildiğim kadarıyla sadece 1 tane yetkili servis var.Klima almaya niyetlendiğim ilk zamanlarda haieri alırım diye düşündüm ama kime sorsam "servisi yok klima yerde kalmaz x klima gelir takar ama yarın x klimayı çağırınca o senden önce kendi müşterisine gider haier müşterisine gitmez" dediler.Yanlışım varsa düzeltin ama bu sebeplerden dolayı haierden vazgeçtim.

    Bulunduğum semtte birkaç tane midea ve ME servisi var.Sizin yorumunuzdan sonra HJ serisini eledim.Yarın ME keşife gelecek bu adamların 35va olarak hangi klimasını ne kadara almak iyi bir alışveriş olur.Birde mideanın fairwind oasis ve premier modelleri arasında çok bariz donanımsal farklılık olmadığı söyleniyor hatta 2 tanesi aynıymış sadece dış görünümü farklıymış bu konu hakkında görüşlerinizi de öğrenmek isterim siz hangi modeli tercih ederdiniz.

    9köy buralarda olsaydı muhtemelen ME derdi başka birşey demezdi




  • Alarko Carrier
  • 12000 lik klima almak istiyorum
    Mitsubishi SRK 35 ZMP-S,
    Daikin FTXB35B Tegora
    Samsung AR9000 A++ WiFi AR12HSSFCWKNSK ya da AR7000
    arasında kaldım fiyat olarak birbirlerine yakınlar samsung tasarım olarak gayet güzel soğutmada A++ enerji seviyesi var mitsubishi ve daikin in kalitesi zaten belli, EER ve COP değerlerinde daikin ve samsung daha iyi görünüyor. evim kaloriferli ve Muğla da oturuyorum genelde soğutma amaçlı kullanılacak klima için önerilerinizi bekliyorum
    klimayı 20 metrekareye yakın oturma odamda kullanacağım boruları eve tadilat yaptığım zaman iklimsaya ayarlatmıştım duvar altından 12000 lik klimanın yeterli olacağını söyleyerek borularını ayarladılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdemir -- 7 Mayıs 2015; 12:36:42 >
  • drdemir kullanıcısına yanıt
    Kaç m karede kullanacaksınız yazarsanız ona göre yeterliliğini söyleyebilirim.

    mitshubishi srk 35 güzel performans bir cihazdır ben bu cihazı kendim de satıyorum size de önerebilirim.
  • mesajda da düzeltme yaptım 20 metrekarede kullanacağım bu makinaların hepsinin ortalama olarak güzel performanslı olduklarını düşünüyorum mitsubishi sattığınız için yorumunuz çok objektif olmayacaktır diye düşünüyorum yorumlarda neden mitsubishi neden daikin neden samsung açıklamalarını bulabilirsem benim için daha yönlendirici olacaktır
  • Samsung cihazlar mistsubishi ve daikin kadar enerji tasarrufu yapan onlar kadar performans ve sağlamlık gösteren cihazlar değil ayrıca servis bakımından da sorun yaşanıyor ( samsung son cihazımı 2 hafta önce sattım )

    Daikin ise son cihazlarda bazı modeller Türkiye üretimi o yüzden kalite de inanılmaz düşüş olduğunu daikin çalışanından duydum ve yakın bir zamanda tekrar servis sıkıntısı yaşabilecek durumda olduğunu yavaş yavaş bir çöküşte olduğunu da aynı kişiden duydum daha önce yaşadıklarını sorunları belki biliyorsunuzdur servis bakımından bir süre hizmet verememe gibi bir durumu oldu. Ayrıca geçen sene satılan cihazların bir çoğunda sıkıntı yaşadık. ( geçen sene daikin satıldı mağzamızda )

    Neden Mitsh srk 35 derseniz ilk olarak en büyük avantajı servis olması. Biliyorsunuz ki iklimsa cihazı ve bu yüzden herhangi bir sorun yaşadığınız zaman direk cevap alabileceğiniz bir durum bu. Klima alırken servisi de aldığınız klima kadar önemlidir. Ayrıca cihazlar yeni seri ve ısıtmada 14 15 binlere soğutmada ise 12 binlere kadar çıkabilme kapasitede bir cihaz.
    Objektif olarak cevap veriyorum size yardımcı olma amaçlı sonuçta burada pazarlama yapmıyorum amacım yardımcı olmak ticaret değil :)


    Ayrıca menşei de önemlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanerAkgün -- 7 Mayıs 2015; 13:06:11 >




  • Arkadaşlar merhaba,

    30 metrekarelik salona 18000'lik bir klima almak istiyorum. Ancak şöyle bir sorunumuz var, binamızda dış ünitelerin yerleri daha önceden ayarlanmış ve dış ünite yeri ile duvarın içerisinden salonuma kadar olan mesafe yaklaşık olarak 20 metre. Bu durumda alacağım klimaların verimi ne kadar düşük olur, her markada sıkıntı yaşar mıyım? Çok yüksek rakamlara çıkmadan alabileceğim modeller hangileri olur?

    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler
  • mbirol abime çok teşekkür ederim yardımları için. bugün kendisine ulaşma fırsatı buldum yine buradan bir arkadaş sayesinde ve evimdeki soğutma sorunu ile ilgili aklıma takılan her şeyi sordum. daha önceki sayfalarda kendisinin belli bir markanın reklamını yapmakla suçlandığını gördüm de, biraz kendisini tanıtmak istedim buradaki insanlar da bilgili birinin birikimlerinden faydalanabilsin diye. izmir'de klima alacak arkadaşlar kesinlikle kendisinden fikir almalılar. 18000 btu klima almak istediğimi söylediğimde benim evime 12000 lik yeteceğini, ben istesem bile 18000'lik takmayacağını söyleyecek kadar dürüst bir insan. klimayla ilgili her konuda bilgili ve yardıma açık. kendisine teşekkür ederim, allah razı olsun.
  • FenerLee_ kullanıcısına yanıt
    Ustam burda kimsenin fanatikliğini yapmıyoruz ki benim de aklımda öncelik li daikin mitsibuşi haier var ama geçen yaz fh25ve modelini 2800 sataren şimdi kampanyalı peşin fiyatı 4035 tl ne olduda bu kadar artış oldu patatesten mi yaptılar diye düşünmeye başladım ha bu fiyat normal diyen arkadaş gider alır mitsibuşi ama bize pahalı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28metrekare , cift cam, 2.kat, dis yalitim yok, 14-18 arasi bir sey ariyorum, senet usulu satis yapan siemens,bosch,arcelik gibi yerlerden almayi dusunuyorum. Hangi markayi onerirsiniz, duz tip olarak , a enerji sinifi olan ? Arcelik ve bosch a baktigimda hep 2011-2012 zamani cikan urunler satiliyor hala bu kotu geliyor biraz bana, tavsiyeniz nedir ?
  • merhaba arkadaşlar evime 2 adet klima almayı düşünüyorum klimalar soğutma amaçlı kullanılacak odalardan biri 30 metrekare diğeri ise 13metre kare evim son katta üzerimizde saç çatı var arasına camyünü serilmiş izolasyon genel olrak iyi sayılır 1 yıllık ev... Herhangi bir marka takıntım yok önerilerinizi bekliyorum...
  • jenba555 J kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım merhaba, ben de birkaç gündür klima araştırıyorum. Sizi bilmiyorum İstanbul'dayım, bunun dışında hemen hemen şartlarımız eşit. Son kat, cam yünü serili ve kiremit çatı var. 25 + 15 metrekarelik iki alanı soğutmayı düşünüyorum. Ancak 15 metrekare olan yatak odasında klimayı kullanıp kullanamayacağıma emin değilim. O nedenle antrede odanın kapısına bakan cepheye 2. klima koymayı düşünerek yola çıktım. Tabi bu şekilde alan da büyümüş olacak, hatta bu şekilde 2. soğutulacak alan 36 metrekareye çıkacak. Daha sonra kararımı değiştirdim. Öncelikle 25 metrekarelik alan için (salon) 12.000 btu bir klima alıp, tüm alana etkisini görmeye karar verdim. Beklentim buz gibi bir ortam yaratmak değil, nemi düşürüp 25-26 derecelerde olması yeterli. Klimayı verimli kullanamayacağım ortada olsa da, iki klima ile tüketilecek enerjiden de pek farklı olmayabilir. Tatmin olmazsam da 2. klimayı düşüneceğim.

    Klima tercihine gelince, Mitsubishi Electric'in üzmeyeceğini düşünüyorum, keşif yaptırdım ve bugün teklif aldım. Maalesef fiyatı verimlilik olarak yakın değerlerde olan klimaların hemen hemen iki katı. Tek kriter elbet verimlilik değil, ME için bir yere kadar fazla ödemeyi göze alacağımı bilerek yola çıksam da aklıma yatmış değil. Bu arada bayi kuruşuna kadar kampanyalı liste fiyatını teklif etti. Böyle olunca küçük bir indirim yapsa dahi ikna olmayacağımdan tekliflerine geri dönmedim. Sadece soğutma için senede ortalama 4 ay kullanacağımdan karşılığını alamayacağım gereksiz bir fiyat farkı gibi geliyor. Fiyat konusuna takılmıyorsanız SF serisinden başlamak kaydıyla ME alabilirsiniz, vaadettiğini verecektir, kafanız rahat olacaktır.

    Açıkçası öncelikle ME'ye odaklandığım için şu an halen araştırma içerisindeyim. Servis konusunu da önemsiyorum. Hiç düşünmeyeceğim bir f/p ürünü seçerek yarı fiyatına 3 yıl garantiyle bir cihaz da alabilirim.

    Bugün LG'nin muhtemelen eski serisidir bir klima gördüm (AS-W126B7T0), kağıt üzerinde de f/p olarak güzel görünüyor, verimliliği ME'nin SF serisiyle çok yakın, hatta soğutmada biraz daha iyi.

    Kliksa'da 1899TL fiyatı var, hatta Axess ile 1799TL'ye gelecek.

    http://www.kliksa.com/urun/lg-as-nw126b7t0-12000-btu-deluxe-inverter-klima/902108281

    Servis ve ürün kalitesi konusunda henüz hiçbir fikrim yok, buradaki arkadaşlar ve kullanmış olanlar varsa fikirlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.




  • Arkadaşlar sadece soğutma amaçlı kullanacağım max 1500-1700₺ civarında bana önerebileceğiniz mantıklı klimalar nelerdir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben de biraz uygun bişey olsun diye Baymak Elegant 12000 btu klimaya bakıyorum 1500 tl. ne dersinizi pişman eder mi aldığıma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockustadt

    Samsung cihazlar mistsubishi ve daikin kadar enerji tasarrufu yapan onlar kadar performans ve sağlamlık gösteren cihazlar değil ayrıca servis bakımından da sorun yaşanıyor ( samsung son cihazımı 2 hafta önce sattım )

    Daikin ise son cihazlarda bazı modeller Türkiye üretimi o yüzden kalite de inanılmaz düşüş olduğunu daikin çalışanından duydum ve yakın bir zamanda tekrar servis sıkıntısı yaşabilecek durumda olduğunu yavaş yavaş bir çöküşte olduğunu da aynı kişiden duydum daha önce yaşadıklarını sorunları belki biliyorsunuzdur servis bakımından bir süre hizmet verememe gibi bir durumu oldu. Ayrıca geçen sene satılan cihazların bir çoğunda sıkıntı yaşadık. ( geçen sene daikin satıldı mağzamızda )

    Neden Mitsh srk 35 derseniz ilk olarak en büyük avantajı servis olması. Biliyorsunuz ki iklimsa cihazı ve bu yüzden herhangi bir sorun yaşadığınız zaman direk cevap alabileceğiniz bir durum bu. Klima alırken servisi de aldığınız klima kadar önemlidir. Ayrıca cihazlar yeni seri ve ısıtmada 14 15 binlere soğutmada ise 12 binlere kadar çıkabilme kapasitede bir cihaz.
    Objektif olarak cevap veriyorum size yardımcı olma amaçlı sonuçta burada pazarlama yapmıyorum amacım yardımcı olmak ticaret değil :)


    Ayrıca menşei de önemlidir.



    Çok komiķsin işlr ayba galiba daikin çöküyormuş. Buaralarda av ypana kadar dandiko srk-zmps ni kendin incle goflet klima ic fan gırç gırç öter filtesi el kadar mits çakması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 26 m² salonun var amerikan mutfaklı arcelikteki arkadaş 12-13 BTU yeter dedi inverter revizyonlu modeline 1500 TL fiyat verdi sizce alsammı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben mitsubishi öneririm ve üstüne tanımam klimada.Alırken biraz pahalı gelebilir diğerlerine göre çok uçuk fiyatlar var diye düşünüp arçelik beko vestel gibi markaları almanızı önermem başta zararlı gibi görünürsünüz aslında karlı çıkan siz olursunuz uzun vadede.Örneğin beko alırsın aylık 250 lira elektrik faturası gelince nevrin döner mitsubishi alırsın 90 lira gelir ay olarak hesapladığında diğerine göre farkı görürsün alırken cop ve er değerleri önemlidir buna dikkat edin,13 btu luk mitsubishi kışın 24 saat kapamadan sabit devirde çalıştırıyorum 1 ay boyunca normalde 50 lira gelen elektrik faturası 90-100 lira civarını geçmiyor yani 40 ila 50 lira civarı harcıyor klima ayda, bunu birde 1.500 tl lik bekoyla deneyin o fatura 300 ü görür. (Sharp,Daikin,General,Mitsubishi) bu dört markadan başka klima almayın pişman olmayın derim ben :)




  • 
Sayfa: önceki 14951496149714981499
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.