Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1787. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.326
Cevap
704
Favori
4.441.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17851786178717881789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    N11.com'da 2035TL'den satıyor, Bugün Mobil ile 50TL kupon tanımlayarak 1985TL'den alabilirsin.
    Montaj dahil hocam, hayırlı olsun şimdiden.

    Çok sağolun size de hayırlısı olsun.
  • Öncelikle Ado hocaya teşekkür etmek istiyorum, bende iyi bir yazılımcıyım ondan ötürü zevkle okudum, klima olayını bu kadar detaylı anlattığı için hem ufkunu açmış herkesin, hem de elinden geldiğince yardımda bulunmuş. Allah razı olsun.

    Şimdi ben zaten sıcaktna çabuk bunalan beyaz tenli biri olarak, canıma tak etti gözümü kararttım alıcam klima parası neyse modundayım. Fakat şuanki evim kira olduğu için, bu sene olmadı önümüzdeki sene taşınırsam acaba klima sök tak bozulur mu önce onu sormak istiyorum. Bu konuda çok spekülasyon mevcut.

    İkincil olarak bizim evin krokisini ekledim. Mavi okun olduğu yere taktırmayı planlıyorum yarın servis gelecek evi keşfe bakalım onlar ne diyecekler.
    Yatak odasındaki koyu alan da yatağın bulunduğu kısım, hani klimayı düşnüdüğüm yere bayağı mesafe var aslında...
    Oraya taktırmamdaki amaç, holden de geçip biraz da olsa yatak odasını serinletirmi acaba modundayım. Çalışan insanlarız, eve gelcez 7 de açıcaz 1 e kadar çalışır herhalde max diye düşünüyorum...
    "Eğer oraya taktırma boşuna çünkü anca salon serinler, boşuna 12lik alma 9luk al yatak odasını gram etkilemez" derseniz de ona göre hareket edicem.

    Yeni markalar deneme konusunda da gayet açık bir insanım ondan ötürü şu midea işini de biraz araştıracağım. Olmadı uzun garantili, baymak vestel gibi bir ürün tercih edeceğim sanırım.

    Bu iki sorumu yorumlandırabilirseniz çok sevinirim,
    Dipnot: eşimin alerjisi var (tüy toz vb değil, sanırım nem'e, sadece yağmurlu ve kapalı havalarda azıyor alerjisi), hani bu hava temizleme vb özellikleri de göz önünde bulundurursak ne marka/model klima önerebilirsin acaba bize onu da söylersen çok şukela olur :)

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan.kahyaoglu -- 2 Temmuz 2017; 23:21:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihaga

    arkadaşlar 20 mt2 bir oda için alacağım gg de bir satıcı da almak istediğim modeli buldum ? sizce alınır mı? daikin miyora serisi 12,000 btu 4363 tl iken bu satıcı da 3099 + 100 tl maxipuan hediyeli..bana çok uygun geldi fiyatı.. sizce alayım mı ??

    link :http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/daikin-miyora-ftxk35aw-a-12-000-btu-inverter-klima-280555973

    arkadaslar yardiminizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • soğutma amaçlı bir klima almak istiyorum oda 210cm 395 cm. kaç btu yeter? inverter olsun istiyorum.
    sabah güneş alıyor, onun dışında pek güneş gördüğü yok. önerebileceğiniz fp bir ürün var mı?
    hafta içi 20den sonra sabaha kadar çalışacak, "uyurken de kullanmayı planlıyorum." haftasonu açık tutarım çoğunlukla.
    gündüz aldığı güneşin pek anlamı olmayacak yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyssa -- 2 Temmuz 2017; 23:50:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhan.kahyaoglu O kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, beğenerek okumanıza sevindim :)

    Klima 1 kere ok, 2 kere neyse ama 3 kere sökülmüşse artık çok stabil çalışmasını beklememek gerekir hele ki standart üretim ürünlerden ise. Siz bu eve taktırıp sadece kendi evinize geçerken söktürecekseniz sorun yaşamayacağınızı düşünürüm.

    Krokide salon kapısı ok yalnız yatak odası kapısını anlayamadaımi kapılar karşılıklı ise mutlaka iyi bir etkisi olur. Ben genelde 9 luk klima pek önermiyorum hocam zira 9 kabin bir klima ile 12 kabin bir klima arasnda uçurum fiyat farkı olmuyor. Ancak genelde satın alım maliyetinden avantaj sağladık diye düşünürken performans ve tüketimden daha çok fire vermiş oluyoruz.

    Hatta size tavsiyem, 12 kabin ürünlerden olup da aslında 13-14.000BTU max kapasitesi olan klimalardan seçerseniz aradaki açığı daha da kapatmış olursunuz.

    Buna referans olarak bir link bakayım şimdi 1 sn.

    bir kaç klima baktım en iyi örnek şu linkte var bakınız 12 lik klima ancak min max değerlerine göre 14.000btu max değeri var klimada.

    http://urun.n11.com/klima/midea-blanc-msmabu-12hrdn1-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-P111389871?gclid=CjwKEAjws-LKBRDCk9v6_cnBgjISJAADkzXeqwLn7hYvT3PzxJTFaXnkOk_NCtg27yIImYrr2UgsBRoCQlDw_wcB&gclsrc=aw.ds

    link örek amaçlıdır, ''bu klimayı alın'' anlamında değil.

    Zamanı bira zkullanıp, birazcık da elektrik faturasına yük bindirerek ben 90m2 eve 12 lik klima ile hükmedenleri bilirim. Bu anlamda sizin de amacınıza ulaşmanıza engel olmayacağını düşünüyorum bu tercihinizin.




  • odyssa O kullanıcısına yanıt
    9000BTU VESSEN klima bir araştırın bakalım kafanıza yatacak mı?
  • kaotika kullanıcısına yanıt
  • Lider markalardan birisidir DAIKIN, Bütçe olarak da size uygun gelmişse neden alınmasın?
  • malitoprak91 M kullanıcısına yanıt
    18'liği sormadım, 24 ve 12'lik alacağım. 24'lüğü 3.300 TL'ye bıraktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihaga


    quote:

    Orijinalden alıntı: melihaga

    arkadaşlar 20 mt2 bir oda için alacağım gg de bir satıcı da almak istediğim modeli buldum ? sizce alınır mı? daikin miyora serisi 12,000 btu 4363 tl iken bu satıcı da 3099 + 100 tl maxipuan hediyeli..bana çok uygun geldi fiyatı.. sizce alayım mı ??

    link :http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/daikin-miyora-ftxk35aw-a-12-000-btu-inverter-klima-280555973

    arkadaslar yardiminizi bekliyorum

    Tavsiye etmem hocam onun yerine Mitsubishi Electric SF25 için fiyat alın. Eğer 3000 TL civarı ise SF25 alın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    Hocam Mission kullananlar Plastik kalitesini çıtırdan eleştiriyordu, bu ürünün kasası daha yeni ve daha yeni bir model.
    Özellik olarak Mission altına yerleşiyor ve ben 2000TL'de daha iyi klima göremiyorum gerçekten.
    Plastik kalitesi için ne söyleyebilirsiniz? 12'lik olanını 1985TL'den alacağım.
    Fotoğraf falan varsa yükleyebilir misiniz?

    Plâstik kalitesine orta segment klimalarda pek önem verilmiyor maalesef. Bu orta segment ürünler sadece klimanın en önemli parçaları kaliteli yapılıyor basit parçalara pek önem vermiyorlar. Hem plastik kalitesini ne yapacaksınız ki biraz dikkatli kullanırsınız olur biter. Sonuçta tabak çanak tepsi olarak kullanmayacaksınız ya. Ama bana kalsa mission almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-28FAB8B9B -- 3 Temmuz 2017; 1:38:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Blanc alacağım zaten hocam, mission piyasada yok şuan yeni seriler gelecek galiba. Mission'da 2016-2017 ayrımı var Modern Klima sitesinde fakat kodlar aynı.
    Alacağım yer 2017 dönemi için 2016'da üretilmiştir diyor
  • Değerli cevaplarınız için önce kendi adıma sonra da ailem adına çok teşekkür ederim. Bugün sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda bir kaç yer dolaştım. Sizin paylaştığınız bilgileri not almıştım, bana annemin rahatsızlığını duyar duynaz en yeni en yüksek btulu ve en lüks cihazları öneren satıcılarla verdiğiniz bilgileri paylaşınca yüzlerindeki ifadeyi görmenizi isterdim. Gerçekten sizlerden tavsiye aldığım için gurur duydum.
    Özet geçersem, peki o zaman 24000 btu luk klima alın nem açısından değerlendirin dediler sonradan. Ve servis, uzatılan garanti, inverter olmasını unutmamamı söylediler. Yani onlara kalırsa fiyat/ performans araştırasına kalmıştı işim. Ancak tuhaf olan şu ki evin ihtiyaçlarını karşılamak için İstanbul'da İstinye Carrefoursa'ya gitmiştim. Orada danışayım dedim, uzun uzun sohbet ettim bir görevli ile. Ve bana madem sorununuz nem dengesi ile çözümlenecek size 529 TL'lik ALF İyonizerli EPIV-01 Hava Serinletici'yi önereyim Bu Ürün dedi. Veya kendilerinde satılmayan Arçelik gibi firmalarda satılan nem dengeleyicileri de işinizi görecektir dedi. Benim de kafamı bulandırdı.
    Bu durumda sizce 24000 Btuluk bir klima arayışıma devam mı etmeliyim? Eğer öyle ise klima araştırırken btu dışında nelere dikkat etmeliyim? Uzak durmam gereken isimler var mı? Ya da annemin bu özel durumu nedeniyle öncelikle tercih etmem gereken isimler?
    Herşey için sonsuz teşekkürler nasıl kıymetli verdiğiniz bilgiler bir bilseniz.




  • SweetStar kullanıcısına yanıt
    Yardımımız oluyorsa ne mutlu bize.

    Çöl kliması diye tabir edilen bu ürün kuru havalarda işe yarar zira kuru havayı alıp soğuk ve nemli hava üfler. Görevli galiba nemin artmasının çözüm olduğunu düşünmüş, sizin ihtiyacınız ise odadaki nemin konfor koşullarına yetecek kadar azalması.

    Bu tarz ürünlerin aksine nemi alan şu gibi ürünleri araştırabilirsiniz ancak açıklama kısmında her ne kadar 90 m²'ye kadar yeterli deseler de mümkün mü emin değilim. En iyisi kullanıcıların tecrübelerinden faydalanmak olur.

    Neden servisi, garantiyi unutmamız gerek anlam veremedim. Neticede siz klimayı üretim amacının dışında bir şekilde kullanmayacaksanız. Gayet de gerektiğinde servis müdahale edecek bir sorun oluşursa da garanti kapsamında halledilecek. Inverter olması ise sizin durumunuzda beklenen enerji tasarrufunu yapamayabilir ancak eski tip on/off klimaya göre elbetteki tasarruflu olacaktır. Kaldı ki siz ürünün performasını (ve tüketimini) kısıtlayan nem alma modunda kullanacaksınız.

    Bütçenizi üzmeyecek ise klima tercih etmeniz daha uygun görünüyor.




  • QRX kullanıcısına yanıt
    Hocam basit bir kroki çizebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
  • seortutu S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelik yatak odasındaysa 2. seçenek ideali ancak bu durumdayken diğer odalara sirayet etmesi zaman alacaktır. (Yatak odasını soğuttuktan sonra flapları en aşağı şekilde ayarlarsınız.)

    Soğutmaya oranla evin genelini ısıtmak zorlayıcıdır, sizin krokide mümkün olur mu bilemedim hocam.
  • Öncelikle konu ve paylaşım için teşekkürler.



    önceden klima hazırlığı yapılmış evime yeni geçtim.daha önceki sayfalarda paylaşmış olduğumuz al-kullan-at modeli klima tesisatının yerden geçmesi nedeniyle mümkün gözükmüyor.anormal bir durum olmazsa eğer uzunca bir sürede burada oturacağım.tüm bunlara bakarak biraz fazla verip Mitsubishi electric alıp işi bitirmek mantıklı geliyor.daikin n serisi ve baymak elegant plus da var aklımda ama ne kadar uygun olur bilemiyorum.fikir verirseniz sevinirim.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar selamlar. Daha önce de danışmıştım bu konuda, üzerine dalona baymak alayım diye karar vermiştim ama yatak odası da cehennem gibi olmaya başladığı için acaba multi split mi alsam diye düşünüyorum. Toshiba multi split 5250 lira görünüyor, ancak bu fiyata olan 12 + 18bin btu. 12+9 göremedim kampanyada. Zaten fazla ucuz da gelmedi. Ekteki krokiden 12 ve 9 yeter diye düşündüm. Koşulları tekrar yazayım, Ankara, salon batı, yatak odası kuzey cepheli. Mantolama yeni yapıldı. Isınma kuzeyde sıkıntılıydı, bu yüzden ısınma amaçlo da kullanabilirim. Camlar yere kadar.



    Bu durumda multi split klima mantıklı mıdır? Yoksa bir 12 bir 9 baymak daha mı mantıklı? Baymak'ta Vestel'de filan multi split göremedim. Midea'da var ama onlar da baya pahalı. Toshiba alınca 12 ve 18 büyük gelmez mi?



    Bir de bu boru uzunlukları çok sıkıntı olur mu?



    Şimdiden teşekkürler.



    (Üstteki mesajlarda forum kafayı yedi, edit etmeye çalışırken tuhaf hatalar verdi, rahatsızşık için özür diliyorum.)





    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt
    Araya giriyorum ama bence mantıklı, bütçenizi zora sokmuyorsa inverter teknolojisi yüksek BTU'nun dezavantajlarını giderdiği için sıkıntı olmaz. Aksine ısıtmada kullanırken Ankara soğuğundaki kuzey ve cepheli odalarınıza yüksek BTU ile karşılık vermiş olursunuz.

    Toshiba multi sistemlerde 12 metreye kadar ücretsiz bakır boru sunuyor, 8.5 metrenin performansa ciddi etkisi olacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    Kısası: Mitsubishi Heavy Industries 12000BTU SRK35ZMP-S 2600TL klima ile Midea Blanc 12000BTU 1980TL arasında kaldım, hangisini tercih etmeliyim?

    Uzunu: Arkadaşlar Mitsubishi Heavy Industries 12000BTU Klima 2600TL 3 Yıl İklimSA garantili 2013 Model olduğunu düşünüyorum ilgimi çekti ve alternatif olarak Midea Blanc 12000BTU 2016-2017 model klima 1980TL ve 2YIL Midea Garantili.
    Bu iki klima arasında hangisini tercih etmeliyim, bugün sipariş vereceğim.

    Mitsubishi Heavy Industries Avantajlar: 3 Yıl Garanti, Marka Bilinirliği (Gerçi Mitsubishi Electrik değil ama aynı kol şirketler grubu)
    Midea Avantajlar: 2016-2017 Model (Daha güncel) Mitsubishi A sınıfı iken Midea A++ sınıfı (Mitsubishi için bazı yerlerde A++ yazıyor ama emin olamadım) Daha fazla özellik barındırması (Takip modu ve bir kaç sensör daha fazla sanırım) ve fiyat olarak yaklaşık 650TL daha uygun.
    Yerli üretim veya fason üretim marka düşünmüyorum açıkcası.
    Bazı firmalar komik gerçekten borudan bile kısıyorlar, borudan kısan neyden kısmaz kâr etmek için? daha önce smt ile cep telefonu, uydu ve tablet üretimi yapmış büyük bir fabrikada çalışmış birisi olarak kullandığımız elektronik devreleri geçtim lehime kadar kalite fark ediyor.
    Benim için az elektrik ile iyi soğutma performansı ve sorun yaşama oranı daha düşük bir marka tercihi.

    hocam ben MHI 12000 BTU aldım 2550 tl ye geçen hafta. Pek fazla test etme şansım olmasa da 2-3 saat çalışmasını gözlemledim. Son derece sessiz (hem iç hem dış unite) ve performans olarak da oldukça doyurucu geldi bana. 23 m2 kapısız açık mutfaklı salonu çok rahat soğuttu. Hatta evin genelinde bile (2+1 80m2 ev) hissedildi desem yeridir. Ben şimdilik ilk izlenimlerim olumlu.




  • 
Sayfa: önceki 17851786178717881789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.