Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1789. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
57.259
Cevap
706
Favori
4.435.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17871788178917901791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Slash kullanıcısına yanıt
    Öncelikle araştıran birisi olarak yorum yazdığımı bilmenizi isterim.

    VRF sistemler genelde büyük kamu kurumları ticari plazalar ofisler gibi ticari işletme statüsünde yer alıyor. Az bir yüzde de ise büyük villalarda yer alabiliyor. Bu yüzden forumlarda fiyat yada üfleme ısısı elektrik tüketimi gibi bilgileri bulamazsınız. Para sıkıntısı olmayan adam villasına taktırıyor nereden bilsin forumu
    Amerika'da genelde dış ünite bu vrf sistemler kadar büyük oluyor. 5 - 10ton gibi kapasiteler ile isimlendiriliyor.
    Klima ile ısınmayı düşünüyorsanız hava sıcaklığı 4 derece altına indiğinde verimlilikte kayıplar başlayacaktır bulunduğunuz iklimde çok önemli.
    Fiyat konunu elbette değişken. İç ünite fiyatları kazılar borular kablolama maliyetleri rapor tutulmadan kimse uzaktan bilemez. Ayrıca ticari ürünler olduğu için verimlilik ve süreklilik ön planda olur. Süreklilik girdiği zamanda işin içerisinde fiyat 2 şer kat artar. Örnek vermek gerekirse en basitinden baymak 2bin lira ise mitsubishi 5 bin lira. Baymak 5 yıl çalışır mitsubishi 20 yıl çalışır.
    Çatı arasına konulamaz.

    Fiyat için lg, samsung, mitsubishi gibi üreticilerin ticari bölümlerine girip form doldurursanız bireysel müşteriye nazaran anında işleriniz çözülecektir.




  • D_enn kullanıcısına yanıt
    Şu klima 1-2 gündür hoşuma giden bir klima özellikleri nedeniyle, bir değerlendirin bakalım bundan 2 adet alıp 2 ayrı odaya taksanız yine de 18.000BTU yu yakalamış, buna paralel isterseniz tek tek çalıştırıp lokal, i,sterseniz 2 sini birden çalıştırıp genel iklimlendirme de yapabilecek olursunuz.

    http://urun.n11.com/klima/vessen-montaj-dahil-daikin-vtxn25a-9000-btu-a-inverter-klima-P174428744?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw1ufKBRDYrqLzrY3dy88BEiQAPI_r4b7S_vu-qaAje9lrAMA7FWXgzeEqGCwSbtIkYZAPe_0aAtSW8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

    Klimayı incelerken soğutma max kapasitesine dikkatinizi çekerim :)




  • kaotika kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsch

    klima sektöründe olmasam general marka klimayı burada övdüklerine göre haklıdırlar diyerek daikin m.electric gibi klimalarla kıyaslayıp alırım. insanları yanlış yönlendirmeyin, general neymiş yahu.. şuan için memnun ediyor olabilir.

    daikin ve muadili markalara bütçeniz yetmiyorsa vestel/arçelik gibi markalara yönelmenizi öneririm. çünkü servis ağı ve yedek parça konusunda sorun yaşamazsınız.
    general aldınız diyelim. türkiye distribütörü veya fason ürettiren firma batar kaçar eder. yeni gelen firma ise eski ürünlerden kar sağlamadığı için yeterli desteği/yedek parçayı temin etmez sürünürsünüz. bu yüzden servis ağı ve markanın arkasındaki firma önemlidir. 12 yıl önce electra marka klima almıştık, invertor kartı arızalandı, tamir ettiremedim. yeni distribütörü ise benim cihazıma destek vermedi (vermedi demek hata olabilir, üzerine 500 lira daha koyup daikin klima alacağım fiyata kart ücreti istedi). sonuç klima çöp. ki bu markanın arkasında o zamanlar sanko holdingin grup şirketi duruyordu.

    Bunu çok uzun süre yazdım forumda, sonra yoruldum artık. markalara değil arkasında duran firmalara bakın diye belki binlerce kere yazmışımdır. Kendi chewi arabamdan örnek verdim defalarca, adamlar ''Çekiliyoruz kardeşim avrupadan'' dedi ve çekti gittiler, arabaların değeri 5 para etmez oldu ki ben sıfır almıştım arabamı yazık günah.

    Koca kurumlar bırakın ülke terk etmeyi KITA terk ediyorlar, yarın dediğiniz gibi bu ithalatçı distribütor vs firmalar. 'banane yaaa devlete kızdım oynamıyorum ben'' dediğinde ne yapacağız belli değil.

    Yine de bir çok marka cazip fiyat teklifi nedeniyle satılıyor yalan değil.

    Servisliğini yaptığım dönemde, gün içerisinde saat 16.00 a kadar sisteme girdiğim yedek parça siparişimi ertesi gün saat 11 de elime ulaştıran VESTEL ile, Arkadaşımın 33 günde bozulan klimasına 27 günde parçayı zor getirten LG kıyaslandığında da aslında ortaya enteresan senaryolar çıkıyor ya neyse girmeyeyim şimdi o konulara. :)




  • Recepyildirim10 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında ikisinde d ekullanılan kompresör aynı min max değerde neredeyse. yazılımsal komutlar ve eşanjördeki 1-2 boru sarmalı farklı sadece. Yine de pazarlık edip 12 lik olanı almanızı tercih ederim. ben 9 luk klimayı çok istisnai durumlarda öneririm azizim. onun dışında bu kabin tipinde hep 12 lik öneririm zira uzun vadede enerjiden tsaarruf ile aradaki o 200-300 TL lik açığı kapatıyor zaten. 12 lik olduğu için daha çok enerji tüketecek gibi dursada öyle değil içiniz rahat olsun.

    MİNİMALİSTİK hem estetik hem de güzel cihazdır, rüştünü ispat etmiştir. VESTEL klima ürün yelpazesinde piramitin en üstünün bir altındadır .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam aslında tam da kritik dediğimiz yerdeyiz şu an. Sadece m2 durumu olsa OK bir şekilde oturur ince detaylı hesap çıkartırız da. sizin kapı da olmaması büyük etken.

    800-1000TL ye bulacağınız klimalar muhtemel on/off dur ben sanmıyorum ki SAĞLIKLI inverter klimalar o fiyata olsun ikinci el dahi olsa.

    Normalde size ''İkinci onu alacağına 12 lik inverter al'' derim lakin kapı olmaması inanın düşündürüyor beni zira süre uzar ve dediğiniz gibi inverter etkisini öyle 2-3 saatlik kullanımlarda göremezsiniz.

    Yalnız biraz daha zorlayıp, Kabin tipi 12 ama aslında max kapasitesi 14.000BTU olan klimalar var dün 1-2 arkadaşa örnek link paylaşmıştım, o ürünlerden araştırabilirsin. Yine de bütçe olarak 2.000 Dolaylarını bulur yalnız.

    Aynen hocam 2.elde bulduklarım invertersiz. Seninde dediğin gibi beni tek düşündüren zaten kapı olmaması yoksa babamın salonuda yaklaşık 30 m2 ve 3-4 yıl önce a101den aldığı invertersiz nexon canavar gibi soğutuyor. Kapım olsa hiç düşünmeden regal veya baymak filan alıp geçicem 12lik. Açıkcası sunu da düşündüm ben günde 3 saat filan çalıştıracağım. 3 saat non stop inverter klima 3kw yaksa (12lik olursa non stop çalışma zorunda kalır gibi geliyor) 18-24lük klimayı belki arada 1 saat kapatarak aynı ortamı yaratabilirim ki 2 saat çalıştığında o da 4kw yakar. yani günde bana maliyeti hadi hadi 2 kw fazla olsa ayda 50 kw senede (4 ayda-sadece yazın kullancağım için) 200 kw yani 100 lira filan fark eder. elektrik tüketimi kısmını kafamda eledim o yüzden çünkü bana en fazla senelik 100-150TL ekstra fatura çıkaracak invertersiz olması sebebiyle. 2. elde bulduğum bir kaç örnek gönderiyorum. Genel olarak bu modelleri bulabiliyorum. hepsi 7-10 yıllık civarı makinalar. Geçmişlerini bilmediğim ve bu konuda senin geçmiş bilgilerine dayanarak olur 2.el almaya karar verirsem özellikle uzak durmamı önerebileceğin 7-8 yıldan sonra bu cihazlarda şu sıkıntı oluyor diyebileceğin bir durum var mı aşağıdaki modellerde?
    Yardımların için çok teşekkür ederim. :)

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-uygun-fiyata-18000-btu-klima-432760136/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-servisten-temiz-24000-btu-regal-klima-455691450/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-servisten-sorunsuz-18btu-regal-montaj-ve-garanti-700-411816885/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-demirdokum-demrad-marka-24.000-btu-ikinci-el-klima-422841582/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-mideaaaaa21lik-421157794/detay




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam aslında ikisinde d ekullanılan kompresör aynı min max değerde neredeyse. yazılımsal komutlar ve eşanjördeki 1-2 boru sarmalı farklı sadece. Yine de pazarlık edip 12 lik olanı almanızı tercih ederim. ben 9 luk klimayı çok istisnai durumlarda öneririm azizim. onun dışında bu kabin tipinde hep 12 lik öneririm zira uzun vadede enerjiden tsaarruf ile aradaki o 200-300 TL lik açığı kapatıyor zaten. 12 lik olduğu için daha çok enerji tüketecek gibi dursada öyle değil içiniz rahat olsun.

    MİNİMALİSTİK hem estetik hem de güzel cihazdır, rüştünü ispat etmiştir. VESTEL klima ürün yelpazesinde piramitin en üstünün bir altındadır .

    Adem hocam bende dyrum şöyle. 2 alternatif var ve Çok fiyat farkı yok 18 lik baymak ve 24 lük vestel arasında.



    Vestel 24 lük 2789 tl



    http://urun.gittigidiyo...ter-24-a-klima-287670800







    Baymak 18 lik 2599 tl n11 kuponu ile



    http://urun.n11.com/kli...retsiz-montaj-P165401670







    Bu fiyat da farkından ötürü dedim acaba vestel kötü müdür. Baymak sanki daha bi marka geldi ondan karar veremedim. Sen bu işin uzmanısın fikrin çok mühim. Önceki cevabında sanki vestel daha iyi dedin doğru mudur hocam. Vaktini almak istemiyorum ama cevap alabilirsem çok memnun olurum artı eksisi ile. Belki yorumun diğer arkadaşlara da yararlı olur by konuda. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evde 24.000 BTU VESTEL marka klima kullanıyorum. Alacakların tecrübe edinmesi amaclyla; klima almadan önce yakacağı elektriğide düşünün. 24.000 Btu ile 12.000 btu arasında yarı yarıya fiyat farkı olur muhtemelen. Aylık olarak hesapladığınızda bu fiyat 5 senede çok farkeder. Ben klimamı “Ha biraz çalıştırayım soğusun kaparım.” Düşüncesiyle açıp kapıyorum çünkü cidden elektrik faturası çok geliyor. Tavsiyem alacaklara; VESTEL gerçekten gerek desteği gerek kalitesiyle iyi bir markadır, tavsiye edebilirim ancak almadan önce ne kadar yakacağınızı, nerede oturacağınızı düşünün,bahçeye kadar soğutsun klima felan diye düşünmeyin. Siz nerede oturucaksanız oraya koydurun, yerin seçiminide iyi yapın ki daha çok verim alasınız.

    Edit:Hatalı bilgi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Translasyon -- 3 Temmuz 2017; 11:27:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Adem Hocam,

    İlginize, bilginize, fikrinize, zikrinize teşekkür ederim. Müteşekkirim, var olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    Kısası: Mitsubishi Heavy Industries 12000BTU SRK35ZMP-S 2600TL klima ile Midea Blanc 12000BTU 1980TL arasında kaldım, hangisini tercih etmeliyim?

    Uzunu: Arkadaşlar Mitsubishi Heavy Industries 12000BTU Klima 2600TL 3 Yıl İklimSA garantili 2013 Model olduğunu düşünüyorum ilgimi çekti ve alternatif olarak Midea Blanc 12000BTU 2016-2017 model klima 1980TL ve 2YIL Midea Garantili.
    Bu iki klima arasında hangisini tercih etmeliyim, bugün sipariş vereceğim.

    Mitsubishi Heavy Industries Avantajlar: 3 Yıl Garanti, Marka Bilinirliği (Gerçi Mitsubishi Electrik değil ama aynı kol şirketler grubu)
    Midea Avantajlar: 2016-2017 Model (Daha güncel) Mitsubishi A sınıfı iken Midea A++ sınıfı (Mitsubishi için bazı yerlerde A++ yazıyor ama emin olamadım) Daha fazla özellik barındırması (Takip modu ve bir kaç sensör daha fazla sanırım) ve fiyat olarak yaklaşık 650TL daha uygun.
    Yerli üretim veya fason üretim marka düşünmüyorum açıkcası.
    Bazı firmalar komik gerçekten borudan bile kısıyorlar, borudan kısan neyden kısmaz kâr etmek için? daha önce smt ile cep telefonu, uydu ve tablet üretimi yapmış büyük bir fabrikada çalışmış birisi olarak kullandığımız elektronik devreleri geçtim lehime kadar kalite fark ediyor.
    Benim için az elektrik ile iyi soğutma performansı ve sorun yaşama oranı daha düşük bir marka tercihi.

    Ben de Mitsubishi SRK35ZMP-S modelini bakıyorum ama a sınıfı olduğunu yeni farkettim. Eve 2. Klima alınacak. Annem ilkinden memnun değil ses yapıyor diye (demirdokum a sınıfı 18lik) onun için sessizlik ve ısıtmasi iyi olan 12 btu klima arıyoruz bütçe 3 bin. Var mıdır önerisi olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon

    Evde 24.000 BTU VESTEL marka klima kullanıyorum. Alacakların tecrübe edinmesi amaclyla; klima almadan önce yakacağı elektriğide düşünün. 24.000 Btu ile 12.000 btu arasında yarı yarıya fiyat farkı olur muhtemelen. Aylık olarak hesapladığınızda bu fiyat 5 senede çok farkeder. Ben klimamı “Ha biraz çalıştırayım soğusun kaparım.” Düşüncesiyle açıp kapıyorum çünkü cidden elektrik faturası çok geliyor. Tavsiyem alacaklara; VESTEL gerçekten gerek desteği gerek kalitesiyle iyi bir markadır, tavsiye edebilirim ancak almadan önce ne kadar yakacağınızı, nerede oturacağınızı düşünün,bahçeye kadar soğutsun klima felan diye düşünmeyin. Siz nerede oturucaksanız oraya koydurun, yerin seçiminide iyi yapın ki daha çok verim alasınız.

    Edit:Hatalı bilgi

    Hocam vestelin hangi modeli sendeki. Ben baymak 18 lik ile 24 lük vestel nature plus inverter 24 arasında kaldım. Biri daha bana 24 lük çok yakar demişti. Acaba çok fark olur mu. Aylık faturası 100 gelse sorun olmaz sadece klimanın. Yorumunu alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • malitoprak91 M kullanıcısına yanıt
    Ek olarak ben de ekleme yapayım. Ofiste DD on/off 24binlik klima var. günde 6-7 saat çalışır ki kısa kısa aylık 200tl fark ettiriyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon

    Evde 24.000 BTU VESTEL marka klima kullanıyorum. Alacakların tecrübe edinmesi amaclyla; klima almadan önce yakacağı elektriğide düşünün. 24.000 Btu ile 12.000 btu arasında yarı yarıya fiyat farkı olur muhtemelen. Aylık olarak hesapladığınızda bu fiyat 5 senede çok farkeder. Ben klimamı “Ha biraz çalıştırayım soğusun kaparım.” Düşüncesiyle açıp kapıyorum çünkü cidden elektrik faturası çok geliyor. Tavsiyem alacaklara; VESTEL gerçekten gerek desteği gerek kalitesiyle iyi bir markadır, tavsiye edebilirim ancak almadan önce ne kadar yakacağınızı, nerede oturacağınızı düşünün,bahçeye kadar soğutsun klima felan diye düşünmeyin. Siz nerede oturucaksanız oraya koydurun, yerin seçiminide iyi yapın ki daha çok verim alasınız.

    Edit:Hatalı bilgi

    Hocam 24 lük inverter olanından mı kliman. Aylık ne kadar kullanıma ne kadar elektrik geliyor sana. Benim ev 70 m2 falan. Açayım her yere gitsin soğukluk sıcaklık onu istiyorum. Ve evin planı da buna müsait durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: malitoprak91


    quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon

    Evde 24.000 BTU VESTEL marka klima kullanıyorum. Alacakların tecrübe edinmesi amaclyla; klima almadan önce yakacağı elektriğide düşünün. 24.000 Btu ile 12.000 btu arasında yarı yarıya fiyat farkı olur muhtemelen. Aylık olarak hesapladığınızda bu fiyat 5 senede çok farkeder. Ben klimamı “Ha biraz çalıştırayım soğusun kaparım.” Düşüncesiyle açıp kapıyorum çünkü cidden elektrik faturası çok geliyor. Tavsiyem alacaklara; VESTEL gerçekten gerek desteği gerek kalitesiyle iyi bir markadır, tavsiye edebilirim ancak almadan önce ne kadar yakacağınızı, nerede oturacağınızı düşünün,bahçeye kadar soğutsun klima felan diye düşünmeyin. Siz nerede oturucaksanız oraya koydurun, yerin seçiminide iyi yapın ki daha çok verim alasınız.

    Edit:Hatalı bilgi

    Hocam vestelin hangi modeli sendeki. Ben baymak 18 lik ile 24 lük vestel nature plus inverter 24 arasında kaldım. Biri daha bana 24 lük çok yakar demişti. Acaba çok fark olur mu. Aylık faturası 100 gelse sorun olmaz sadece klimanın. Yorumunu alabilir miyim

    Hocam tam olarak hatırlamıyorum modelini fotoğrafını atayım ben size birazdan ama şöyle diyim. Ülkemizde kilowattın 55 kuruştan olduğunu hesap edersek 24000 lik saatte 2 kilowat yakarken yaklaşık 18.000 lil 1.5 kilowatt yakıyor. Burdan hesaplayabilirsiniz. 100 lira gelmesi yanlızca klima için kullanma durumunuza bağlı. Mesela odanızın metrekareside çok önemli. Çünkü klimalar belli bir sıcaklık değerine ulaşınca yanlızca hava üflüyor. Bunlara bağlı olarak dediğim gibi aldıktan sonra nasıl daha az yaksın diye düşünüceğinize eminim şahsen çünkü cidden benim evimin en üst katı odalarla birlikte 65 metre kare diye 24 lük aldım ama çalıştırırken tüm odaların kapılarını kapayıp salonda oturuyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: malitoprak91


    quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon

    Evde 24.000 BTU VESTEL marka klima kullanıyorum. Alacakların tecrübe edinmesi amaclyla; klima almadan önce yakacağı elektriğide düşünün. 24.000 Btu ile 12.000 btu arasında yarı yarıya fiyat farkı olur muhtemelen. Aylık olarak hesapladığınızda bu fiyat 5 senede çok farkeder. Ben klimamı “Ha biraz çalıştırayım soğusun kaparım.” Düşüncesiyle açıp kapıyorum çünkü cidden elektrik faturası çok geliyor. Tavsiyem alacaklara; VESTEL gerçekten gerek desteği gerek kalitesiyle iyi bir markadır, tavsiye edebilirim ancak almadan önce ne kadar yakacağınızı, nerede oturacağınızı düşünün,bahçeye kadar soğutsun klima felan diye düşünmeyin. Siz nerede oturucaksanız oraya koydurun, yerin seçiminide iyi yapın ki daha çok verim alasınız.

    Edit:Hatalı bilgi

    Hocam 24 lük inverter olanından mı kliman. Aylık ne kadar kullanıma ne kadar elektrik geliyor sana. Benim ev 70 m2 falan. Açayım her yere gitsin soğukluk sıcaklık onu istiyorum. Ve evin planı da buna müsait durumda.

    Yok inverter değil. Ben yaklaşık günde aç kapa aç kapa 6saat felan çalıştırıyorum. Aylıkta üst katın elektrik faturası 200tl mi ne gelmişti. Tam olarak hesap etmedim ama üst katta yanlızca televizyon ışık ve ütü düşün işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Ek olarak ben de ekleme yapayım. Ofiste DD on/off 24binlik klima var. günde 6-7 saat çalışır ki kısa kısa aylık 200tl fark ettiriyordu.

    İnverter mi hocam. Vestel mi. Bana da biri motoru büyük çok yakar demişti inverter olmasına rağmen. Yani 18 lik baymak ile 24 lük vestel arasında aylık 50 75 lira fark olsa bile çok cidden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malitoprak91


    quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon

    Evde 24.000 BTU VESTEL marka klima kullanıyorum. Alacakların tecrübe edinmesi amaclyla; klima almadan önce yakacağı elektriğide düşünün. 24.000 Btu ile 12.000 btu arasında yarı yarıya fiyat farkı olur muhtemelen. Aylık olarak hesapladığınızda bu fiyat 5 senede çok farkeder. Ben klimamı “Ha biraz çalıştırayım soğusun kaparım.” Düşüncesiyle açıp kapıyorum çünkü cidden elektrik faturası çok geliyor. Tavsiyem alacaklara; VESTEL gerçekten gerek desteği gerek kalitesiyle iyi bir markadır, tavsiye edebilirim ancak almadan önce ne kadar yakacağınızı, nerede oturacağınızı düşünün,bahçeye kadar soğutsun klima felan diye düşünmeyin. Siz nerede oturucaksanız oraya koydurun, yerin seçiminide iyi yapın ki daha çok verim alasınız.

    Edit:Hatalı bilgi

    Hocam 24 lük inverter olanından mı kliman. Aylık ne kadar kullanıma ne kadar elektrik geliyor sana. Benim ev 70 m2 falan. Açayım her yere gitsin soğukluk sıcaklık onu istiyorum. Ve evin planı da buna müsait durumda.

    Ayrıca deneyimlediğim kadarıyla 70 metrekareye 24000 lik tam geliyor. Benim düşüncem inverter bu ülkeye gereksiz. Hiçbir şekilde öyle eksiye geçen havamız yok artık bir iki gün dışında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Yani bu durumda baymak mı alayım

    Aslında evin her tarafından tesisatı ben geçirebilir, asma tavan vs yapabilirim. Elimden iş gelir ama sadece bu tür sistemlerin işçilik dışında kendileride pahalıymış.

    İşin komik tarafı, o 4 klima olan eve öyle bir mantolama (binaya yani) yaptılarki, kimse artık klima kullanmıyor. Yazın bile serin ev. boşa duruyorlar öyle ama bir tanesini söküp buraya getirmek, tekrar takmak vs. istemiyorum. zaten mantolamada tüm kompresörler söküldü, sonra tekrar takıldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: malitoprak91


    quote:

    Orijinalden alıntı: Translasyon

    Evde 24.000 BTU VESTEL marka klima kullanıyorum. Alacakların tecrübe edinmesi amaclyla; klima almadan önce yakacağı elektriğide düşünün. 24.000 Btu ile 12.000 btu arasında yarı yarıya fiyat farkı olur muhtemelen. Aylık olarak hesapladığınızda bu fiyat 5 senede çok farkeder. Ben klimamı “Ha biraz çalıştırayım soğusun kaparım.” Düşüncesiyle açıp kapıyorum çünkü cidden elektrik faturası çok geliyor. Tavsiyem alacaklara; VESTEL gerçekten gerek desteği gerek kalitesiyle iyi bir markadır, tavsiye edebilirim ancak almadan önce ne kadar yakacağınızı, nerede oturacağınızı düşünün,bahçeye kadar soğutsun klima felan diye düşünmeyin. Siz nerede oturucaksanız oraya koydurun, yerin seçiminide iyi yapın ki daha çok verim alasınız.

    Edit:Hatalı bilgi

    Hocam vestelin hangi modeli sendeki. Ben baymak 18 lik ile 24 lük vestel nature plus inverter 24 arasında kaldım. Biri daha bana 24 lük çok yakar demişti. Acaba çok fark olur mu. Aylık faturası 100 gelse sorun olmaz sadece klimanın. Yorumunu alabilir miyim

    Hocam tam olarak hatırlamıyorum modelini fotoğrafını atayım ben size birazdan ama şöyle diyim. Ülkemizde kilowattın 55 kuruştan olduğunu hesap edersek 24000 lik saatte 2 kilowat yakarken yaklaşık 18.000 lil 1.5 kilowatt yakıyor. Burdan hesaplayabilirsiniz. 100 lira gelmesi yanlızca klima için kullanma durumunuza bağlı. Mesela odanızın metrekareside çok önemli. Çünkü klimalar belli bir sıcaklık değerine ulaşınca yanlızca hava üflüyor. Bunlara bağlı olarak dediğim gibi aldıktan sonra nasıl daha az yaksın diye düşünüceğinize eminim şahsen çünkü cidden benim evimin en üst katı odalarla birlikte 65 metre kare diye 24 lük aldım ama çalıştırırken tüm odaların kapılarını kapayıp salonda oturuyorum ben.

    Hocam dediğin gibi ise o fatura ile başa çıkılmaz :) saatte 1.10 günde 12 tl lik olsa al sana 300 400 fatura. Çok fazla bu da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • malitoprak91 M kullanıcısına yanıt
    Demir Döküm hocam inverter değil. İnverter olsun yada olmasın kapasite arttıkça kompresör de büyüyor. Daha fazla güç harcadığı için marka bağımsız mutlaka daha büyük çok yakar. Araba gibi düşünün 1.6l ile 2l arasındaki yakıt farkı nasıl ise klimada öyle. Şöyle de bir durum var ki arabada 2l motor ile daha düşük devirde gidersen 1.6daki verimi yakalarsın belki ama basayım bi ulan gaza dersen o zaman yakıt içer Umarım anlatıcı olmuştur.
  • 
Sayfa: önceki 17871788178917901791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.