Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1839. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (3 Mobil) - 14 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57.246
Cevap
703
Favori
4.432.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18371838183918401841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Galiba biri 24BTU diğeri 16BTU iki ayrı klima almak daha mantıklı gibi duruyor.
  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Bence hiç multi sistem ya da 2 klima falan uğraşmayın kaliteli markaların harbi 24 btu modellerinden birini tercih ederseniz rahatlıkla işinizi görecektir soğutma amaçlı düşünerek söylüyorum, Rize'de zaten doğalgaz var ısıtma için.

    Tavsiye modeller ;

    Daıkın FTXS71G 29.000 Btu soğutma - 34.800 Btu ısıtma liste fiyatı 9.535 TL
    Daıkın FTXM71M 29.000 Btu soğutma - 34.800 Btu ısıma liste fiyatı 10.011 TL Yeni nesil R32 gazlı klima

    Mitsubishi electric MSZ-GF71VE 29.686 Btu soğutma - 33.780 Btu ısıtma 9.095 TL

    Btu-lar max değerlerdir indirimli fiyatlar vardır, bu klimalar size uyar diye düşünüyorum 2. klimaya ihtiyaç kalmaz
  • egemen0807 kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Rize'de doğalgaz olduğu doğrudur ancak bu ev merkeze 20 km mesafede bir köyde bulunuyor. Isınmak için evde kömurlü merkezi sistem kalorifer(ev dublex yapıda) kullanılıyor. Klima özellikle yaz ayları ve geçiş iklimlerinde kullanılmak için isteniyor. Benim düşüncemde önce 24000BTU 'luk kaliteli bir MElectric, MHeavy, Daikin veya Toshiba(Bu konuda da önerilere hala açığım) klima alıp duruma göre ikinci klima müdalesinde bulunmak şeklinde gelişiyor.
    Diğer yandan yaptığım araştırmalar sonucunda insanların klimaya bu kadar bütçe ayırmayıp neredeyse yarı fiyatına Sigma Plus modellerini tavsiye etmesi bende kafa karışıklığına sebep oldu. Madem Sigma Plus klima MHeavy veya da Toshibadan alinabilen performansa yakın performans veriyor insanlar neden hala bu markaları tercih ediyor.
    MHeavy'den 12yıllık bir klimamız var ve neredeyse ilk gunkü performansa sahip. İşte benimde aradığım uzun ömürlü ve kullanım maliyeti düşük olan bir cihaz. O yüzden satın alım bedeli için 10000TL gibi bütçelere çıkabilirim.

    Peki MHeavy'nin SRK71ZM-S ve SRK63ZR-S modelleri için ne düşünüyorsunuz?




  • Öncelikle 24000BTU klima alıp duruma göre müdahale etme kararı aldım. Bu doğrultuda tavsiye modellerinizi inceleyeceğim ve tavsiye etmek istediğiniz modeller varsa dinlemedeyim Tek split klimanın tavsiye edeceğiniz yerleşim şekli aşağıdaki gibi mi olmalı? Önerilerinizi bekliyorum.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thurguth -- 23 Ağustos 2017; 15:22:16 >




  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Listeye MHeavy sizin yazdıklarınız değilde bu modelide ekleyebilirsiniz SRK71ZR-S liste fiyatı 9.795 TL
    Soğutma 26.272 Btu ısıtma 34.170 Btu performans soğutmada diğerlerine göre zayıf olsa da işinizi görebilir.
    Benim düşüncem de sizinle aynı 1 tane klima alıp kullandığınızda 2. sine gerek kalmayacak istemeyeceksiniz, genelde ilk aşamada 2 düşünülen yerler hep tek klimada kalıyor . Ucuz klimalardan kaliteli marka dışındaki klimalardan uzak durmanızı tavsiye ederim , hele birde alan büyük ve btu 24 olunca elektrik faturasında sizi ciddi anlamda üzer sigma vs.. Sorunuza gelince neden ucuz klimalar iş görüyorken pahalı klimalar hala satılıyor demişsiniz , yok öyle bir dünya . O ucuz klimaları alan insanların çoğu ya bilinçsizce tercih ediyor yada kaliteyi görmemiş, duymamış deneyimlememiş olduğu için aldığı ucuz klimayı iyi sanıyor kaliteli sanıyor ve az yakıyor sanıyor. Meşhur söz " Ne kadar para o kadar köfte " her zaman geçerlidir. Yoksa pahalı klimaları alan insanlar aptal mı , enayi mi, kafası mı çalışmıyor sizce?

    General ASHG30LMTA bu modelide inceleyebilirsiniz çok yüksek performansı var 30.700 btu kadar soğutma var 9.400 TL




  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Yerleşim yeri uygundur. Kapı üzerinde eğer yeterli boşluk var ise ortada olması daha uygun olur.
    Tek noktadan ilk başta deneyebilirsiniz ancak mutfak tarafından da güneş aldığınızı düşünürsek Salon buz gibi olurken mutfak tarafınız eminim daha sıcak olacaktır. Salonda olan ferahlık hissiniz mutfakta alamayabilirsiniz. Bütçe olarak tabii ki sizin kararınız ancak her klimanın uygun koşullara göre soğuttuğu günümüzde 3 bin liralık bir mala 10 bin lira ödemek fanatiklikten başka bir şey olmasa gerek. Foruma biraz göz gezdirirseniz Regal, finlux, gibi baymak gibi vessen gibi düşük bütçeli makinaların bile verimli olduğunu görebilirsiniz. Evimde kendim baymak kullanıyorum soğutma performansı oldukça iyi.(8 dereceye varan üfleme sıcaklığı) Uygun koşullarda her klima soğutur ancak her klima ısıtmaz.




  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum hocam bende arkadaşa baymak tavsiye edecektim n11 gittigidiyorda 24.000 btu 3480 lira iken ve indirim çeki kredi kartı puanı ile 3200 tl lere alınabiliyorken sırf çok kaliteli die pahalı markalara 10000 tl vermenin mantığını bilmiyorum.Halbuki baymak 5 yıl garanti veriyorken.İlla baymak olması şart değil nice performanslı markalar var.Küçük alanlar için dalga geçilen market malı seg klimayı 1400 liralara alıp memnun olan birsürü arkadaş var.





    Uygun yerleşim kaliteli bir montaj ile çok başarılı sonuçlar alınabilir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thurguth kullanıcısına yanıt
    Tek split klima ile baslayacaksaniz yerlesim yeriniz dogru. Klimanin kosullandirdigi hava mutfaga dogru hareket edecektir. Bir klimaya sirf markasi yuzunden 10.000 tl vermek bana da cok mantikli gelmiyor. Ayrica genel olarak herkese sunu tavsiye ediyorum lutfen alacaginiz klimada model arastirirken servisi de arastirmayi ihmal etmeyin. 5000 - 6000 TL bandindaki bir suru klimanin resmen rezil edildigini gordum. Eger ille de marka klima alacagim diyorsaniz Alarko Yetkili servisini arastirip Carrier'a yonelebilirsiniz. Sizi cok teknik bilgiye bogmak istemiyorum ancak evimde 2 adet Vestel klima var. Servisin montaj isciliginden de klimalardan da cok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi aksamlar Sivasta bulunan evim icin 3 aylik bir surecte yatak odalarinda sadece sogutma amacli klima almak istiyorum.Bugun daikin servisi geldi ve daikin n serisi 9000 lik klima onerdiler her odaya ayri olacak sekilde sizin tavsiyeleriniz nedir acaba.Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
  • Merhabalar.25 m2 lik salonuma 12bin btu klima almayı düşünüyorum. Adana'da hem ısınma hem soğutma için kullanacağım. Yakıt tasarrufu bakımından en uygun ve en performanslı olanını arıyorum.(hem soguma hem ısınma) Çünkü çok aşırı fatura geliyor eski klimalarımı bu yüzden satacagım. 2000-2300 arası bütcem var ve 2 adet alacağım.Kriterlere göre en uygun ve en performanslı olanının tavsiyelerini bekliyorum.teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahrama_357

    Merhabalar.25 m2 lik salonuma 12bin btu klima almayı düşünüyorum. Adana'da hem ısınma hem soğutma için kullanacağım. Yakıt tasarrufu bakımından en uygun ve en performanslı olanını arıyorum.(hem soguma hem ısınma) Çünkü çok aşırı fatura geliyor eski klimalarımı bu yüzden satacagım. 2000-2300 arası bütcem var ve 2 adet alacağım.Kriterlere göre en uygun ve en performanslı olanının tavsiyelerini bekliyorum.teşekkürler.

    2 adet Vestel nature plus 18.000 için kargo dahil 4.800tlye yardımcı olabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizimoglan -- 29 Ağustos 2017; 22:25:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimoglan B kullanıcısına yanıt
    18 lik değilde 12 lik düşünüyorum Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar orta karadeniz bölgesinde oturuyorum. Malum bu sene aşırı sıcaklar perişan etti. Seneye nasipse yeni evime taşınacağım ve oturma odama klima takmak istiyorum. 15 m2. İlk defa klima takacağım inş. Diğer odaları kapatıp koridoru ve mutfağıda serinletmek ikinci tercihimdir( illaki olacak değilde yapabilirsem iyiolur diye düşünüyorum). Odam doğuya bakıyor. Mutfak güneye. Ev zeminin üstü, yani arakat. Ev doğal gazlı olduğundan ısıtma beklentim yok. Soğutmada ise temmuz ve ağustosta günlük 6-8 saat çalıştırmayı düşünüyorum. Senede sadece iki ay kullanacağım için çok üst düzey 3-4 binlik modeller bana uzak duruyor. Sizden isteğim hangi markaları sorunsuz kullanırım ve tavsiye edersiniz ayrıca kaçlık klima almalıyım. Mutfağı soğutmak istersem ayrıca kaç btu olmalı teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fuji electric 18 lfc ile general 18lfca arasında teknik bir fark var mı?



    İyi bayramlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkaadaslar 20 gundur airfel klima kullanıyorum. İlk actigimda kotu koku geliyor 2 dk,filan sonra normale donuyor. Acabbaa neden yapiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riquelme76

    Arkaadaslar 20 gundur airfel klima kullanıyorum. İlk actigimda kotu koku geliyor 2 dk,filan sonra normale donuyor. Acabbaa neden yapiyor

    Birkaç saniye sonra taze havayı ulaştırabiliyorsa sorun yok. Klima içindeki hava nem ve sıcak sebebiyle kotu koku yaratabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • riquelme76 kullanıcısına yanıt
    Normaldir. Arada bir ısıtma modun açarak. İçini kurutabilirsiniz. Bu şekilde birkaç gün kötü koku yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar selam,



    Benim de klimaya ihtiyacim oldu. Evlenip yeni eve cikicaz. Klima bakiyoruz. Butcemiz cok yok 2500-3000 arasi. Cok sarfiyati olmayan ( sanirim inventer oluyor) bir klimaya ihtiyacim var. Hem sigutma hem isitma icin kullanicam fakat isitma yogunlukla olacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nusaybinde kullanılacak bir klima alacağız kışın ısıtmada sorun çıkarmayacak.
    Isıtmada daha iyi olan klima önerisi olan var mı?
    12 yada 18 lik olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdemir -- 8 Eylül 2017; 1:12:36 >
  • Üstadlarım İzmirde orta büyüklükte salonum için ME-MSZ-SF 50 ve klima için nakit 5300 TL fiyat aldım bu ürün ve fiyat nasıl birde aklıma Daikin takılıyor sizin düşünceniz nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18371838183918401841
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.