Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.246
Cevap
703
Favori
4.432.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birde şu servis olayına bir açıklık getirelim arkadaşlar aırfel ve haıer sanko holdign in piyasaya sirmüş olduğu klimalardır ve ikisinin de servis agı aynıdır yani ikiside farklılık göstermez tabi bu her servis için geçerli değil firmanın kontrolu çok fazla bu aralar müşteri memnuniyeti önemli yani eger herhangi bir servisten şikayetiniz varsa firmaya bildirmenizi öneririm gerekli işlemleri onlar yapacaklardır tabi ister istemez bazı servislerin kalitesi düşük oluyor yani gerekli destegi tam veremiyorlar yada vermiyorlar öyle bir durumda firmayla irtibata geçmeniz sizi bu durumdan kurtaracaktır. bir sanko servisi olarak benim önerim bu saygılar.
  • Asıl amaç ISITMA olacak. sa eger....
    12000 btu düz klima yeterli gelir sanırım bayinin elinde 12000 ınverter var onu satmak istiyor zaten odanın metrekara olarak btu su 7000 btu falan çıkıyor fazlasıyla yeterli gelecektir saygılar sakkin
    quote:

    Orjinalden alıntı: sakkin

    günaydın arkadaşlar.
    Mitsubishi electrik klima alacağım hayırlısıyla...
    Ancak aklımda 12000 lik düz vardı .Fakat bayiye
    gittiğimde 12000 inverter yeterli geleceğini söyledi üzüldüm.
    arada 600 ytl. kadar fark var.
    Oda 14. m2 Çatı katı , üstünde çatı var ve ısı camlı.
    Ayrıca güneş gören bir oda.
    Asıl amaç ISITMA olacak.
    Daha önce bir servis geldi 12000 düz yeter demişti.(mitsubishi servisi)
    Burasıda yetmez diyor. Hangisini almalıyım sizce????




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art_SRY -- 28 Ağustos 2006; 19:18:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sakkin

    günaydın arkadaşlar.
    Mitsubishi electrik klima alacağım hayırlısıyla...
    Ancak aklımda 12000 lik düz vardı .Fakat bayiye
    gittiğimde 12000 inverter yeterli geleceğini söyledi üzüldüm.
    arada 600 ytl. kadar fark var.
    Oda 14. m2 Çatı katı , üstünde çatı var ve ısı camlı.
    Ayrıca güneş gören bir oda.
    Asıl amaç ISITMA olacak.
    Daha önce bir servis geldi 12000 düz yeter demişti.(mitsubishi servisi)
    Burasıda yetmez diyor. Hangisini almalıyım sizce????


    arkadaşım srt arkadaş size dogru öneride bulunmuş oraya 12000 btu düz klima yeter fazlasıyla üzülme al ama kaliteli bir marka saygılar iyi akşamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muallim53

    odanın metrekaresi : 40
    odanın cephesi : BATI VE GÜNEY
    kaçıncı kat-çatı-izolasyon durumu : MÜSTAKİL TEK KAT - TAVAN ÇATI
    genelde o odada bulunan kişi sayısı : 3
    dogramaların ne oldugu(pimapen,tek-çift camlı) : PİMAPEN ÇİFT CAM
    odada çalışan elektrikli aletler : TV
    yaşanılan şehri : SAKARYA
    odanın ne amaçla kullanılacagı : SALON
    dış hava sıcaklıgı(- / +) : -4 / +36
    düşündüğünüz klima markası : AIRFEL, ELECTROLUX, FERROLİ, MİDEA, LG/BEKO, DEMİRDÖKÜM
    Maksimum fiyat: 1.050 ytl
    Kullanım amacı: Çoğunlukla ısınma

    .....LÜTFEN YARDIMCI OLUN.....

    Şimdiden Teşekkürler.....


    Arkadaşım illa bu markaları alacaksan srt arkadaşın dedigini al bana sorarsanda -4 derece için dıamaond,elektra'da düşünülebilir,24000 btu yeterli olur bencede saygılar iyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 28 Ağustos 2006; 20:24:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: salazan

    merhaba

    istanbul anadolu yakası sahil kısmında taban alanı 47 m2 olan salona klima taktırmayı düşünüyoruz ,güneye bakıyor
    a ) 24 000 btu altı zorlanır mı
    b ) sadece soğutma amaçlı kulanılacak

    klima ve şirket önerisi rica ederim

    saygılar

    ewet 24000 btu altı alırsan ısınmayı unut yetmez düz klimalardan arkadaşım hiç sorun yaşamak istemiyorsan burada yazdıgımız markalar,mitsubishi elektrik,panasonic,sharp,daıkın,haier ikinci kalita olarakta elektra,dıamond,fujitsu,general elektrik gibi düşünebilirsin hep dedigimiz gibi keşif yaptır serviss formu alki ilerde başın agrırsa ispatlarsınız siz önermiştiniz diye degiştirmede sorun çıkmaz saygılar iyi akşamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: as_hasan


    quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1


    quote:

    Orjinalden alıntı: as_hasan



    Arkadaşım ilk olarak yineliyorum ben klimadan bahsetmiyorum servisten bahsediyorum haier iidir dorudur yada değilidir ondan bahsetmiyorum ben arkadaşın sorusunu konuyu değiştirmeden yaşadığıma dayanarak cevaplıyorum.

    Ayrıca şu noktada bize şuranın servisi geldi adamlar çok kötüydü demiyorum , izmirde araştırdım, o kadar baştan savma hale gelmiş ki müşteri klimayı alana kadar müşteri aldıktan sonra muhattab bulamıyorsunuz o derece! klima iyi olabilir ama servis! ; insaf diyorum en azından bu çağda siteye çeki düzen verir insan, siz sözü firmaya getirecekseniz zaten 10 syf cvplarla dolu ama arkadaşın sorusu servisse ki servis bende airfel ve haierin servisini anlattım.


    SAYGILAR İLGİNİZE



    Ben ve diger arkadaşta yazdı biz servislere zaten güvenmedigimizi yazıyoruz lütfen diger sayfalarıda okuyun bu ülkede hiç bir markanın servisine güvenerek yola çıkmayın gerçek bu mala güvenin 5 sene sonra hiç bir şey bulamayabilirsiniz yada bulsanızda o markayı şirket degişmiştir banane diyebilirim tatiş holding battıgında sanyoyu elta getirdi eski klimalara banane dedi bir süre kısacası servisi boş verin mala bakın


    Arkadaşım öncelikle 60000 e yakın bakılmış, bakılacak olan, vede klimalarla ilgili bilgi sahibi sizin ve tuyu arkadaşında katkıda bulunduğu bu gerekli başlığı, bu şekilde tartışarak ve merdiven oluşturarak ilgilenecek olan kişler için gereksiz yere kabartmaya kimsenin hakkı yoktur.

    Eğer formu okuyalım kısmını benim için söylediyseniz ben bu başlığın tamamını defalarca okudum ve 3. sayfadan beri katılarak takip ediyorum hatta foruma göre klima aldım bilginize.

    Cetins arkadaşımız klima servisleri ile ilgili yorumlarımızı sormuş bende kullanıcı ve ilgili kurumun izmirde verdiği hizmeti yaşayarak öğrenmiş biri olarak her hangi ticari bir yerin reklamını yapmadan söyledim ve diğer insanlarda görüşlerini anlatabilirler. Sizin klimalar ile ilgili bilgi sahibi olmanız ve genelleme yaparak servis boş diye cevap vermeniz diğer insanlarında sizin gibi düşünmesini ve sizin görüşlerinize katılmasını gerektirmez.

    Her klima aynı değildir ancak her klima insan yapısıdır, öncelikli olan klimanın kalitesidir katılıyorum ancak servis de önemlidir kesinlikle gereksiz vede boş değildir.


    SAYGILAR...






    sayın arkadaşım bende 30 yıldır bizim insanı tanırım bu sektörde çogu ucuz işçi çalıştırıp baştan savma iş yapıyor çogu diger arkadaşlarında (sakkin) dedigi gibi hesap yapmayı bilmiyor sizin başınız agrımış bu normal siz bana sorun size izmirin en iyi haier servisini göndereyim emekli astsubay şirinyer lisesi karşısında yeri, iyiside var ama çogu benden not alamaz, ben burada arkadaşlara iyi marka alın dememdeki gaye servislerin yetersizligi ilgisizligi kötü bir şey demedim bu buzdolabı alırsanızda geçerlidir diger kişilerde bana katılır katılmaz ama sizede boş servis denk gelmiş işte saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Falco.N

    Isıtma için 13m2 lik odada kullanılacak. ???
    Haier HSU-07HC03 7000 BTU 385 YTL COP=3.3
    http://www.airfel.com.tr/index.cfm?page=products&ualt=1&marka=2&urunid=20&menuID=16&ln=tr

    9000 btu luk olanı 600 küsür ytl ?
    Niye arada bu kadar fark var ?

    Arkadaşım nerede oturuyorsun bölgeye göre bakmak hesaplamak lazım ama genel olarak 9000 btu haier işini görür gibi 7000 btu ya bakma saygılar




  • gurcan hocam, keşif için gelen arkadaş biraz önce gitti.. Bu bölgede daha öncede taktıkları için artık ezberlemişler şu şekilde takılacak, 18.000 olacak.. Sanırım keşife gidenler biraz da şartlanmış olarak gidiyorlar. Şimdi dese ki, 12 ya da 14 olur buraya ve soğuklarda tam görevini yapamaz ise klima, bu o keşifi yapanın elinde patlar herhalde.. Bu nedenle, ısıtma için en az 1-2 kademe üst model önermekteler. Bu sadece benim kişisel fikrim, yanlış da olabilir. Gelen arkadaş da sağolsun, bu saatte o kadar yorgun olmasına karşın ilgiliydi epey..



    Sonuç olarak ben şunu öğrendim; klimalar arçelik de olsa mitsubishi de, soğutmada soğuturlar, ama kış geldi mi işin rengi değişiyor.. Ben buraya 12.000 btu mitsubishi taktırırsam yazın hiç sorun yaşamam, fakat kışın da öyle aman aman ısınamam, ılıştırır anca(çok soğuklarda..) diye düşünüyorum.. Ehh bu da bana yeter zaten, çok sıcağı sevmem.. Bir de tam ucu ucuna ısıtma söz konusu olacağından klima hiç otomatiğe geçmeden sürekli çalışması durumunda elektrik sarfiyatı fazla olacaktır herhalde.. 12.000 inverter almak isterim, ama 600 ytl fark veremem açıkcası. Esasında 14.000 lik bir modeli olsa daha iyi olacak belki, ama yok..



    Fiyat konusunda bir şey demedi gelen arkadaş.. Kampanya var 10 taksit yaparlar, bir de 100 ytl falan düşürsen 1.260 ytl falan olur herhalde dedi.. Ama sen yine bir mağazayla görüş dedi.. Henüz başka yere fiyat soramadım, yarın bakacam olmazsa.. Airfel de bunlardaymış, nasıl dedim, yedek parça istekleri biraz geç karşılanıyor ondan biraz problem olabiliyor dedi..



    selamlar saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 28 Ağustos 2006; 23:57:00 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilyada

    gurcan hocam, keşif için gelen arkadaş biraz önce gitti.. Bu bölgede daha öncede taktıkları için artık ezberlemişler şu şekilde takılacak, 18.000 olacak.. Sanırım keşife gidenler biraz da şartlanmış olarak gidiyorlar. Şimdi dese ki, 12 ya da 14 olur buraya ve soğuklarda tam görevini yapamaz ise klima, bu o keşifi yapanın elinde patlar herhalde.. Bu nedenle, ısıtma için en az 1-2 kademe üst model önermekteler. Bu sadece benim kişisel fikrim, yanlış da olabilir. Gelen arkadaş da sağolsun, bu saatte o kadar yorgun olmasına karşın ilgiliydi epey..



    Sonuç olarak ben şunu öğrendim; klimalar arçelik de olsa mitsubishi de, soğutmada soğuturlar, ama kış geldi mi işin rengi değişiyor.. Ben buraya 12.000 btu arçelik taktırırsam yazın hiç sorun yaşamam, fakat kışın da öyle aman aman ısınamam, ılıştırır anca(çok soğuklarda..) diye düşünüyorum.. Ehh bu da bana yeter zaten, çok sıcağı sevmem.. Bir de tam ucu ucuna ısıtma söz konusu olacağından klima hiç otomatiğe geçmeden sürekli çalışması durumunda elektrik sarfiyatı fazla olacaktır herhalde.. 12.000 inverter almak isterim, ama 600 ytl fark veremem açıkcası. Esasında 14.000 lik bir modeli olsa daha iyi olacak belki, ama yok..



    Fiyat konusunda bir şey demedi gelen arkadaş.. Kampanya var 10 taksit yaparlar, bir de 100 ytl falan düşürsen 1.260 ytl falan olur herhalde dedi.. Ama sen yine bir mağazayla görüş dedi.. Henüz başka yere fiyat soramadım, yarın bakacam olmazsa.. Airfel de bunlardaymış, nasıl dedim, yedek parça istekleri biraz geç karşılanıyor ondan biraz problem olabiliyor dedi..



    selamlar saygılar..

    Sayın rkadaşım siz bilirsiniz ben size yardımcı olmaya çalışıyorum bu arkadaşlarda dıamondda var ben aırfeli fazla önermem size kalmış dıamond'da 16000 btu var fujitsuda 14000 btu var. Bakın size elektra,fujitsu numaraları şirinyer orjin klima 4875184 bu markalarda iyidir arçeligi falan düşünmeyin alakası yok bu markalarla




  • İyi geceler herkese.

    Bu üründeki "Taze hava bağlantısı" dedikleri ---->>> Bu özellik Panasonic markanın Oksijen özelliği(havalandırma/3.boru) olan modeli ile aynımıdır? Bilen varmı?

    ***
    HAIER

    NEW CLASS - HSU-12H03 / VA (ZXF)=1.112 ytl

    Taze hava bağlantısı
    Negatif iyon teknolojisi
    İç Ünite Ses Seviyesi (dB): 39
    Soğutma Sarfiyatı (kW): 1,25
    Isıtma Sarfiyatı (kW): 1,35

    http://www.airfel.com/index.cfm?page=products&ualt=1&marka=2&urunid=159&menuID=14&ln=tr
    ***




  • Arkadaşlar merhaba , klima tercihi yapmaya çalıştığım şu günlerde böyle bir başlığa rastladığım için çok şanslı hissediyorum kendimi , özellikle klima konusunda deneyimli olan arkadaşlarımızın bilgi paylaşım ve önerileri takdire şayan.

    İzmir Hatay semtindeyim..
    odanın metrekaresi : 25
    odanın cephesi : güney
    kaçıncı kat-çatı-izolasyon durumu : arakat
    genelde o odada bulunan kişi sayısı : 2
    dogramaların ne oldugu(pimapen,tek-çift camlı) : ahşap
    odada çalışan elektrikli aletler : tv
    yaşanılan şehri : izmir
    odanın ne amaçla kullanılacagı : salon
    dış hava sıcaklıgı(- / +) : 5-38
    düşündüğünüz klima markası : fuji 12000 DC inverter

    İki farklı klima bayiine keşif yaptırdım. İkisi de 18 000 lik düz ya da , 12 000 lik inverter cihazların uygun olduğunu söylediler. Hemen hemen çoğu markada bu iki cihazın fiyatları birbirine yakın. Ben cihazı özellikle kışın ısınmak için istiyorum. Isıtma değerlerine baktığımda , inverter cihazlar nominal ısıtma kapasitesi olarak 14000 - 15000 gibi değerler veriyorlar, maximum ısıtma kapasiteleri ise 20 000 civarında . Yani ısıtma kapasiteleri bayaa yüksek, hatta maximum değerlere bakıldığında çoğu 18 000 in üzerinde değerler veriyor. Bu nedenle , ben elektrik sarfiyatlarının da düşük olması nedeniyle 12 lik inverter cihazlara yöneldim. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum ?? Debi değerlerine bakıldığın da ise 12 lik inverter lar 550-600 m3/h gibi değerlere sahipken 18 lik cihazlar 750-800 m3/h gibi yüksek değerlere sahipler.
    Deneyimli arkadaşlar , sizce yukarda özelliklerini verdiğim salonum için doğru tercih ne olmalı? 12 lik inverter mı yok sa 18 lik düz cihazmı tercih etmeliyim ??
    Ben invertera yöneldiğim için tüm markaları araştırdım fiyat/performans olarak fuji nin 12lik inverter cihazı en uygunu gibi gözüküyor. Fiyat 1450 peşin , 6 ya bölüyorlar , teknik değerleri de birçok markadan daha iyi..
    Değerli önerilerinizi bekliyorum , özellikle İzmir li arkadaşlarımdan
    Saygılar..

    http://www.aksa.com.tr/_index/urun_detay_klima.asp?s=3&KLIMA_ID=27&KLIMA_TIP=9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkeskintr -- 28 Ağustos 2006; 23:57:55 >




  • yok ne arçeliği yaa.. düzelttim gürcan hocam mitsubishi, klavyem sürçmüş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetins

    İyi geceler herkese.

    Bu üründeki "Taze hava bağlantısı" dedikleri ---->>> Bu özellik Panasonic markanın Oksijen özelliği(havalandırma/3.boru) olan modeli ile aynımıdır? Bilen varmı?

    ***
    HAIER

    NEW CLASS - HSU-12H03 / VA (ZXF)=1.112 ytl

    Taze hava bağlantısı
    Negatif iyon teknolojisi
    İç Ünite Ses Seviyesi (dB): 39
    Soğutma Sarfiyatı (kW): 1,25
    Isıtma Sarfiyatı (kW): 1,35

    http://www.airfel.com/index.cfm?page=products&ualt=1&marka=2&urunid=159&menuID=14&ln=tr
    ***


    Arkadaşım tam bilmiyorum ama zannedersem degil panasonıc sistemi harika 3 boru ile baglantı yapılıyor içeriye %30 daha temiz ve zenginleştirilmiş oksijenli hava veriyor zaten biliyorsunuz herhalde bunu neredesiniz bilmiyorum ama buradan 02324480004 servisi, yada sanko holdingten kesin ögrenirsiniz saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrkeskintr

    Arkadaşlar merhaba , klima tercihi yapmaya çalıştığım şu günlerde böyle bir başlığa rastladığım için çok şanslı hissediyorum kendimi , özellikle klima konusunda deneyimli olan arkadaşlarımızın bilgi paylaşım ve önerileri takdire şayan.

    İzmir Hatay semtindeyim..
    odanın metrekaresi : 25
    odanın cephesi : güney
    kaçıncı kat-çatı-izolasyon durumu : arakat
    genelde o odada bulunan kişi sayısı : 2
    dogramaların ne oldugu(pimapen,tek-çift camlı) : ahşap
    odada çalışan elektrikli aletler : tv
    yaşanılan şehri : izmir
    odanın ne amaçla kullanılacagı : salon
    dış hava sıcaklıgı(- / +) : 5-38
    düşündüğünüz klima markası : fuji 12000 DC inverter

    İki farklı klima bayiine keşif yaptırdım. İkisi de 18 000 lik düz ya da , 12 000 lik inverter cihazların uygun olduğunu söylediler. Hemen hemen çoğu markada bu iki cihazın fiyatları birbirine yakın. Ben cihazı özellikle kışın ısınmak için istiyorum. Isıtma değerlerine baktığımda , inverter cihazlar nominal ısıtma kapasitesi olarak 14000 - 15000 gibi değerler veriyorlar, maximum ısıtma kapasiteleri ise 20 000 civarında . Yani ısıtma kapasiteleri bayaa yüksek, hatta maximum değerlere bakıldığında çoğu 18 000 in üzerinde değerler veriyor. Bu nedenle , ben elektrik sarfiyatlarının da düşük olması nedeniyle 12 lik inverter cihazlara yöneldim. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum ?? Debi değerlerine bakıldığın da ise 12 lik inverter lar 550-600 m3/h gibi değerlere sahipken 18 lik cihazlar 750-800 m3/h gibi yüksek değerlere sahipler.
    Deneyimli arkadaşlar , sizce yukarda özelliklerini verdiğim salonum için doğru tercih ne olmalı? 12 lik inverter mı yok sa 18 lik düz cihazmı tercih etmeliyim ??
    Ben invertera yöneldiğim için tüm markaları araştırdım fiyat/performans olarak fuji nin 12lik inverter cihazı en uygunu gibi gözüküyor. Fiyat 1450 peşin , 6 ya bölüyorlar , teknik değerleri de birçok markadan daha iyi..
    Değerli önerilerinizi bekliyorum , özellikle İzmir li arkadaşlarımdan
    Saygılar..

    http://www.aksa.com.tr/_index/urun_detay_klima.asp?s=3&KLIMA_ID=27&KLIMA_TIP=9

    Arkadaşım birde şu verecegim yerle görüş orada fujide ,fujitsuda var ikiside aynı klima zaten görünüşleri biraz farklı gibi ama fiyat araştırması açısından, şirinyer orjin klima 4875184 arkadaşım ınverter klimalar devamlı yüksek güçte çalışmazlar bu seviye en fazla 20 dakika falandır yani süper mod,güçlü mod gibi özelliklerinden bahsediyorum, bence yeter arkadaşım bu klimayı çalıştırıken aç kapa, aç kapa yapmayacaksınız evden 1-2 saat dışarı çıkacaksanız kapatmayın o zaman düz klima gibi çalışır,dış üniteyi mümkünse balkon içi yada saçak altı gibi direk güneş yagmur almayacak bir yere monte ettirin hayırlı olur inşallah bence iyi bir klima alın bu fiyata 12000 btu başka ınverter bulamazsınız iyi geceler saygılar




  • bende klima almaya karar verdim.gerçi biraz geç oldu ama, önemli değil bir daha ki yaza kullanırım. hemde bu dönemlerde firmaların kampanya yapması işime gelir. Sadece soğutma amaclı ( istanbulda aşşağı yukarı her evde doğalgaz varken, neden ısınmak amaçlı klima alınsın ona akıl sır erdiremedim oda ayrı konu ) olarak solonuma ( 33 m-kare) iyi bir klima almak istiyorum. Üst katta bulunan odada; tv + spot ışıklar mecut. Ayrıca öğleden sonra ışık alıyor vede camlar çift cam pimapen. Akşamdan akşama serinliyelim amacıyla, seneye aynı sıcakları yaşamak istemiyorum. Mitsubishi klima olabilir. 1250 +- 150 ytl ye kadar hangi modeli bana uyar. yardımcı olursanız sevinirim.
  • gözün kapalı alabilirsin.3 yıldır kullanıyorum mükemmel bir klima bence.izmirde olduğum için günde 20 saat kullanıyorum çünkü evde küçük bir kızım var.geçen ay 60 ytl fatura geldi.benimki 10000 lik.zaten normalde 40 ytl elektrik faturam var.25-26 derecelerde kullanıyorum ve oda buz gibi oluyor.ısıtması muhteşem.kışın 23-24 derecelerde bile bunaltıyor bizi.etrafımda en az 7-8 kişiye aldırdım bu markayı ve çok memnunlar.servis sıkıntısı diye birşey söz konusu değil.sadece Karşıyakada benim bildiğim 7-8 tane bayisi var ve servis hizmeti veriyorlar.kompresörü çok sessiz.yemin ederim ilk zamanlarda çalışmıyo zannedip dışarı çıkıp kompresöre bakıyordum.ısıtma olayı zaten insanı bitiriyor çünkü kışın kliması olup da yanına soba kuran insanlar var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: zaferturan74

    iyi geceler arkadaşlar. Sonunda hitachi nin RAS-S18H2 DC inverter modeline karar verdim.Bu seri bu yıl yeni gelmiş. ipi getiriyor. Aliaga da çatı katı çatı ve izalasyon yok. oda L şeklinde 27 m2. 8m cam var. klimanın fiyatı 2500 ytl. diğer markalarda hep 12 veya 13000 btu luk modeller var. birkaç mağazaya sordum bunların yetmeyecegini soylediler. 18000 lik model benim bulabildigim sadece hitachide var.. Bilen arkadaslar yorumlarını esirgemezse sevinirim. Sizce bu klimayı alayımmı. kalite ve servis olayı nasıldır. Veya sizin onerebileceginiz bu odaya uygun olabilecek inverter modeli olan bir marka.. tesekkürler

    Soğutma: 17070 (3070 - 17740) btu
    ısıtma: 22180 (3070 - 27640) btu
    eer : sogutmada : 9.59 ısıtmada: 11.26
    cop : sogutmada : 2.81 ısıtmada: 3.30




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rakkas79

    bende klima almaya karar verdim.gerçi biraz geç oldu ama, önemli değil bir daha ki yaza kullanırım. hemde bu dönemlerde firmaların kampanya yapması işime gelir. Sadece soğutma amaclı ( istanbulda aşşağı yukarı her evde doğalgaz varken, neden ısınmak amaçlı klima alınsın ona akıl sır erdiremedim oda ayrı konu ) olarak solonuma ( 33 m-kare) iyi bir klima almak istiyorum. Üst katta bulunan odada; tv + spot ışıklar mecut. Ayrıca öğleden sonra ışık alıyor vede camlar çift cam pimapen. Akşamdan akşama serinliyelim amacıyla, seneye aynı sıcakları yaşamak istemiyorum. Mitsubishi klima olabilir. 1250 +- 150 ytl ye kadar hangi modeli bana uyar. yardımcı olursanız sevinirim.

    akıl erdiremeyecek birşey yok iyi bir klima alırsanız dogalgazdan daha ucuza ısnırsınız bende bütün evin ısıılmasını anlamıyorum ayda 200 en az vermenin ne alemi var 1-2 saat yakarsanız kaloriferi bilmem iyi bir klima ile serinlersinizde ısınırsınızda bir kere deneseniz cebinize kalan parayı görünce hemen klimaya dönersiniz,Gelelim sedede size 18000 btu klima lazım mitsubishi elektrik olarak yada toshiba,panasonic,sharp,fujitsu,daıkın sakın ha iklimsanın sattıgı mitsubishi degil iyi geceler




  • Merhabalar
    Baştan sona forumu okudum.
    Degerli bilgiler için dostlara tesekkür ederim.

    İlkimsa nın Axess e 18 ay kampanyası 31 ağustosta bitiyor.
    Yarınında 30 ağustol olduğunu düşünürsek (tatil) bu kampanyadan faydalanmak için 2 günüm kaldı.

    Ayrıca doğrumu yalanmı bilmem 2-3 klimacıdan ayrı ayrı duydum tüm klimalara rekabet kurulu vs tarafından zorunlu %25 zam eylül 1 itibari ile geçerli olacakmış. Yani alıcağınız x marka klima 1 lirada olsa 10000 lirada olsa %25 zam var.

    Benim durumum ise su.
    Inverter klimaya gücüm yetmiyor.
    Salonum 30 m2 ve sadece sabah 07:00-09:00 arası güneş görüyor, geri kalan zamanlarda hep karanlık.
    Küçük bir penceresi var.
    Klimayı sadece soğutma maksatlı istiyorum.

    Taksitlendirme imkanından dolayı

    Ya SRK40HD 12800 BTÜ Mitsubishi Heavy Ind. 1296 ytl = 72 ytl x 18 ses seviyesini bulamadım tahminen 31 db dir
    Yada AYAP12FHR 11950 BTÜ Sharp Plazmacluster 29db min / 40db max ses seviyesi 1.1 KW tüketimi olan klima 1422 ytl =79 YTLx 18
    Bu ikisi arasında gidip geliyorum.

    Bu arada White westinghouse WSA12PTAMB A energy R410 Gaz ionizer 1.08KW elektrik 31 db ses 1.194 YTL / 15 taksit en son seçenek.

    Acilen 3-4 saat içinde karar vermem gerekiyor.
    Tavsiyeniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbozkurt -- 29 Ağustos 2006; 9:52:30 >




  • ....HALEN DOĞRU DÜRÜST BİR TAVSİYE ALAMADIM, LÜTFEN YARDIMCI OLUN....

    odanın metrekaresi : 40
    odanın cephesi : BATI VE GÜNEY
    kaçıncı kat-çatı-izolasyon durumu : MÜSTAKİL TEK KAT - TAVAN ÇATI - İZOLASYONLU
    genelde o odada bulunan kişi sayısı : 3
    dogramaların ne oldugu(pimapen,tek-çift camlı) : PİMAPEN ÇİFT CAM
    odada çalışan elektrikli aletler : TV
    yaşanılan şehri : SAKARYA
    odanın ne amaçla kullanılacagı : SALON
    dış hava sıcaklıgı(- / +) : -4 / +36
    düşündüğünüz klima markası : AIRFEL, ELECTROLUX, MİDEA, LG/BEKO
    Maksimum fiyat: 1.100 ytl (+ - 100)
    Kullanım amacı: Çoğunlukla ISINMA

    Çoğunlukla ısınmada kullanacağım, kışın 23 dereceyi bulması lazım, yukarıda yazdığım markalar ve bunların dışında önerebileceğiniz başka markalar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum, özellikle kullanıcı arkadaşlardan.

    LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...LÜTFEN...




  • Merhaba;
    Klima almaya karar verdiğimde internette araştırma yaparken bu siteyi buldum.Değerli bilgileriyle bizleri yönlendiren tuyu,gürcan ve art_sry arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Bende yardımlarınız bekliyorum.Çok zor işmiş klima almak
    Ben Bornova Evka3 te oturuyorum.Klimayı daha çok ısınma amaçlı almayı düşünüyorum.Evimiz 75 m2 2+1 zemin kat camlar tek cam pimapen balkon kapısı ve mutfak çiftcam pimapen.Ara daire olduğu için yanlardan rüzgar almıyor ve çok soğuklar olmadıkça kışın gün içinde ısınma ihtiyacı duymuyoruz.Sadece geceleri ısınma ihtiyacımız oluyorAncak evka 3 ün havası izmir merkeze göre biraz daha soğuk olur.
    Klimayı salona taktıracağım salon 20 m2 civarı.Salon sabahtan öğleden sonra saat 2-3 e kadar güney tarafından güneş alıyor.Genelde salon ve diğer odaların kapılarını açık kullandığımız için öncelikle salonu ıstıp diğer odalarada azda olsa ısının dağılmasın istiyorum.Ben hitachi'nin 24 lük ınverter modeli üzerinde duruyordum ancak bu siteyi ziyaret ettikten sonra mitsubishi de araştıracağım..Sizlerin tavsiyesi ne olur bu konudaki düşünceleriniz benimle paylaşırsanız sevinirim.




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.