Şimdi Ara

KLİMA USTALARI BURAYA A VE C SINIFI ARASINDAKİ TÜKETİM FARKLARI R22 GAZLI A SINIFI KLİMA VARMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
34.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ve özellikle klima üstadları artık ne nedir cevap verin vatandaş bilgilensin bir dolu 24000 btu klima çıktı A sınıfıyım diyor.. r22 gazlı r 410 gazlı hadi r410 GAZLILAR A sınıfı olmasada az buçuk yaklaşaıp c lerde felan kalır . r22 gazlı nasıl a sınıfı oluyor bunları çürütmek düzgün bi dille size düşer . Çünkü kullanıcıların teknik bilmesi pratik bilmesi imkansız . ve kulaktan dolma sözlerle hareketle neidüğü belirsiz reklamlara rahat kanan bir milletiz . ben şimdi bir alıntı yapıştırıcam . demir döküm satıcısı meslektaşınız yazmış 10 saat kullanım üstünden düz a sınıfı ve d sınıfı incelemesi var 12000 btu bir klimanın senede 45 ytl tutuyor . bu gerçekmidir . sonra alkom isimli kişi klimanın a sınıfı olabilmesi için inverter olma şartı koymuş.. bu nedemektir . .. şimdi kendi kendime diyorumki acaba 3-5 ay içinde çok yeni bir teknolojiyle, hemde 24000 e kadar olan klimalarda bile üstüne üstlük r22 gazlı olsa bile, a sınıfı na geçecek şekilde . TEKNOLOJİ İLERLEDİ .. veya bir küçük buluşla bir parça üretilip bu D E G sınıfına kadar olan klimalara eklendi. ve bu klimalar A sınıfına kolayca yükseldi.. var sa böyle bişe açıklayın uzmanlar . Demir döküm r22 gazlı klimalarına a sınıfı diyor 24000 btu dahil Baymak aynı . Vaillantta r410 klimalarına 24000 btu dahil A sınıfı diyor . Bende 24000 btu A sınıfı yanlızca 3-4 gün öncesi gördüm fujitsu var daikin bile yok SİZLERE SORMAK İSTİYORUM BU A SINIFI BUZDOLAPLARINDAKİ GİBİ KANDIRMACAMIDIR . çünkü buz dolaplarında 25 ytl tutuyordu zamdan önce yıllık toplam.. BENİM MANTIĞIMA GÖRE klimada SENEDE 45 YTL BİR FARK VARSA BUNUN MANTIĞI BİREYSEL OLARAK YOKTUR. ANCA TOPLAMDA ÖNE ÇIKAR ÜLKE GENELİNDE.. ARTIK VERİLEN DEĞERLERDEDE İNSANI SAPITTIRMAYA BAŞLADILAR .

    Mbirol bu duruma haklı olarak japonlar yapamamış ddöküm yapmış diyor . bende ondan ve diğer ustalardan rica ediyorum detaylı bi açıklama yapın . milletin kafası karışmasın mbirol sizde inverter ve düz klimalar için serbest bir zamanda detaylı açıklama yapıcanızı söylemiştiniz bunu bir ana evvel yapmanızı bekliyoruz sizden.. gecikmeyiniz ki işe yarasın yoksa yine millet kandırılacak. herkeze selam DEMİŞ OLDUĞUM KOPYAYI 2. BİR YAZI OLARAK BU YAZININ ALTINA YAZIYORUM bu yazıya yapıştırmıyorum..







  • KOPYALAYACAĞIM YAZI AŞAĞIDA BURADAN HESAPLA D-E SINIFININDA FARKINI BULABİLİRİZ AMA YİNE Bİ EKSİKLİK VAR SONUÇTA DDÖKÜM R22 GAZLI BU HESABI YAPAN ARKADAŞTA KATILSIN KONUYA NEYE GÖRE YAPMIŞ . ONDANDA FAYDALANALIM.
    quote:


    hilmi-c
    Teğmen




    Mesaj: 162






    24 Haziran 2008; 22:12:42


    --------------------------------------------------------------------------------

    Seat istersen bu konuya başlık aç yazının doğruluğunu pek inceleyemedim şayet bu yazı doğruysa bence a ve c arasında öyle çokta fark yok benim dikkatimi çeken bazı klimalarda eer oranı cop oranı aynıyken bakıyorsun birisi birinden az yakar şekilde broşürleri var piyasada ister istemez insanın kafası karışıyor bu olay düz klimalara kalite markalara ait yanlız . inverter sistemlileri söylemiyorum. mesela mitsubishi heavy nin bir 18 lik kliması var düz klima r22 gazlı a sınıfı geçiyor bi çok firmanın 18 lik inverterleri bile b-c sınıfıyken tabi bunların formülünü biz bilemeyiz benim size tavsiyem bir a sınıf ı klimanın değerlerini al ona göre testet et kafanada fazla takma düz klimada a sınıfı ile c sınıfı arasında %50 fark olmaz ben bence %25 bile olmaz inverterse ayrı bir mesele . sadece ses değerlerini incele ama kalite marka seçmeye gayret et birde ısıtmasının -7 deceden aşağı olmamasına dikkat et elektra ve bosch fena değil .

    quote:


    SORuSORmA
    Onbaşı


    Mesaj: 22


    27 Mayıs 2008; 16:28:43


    Arkadaşım merhaba demirdöküm satıcısı olarak seni şeyle aydınlatabilirim

    1-Piyasada bulunan coğu klimalar hava sıcaklıgı kışın 4-5 derecenin altına düştünmü verimlilik oranları düşer.

    2-Gerçekten ısınma amaçlı kullancaksan bu konuda dunya lideri olan toşhiba özellikle mitsubişhi markasını tavsiye ererim -35 derecede bile sorunsuz çalışır.

    3-demirdöküm.beko.arçelik.vestel gibi firmaların kendi araların 2 tip urunu bulunur bunlardan bırıncı olanlar cınde yaptırdıkları urunler mesela demirdöküm pacificline serisi ıkıncı urun ise yurtsdısında or
    taklaşa yaptıgı YORk serisi eger klıma alıcaksan tercihin buyuk ortaklaşa yaptıgı seriden olamalı mesela d.döküm-york,beko-lg

    4-A sınıfı ile C sınıfı klima kıyaslamasında ortaya cıkan değer bilgileri

    1-A sınıfı klima ile 1 yılda tüketici çekilen enerji =(12000/3410)/3,2x10 saatx180 gün=1.979,50 kwh

    A sınıfı klima ile 1 yılda tüketici ödediği bedel= 1979,5x0,1583=313,35 YTL

    2-C sınıfı klima ile 1 yılda tüketici çekilen enerji= (12000/3410)2,8x10saatx180 gün=2.262 kwh

    C sınıfı klima ile bir yılda tüketici ödediği bedel=2436x0,1583=358,10 YTL

    Sonuç olarak aynı güçte C tipi kullanan tüketici A tipi klima kullanan tüketiciye göre yılda 45 YTL ayda 7,5 YTL daha fazla elektirik bedeli ödeyecektir. Enerji kullanım oranı %12,5 daha kötüdür.Ancak:A sınıfı klima alan C sınıfı klima alana göre enerji bedeli ile mevcut klımaya göre 4 yıl da aradaki fiyat farkını tamamlayabilir.

    _____________________________









  • Gaz farklı olunca, klimanın elektrik tüketimini nasıl bu kadar fazla etkiliyor onu anlayamadım
  • ismi geçen Vaillant ifrmasının cihazlarını bayağı bi incelemiştim. "Ha bu firmalar Biz Türkleri kandırıyormudur" diye yola çıkaraktan birde "kandırılan sadece bizmiyiz yoksa bu firmalar tüm dünyanın gözüne baka baka yalan söyleyebilir mi" sorusuna cevap bulunabilmesi için;
    teknik verilerden anlayan arkadaşlara yardımcı olması bakımından Vaillant'ın İngiltere Sitesindeki Teknik veri dökümanınahttp://www.vaillant.co.uk/stepone2/data/downloads/2f/43/00/climavair-mono-split.pdf adresine tıklayıp ulaşabilirler.

    Saygılarımla




  • Bugün elektrik faturası geldi. KW'sı: 193.333 TL.
  • aslında bunu daha anlamlı anlatmak için grafik tablosu olacaktı onu bulursam scanner taratır yollarım.ozaman daha iyi anlaşırlır ve herkes anlar.
  • Sevgili vezyr iyiki bu linki verdiniz şimdi baktım oradaki aynı model klima b sınıfı v-11-070 klima türkiyede diğer verdiğiniz linkte bu kliamyı a sınıfı olarak belirtilmiş burada kandırmaca türkiyede olduğu ortada olmakla çok önemlei değil zaten biz alışığızda şaka bir yana konuyu açma sebebim açısından diyorum 24binlik bir klimanın B sınıfı olması bile ilginç hemde bu klima 25 bine yaklaşık 25bin lik bile diyebiliriz çünkü 24845 btu soğutması 26000 küsur ısıtması var .benim öğrenmek istediğimde bu işte gerçekten yeni bişeymi icat oldu .ve ne daikinde var ne m electricte inverter olmalarına rağmen bu değerler yok bitek fujitsuda gördüm asya 24 lc birde klasik 24 lük fujitsunun değeride b sınıfı . üstelik fujitsunun btu su 23600 gibi . daikinve m electricte doğru düzgün 24000 btu yok bile . konu iyice ilginçleşti benim açımdan bakalım mbirol beyler diğer arkadaşlar ne diycekler dominik geçen gün gerçek değerlerden bahsetmişti gerçekmidir demişti işte burdada ingiliz sitesinden örnek var hep beraber inceleyelim alkom arkadaş sende katıl buraya emre sağanak art ve şuan ismi aklıma gelmeyen arkadaşlar bu olayı bir çözelim .


    quote:

    Orjinalden alıntı: vezyr

    ismi geçen Vaillant ifrmasının cihazlarını bayağı bi incelemiştim. "Ha bu firmalar Biz Türkleri kandırıyormudur" diye yola çıkaraktan birde "kandırılan sadece bizmiyiz yoksa bu firmalar tüm dünyanın gözüne baka baka yalan söyleyebilir mi" sorusuna cevap bulunabilmesi için;
    teknik verilerden anlayan arkadaşlara yardımcı olması bakımından Vaillant'ın İngiltere Sitesindeki Teknik veri dökümanınahttp://www.vaillant.co.uk/stepone2/data/downloads/2f/43/00/climavair-mono-split.pdf adresine tıklayıp ulaşabilirler.

    Saygılarımla




  •  KLİMA USTALARI BURAYA A VE C SINIFI ARASINDAKİ TÜKETİM FARKLARI R22 GAZLI A SINIFI KLİMA VARMI


    Bu tablo klimada enerji sınıflandırmasının kriterleridir.

    Bu kriterlere göre
    A enerji sınıfı cihaz EER(soğutmadaki verimi) 3,21 ve üstü
    C enerji sınıfı cihaz EER(soğutmadaki verimi) 2,8-3,0 arası dır.
    Arasındaki oran ise 2,8 / 3,2 =0,875 yani %12,5 daha ekonomiktir.

    kullananlar bilir veya müşterilerimizden gelen rakalara göre C sınıfı R22 Gazlı 12 000 btü bir cihaz İzmir'de hergün 8-10 saat ev ortamında kullanırsanız maksimum 50 YTL ödersiniz.

    50 ytl nin %12,5 ise 6,25 ytl dir.dolu dolu 4 ay soğutmada kullanın 25 ytl yapar
    Hadi diyelim kış daha yoğun 50 ytl de orada fark olsun ,

    Toplam 75 ytl yapar

    Arkadaşlar asıl olan şudur cihaza yazmışlar A enerji,kalitesi ise Z hava sıcaklığı 35 derece oldumu cihaz 24 000 se oluyor 18 000-12000 btü çektiği enerji ise 24 000 btü lük

    Siz siz olun kalitesi A olsunda enerji sınıfı isterse F olsun.

    Hiç Mitsubishi,Daikin,Panasonik Toshiba vb klima kullanıpta faturadan yada ısıtma soğutmadan şikayetçi olan duydunuzmu.
    Ama Arçelik ,Vestel,Demirdöküm,vs. gibi makinaları kullanıpta hem deli gibi fatura ödeyip hemde ısınamayan binlerce kişi var.

    Ayrıca klima teknolojisinde öyle çağ atlayacakmış gibi yeni icatlarda yok .Prensip aynı enson gelişme İnverter
    ve R410 .R410 verimi ise yüksek basınçtan ileri gelmektedir.Aynı elektrik enerjisini kullanarak daha yüksek basınç elde etmek ve daha iyi ısı almak olarak adlandırabiliriz.R22 gazının yüksek basınçta 20-25 bar iken,R410 da ise basınç 40 barları geçiyor.Buda gazı daha verimli kılıyor.Tabi bu işide yapmak çok kolay olmuyor.Bir arabanın lastik basıncı 2,2 ile2,6 bar arası olduğunu düşünürseniz yaklaşık 17 kat daha yüksek ir basınç.Bu basınca dayanabilecek boruların,kompresörün ve diğer elemanların kalitesinin yüksek olması ve uzun süre dayanması lazım ,toplam kalite demektir.ileride yaşayıp göreceğiz.

    Benim tavsiyem A enerji sınıfı R 410 gazlı makina alıpta ,dayanımını denemek yerine(üstelik daha pahalı) R22 gazlı C sınıfı 20-30 yıldır testleri geçmiş bir klima almaktır.Bu benim fikrim Hıtachi de hala R22 gazlı klasik klima var.




  • http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_Products.php?lg=en&rub=03&select_prog=AC1&select_partic=192&select_marque=LG&select_class=AC1%20/%20A%20/%20S%20/%20R&tri_chp=&debut_affiche=0&indice_affiche=0

    Evet arkadaşlar arayın bakalım LG nin EUROVENT tarafından onaylanmış 7 kw lık A enerji sınıfı kliamsı varmı.

    Ha bide şunu söyleyelim Demirdöküm,Vaillant,Baymak gibi markalar zaten yok burada olamazda çünkü patates baskı.Söylesinler üreticilerinide bakalım doğrumu yalanmı.




  • http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_Products.php

    Bakın bu adamlar çinli ama karşılaştırın kim daha üstün.Bunlar doğruları yazıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_Products.php?lg=en&rub=03&select_prog=AC1&select_partic=192&select_marque=LG&select_class=AC1%20/%20A%20/%20S%20/%20R&tri_chp=&debut_affiche=0&indice_affiche=0

    Evet arkadaşlar arayın bakalım LG nin EUROVENT tarafından onaylanmış 7 kw lık A enerji sınıfı kliamsı varmı.


    War galiba :)

    S07AH*U40 S07AH*N40 2,29 0,71 3,23 A 2,36 0,69 3,42 B 230-1-50 65 - 57 - W

    http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_Products.php?lg=en&rub=03&select_prog=AC1&select_partic=192&select_marque=LG&select_class=AC1%20/%20A%20/%20S%20/%20R&tri_chp=&debut_affiche=54&indice_affiche=2

    Hata varsa şimdiden özür ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezyr -- 10 Temmuz 2008; 0:03:58 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezyr

    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_Products.php?lg=en&rub=03&select_prog=AC1&select_partic=192&select_marque=LG&select_class=AC1%20/%20A%20/%20S%20/%20R&tri_chp=&debut_affiche=0&indice_affiche=0

    Evet arkadaşlar arayın bakalım LG nin EUROVENT tarafından onaylanmış 7 kw lık A enerji sınıfı kliamsı varmı.


    War galiba :)

    S07AH*U40 S07AH*N40 2,29 0,71 3,23 A 2,36 0,69 3,42 B 230-1-50 65 - 57 - W

    http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_Products.php?lg=en&rub=03&select_prog=AC1&select_partic=192&select_marque=LG&select_class=AC1%20/%20A%20/%20S%20/%20R&tri_chp=&debut_affiche=54&indice_affiche=2

    Hata varsa şimdiden özür ;)



    iyide mbirol bey 7KW diyor siz ne örnek veriyorsunuz




  • Ya altına da yazdım zaten 7 kw tam olarak ne anlama geliyor bilmediğim için!!!
    Daha dikkatli olunuz? Zaten war demedim "War galiba" dedim.
    Göremediyseniz tekrarlayayım... » " Hata varsa şimdiden özür ;) " demiştim ayrıca.
    Ben model ismine dayanaraktan "S07AH" 7Kw lik bir cihaz sanırım diye yazdım.
    Umarım bu defa anlatabilmişimdir.


    Edit : Tabloyu şimdi tekrar inceledim Kw değerlerini şimdi anladım. Sanırım 24000 BTU bir cihaza denk geliyor bu değer. Ben 7 rakamından yola çıkaraktan, 7.000 lik bir cihaz olarak düşünmüştüm. Teknik bilgim olsa zaten teknik bir yorum yazardım cvp olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezyr -- 10 Temmuz 2008; 0:55:20 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezyr

    Ya altına da yazdım zaten 7 kw tam olarak ne anlama geliyor bilmediğim için!!!
    Daha dikkatli olunuz? Zaten war demedim "War galiba" dedim.
    Göremediyseniz tekrarlayayım... » " Hata varsa şimdiden özür ;) " demiştim ayrıca.
    Ben model ismine dayanaraktan "S07AH" 7Kw lik bir cihaz sanırım diye yazdım.
    Umarım bu defa anlatabilmişimdir.


    Edit : Tabloyu şimdi tekrar inceledim Kw değerlerini şimdi anladım. Sanırım 24000 BTU bir cihaza denk geliyor bu değer. Ben 7 rakamından yola çıkaraktan, 7.000 lik bir cihaz olarak düşünmüştüm. Teknik bilgim olsa zaten teknik bir yorum yazardım cvp olarak.


    A07AH*UP2 A07AH*NP2 2,20 0,68 3,24 A 2,26 0,71 3,18 D 230-1-50 65 - 57 - W

    Sizin dediğiniz bu model 7000 btü/h cihaz soğutma 2,20 kw ısıtma 2,26 kw vede R410 gazlı makinadır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orjinalden alıntı: vezyr

    Ya altına da yazdım zaten 7 kw tam olarak ne anlama geliyor bilmediğim için!!!
    Daha dikkatli olunuz? Zaten war demedim "War galiba" dedim.
    Göremediyseniz tekrarlayayım... » " Hata varsa şimdiden özür ;) " demiştim ayrıca.
    Ben model ismine dayanaraktan "S07AH" 7Kw lik bir cihaz sanırım diye yazdım.
    Umarım bu defa anlatabilmişimdir.


    Edit : Tabloyu şimdi tekrar inceledim Kw değerlerini şimdi anladım. Sanırım 24000 BTU bir cihaza denk geliyor bu değer. Ben 7 rakamından yola çıkaraktan, 7.000 lik bir cihaz olarak düşünmüştüm. Teknik bilgim olsa zaten teknik bir yorum yazardım cvp olarak.


    A07AH*UP2 A07AH*NP2 2,20 0,68 3,24 A 2,26 0,71 3,18 D 230-1-50 65 - 57 - W

    Sizin dediğiniz bu model 7000 btü/h cihaz soğutma 2,20 kw ısıtma 2,26 kw vede R410 gazlı makinadır.





  • Arkadaşlar hepsi klima cihazından çıkan gerçek etiketlerdir.Tüm cihazlar 3,5 kw yani 12000 btü serisidir.Buyrun hesaplayın A sınıfı cihazla D sınıfı cihaz arasında 1 yıllık soğutma tüketimi testlerinde 630 kw(D)-525 kw(A)=105 kw fark var.Hemde Diamond çin üretimi(tabi kaliteli çin) Diğer cihaz Japon üretimi.İki cihaz arasındaki fiyat farkı ise 550 ytl.

    Birde şunu inceleyin A enerji 1534 ile yine A enerji 2035 cihaz arasındaki tüketim farkı 195 kw

    yani D ile A arasındaki farkın neredeyse 2 katı ,Eyer tüketimi ekonomikse işte bu cihaz ekonomik.

    Kısacası bu işte A sı B sideğilde EER ve COP ye bakmak daha doğrudur.
     KLİMA USTALARI BURAYA A VE C SINIFI ARASINDAKİ TÜKETİM FARKLARI R22 GAZLI A SINIFI KLİMA VARMI




  • Sn Birol size katılarak teşekür edip bazı yerlerde kafamı kurcalayan hesaplar oduğunu söylemek istiyorum. buda basit sonuçta yazınız süper zaten burada açtığımız konu klasik klimalar kurcalayan konu . inverter.. Klasik klimaları hesap edersek 75 ytl yi bırakıp sizin eklediğiniz 50 ytlyi silelimki c-d-e sınıfına haksızlık olmasın.. orası 25 ytlde dursun diyip seneye vurursak 175 ytl eder bu 4 ay kullanımı . 4x3=12 ve 10 saat üstü inverter sözü doğrulanıyor . ozaman çünkü bunu 24 saate çıkarsak . iyi ihtimalle 10 saat saysak saati 2,5 ytl ye gelir eski 250.000 ytl. 250x 24=6000 ytl eder x 30 =180 ytl bu arada hatam varsa düzeltin sizde müşteri rakamlarınıza göre hesap ediyorum . bu rakam büyüktür bana göre bunda net bir hesapta yok çünkü 8 saatmi 10 saatmi . ben 10saat üstünden yaptım hesabı . ve geçen yıl kışın 24 saat hiç kapatmadan mitsubishi elektrik 12 inverter kullandım faturam 100 ytl geçmedi . bu güzel bir rakam ama tabi zam gelmeden önceki rakam . burada hesaba vurursak inverter yarı yarıya karlı ki ne karlı 100 ytl desek kabaca günlük kullnımı 3334 ytl ye gelir yaklaşık yarı yarıya . benim konuyu açma amacaım aslında direk r410 gazlı a sınıfı klasik klima mantığını red eden Alkom arkadaştı yanlızca inverterler A sınıfı diyordu ama beni yanlız bırakıp konuya girmiyor hoş bende giremedim 2 gündür mutlak o daha yoğundur sezonunuz çünkü ve herkezin kafasını karıştırdığım içinde özür dilerim çünkü bu hesabı yapmak zor gerçekten kafa yoruyor direk katologlara baksanız soğutma ve ısıtma btu ları değişiyor klimaların her markanın farklı .. farklı olmasa biraz daha kolay hesap edilebilir oda belki :) şuan elimde mitsubishi heavy değerleri var 12000 btu üstünden r22 gazlı soğutmayı a sınıfı vermiş ısıtmayı c sınıfı tüketim değerleriyse her ikisindede 1090 kw .. 1090 x 200 ykr desek ayda 157000 ytl eder . bunlar 10 saate bölünebilir tabi . bu sizin hesabınızla bire bir örtüşüyor ne kadar a sınıfıysa bilinmez ama ısıtma tüketiminde yanlışlık var bana göre C sınıfı soğutmalı samui ye bakıyorum tüketim
    1190 ısıtmadada c sınıfı ısıtma tüketimi 1240 ortalama 1200 desek tam dediğinize oturuyor . bu klimada hemen hemen aynı ve Alkom un dediğide doğru en yüksek verim hitachi klasik r410 gazlı klimada saate 1060kw harcıyor diğerlerine bakamadım oda 150 ytl yakıyor tam kapasite ile hatta sizn dediğiniz okadar doğruki belkide müşterilerinizin kullandığı klimalar f sınıfıyken bu rakamları bulmaz BU YÜZDEN BEN İDDİA EDİYORUM SİZLERDEN ALDIĞIM BİLGİLERE DAYANARAK A SINIFI KLASİK KLİMA TAMAMEN R410 OLSA BİLE BİREYSEL OLARAK MASALDIR ANCAK BUNU TOPLU OLARAK HESAP EDERSEK ÜLKE GENELİNDE FAYDASINI GÖRÜRÜZ BUNUNDA MUTLAK FAYDASI OLUR AMA BİREYSEL OLARAK İDDİA ETMENİN MANTIĞI YOK FİRMALARIN DAYANDIĞI MANTIKTA BUDUR ZATEN BANA GÖRE VATANDAŞTA HESABINI BİLSİN BAZILARI A SINIFI ASINIFI DİYİP ESKİ KAFAYLA BİZ RENKLİ TV ALDIK HAVASI YANLIŞ BENCE HELE BUZDOLAPLARINDA KOCA BİR CEHALET YANLIŞIM VARSA DÜZELTİLSİN AMA İNVERTER KLİMA GERÇEĞİNİ KENDİM YAŞADIM BUNDADA BİR NOKTA VAR GÜNDÜZ 22 DERECEDE KULLANDIM GECE 26-27 LERE ÇIKTIM . EĞER GÜNDÜZ TASARRUFA YÖNELMESEM BELKİ ONUNDA ÇOK BÜYÜK TASARRUFU YOKTUR BU AÇIDAN BİR AN EVVEL YAZINIZI TOPLAYIP YAZMANIZI SİZDEN BEKLİYORUZ MBİROL BEY SÖZÜNÜZ VAR UNUTMAYIN :)) ve daha öncedende uyarılarınız var ille inverter diyenlere . VATANDAŞ BOŞA PARASINI HARCAMASIN SELAMLAR HERKEZE
    quote:


    mbirol
    Yüzbaşı

    Mesaj: 409
    8 Temmuz 2008; 18:35:31
    Bu tablo klimada enerji sınıflandırmasının kriterleridir.

    Bu kriterlere göre
    A enerji sınıfı cihaz EER(soğutmadaki verimi) 3,21 ve üstü
    C enerji sınıfı cihaz EER(soğutmadaki verimi) 2,8-3,0 arası dır.
    Arasındaki oran ise 2,8 / 3,2 =0,875 yani %12,5 daha ekonomiktir.

    kullananlar bilir veya müşterilerimizden gelen rakalara göre C sınıfı R22 Gazlı 12 000 btü bir cihaz İzmir'de hergün 8-10 saat ev ortamında kullanırsanız maksimum 50 YTL ödersiniz.

    50 ytl nin %12,5 ise 6,25 ytl dir.dolu dolu 4 ay soğutmada kullanın 25 ytl yapar
    Hadi diyelim kış daha yoğun 50 ytl de orada fark olsun ,

    Toplam 75 ytl yapar

    Arkadaşlar asıl olan şudur cihaza yazmışlar A enerji,kalitesi ise Z hava sıcaklığı 35 derece oldumu cihaz 24 000 se oluyor 18 000-12000 btü çektiği enerji ise 24 000 btü lük

    Siz siz olun kalitesi A olsunda enerji sınıfı isterse F olsun.

    Hiç Mitsubishi,Daikin,Panasonik Toshiba vb klima kullanıpta faturadan yada ısıtma soğutmadan şikayetçi olan duydunuzmu.
    Ama Arçelik ,Vestel,Demirdöküm,vs. gibi makinaları kullanıpta hem deli gibi fatura ödeyip hemde ısınamayan binlerce kişi var.

    Ayrıca klima teknolojisinde öyle çağ atlayacakmış gibi yeni icatlarda yok .Prensip aynı enson gelişme İnverter
    ve R410 .R410 verimi ise yüksek basınçtan ileri gelmektedir.Aynı elektrik enerjisini kullanarak daha yüksek basınç elde etmek ve daha iyi ısı almak olarak adlandırabiliriz.R22 gazının yüksek basınçta 20-25 bar iken,R410 da ise basınç 40 barları geçiyor.Buda gazı daha verimli kılıyor.Tabi bu işide yapmak çok kolay olmuyor.Bir arabanın lastik basıncı 2,2 ile2,6 bar arası olduğunu düşünürseniz yaklaşık 17 kat daha yüksek ir basınç.Bu basınca dayanabilecek boruların,kompresörün ve diğer elemanların kalitesinin yüksek olması ve uzun süre dayanması lazım ,toplam kalite demektir.ileride yaşayıp göreceğiz.

    Benim tavsiyem A enerji sınıfı R 410 gazlı makina alıpta ,dayanımını denemek yerine(üstelik daha pahalı) R22 gazlı C sınıfı 20-30 yıldır testleri geçmiş bir klima almaktır.Bu benim fikrim Hıtachi de hala R22 gazlı klasik klima var.





  • Sevgili Hilmi-c kardeşim hakikatten insanların bilnçlenmesi için gerçek konulara dikkat çekiyorsunuz.Size teşekür ederim öncelikle.
    Şu inverter işine gelirsek,ben inanın yıllardan beri müşterilerime sadece elektrikten parasal olarak kazanç için İnverter cihaza 500 ile 800 YTL ye varan fiyat farklarını vermenin yanlış olduğunu anlatmaktan dilimde tüy bitti.Ama çok acıdır ki kaybeden ben oluyorum hani dedik ya ''Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'' biz gerçeyi söylüyoruz ,mavi boncuk dağıtmadık ,tasarufu abartarak söylemedik diye Müşteri kaybettik inanın.İnsanlar duymak istediğini duyamayınca size inanmıyorlar.İşte yukarıda en güzel örnek ikiside 3,5 KW kapasite aynı kalitede ürün,hatta İnverter olan cihaz piyasadaki inverter cihazların çoğunun üzerinde bir verimde.
    Vede bu testi yapanlar direk Japonlar ve Avrupa da onaylamış yani gerçekten gerçek.1 yıllık tüketimde aradaki fark:

    525 kw- 330 kw=195 kw
    195 kw x 0,25 ytl(abartılı olsun zam var ya!)=48,75 ytl
    hadi kışıda koyduk 48,75x2=97,5 ytl

    İki cihaz arasındaki fiyat farkı 2186 ytl-1500 ytl =686 ytl
    686/97,5=7,03 yılda fiyat farkı amortisman olur.Sonraki 3 yılıda kar edersiniz.nası olsa 10 sene sonra çok şey değişir.

    Arkadaşlar bu hesabı Ülke adına yaparsak doğru olur.Yuvarlak hesap diyelimki Türkiyede 10 000 000 klima var

    Klima başına yıllık yaz-kış 195kwx2=390 kw enerji tasarufu yapsak

    10 000 000 x390 =3 900 000 000 Kw /saat yılda ülke olarak enerji tasarufu sağlarız.

    Bu rakam cebimize kalacak,hatta kalmayan paradan daha önemli.
    Burada iş bu ülkeyi yönetenlere düşüyor.Bu ülkeye hizmet atmek istiyorlarsa enerjiye yatırım yapamıyor,
    İnverter cihazlarda ÖTV yi kaldırsın cihazların fiyatı cazip hale gelsin ,herkezi inverter almaya teşvik edelim
    Ülke kazansın.İleride çoluk çocuğumuz rahat eder.

    Birde şunu unutmayalım tabiki İnverter cihazlardaki ısı konforu daha iyi,ama cihazı alırken o aradaki farkı
    öderken bu bilinçle yaklaşırsak daha iyi olur.Parasal olarak ekonomik değildir.Ama benim param var alırım
    konforuma bakarım,ucundanda ülkemizede faydası olur derseniz buna katılırım.

    Bende kendi evimde inverter kullanıyorum ,ama parasal kazançtan önce konfor için!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol
    A07AH*UP2 A07AH*NP2 2,20 0,68 3,24 A 2,26 0,71 3,18 D 230-1-50 65 - 57 - W

    Sizin dediğiniz bu model 7000 btü/h cihaz soğutma 2,20 kw ısıtma 2,26 kw vede R410 gazlı makinadır.


    Sayın mbirol,

    Ok zaten Hello Dally isimli arkadaşın ithamına karşılık tekrar kusura bakılmamasını rica ettim. Teknik bilgim olmadığınıda üstüne basa basa tekrar dile getirdim. Herkes sizin gibi teknik konularda bilgili veya klima uzmanı değil! Benim gibi ilk bakışta yanlış anlayacak çok kişi var. Bunu belirtmenizde sevindirici. Böylelikle bizde öğrenmiş oluyoruz. Hello Dally gibi forum seviyesini bozmak pekte hoş değildi! Sağolsun yönetimdekiler mesajınıda silmeyi ihmal etmemişler uzaklaştırırken.

    Saygılarımla.




  • İşin aslı ben size teşekkür ederim . İşlerinizde başarılar dilerim zibronun üstün performans modelide gerçekten yazınızdan sonra daha detaylı baktım süper bir cihazken hiç çekinmeden bunda bile 10 yıl gerçeğini yazmışsınız. detaylı inverter açıklamanız da konfor gerçeğide çok güzel tekrar teşekkür ederim .

    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    Sevgili Hilmi-c kardeşim hakikatten insanların bilnçlenmesi için gerçek konulara dikkat çekiyorsunuz.Size teşekür ederim öncelikle.
    Şu inverter işine gelirsek,ben inanın yıllardan beri müşterilerime sadece elektrikten parasal olarak kazanç için İnverter cihaza 500 ile 800 YTL ye varan fiyat farklarını vermenin yanlış olduğunu anlatmaktan dilimde tüy bitti.Ama çok acıdır ki kaybeden ben oluyorum hani dedik ya ''Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'' biz gerçeyi söylüyoruz ,mavi boncuk dağıtmadık ,tasarufu abartarak söylemedik diye Müşteri kaybettik inanın.İnsanlar duymak istediğini duyamayınca size inanmıyorlar.İşte yukarıda en güzel örnek ikiside 3,5 KW kapasite aynı kalitede ürün,hatta İnverter olan cihaz piyasadaki inverter cihazların çoğunun üzerinde bir verimde.
    Vede bu testi yapanlar direk Japonlar ve Avrupa da onaylamış yani gerçekten gerçek.1 yıllık tüketimde aradaki fark:

    525 kw- 330 kw=195 kw
    195 kw x 0,25 ytl(abartılı olsun zam var ya!)=48,75 ytl
    hadi kışıda koyduk 48,75x2=97,5 ytl

    İki cihaz arasındaki fiyat farkı 2186 ytl-1500 ytl =686 ytl
    686/97,5=7,03 yılda fiyat farkı amortisman olur.Sonraki 3 yılıda kar edersiniz.nası olsa 10 sene sonra çok şey değişir.

    Arkadaşlar bu hesabı Ülke adına yaparsak doğru olur.Yuvarlak hesap diyelimki Türkiyede 10 000 000 klima var

    Klima başına yıllık yaz-kış 195kwx2=390 kw enerji tasarufu yapsak

    10 000 000 x390 =3 900 000 000 Kw /saat yılda ülke olarak enerji tasarufu sağlarız.

    Bu rakam cebimize kalacak,hatta kalmayan paradan daha önemli.
    Burada iş bu ülkeyi yönetenlere düşüyor.Bu ülkeye hizmet atmek istiyorlarsa enerjiye yatırım yapamıyor,
    İnverter cihazlarda ÖTV yi kaldırsın cihazların fiyatı cazip hale gelsin ,herkezi inverter almaya teşvik edelim
    Ülke kazansın.İleride çoluk çocuğumuz rahat eder.

    Birde şunu unutmayalım tabiki İnverter cihazlardaki ısı konforu daha iyi,ama cihazı alırken o aradaki farkı
    öderken bu bilinçle yaklaşırsak daha iyi olur.Parasal olarak ekonomik değildir.Ama benim param var alırım
    konforuma bakarım,ucundanda ülkemizede faydası olur derseniz buna katılırım.

    Bende kendi evimde inverter kullanıyorum ,ama parasal kazançtan önce konfor için!!!





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.