Şimdi Ara

Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre System (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
14
Favori
16.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Karakaya

    aslında ilerde mimari olarak resimdede payllaştığım gibi , bu şekilde duvar tipi yapmayı düşünüyorum
     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System

    Çok hoş bir mekan ve ekipmanlar. Güle güle , keyifle kullanın. Yalnız Xbox hava alan bir yerde olsa iyi olurmuş. Gerçi slim modellerinde 3k hatası yok deniyor ama belli de olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • max-well kullanıcısına yanıt
    evet , haklısınız perdem iyi ama projeksyonu ilerde daha iyi bir şey almak istiyorum doğrusu [s
  • Merhaba arkadaşlar , avr lerdeki thx ultra 2 ses seçeneği 5.1 lerde extradan 2 kanal değilde ultradan aynı 2 kanal daha demek :) yani 5.1 filmleride 7.1 leştiriyor , genelde digital bağlantıda yapılan bir özellik olarak gözüksede çok üst sınıf avr lerde analog üzerindende yapabiliyorsunuz , bazı 7.1 filmlerdeki back sur çok aktif değil o yüzden ultra 2 seçeniği ile backleri birzdaha zenginleştirebiliyorsunuz biraz kural dışı gibi ama kulağa hoş geliyor , ultra 2 aslında 5.1 filmler için tasarlanmış eskiden 7.1 filmler az olduğu için mevcutta olan 5.1 leri iyi anlamda büyük salonlar için 7.1 leştiren bir sistemmiş klipsch takımıda 7.2 satıldığı için ismi ultra 2 olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05E683A58 -- 2 Nisan 2015; 2:21:19 >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    bu benim sistemim değil sadece ilerde mimari olarak duvar tipi bu şekilde yapmayı düşünüyorum , benimkiler sayfanın en başında ..
  • Güzel bir sistem kurmuşsunuz. Keyiflle iyi Günler'de kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PRODJ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • yeni aldığım Rack Kabinet: 12U W=610mm D=610mm Dikili Tip VERSATİLE çok kullanışlı fanlı ve şık herkese tavsiye ediyorum..
     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05E683A58 -- 4 Haziran 2015; 14:37:04 >





  •  Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System




  • Hayirli olsun sisteminiz..hayallerdeki dizilim olmus resmen..konuyu hortlattik ama olsun 2+1 50 watlik mikado sistem ile evin yikildigini zannedenlere daha cok ilgi gosterilmesi gariptir..

    Su an sisteminizde bir upgrade varmi 1 yil gecmis hala tecrubeleriniz ayni yondemi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim , sistemde upgread aradım ama belli bir aşamadan sonra bulunması zor oluyor bundan sonra avr ve oynatıcılar ilgili zaman aşımına uğradıktan sonra değişiklik söz konusu olabilir , en son olarak anthem mrx 710 alarak gerçek sesin o olduğuna kanaat getirdim , onun dışında oda ile ilgili mimari bir açılım yaparak ekte paylaştığım gibi gerçek anlamda bir salon yapmak istiyorum  Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System
     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System
     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System
     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System
     Klipsch 7.2 THX Ultra 2 Home Theatre  System




  • Mehmet bey gününüz teknolojisin de thx bir ise yariyor mu.

    Bende yok merak ettim thx li bir sisteme geçmek ne kazandırıyor mevcut filmlerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Eray Bey Thx günümüz teknolojisinde çok işe yarıyor ama hop yapısında yoksa thx sertifikalı bir avr ile veya filmle olabildiğince bir nebze ses rengini anlayabiliyorsunuz , ama normali ileri tek. ses kodeklerini kullanıp thx hop yapısıyla sesi sürmek en sağlıklısı bilginiz olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Karakaya

    Eray Bey Thx günümüz teknolojisinde çok işe yarıyor ama hop yapısında yoksa thx sertifikalı bir avr ile veya filmle olabildiğince bir nebze ses rengini anlayabiliyorsunuz , ama normali ileri tek. ses kodeklerini kullanıp thx hop yapısıyla sesi sürmek en sağlıklısı bilginiz olsun

    O zaman mk set alınca konuşuruz tekrar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Eray Bey Ev sineması formatları arasındaki haksızlığa en maruz kalan format THX’tir. THX yanlış değerlendirme ile dijital ses formatlarına bir alternatif olarak gösterilerek yanlış bir yere konulmuştur. Oysa THX ses formatı diğer ses formatlarından hem gerçekleştirdiği iş bakımından hem de anlayış olarak farklı bir sistemdir. Bu formatın fikir babası Star Wars filmlerinin de yapımcısı olan George Lucas’tır. Sinema filmlerinin ses kayıtşarı geniş sinema salonlarında üretilmek üzere yapılmaktadır. Oysa ki ev sinemasında akustik yapısı sinema salonlarından çok farklıdır. THX ses üretimi veya kanal sayısı ile ilgili olmayıp evlerimizin akustik yapısına adaptasyon için geliştirilmiş ses verisinin yeniden denglenmesi esasına dayalı bir formattır. Tüm analog ve digital formatlarla çalışabilir ve ses kalitesini arttırır. Çok pahalı bir sistem olduğu için sadece belli başlı markaların en üst modellerinde bulunmaktadır.
  • THX Nedir?
    Bu isim George Lucas'ın ilk filmi THX 1138 ve Tomlinson Holman'dan geliyor.Holman THX ses teknolojisini kendi adını verdiği 'Tomlinson Holman
    eXperiment' deneyi sonucunda bulan kişi ve aynı zamanda da LucasFilm Ltd.'nin ilk teknik müdürü.
    THX Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    THX, sinema salonlarının akustik performansını arttırmaya yarayan bir ses düzenleme yöntemi. Lucasfilm'in geliştirdiği bu teknolojiye uygun standarttaki ürünler, yine Lucasfilm tarafından ''test edilip onaylandıktan'' sonra, THX sertifikasını alıyorlar. THX'in varlığı, temelde şu gereksinime dayanıyor. Filmlerin postprodüksiyon aşamasındaki ses düzenlemeleri, özellikle son 25 yıldır daha büyük bir özenle yapılıyor. Yönetmenler, teknik ekipler, izleyicinin üzerinde yaratmak istedikleri etki için sesten bol bol yararlanıyorlar. Ancak sinema salonlarının kendi yapısına bağlı olarak çok farklı performans göstermesi, George Lucas gibi bir titizlik abidesini sinema sektöründe yeni ses standartları geliştirmeye itiyor. Sonuçta da karşımıza THX çıkıyor.
    THX sistemi içindeki özel bir devre sinemalarda ki akustik farklılıkları üç şekilde hesaplayarak ortadan kaldırır.
    1. Birincisi; ses netliği gerektiren büyük sinemalarda tiz yüklenmiş film soundtrack' larının yeniden düzenlenmesi. Dengeleme (equalize) işlemi belli frekans aralıklarının daha az veya çok yükseltilerek sonuçta çıkan sesin baskın gelmesini veya arkada kalmasını sağlar.
    2. İkincisi; daha iyi bir ses ortamı için arka kanaldan mono sinyal alındığı tespit edildiğinde, surround hoparlörlerden birine faz ve zaman kaydırma uygulayarak sesi genişletir ve dağıtır. Bu da diğer arka hoparlör ile bu hoparlörün ilişkisini bir nebze keser ve stereo olmasa bile surround ortamını canlandırmaya yarar. Özellikle Dolby Surround kaynaklarda arka hoparlörlere mono ses gönderildiğinden oldukça kullanışlıdır ve arka hoparlörlere ayrık ses gönderen Dolby Digital gibi formata geçildiğinde bu özellik kendini kapatır.
    3. Üçüncüsü ise; ön ve arka hoparlörler arasında gidip gelen ton kalitesini dengeleyerek ses efektlerinin doğal olmasını sağlaması.Her hoparlörün farklı bir yapısının olması ve her hoparlör yerleşiminden kaynaklanan sebeplerle sesin dinleyicinin kulağına farklı ulaşması gibi sebeplerden ötürü sesin algılanabilir ton kalitesi farkları bulunur. Bunları engellemek için geliştirilen ‘tını uyumu’ özelliği sayesinde THX, ön ve arka hoparlörler arasındaki frekans farklarını yeniden dengeleme ile düzenlemeye çalışır.
    Sonuç olarak sinemada ki filmin sesini gerçeğinden ayırt etmek imkansızlaşıyor. Bu standart sayesinde, izleyicilerin yönetmenin gerçekleştirmek istediği etkiye daha yakın bir ortam içinde bulunmaları mümkün.
    Berrak diyaloglar sahnede hareket neredeyse oradan gelir ve yayılan surraund efektleriyle, adeta akan suyla ıslanır veya rüzgarı içinizde hissedersiniz. THX sesi filmin orjinal soundtrack' ını olduğu gibi vermekle kalmaz, gür ve alçak tınıları da olanca gerçekliğiyle yansıtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05E683A58 -- 20 Haziran 2016; 2:47:12 >




  • THX sertifikalı hoparlör sistemleri başlı başına çok ağır yüklere dayanabilen (oda büyüklüğüne göre seçilecek modellere göre) yüksek desibellerde sesi bozmadan çevirebilecek bir yapıdadır. Her ortamın THX standartlarında bir referans dinleme seviyesi vardır. Sinemalarda bu setup kurulurken ayarlanır. Dolby digital ve DTS ses formatları sonrasında THX Processorlerin en değerli katkısı artık bu referans seviyesini eşlemektir. Ev sistemlerinde de durum aynı processor THX modunda DD ve DTS seslere minimum etki yapar ama gene de odanın daha genişlediğini özellikle kulaklarınızın içinde patladığını hissettiğini tiz seslerin genleştiğini ve yayıldığını duyabilirsiniz. Hoparlörlerin ortamda kaybolduğunu ama detayların da bir miktar törpülendiğini hissedersiniz. Ancak referans ses seviyesi olan değerleri her filmde yakaladığı gerçeği göz ardı edilmemeli. THX ses sisteminiz var ise THX Ultra 2 sertifikalı bir processor iyi olur ama yoksa da yapacak birşey yok. DD DTS Ve HD ses formatları için oda kalibrasyonu ile iş çözülebilir bu işte de rakipsiz ARC en başarılısı ANTHEM doğru tercih olacaktır...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Doktor bu reçeteyi ancak eczacı anlar

    Sen biraz daha halk dili kullansan zira doktor değiliz senin gibi az buçuk bizden olsa olsa hemşir olur

    Yanı dublex bir evde ust katta 25 30 mt de ne yapmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 20 Haziran 2016; 9:43:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Yemeklerden sonra bir doz king kong

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri king kong mu dedi

    eraycelik80 ev ile birlikte mi satıyorsun sistemi de ne yapıyorsun.
    MK set mi geliyor yoksa?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    biri king kong mu dedi

    eraycelik80 ev ile birlikte mi satıyorsun sistemi de ne yapıyorsun.
    MK set mi geliyor yoksa?

    Evi dublex yaparsam sonraki seneye de mk olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.