Şimdi Ara

Kola kutusunda kumandalı arabalar hakkında lipo dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, yeğenlerime ve arkadaşıma aldığım kola kutusunda arabalar vardı. 1:42 ölçekli.

    Bunların içerisinde 1 adet 1/3 aaa nicd pil bulunmakta. Yani normal ince kumanda pilinin 3'de 1'i büyüklüğünde.

    Alıcı devresi vs 1.5 volt ile çalışmakta ve kumandadan jack aracılığı ile şarj edilmekte.



    Pil yeri oldukça küçük ve bu pillerden de bulunmamakta. Normal kalem pil AA 1/3 var ama hem pahalı ve büyük (yuvaya olmayacaktır) hemde nimh batarya. Yani hem yuvaya olmuyor hemde şarj olayı sorun oluyor. Bunun yerine 3.7v lipo bir kulaklık pili gibi bir çözüm düşündüm. Ama tam şarj olunca 4.2v bu devreye fazla geliyor tamam kart çalışıyor ama kontrol edilecek gibi değil ve uzun vadede hızlıca motor ve kart bozulur diye düşünüyorum.


    Bu arabayı çalıştırma adına ne yapabilirim alternatif bir pilde bulamadım. Sizlere sormak istedim. ams1117 regülatörler var 2 v veya 1.5 volt olanları bulunuyor. Bir şekilde edinsem arabayı çalıştırabilecek amperi aktarabilirmi? Teşekkürler cevaplar için şimdiden.


    AVA Magnetic Levitationyoutube
    Coke Can Car S1 to S2 Mod. Full mods shown also car in action after mods that any one can do. Its cheep easy fast fun. From 12/11/17 Builds in full detail one Patreon line below https://www.patreon.com/AVAMAGLEVMadM... Coke Can Cars for this vid provided by RCGarage.com https://www.rcgarage.com Thank you for all the support Adam VA of AVA Magnetic Levitation AUS
    https://www.youtube.com/watch?v=OAy-xVNlYUY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 1 Şubat 2024; 16:25:5 >







  • Merhaba. AMS1117 büyük ihtimalle yeterli olur, alternatif olarak Mini-360 DC-DC çevirici kartı da deneyebilirsiniz, ben o kadar düşük gerilimde kullanmadım ama özelliklerinde 1 V'a kadar düşebildiği yazıyor. Küçük boyutlu güçlü bir kart, ayar potu çok dandik ama ben ayarı tutturduktan sonra sıcak silikonla sabitliyorum.


    Minik oyuncaklara meraklılar varsa bu manyağı da tavsiye ederim: The H Lab - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 1 Şubat 2024; 18:31:43 >
  • F3SV mağduru kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim kanal güzelmiş. Ben daha çok indoor mini uçak, planör vs yapıyordum. V911 helikopter anakart ve kumandasını kullanıyorum bu modellerde. Flysky kumanda da var ayrıca 6 kanallı.

  • Devreye zarar verir mi diye devresini, motora zarar verir mi diye de motorunu incelemek lazım. Etiket bilgileri vb. Devresinde regülatör var mı, belki boost reg. vardır.


    supercapacitörlerden acaba uyan var mıdır..? Hesap makinesi pili tipi bişi lazım ama şarzlı... @piladam üstadı olarak belki denk gelir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Düğme pil denedim aslında nicd vardı ancak bayatlamış idi çok uzun süre beklemiş ellerinde verimli olmadı maalesef. Devre kartını atarım ilk fırsatta.

  • hidden kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, o zaman siz rctestflight'ı da seversiniz. rctestflight - YouTube

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.