Şimdi Ara

Komşu katliamı: Aynı aileden beş kişi hayatını kaybetti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
3
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bina sakinlerinin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.


    B.T, H.T, M.T. ve C.T. olay yerinde, S.T. de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


    Şüpheli T.Ü, tüfeğiyle birlikte Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.


    Taraflar arasında zaman zaman gürültü nedeniyle tartışma yaşandığı öğrenildi


    Kaynak : https://www.memurlar.net/haber/1083836/komsu-katliami-ayni-aileden-bes-kisi-hayatini-kaybetti.html


    Bu millet ne yiyip içiyor arkadaş anlamıyorum ben .








  • Sırf bu ses ve hanzolar yüzünden 5 sene önce içini özene bezene yaptırdığım deli gibi para döktüğüm evimi bir an önce elimden çıksın başım belaya girmesin diye yok pahasına sattım.

    Başka ev alırkende ince eleyip sık dokudum. İnşaat halindeyken ev aldım. Son kat olsun istedim ki üstümde kimse olmasın. Kat arasına ekstra para vererek yalıtım yaptırdım. Yan komşu duvarına yine ekstra para vererek yalıtım yaptırdım. Çatıma akma olmasın ses ve soğuk geçirmesin diye ekstra taş yünü koydurdum. Vs vs.

    5 sene oldu. Rabbime çok şükür. Eski evimde çok çekmişim ki çok dua etmişiz ki bize hayırlı muhteşem komşular nasip etti.

    4 katlı 8 dairelik bir bina.
    Karşı komşumuz karı koca memur.
    Alt komşum karı koca öğretmen vs.
    Çok anlayışlı çok mütevazi insanlar.

    Evimize taşındığımızda alt komşumun yeni bebeği olmuştu haliyle bebek ağlayacak seste olacak doğal olarak.

    Sabah işteyim telefon çaldı açtım alt komşu arıyor. Numaramı yöneticiden almış.

    Komşum kusura bakma gece bizim kız çok ağladı rahatsızlık verdik diye.

    Ya bu kelimeden sonra benim canımı alsın canım feda. O kadar mutlu oldum ki. Ne demek hocam bebek bu ağlayacakti tabiiki çok mennun oldum aramanıza dedim.

    İşte bu telefondan sonra sıkı fıkı kanka olduk. 5 yıldır onun çocuklar bize gelir bizim çocuklar onlara gider aile gibi olduk.

    Benim çocuklar sıkılınca bazen kapıyı açıp karşı dairedeki komşulara giderler yerler içerler vs.

    O yüzden daire değil komşular önemli.

    Şu an benim daireme 100 milyon tl versinler satmam çünkü böyle aile apartmanı böyle komşular bulamam.

    Ev alma komşu al diye boşuna söylenmemiş.Olay nedir ne değildir tam bilmiyoruz ama apartmanlarda yaşamanın bir kuralı vardır.Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil.Tabii bu durum cinayeti meşrulaştırmaz.Eğer kanunlar bu durumlara karşı ciddi önleyici tedbirler sağlıyor olsaydı bu cinayetlerin ve kavgaların hiç yaşanmaması gerekirdi.Bu ülkede kimseye saygısı olmayan,kuralları dinlemeyen ve uymayan insanlar istedikleri gibi yaşarken bunlara muhattap olmak istemeyen insanlar eziyet çekiyor.Medeni şekilde polise şikayet etse bile hiçbir işlem yapılmıyor.Resmen 'Kendi aranızda bu işi halledin' deniliyor.Bu olunca ya eziyet çeken evini satıyor ya da taşınıyor veyahut bu haberde görüleceği üzere iş kan dökmeye kadar gidiyor...

    Apartman olayı bu milletin başına bela, deprem olur mezarı olur, gürültüden deli olur, dedikodudan cinnet geçirir, hayatta yan yana gelmiyeceği insanlarla aynı binaya girip çıkmaktan karşılaşmaktan pisikolojisi bozulur, varsa apartman park yerinde yerine park edenler yüzünden sinden imandan çıkar.
    Gürültü sorunu çok berbat birşey dir. Söylesen anlamazlar inadına yaparlar. Bir yerden sonra insanlar cinnet geçiriyor.

    Apartmanda yasıyorsan müstakil köy evi gibi hareket etmeyeceksin. Çocugun terbiye vereceksin ancak bizim toplumumuz hala sehirleşmekte oldugu için, sehirlerde köy gelenekleri sürüyor.

    Sokağın ortasında davul zurna çalıp düğün yapma ilkelliğinden bahsediyorum. Dolayısıyla bir yerde bazı insanlar cinnet geçiriyor. Abd'de benzer olaylar yasandığın görmüştüm. Toplum içinde çevremizdeki insanların haklı sıkıntılarını dinlemek zorundayız çünkü bir toplum içinde yasıyoruz.

    Evde asırı gürültü olmamalı, kaldırımlara araç park edilmemeli, sokakta düğün yapılmamalı.

    Bütün suçu kültürümüze atmak ses yalıtımı malmezelerinden çalan müteahhitleri ve bunlara izin veren yöneticileri aklamak oluyor. Üst katta ağlayan bebek sesine uyanmak, terlik sesini duymak, normal konuşma seslerini bile duymak normal mi sizce? Ses yalıtım standardı getirilse ve denetlense komşu gürültüsü şikayetlerin büyük çoğunluğu biter. Bunları uygulamaya koymak oldukça kolay.

    5 YILDIR ÜST KAT KOMŞUM GÜRÜLTÜ YAPIYOR. GÜZELCE KONUŞTUK OLMADI. KAVGA ETTİK OLMADI. POLİS ÇAĞIRDIK OLMADI. EN SON BEN BİLE BU ADAMIN YAPTIĞINI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM. ANNEM EVDE BU KOMŞU YÜZÜNDEN SİNİR HASTASI OLDU. YÖNETİCİ BEN KARIŞMAM DİYOR. KOMŞULAR BU ADAMDAN TIRSIYOR SES ÇIKARAMIYOR. ELİM KOLUM BAĞLI.

    Gürültü eden komşu işini nasıl çözersin, ya da nasıl çözülür.?
    Taşınarak mı, taşındırarak mı, konuşarak mı, kavga ederek mi
    Nasıl?

    Benimde alt ve üst komşularla sıkıntım oldu. Üstteki çocukluydu, alttakiler sürekli kavga ediyorlardı. Eşlerdi, cam kapı iniyordu, öyle söyliyeyim.
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    Cahillerin cesareti döneminde normal olaylar.
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Bu cahillikten başka bir şey hocam

    Normal psikoloji değil . Lisans mezunu doktorlar birbirine sıkıyor. Bu adamlar doktor olmuş.

    Başka bir sıkıntı var ülkede .

  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    Tıp okumakla cehaletten kurtulunmuş olunmaz. İnsan haklarına saygılı haddini bilen hak bilen hukuk bilen olmak lazım. Eskiden ülkede cahil yokmuş, bilgisiz insanlar varmış, bilmediğinin farkında olduğu için bu insanlara cahil denemez.
  • Ülkede hukuk yok ki,

    "Seni öldürsem en fazla 5 yıl yatarım" diyen vatandaş haklı...

  • 3 - 5 sene yatar çıkar zaten 71 yaşında bahanede hazır.

  • ankara sincanda olan bir olay bu alt komşu 72 yaşında ve üst kata çıkıp sessiz olun demiş tabi sonrası pompalı tüfekle ateş etmiş herkese geride 1 çocuk kalmış diyorlar 5 ölü kimsenin birbirine tahammalü kalmamış yaşlı insanlar bu tarz silah edinmemeli ruhsatlı olmalı

  • Gürültü eden komşu işini nasıl çözersin, ya da nasıl çözülür.?
    Taşınarak mı, taşındırarak mı, konuşarak mı, kavga ederek mi
    Nasıl?

    Benimde alt ve üst komşularla sıkıntım oldu. Üstteki çocukluydu, alttakiler sürekli kavga ediyorlardı. Eşlerdi, cam kapı iniyordu, öyle söyliyeyim.
  • Gürültü sorunu çok berbat birşey dir. Söylesen anlamazlar inadına yaparlar. Bir yerden sonra insanlar cinnet geçiriyor.

    Apartmanda yasıyorsan müstakil köy evi gibi hareket etmeyeceksin. Çocugun terbiye vereceksin ancak bizim toplumumuz hala sehirleşmekte oldugu için, sehirlerde köy gelenekleri sürüyor.

    Sokağın ortasında davul zurna çalıp düğün yapma ilkelliğinden bahsediyorum. Dolayısıyla bir yerde bazı insanlar cinnet geçiriyor. Abd'de benzer olaylar yasandığın görmüştüm. Toplum içinde çevremizdeki insanların haklı sıkıntılarını dinlemek zorundayız çünkü bir toplum içinde yasıyoruz.

    Evde asırı gürültü olmamalı, kaldırımlara araç park edilmemeli, sokakta düğün yapılmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Kasım 2023; 14:54:40 >
  • Ev alma komşu al diye boşuna söylenmemiş.Olay nedir ne değildir tam bilmiyoruz ama apartmanlarda yaşamanın bir kuralı vardır.Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil.Tabii bu durum cinayeti meşrulaştırmaz.Eğer kanunlar bu durumlara karşı ciddi önleyici tedbirler sağlıyor olsaydı bu cinayetlerin ve kavgaların hiç yaşanmaması gerekirdi.Bu ülkede kimseye saygısı olmayan,kuralları dinlemeyen ve uymayan insanlar istedikleri gibi yaşarken bunlara muhattap olmak istemeyen insanlar eziyet çekiyor.Medeni şekilde polise şikayet etse bile hiçbir işlem yapılmıyor.Resmen 'Kendi aranızda bu işi halledin' deniliyor.Bu olunca ya eziyet çeken evini satıyor ya da taşınıyor veyahut bu haberde görüleceği üzere iş kan dökmeye kadar gidiyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Kasım 2023; 14:57:5 >
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt

    Yalnız paylaştığın sitenin yorumlarına baktın mı. En az iki yorum okudum aynısını kendi komşusuna yapmak isteyen. Adam açık açık yazmış. Millet cidden sıyırmış. Komşuluk kavramı çok değişti.

  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Taşınmanında faydası yok, insanlar eğitimsiz, yaptırım yok bu yüzden İnsanlarin diğerlerinin hakkını çiğnemekten geri durmuyor. Şikayet etsen daha fazla izdrap olma ihtimali yüksek. Biz taşındık bu sefer başka hanzolara denk geldik. 1 2 yıla yine taşınıriz büyük ihtimal

  • El kadar çocuğu soğukkanlılıkla katledecek kadar gözü dönmüş kişinin anca bahanesi olur evdeki gürültü. Zaten bir katliam yapacakmış, piyango bu zavallılara vurmuş. Zaten 72 yaşındaymış. Umarım ya kalpten gider ya da şişlenir birşeyler olur ama kesinlikle topluma yeniden karışmamalı. İdam belki hiçbir zaman gelmeyecek ama bu demek değildir ki bu tür canlı organizmaları başka şekillerde kullanamayız. Mesela tıp bilimin ilerlemesinde, klinik araştırma deneylerinde, kozmetik ürünlerinin vs. filan deneylerinde kullanılabilirler. Geçen bir üniversitede tıp öğrencilerinin kadavra bulamadıklarından şikayet ettiklerini okumuştum..hah al işte sana mis gibi kadavra adayı. Ayrıca bu ne kardeşim her evde bir silah?


    Silah taşıma hakkının anayasada olduğu ABD bile silah almanın bir kuralı-süreci var. Yeter artık daha kaç kişi ölecek

  • ne desen boş. bu toplumda sıradan bir olay artık.

  • Gerçekten sebebi gürültü ve laftan anlamayıp en sonunda hakaret sonucu bu vahşetin yaşandığını var sayarak yazıyorum.
    Maalesef komşu gürültüsü hele gece uykularınızı delik deşik ediyorsa insanı insanlıktan çıkarabilir.
    Ben öğrenciler olan üst komşulardan Alfa olanının en son arabasının lastiklerini delik deşik etmeyi planlıyordum. Pandimi girdi de öğrenci olduklarından defolup gittiler.
  • Öyle bir duruma geldi ki, bu insan kalabalığı, ucuz işgücü de istemiyor patronlar, niteliksiz insan kalabalığından herkes şikayetçi! 4 milyon, 5 milyon istenen dairelerde yukardaki konuşsa aşağıdan duyuluyor.
    Şu memleket nitelikli 35 milyon olsaydı, hiç bir kaybı olmazdı, Hollanda gibi tek katlı, sıralı evlerde yaşardı. Bu gürültü, komşu cinayetleri de olmazdı. Hala da sığınmacı dolduruyorlar, millet birbirine girecek.

    Rahmi Koç, "Bir defa nüfusu kontrol etmemiz lazım. ü Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor. Bu kadar nüfusla hareket etmek ve ekonomiyi sağlamlaştırmak zor. Çünkü kendi yarattığımız kaynak kendimize yetmiyor." ifadelerini kullandı.

    https://t24.com.tr/haber/rahmi-koc-200-milletvekiliyle-bu-devlet-rahat-doner,1139893




  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Genel olarak tek çözüm var, ses yalıtım standardı getirilmesi ve sıkıca denetlenmesi. Gürültü testini geçemeyen apartmanlara oturum izni verilmemeli. Kişisel çözüm olarak ses yalıtım malzemeleri kullanabilirsin. Başka çözüm yok maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 23 Kasım 2023; 18:32:56 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.