Şimdi Ara

KONSANTRASYON ARTTIRMA YÖNTEMLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
6
Favori
49.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilgi oğlum başka bir şey sağlamaz konsantrasyonu
    sana uygulamaya koyacağın şeylerde başarılar, bende hiç birisi etkili olmadı,
    ama şu an ilgi duyduğum şeyi yapıyorum ve işimi seviyorum,
    zaten en doğrusu da bu değil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elec

    ilgi oğlum başka bir şey sağlamaz konsantrasyonu
    sana uygulamaya koyacağın şeylerde başarılar, bende hiç birisi etkili olmadı,
    ama şu an ilgi duyduğum şeyi yapıyorum ve işimi seviyorum,
    zaten en doğrusu da bu değil mi?



    bende zaten ilgi duydugum şeyleri uygulayacağım
  • konsantrasyon ekskliğinin en önemli sebebi bence o konuya karşı duyduğun ilgiden kaynaklanıyor. umarım en yakın zamanda bu sorunun üstesinden gelirsin...
  • ben sana önemli kazanımlarımdan birini aktarayım kardeşim;

    zaman sanırım 2001 mayısına denk geliyordu..kısa aralıklı çalışmalarla öss çalışmalarında kaydadeğer ilerleme kaydetmiştim..istediğim alan tıp fak.ama herkesin istediği gibi değildi..genç yaşlarda doktor tanıdıklar bularak ameliyatlara girmeye başlamıştım..tek isteğim tıp tı ve bunun içine kazanmadan önce girmeyi başarmıştım..ama zamanla artık uyuşuklaşmış okuduğumu anlmaz hemen sıkılır olmuştum..derslere girmior ve çalışmıyordum..tabii zamanla düşüşler başladı ve öss yi kazandım ama puanım tıp için yeterli olmamıştı..tekrar denedim ama aynı dikkat eksşkliği ve çalışamama sendromu başlamıştı..ya olmazsa sorusu aklmıdaydı..çünkü amacım tıp kazanıp yutdışına çıkmak oradanda hekim olarak afrikada ve himalaaya eteklerinde koşturmkatı..ama çok şey istediğimden ve planlarımın KISA VADELİ DEĞİLDE UZUN VADELİ OLMADINDAN DOLAYI istediğim sonuca yine aynı sorunlardan dolayı ıulşamadım..olmamıştı..elektronik yazarak yurtdışına gitmeye karar verdim..çünkü tıp olmadıktan sonra ne olursa olsun mantığı ile hareket ettim..son anda bundan da vazgeçerek yine girmeye karar verdim..potansiyelim yuksekti..sadece adapte olmak yetiordu..3. senem yine aynı gevezelikle geçti..neyse şu an bilgisayar mühendisiliğindeyim..ucuz ve uzun vadeli planlarla geldim buraya..3.sınıftayım..çoğu zmaan deslere gitmior evde uyuyarak zmana geçiriyorum..ama arada bir not aktarılmıştı bana..bu notu sana da iletmek sitiyorum iznin olursa;

    senin dikkat eksikliğin önemli bir kaybın yoksa inan bana önemli bir sorundeğildir dostum..gerçek şu ki;hayat başarılar ğeşinde koşarak geçiyor aama arada biz kendimizi ezip geçiyoruz..bazen yaptığın işleri ertele AMA YAŞAMI ERTELEME-.ewetders çalışmaktan çok bir hatunla sevişmek herkes için iyidir ama çalışman gereken ,yapman gereken birşey varsa da geçiktirme..matematikle seviş,fizikle yemeğe çık,biyoloji ile eğlen..o sıra önem sıran ne ise ssen onu belirle..hayatı sev..okumayı ,öğrenmeyi aanngarya iş olarak görme..yapman gereken değil yapmak istediğin iş olarak gör..

    VE EN ÖNEMLİSİ ASLA GELECEĞİ PLANLAMA..ki bunu ben değil;çağımızın yaşayan en buyuk bilim adamı olarak nitelendirilen vve beyninin sadece yarısını kullanabilen adam olan stephen hawking söylemiştir..

    unutma dostum..herkesin seninle paylaşabileceği derdi,anısı vardır..bir gece uyumadan önce düşün;"senin kendinle paylaşabileceğin anın ne?derdin ne?"

    sana en iyi yoolu seni tanıyan biri verecektir..o da sensin..

    umarım dostum bu dediklerimi bilgiçlik taslamak olarak nitelendirmezsin..sadece elimden geldğince bişeyler paylaşmak istedim..

    herkese iyi gunler..




  • bu sorun bende de var. 8. sınıftaki oğlumda da . ben tabiiki işin farkında değildim. ama hatun uyanık. almış doktorlara götürmüş ilaçlar falan derken gözle görülür iyileşmler oldu. ama ilaçlar kesilince yine eskisi gibi oluyordu.

    kendiçözümüme gelince. bir konuya o kadar fazla odaklanıyorumki. bana göre inanılmaz şeyler ortaya çıkıyor. bence işin sırrıda yoğunlaşmakta ve bir şeyleri sevmekte
  • Akıllı ilaçlar: 'Modafinil' gibi ilaçlar, beyni 90 saat boyunca uyanık tutuyor. Beynin bir bölgesinden diğerine veri akışını sağlayan kimyasalları artırıyor.

    kaynakhttp://www.haberarsivi.com/haber.asp?id=7970
  • Konsantre olamamanın sebepleri şunlardır;

    -Aşırı kibir
    -Paranoya
    -Güven eksikliği
    -Miskinlik
    -Düzensiz yaşam biçimi

    Yukarıda yazdığım olumsuzluklardan kurtulursanız konsantre olamama gibi bi probleminiz olmaz. Şayet olursa ben bundan sorumluyum. Gelip bana hesap sorabilirsiniz bu topicte.

    Not: Son iki maddede belirttiklerimden kurtulursanız diğerleri çorap söküğü gibi çözülecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 28 Ekim 2006; 23:28:05 >
  • Tak kulaklığı bilgisayara uzan bir köşede ,
    Samael - Nautilus & Zeppelin parçasını uzun süre dinle , kafan berraklaşsın.. Ciddiyim bu konuda.
    Öyle bir parçaki insanın içindeki tüm negatif' enerjiyi alıyor adeta..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mika_hakinen -- 30 Ekim 2006; 3:23:59 >
  • ewet bendede aynı sorun var bi çare bulun sevdiğim kitabları ourken olmuyo ama istemediklerimi okuyunca 5 sayfadan sonra konsantrasyonum bozuluyor.ayrıca ders yaparkende en fazla 30 dk tam çalışıyorum sonra bozuluyor.sadece açı problemi çözerken bozulmuyor nedense
  • bu sizdeki şimdiki adıyla dikkat eksikliği ve hiperaktivite rahatsızlığının gösterir. belki yaş itibarı ile hişperaktivite azalmış veya yok olmuş olabilir ama dikkaet eksikliği devam ediyor. öncelikle tıbbi tedavi. sonra hoşlandığınız konularda yoğulaşın. mesela hayal kurun. zamanla bu dikkat artırımı her alan yansır.
  • bendede dikkat eksikli bir konuya yoğunlaşamama ki herk onuda oluyor.birde aşırı derecede unutkanlık başladı.valla korkuyom daha yaş 20.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: recep41

    bendede dikkat eksikli bir konuya yoğunlaşamama ki herk onuda oluyor.birde aşırı derecede unutkanlık başladı.valla korkuyom daha yaş 20.



    yazım hatalarından belli bunaklık..
  • Dikkat eksikliği kendine olan güven eksikliğinden kaynaklanır, bu güven eksikliği insanda ufak olayları kafaya takma, hiçbir şeyi başaramma hissi , ben neden böyleyim neden olmuyor hayatım neden böyle gibi düşünce fırtınalarına yol açar.. Bu düşünce fırtınalarıda konsantrasyon problemine yol açar..

    Tek ve en etkin çözüm başarılı olmak , gerçekten istediğin konularda istediğini elde edersen kafan rahatlar.
    Telkin ve kendine gaz vermek bir süre etki eder, gerçek etki başarıyla olur.. O zaman sana her şey basit ve kolay görünecek beynin berraklaşıcak çünkü iraden güçlenmiş olucak.
  • Konsantrasyonu artırmanın tek yolu neyi ne için öğrendiğinizdir diye düşünüyorum.Eğer! bu dünyaya katkınız olsun istiyorsanız (gerçek katkı) öğrenmelisiniz.Sizin yapacağınız küçük bir katkı ; Einstein' ın yaptığı katkıdan daha fazla olabilir.Yazdıklarım ütopik görünse de :) doğru düşündüğüm kanısındayım.Öğrendiklerinizin size ve tüm insanlığa katkısı umduğunuzdan da fazla olabilir.

    Ders 'e sınav geçme gözüyle bakarsanız,başarılı olamazsınız.Ders'e " DERS " gibi bakmalısınız,yani size ne kazandırdığına?Öğrendiğiniz her bilgi, sizin bilgi üretiminizi artırır.Bu da açılımlar yapmanızı sağlar, her sağladığınız açılım insanlık için, doğru açılımlar olabilir.


    Kendinizi küçük görmeyin!!!!,Çünki küçüklük görecelidir...!


    Saygılarımla,




  • quote:

    Orjinalden alıntı: doors


    quote:

    Orjinalden alıntı: recep41

    bendede dikkat eksikli bir konuya yoğunlaşamama ki herk onuda oluyor.birde aşırı derecede unutkanlık başladı.valla korkuyom daha yaş 20.



    yazım hatalarından belli bunaklık..

    abi sende beni her yerde takip mi ediyorsun.en son 300 mü dedik.




  • demek ki arkadaşlar buradan şu çıkıyor. zorla güzellik olmaz


    quote:

    Orjinalden alıntı: emure

    ewet bendede aynı sorun var bi çare bulun sevdiğim kitabları ourken olmuyo ama istemediklerimi okuyunca 5 sayfadan sonra konsantrasyonum bozuluyor.ayrıca ders yaparkende en fazla 30 dk tam çalışıyorum sonra bozuluyor.sadece açı problemi çözerken bozulmuyor nedense




  • Pharmaton.... eczanelerde bulursun ... ders çalışman gereken yoğun sınav günlerinde yada iş günlerinde.... ve de gece 4-5 e kadar uykun gelmiyo pek .. direnç artırıyo ve konsantrasyon tabiki.. 30 kapsül ..30 YTL.... çok işe yarıyo bu meret

    *Ben vize zamanında aldım çok işe yarıyo.... Sabah son kapsulü yani 30 . kapsulü de atıcam ağzıma... çünkü bugün son sınavım var...


    !! AMA ilaçlardan vitaminlerden önce arkadaşların sölediklerini yani doğal şeyleri denemelisin... hemen ilaça zıplamak iyi değil biliyosun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 17 Ocak 2008; 2:00:07 >
  • Kendine söz ver önce o konu üzerinde odaklaşmanı sağlayan nedenler bul.
    Mesela şu kadar süre ders çalıştıktan sonra 30 dka bilgisayar oyunu oynayabilirim gibi bunları sen bul. Belki bir ölçüde faydasını görebilirsin.

    Kitap konusunda odaklaşamamanın da nedeni ilgi alanının dışında olması olabilir. Önce ilgi alanına girenleri oku, onlar üzerinde odaklaş daha sonra kitap okumanın verdiği alışkanlık ile diğerlerine odaklaşabilirsin.

    Bir arkadaş oyun linki vermiş orda onu da bir dene kaybedeceğin ne olabilir ki.
  • Bendede Aynı Problemler Var Genellikle Çalışırken Oluyor ve İnsanlarla İletisim Kurarken Ama Doktora Felan Gitmedim

    İş'te İken Unutkanlık , Dikkat Eksikligi , Çalışmaktan Baska Herseyi Yapma İstegi , İnsanlarla Konusurken Herseyi Bir Birine Karıstırma Sölicegim Seylerde Bazen Dilim Donmuyor Birşey Soylediklerinde Hemen Cevap Verme İstegi , Kaygı , Alınganlık , Yapacagım Şeyi Bilememe Telaş , Sakarlık , Halsizlik
    Artık Birisi Bana Birsey Yapmamı İstediginde Unutmamak İçin Hep Aklımda Tutmaya Calısıyorum , Babam Bana Olum Bakkala Git 2 Ekmek Al Diyor Tam Gidiyorum Unutuyorum.

    Acaba Bu Problemlerin Bir Cozumu Varmı ?


    Yönetici Notu: İletileri bu biçimde büyüklü küçüklü, irili ufaklı yazmak yerine, daha kolay anlaşılacak şekilde yazmayı deneyiniz. Mümkünse yazım kurallarına uyunuz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ben gittim bu sebepten doktora yine gidicem.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.