Şimdi Ara

Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
7
Favori
5.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onepointzero O kullanıcısına yanıt
    Hani 10 yıl önce bi Watford - Leicester City maçı vardı. City son dakikada penaltı kaçırıp aynı dakika içinde golü yemiş ve maç bitmişti. Watford Premier lige yükselmişti. İşte son 2 yıl içinde konut yatırımcısı da böyle bi gol yedi. Daha da çıkmaz bu gol. Faiz tek haneye düşene kadar bekleyecekler. O zamana kadar da döviz bazında kaybetmeye devam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Penguenlerde pembe sıçıyormuş diyorlar. İlginç ilginç bilgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100.000 dolardan bugün 80.000 dolara düşen yatırımcı, 60.000 dolara da düşer günü geldiğinde. TL olarak kâr ettiğini zannedecek çünkü. İlginç değil mi bu da.

  • Kimbilir belki şirinleri de gorebilirsin. Bekle bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onepointzero O kullanıcısına yanıt







    Altın yatırımcısı da ons altının düştüğüne inanmıyor :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah akıl fikir versin demekten başka çare bırakmadın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onepointzero O kullanıcısına yanıt

    Matematik ile bile ikna olmuyorsan diyecek sözüm yok. Ben de başka çare bulamadım. Tamam tamam konut fiyatları uçacak kaçacak patlayacak.

  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı videonun 8:20 dakikasına dikkat etmeni öneririm. "Seçim öncesi ucuz para dağıtıp yine zıplatacaklar enflasyonu." diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tam olarak matematik değil. İstatistiktir. O verileri olasılıkları hesaplamak için kullanırsın. Senin o çok güvendiğin istatistikler de devletler tarafından istedikleri gibi manipüle edilebilir verilerdir. Örneğin devletler tarafından düzenlenen para birimleri. Örneğin grafiklerde doların şimdiye dek çoktan 30 liraya dayanması gerekirken yıllardır 20 liranın altında bekletilebilmesi gibi. mal ve emtialar ise belli bir dereceye kadar manipüle edilebilir. Örneğin ons fiyatı düşerken dolar sabitken kapalı çarşı fiyatlarının artması gibi.çünkü bir taraftaki sanal bir birimken diğeri gerçektir. Örneğin sana altın sattırmaya çalışırken devletlerin arka kapıdan altın stoklaması gibi. Sonra da böyle olmaması gerekiyordu diye o grafiğe bakar bakar durursun. İsterse 100 bin dolarlık evin fiyatı 80 bin dolara düşsün. Param olursa yine alırım. Çünkü para dediğin şeyin amacı bir şeyleri satın almaktır. enflasyonun en az 3 bilemedin 4 yılı var. Bu süreç içinde değişen bir şeyler olmadığı sürece ben elimde para tutmam. Ben bunun acısını yaşadım. Görünüşe göre sıra sende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ok5800 O kullanıcısına yanıt

    Doğru, seçim öncesi tekrar parasal genişleme olma ihtimali ve konut kredi kampanyası olma ihtimali yüksek. Bunların hepsi konut fiyatlarını TL olarak yukarı çeker. Hatta yukarıda paylaştığım grafikte döviz bazında dahi 1-2 aylık yeşil mumlar görebiliriz. Ama uzun vadede yani yüksek enflasyonun devam edeceği 2 sene içinde konut fiyatları dolar bazında geri gelmek zorunda. TL olarak 2-3 katına bile çıkabilir ona katılıyorum.

  • onepointzero O kullanıcısına yanıt

    2011 Haziran ayında 1905 Dolardan ONS altın alan adam Doların 12 yıllık tahvil getirisinden mahrum kaldı. Şuan da ONS fiyat aynı seviyede.

    Mesela Bitcoini 66 bin dolardan alan adam bekliyor ve hala beklemeye devam edecek. 66 bin dolardan satanlar inanılmaz bir fırsat yakaladı.

    Piyasa bazen sana güzel fırsatlar verir ve bunu değerlendirmen gerekir.

    Türkiye'deki konut yatırımcısına da bu fırsatı ranta dayalı beton ekonomisini savunan hükümet verdi. Başlangıç tarihi de Aralık 2021, bitiş tarihi de Mart 2023 (bu başlığı açtığım tarih)

    2023 başlarında konutu satıp dolara geçen şuan piyasayı izliyor, faiz getirisi alıyor, uygun zamanda da aynı konutu alabilecek ve cebinde parası kalacak.

    Anlatmaya çalıştığım şey geçtiğimiz 2 sene içinde konut piyasasında yaşanan çok sıra dışı bir durumdu. Bir daha böyle bir piyasanın oluşması çok zor.

  • Önce hangi fikri savunduğuna bir karar vermen gerek. Hem diyorsun ki "Krediler açıldığında ev fiyatları tl bazında 2-3 kat (haliyle döviz bazında da) yükselebilir" hem de ev fiyatları "döviz bazında düşecek". Arkadaşım %100 primlenen bir yatırımın %10-20 geri çekilmesi fiyatlar düştü olarak nitelendirilmez. düzeltme denir köpük denir ama düştü olarak nitelendirilmez. GÜlerler adama. altın öngörüne geri dönersek 2011 yılındaki altın fiyatlarının hala yerinde saydığını söylüyorsun. Yani bu noktada senin ilk savunduğun fikre göre altın çok ucuz kaldı ve dolar bazında fırlayacak demektir bu. Ayrıca aynı şeyin dolar için yaşanabileceğini öngöremiyorsun. Altının 2 senelik vadede fiyatı 5000 dolar olarak öngörülüyor. Altının 5000 dolar olduğu yerde belki ev fiyatları altın kadar artık artmayabilir ama dolar bazında geri çekilmesi böyle bir senaryoda imkansız. Enflasyonun olduğu yerde anlık düşüşler dışında mal fiyatı düşmez. Örneğin thy hisse fiyatları dolar bazında tam 5 kat arttı. DÜn bir kanalda vardı. Pandemide 1 milyon yatıran adam 27 milyon tl ile çıktı hisseden. Sen her çıkışın inişi olacağı öngörüsü ile hareket ediyorsun ama her inişin de tavan fiyatının artık ortalama fiyat olduğunu unutuyorsun. Ne kadar iner ve o noktada ne kadar beklerse o kadar kötü patlar. Grafik okumayı bilen adam bunu da bilir. Konut fiyatları döviz bazında düşeceği kadar düştü. Bu noktadan sonra işler daha da sarpa saracaksa mal fiyatları doların yeni değerini fiyatlar. SOnra tekrar %20 düşünce konut fiyatları düştü olur. Ben döviz ile kazanan biri olarak ne tl ne dolar'da durmam. amerikan teknoloji hisselerini alırım, düşmüşse petrol alırım, artmıyorsa altın alırım, param yetiyorsa kredi çeker ev alırım. Sana son cümlem.


    Hayal görme. Aç kalırsın.





  • onepointzero O kullanıcısına yanıt

    Uzun yazmaya gerek duymadım. Grafikteki beklentim bu.


    Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında)
  • onepointzero O kullanıcısına yanıt
    Krediler açıldığında demedim önümüzdeki 2 sene içinde 2-3 katına çıkar dedim. Bu da aynı zamanda dolar 3-5 katına çıkar demek. Seçimden önce krediler açılırsa 2-3 yeşil mum olur dedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyla ilgili güzel bir yayın. Dediği gibi ben yanılırsam evlerimin değeri düşer. Ama hala evim vardır. Sen yanılırsan evsiz kalırsın. Riskini iyi hesapla.


    Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında)Mert Başaranyoutube
    Ev fiyatları patlayacak yani düşecek diyenlere neye hizmet ettiğini bilmiyorum.Ama bu konuyla alakalı bir kaç cümle lafım var.
    https://www.youtube.com/watch?v=OO5zrNJeTcc
  • onepointzero O kullanıcısına yanıt







    Konunun başından beri "yatırım" için konut ifadesini kullandım. Oturmak için alınanlarla ilgili konuşmadım. Neye yatırım yaptığımı bilemezsin ama neye yatırım yapmadığımı gayet iyi biliyorsun. Yıllık kredi maliyeti enflasyon altında olan kredi ile alınan konut için de yorum yapmam. Nakit para ile 3-4 tane ev alanlar patladı.
    Bak aynı adam dolar bazında düşecek demiş. Ama yine de iyimser oran vermiş. Komisyoncu sonuçta. Tabi ki öyle diyecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır ev fiyatları düşecek diyenlerin elinde patladığının yanında şu düşüş devede kulak. Adamın ev fiyatları dolar bazında gerileyebilir dediği senin bahsettiğin düşüş değil arkadaşım. Konut fiyatları altın fiyatları doları önceden fiyatlar. Sonra 1000'de 20 oranında geri çekilince taksimdeki şemsiyeciler gibi ortaya çıkıp düştü/düşecek diye ortalığa çıkıyorsunuz. Evini barkını alan parasını 10 kat yapmış/korumuş şimdi bekliyorsunuz ki ev fiyatları eski seviyelerine geri çekilsin. Yok öyle bir dünya. Şuan evini alanı kayıpta gibi görüyorsun ama krediler açıldığı gün bugün krediyle/nakitiyle evini alan ister tl de ister dolar karını her türlü koyar cebine. Ben "100 bin dolar biriktirdim ev 80 bin dolara düştü kardayım" diye sevinirsiniz. Sen doları toplamadan evvel aynı ev 10 bin dolardı. Yıllardır aynı kısır döngü içindesiniz.

  • onepointzero O kullanıcısına yanıt







    Ben pes ettim. Sen devam et.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.