Şimdi Ara

Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
7
Favori
5.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    6 aydır ev piyasası malûm dip yaptı dahada yaparmi TL bazlı düşeceğini sanmıyorum,zaten cektin kredi ödemesi 2/3 yıl içerisinde kira ni yakalar bu durumda evi bedavaya getirmiş olabilirsin, alış durumunda pazarlık iyi yap derim şuan ibre alicilardan yana
    Eylül ayında 3 istenen evi 2.5 henüz vermediler, düşünmüyorum degilim acaba 2 teklif etsem üzerime kalirmiki lokasyon olarak iyi olsada arada kalıyor insan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Konut fiyatlarının enflasyonun üzerinde artması 2 sene boyunca mümkün değil. Gelirinizdeki artış konut fiyatlarındaki artıştan daha yüksek olacak. Acele etmeyin derim. Bu başlığı 9 ay önce açtığımdan beri konut fiyatları düşüyor (reel olarak ve döviz bazında)

    Yükseleceği zaman da bi uyarı yaparım. Yine de sizin ihtiyaçlarınıza göre planınız değişebilir.

  • alemci83 A kullanıcısına yanıt

    Şu anda 2400 yazan biri var. Açıkçası 2'ye verse ben tamam derim. O olmazsa başka 2350 ve 2,5 e evler var. En beğendiğimden başlayıp teklif vereceğim. Banka sana kredi veririz dedi. Şimdi almazsam eğer şu anki ev sahibim yaza çık diyor. Beyefendi evini rahat satacak. Eve gireli daha 6 ay anca oldu. Çocukla taşınmak da çok zor oluyor. Yoksa bir iki sene para biriktirirdim rahat alirdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Simdi banka dedi ki 38,5 aylik taksitle 1,200,000 kredi veririz. Bunun geri ödemesi 80 ay 3,040,000 oluyor. Evin bana toplam maliyeti 4,3 civari milyon oluyor. Başka bir kredi daha var. Tabii kira verecegim aylik 10 bin olsa 6,5 yılda en az 780 bin oluyor. Kiradaki artışı sayarsak nerdeyse 900-1 m arası. Ama sizin dediğiniz de mantıklı geliyor. Neden fazla faiz odeyeyeyim. Birkaç ay bekleyip uc beş kuruş daha biriktirmek mantikli gibi ama yazin evlerde bir kıpırdanma olur mu diye korkuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun 3-4 ev gezdim. Bulunduğum yerde ocak ayiyka beraber bazi evlerde fiyat artmış. Hala kar edecem diye tok satıcılar. Bakalim ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Ocak ayında her şeye zam geldi diye evlere de zam gelmesi gerektiğini zanneden bir güruh var. Satamasa da fiyat yükseltiyor. Aylardır ilanda bekliyor. "benim fiyatım bu" diyor. Senin fiyatın senin olsun o zaman bir yıl daha beklet evini.

  • 10 ay önce yaptığım analiz hiç sapmadan gerçekleşiyor. Dolar bazlı düşüşler sertleşiyor. (%50'leri geçecek)


    Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında)
  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de aynı bölgede ev bakıyorum. Deprem riski kaynaklı Maltepe e5 altından ev bakmayı bıraktım.


    Ataşehir ve Ümraniye’nin Ataşehir sınırı mahallelerinden bakmaya başladım. Düşüş yapan ilanlar da mevcut 4m’a satılmayan evi 5m yapan da.


    Aynı sitede aynı tipde 3 daire var, 5m-6.5m-7.6m’dan satılık, piyasa saçma sapan :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Hocam zemin ne kadar kötü olursa olsun, bina sağlam yapıldıysa asla çökmez.
    Zemin ne kadar sağlam olursa olsun eğer bina kötü yapıldıysa mutlaka çöker.
    Çatlayan bir toprakta dahi temel bütünlüğü korunur sağlam bir binada.
    Zemin olayını çok düşünme derim, binanın kendisine bak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Haklısın hocam ama bir diğer konu da e5 altı yeni binalarda metrekareler ciddi düşük. Ben zaten 10 yıldır Ataşehir’de oturuyorum. Bu bölgeye alışığım ve evler daha büyük yeni yapılarda.


    Şu anda 150-160 bin dolar bandında olan evleri. 130-135 bin dolar civarına gelmesini bekliyorum. Seçim sonrası umduğum bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onepointzero O kullanıcısına yanıt

    Nerelerdesin mübarek. Gözümüz yollarda kaldı.

    Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında)
  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Bak tam şuradayım. Burada kredileri kapatınca hükümet, yurtdışına uçan 35 milyar dolarin 32 bin eurosu benimkiydi. Bu bölgede şimdi lordluğumu ilan ettim. Kendime ait küçük bir ormanım, epey büyükçe bir üzüm bağım ve teçhizatla birlikte şarap mahzenim falan var. Kışın kimse almaz nasıl olsa diye bekleyen Belçika'lı alıcı 45 bin euro teklifle geldi. Ama artık burası evladiyelik muhtemelen. 15-20 bin euroya değmez. Piyasanin bu durumunun sebebi alıcı olmaması değil hükümetin kredileri kısmış olmasi, bunda herkes hemfikir herhalde. Şu an sermaye dışarı kaçıyor bu belli. Benim yaşadığımla senin istatistiğin İstanbul dışında uyuşmuyor. Haziran'da aldığım kiytirik ev dahi 3200 dolar gibi çok düşükte olsa deger kazandı. İstanbuldakiyse 2023'ten bu gune asagi yukarı 20 bin dolar eridi. Ziyanı yok zaten çok kar etmişti. O da krediler açıldığı güne kadar. Ben hala borç harç seçim oncesi kentsel dönüşüme girmeye aday bir ev almanin derdindeyim ama para kalmadı. Muhtemelen yetişemem. Krediler açılmadan önce yaptım yaptım yoksa görürüz bakalım o gün fiyatlar düşüyor muymuş fırlıyor muymuş. Para elde patlarsa yurtdışına çıkarırım gider dönümü 2500 euroya tarım arazisi alirim.


    Bir de çok onemsemesem de son istatistiğe göre ev satışlarının şubat ayında 2023'e göre %17 arttığının bilincindeyiz değil mi?




    Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • onepointzero O kullanıcısına yanıt

    O kadar mal varlığının olması bu piyasayı çok iyi bildiğin anlamına gelmiyor. Onu aldım bunu sattım falan filan burada ispat edemeyeceğin şeyleri yazma. Masal anlatma yani. “Kredilerin açılması” gerçekten güzel bir hayal.

    Burada sana istatistiki bilgi veriyorum.

    Konut satışları 2023 Şubat ayına göre %17 arttı. Yani geçen yıl Şubat ayında 80 bin satılmış bu yıl şubat ayında 93 bin. Yüzde 17 artış sadece bunu ifade ediyor. Bunun sebebi geçen sene 6 Şubat depremi oldu ve satışlar durdu. Senin bu cümlelerin bana emlakçıları hatırlatıyor. Ocak – Şubat döneminde ise %2 azaldı. 2023 yılında konut satışları geçen yıla göre yüzde kaç düşmüş aşağıdaki grafikten hesaplarsın.

    Neyse fazla uzaklara gitme, dolar bazındaki düşüş %50 olunca da burada paylaşacağım.

    Konut fiyatlarında zirveden dönüş başladı (USD bazında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corollam54 -- 15 Mart 2024; 13:50:59 >




  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Thank you Captain Obvious! Adama konut satışları krediler kapandığı halde geçen seneye göre artmış diyorum “o geçen senenin şubat ayına göre satış artışı” diyor. Adama “krediler kapanması sebebiyle para dışarı kaçıyor.32 bin euroya aldığım eve 45 bin euro teklif alıyorum” diyorum “mal varlığını anlatma” diyor. Gidip büyükşehir istsistiklerini veriyorsun. Yerle bir olmuş Hatay’da dolar bazındaki artışa bir bak-%15! Ya da diğer küçük şehirlere. Örneğin sakarya -%2, Ağrı mesela -%18! Sen sanıyorsun ki millet ev almaktan vazgeçti talep yok. Aksine öyle bir talep var ki büyükşehirlerde kullanılacak kredi bulunamadığı için bu bölgedeki ev satışları azalıp para yurtdışına kaçıyor. Bu fiyatlar gerilesin elbette ama senin yıllık enflasyonun %100! Satışların önüne geçmek için çırpınmasın bakalım devlet ne oluyor bu fiyatlar. Sen işin teorisindesin. Pratiğinden haberin yok. O krediler açılmayacak sanıyorsun enflasyon duracak sanıyorsun ya en az 5 yılı sil. Paradan para kazanamazsın şu dönemde. Yapabileceğin en iyi şey paranın değerini koruyabilmek. O da mal sahibi olmaktan geçiyor. Dövizde beklemek kadar yanlış bir karar olamaz şu an. Kaldı ki gelirim dövizken ben güvenmiyorum, ben savunmuyorum bu kadar. İstatistiklerde debelenmeye devam et ne diyeyim.





  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Rica etsem hangi banka olduğunu öğrenebilir miyim?

  • onepointzero O kullanıcısına yanıt
    Ebu cehilğn ruhu senin ruhunun önünde diz çöker tövbe diler yemin ederim.
    Aydan aya karşılaştırma çok şey ifade etmez, geçen yıl şubatta deprem olduğu için o ay ev satılmadı, şimdi normal gelince %17 artmış gibi oldu.
    Aralık ayına bak %33 azalmış, ocak ayına bak %18 azalmış. Neyse sen bunların hiç birine bakma 12 aylık toplam bak %20 azalmış.
    10 ay önce dolar bazında düşmez diyordun şimdi ne oldu?
    Kredi yok 2026 ya kadar geçmiş olsun.
    Tereyağı formasyonu devam edecek konutta.
    %50 düşüşün ekran görüntüsü gelecek buraya. İzlemeye devam et.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onepointzero O kullanıcısına yanıt

    Akbankta ama o zaman 2,8 idi su an oran 2,90 oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Bak bu liste avrupanın en dandik başkentlerinden biri olan yılda toplasan 1-2 milyon ziyaretçi zor çeken Sofya’daki ev fiyatları.





    Bak bu da Arnavutluk Tiran.


    http://realtyalbania.com/albania-real-estate-and-property-for-sale/?lang=



    bak bu da Atina’da sıfır ve yakın daire fiyatları. En düşük ev fiyatı senin iki katın.






    Yılda 17 milyon turist çeken İstanbul ile aralarındaki ev fiyatlarını bir karşılaştır bakalım döviz bazında ne kadar düşebilirmiş.


    İşi güc bıraktık seninle uğraşıyoruz. Evin likit olmadığını bugünden yarına kazanamayacağın gibi bugünden yarına da kaybetmeyeceğini öğreneceksin. Mllleti yanlış yönlendirip durma. Parasını toplayanın üçe beşe bakmadan malı kenara yığması şart. Yoksa bu insanlar bu evleri nasıl alıyor demeye devam ederiz.





  • onepointzero O kullanıcısına yanıt
    Ben bu sayfada Türkiye'de dolar bazında konut balonu olduğunu ispat ediyorum.
    Matematiksel verilerimi ve grafikleri de burada paylaşıyorum.
    10 ay önce attığım grafik ve şimdi attığım grafik ortada.
    Düşüş %50 ye ulaştığında tekrar yazarım. Şimdilik bu kadar yeter.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://haber.gr/10388/atinada-daire-fiyatlari-rekor-kiriyor/#:~:text=GEOAXIS%20Raporu%3A%20Atina%20Konut%20Piyasas%C4%B1nda%20B%C3%BCy%C3%BCk%20Art%C4%B1%C5%9F&text=%C3%96zellikle%2C%20%C3%BC%C3%A7%C3%BCnc%C3%BC%20%C3%A7eyrek%202023%20ile,oran%C4%B1nda%20medyan%20y%C4%B1ll%C4%B1k%20art%C4%B1%C5%9F%20kaydedildi.


    Yaz yaz, benden de selam yaz. Türkiye dünya konut fiytlarının gerisindeydi. Sadece aradaki farkı çok hızlı ve absürt bir şekilde kapadı. Böyle bir artışın elbette düzeltmesi olacaktı. Ama %50 için sana diyebileceğim tek şey; havanı alırsın!





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.