Şimdi Ara

Konut Kredisi ve Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdiye kadar hiç kredi çekmedim.Konut kredisine başvurmayı düşünüyorum ama birkaç sorum olacaktı. Bitmiş tapusu hazır sıfır bir daire için kredi düşünüyorum.


    1- Kredi kullandığımda aynı anda başka kredi çekemiyorum diye biliyorum. Doğru mudur?

    2- 0,90 - 0,95 civarı faiz oranlarındaki kampanyalardan yararlanıp krediyi erken kapattıktan sonra tekrar yararlanabilir miyim? Örneğin: 200.000TL 60 ay vade ile kredi çektim diyelim. Atıyorum bir yıl sonra toplu parayla kredi borcunu kapatıp tekrar konut kredisinden yararlanabilir miyim?

    3- Tapusu hazır daire için konut kredisinde belge olarak neler istenebilir?

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilg_ogr -- 18 Mayıs 2020; 21:45:22 >



  • İyi günler. Öncelikle eviniz şimdiden hayırlı olsun. Ağız tadıyla oturursunuz umarım. 1. Sorunuzun cevabı sizin maaşınız ve çekeceğiniz konut kredisinin miktarıyla alakalıdır. Bankalar kredi taksitini maaşınızın %70ini geçmeyecek şekilde verebiliyor sizin kullanacağınız kredinin taksiti bu oranı geçmiyorsa yeni bir kredi kullanabiliyorsunuz. Yaklaşık 4 ay önce konut kredisi kullandım taksitlerim maaşımın %30una tekabül ediyordu ve aynı anda 2. krediyi de kullandım. 2. sorunuza şöyle cevap vereyim: tüm krediler için erken kapatma mümkün ancak konut kredisinde erken kapatma cezası uygulanır bu ceza da kalan taksit sayısı 36 aydan çoksa kalan ana paranın %1i , 36 aydan azsa kalan ana paranın %2sidir. Hem kredi kullanırken ödenen kesintiler ( 200 bin TL konut kredisinde yaklaşık 3-5 bin TL arası kesinti yapılır.) hem de erken kapama cezası olduğu için konut kredisinde erken kapatıp yeniden kredi mümkündür ancak pek mantıklı değildir. 3. Sorunun cevabı da bankadan bankaya değişir müşteri temsilcileriyle görüşmek gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Oguzhantasci kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.